En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 27 de febrer de 2011

MENU D'AVUI

ARRÒS AMB VERDURES I GAMBES, que va molt bé per aprofitar aquelles verdures, que ja fa dies que donen voltes per la nevera i que ja no son tan maques com el primer dia., i també he aprofitat per acabar unas gambes que tenia al congelador.
INGREDIENTS:
Arròs
1 ceba
1 pebrot verd
1 carbassó
1 alberginia
3 pastenages
1/2 pebrot vermell
6 gambes
caldo de verdures o de peix ( jo guardo el caldo de quan faig verdura per dinar, però avui no hen tenia i he agafat 1 pot de calgo de peix de gallina blanca)
En una paellera o cassola , jo faig servir cassola ja ue m'agrada una mica caldos, hi posem una mica d'oli i en el cas d'avui primer hi he posat les gambes, quan han canviat de color les traiem, i hi posem totes les verdures trinchadetas petites i que es vagin couen poc a poc , mirant de que no es cremin. Quan les verdures ja estan rosetes i posem l'arròs (la mesura que cadasqú tingui per costum) i ho remenemt bé, perque ens agafi una mica de color. Després hi tirem el caldo calent  i ho deixem coure, aixó anirà amb funció de si ens agrada molt cuit o no.
El deixem reposar 5 minuts i ja el tenim llest per menjar.
A casa meva quan faig arrós, es plat únic, això si acompanyat de unes bones postres. Avui l'he acompanyat de una tarta  de pinya que ja os posaré més endevant.
BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡

dissabte, 19 de febrer de 2011

BESCUIT DE IOGURT I TARONJA

Una altre setmana pasada i ja tornem a ser dissabte, per a mi el dia ideal per pasarme més estones de les habituals a la cuina, sobretot intentant fer alguna cosete que veig per aquests blogs tan magnifics que teniu .
L'altre dia vaig veure en el blog de Mª DOLORS -CUINANT, com fer unes taronges confitades, que hem varen cridar l'atenció. La veritat es que un dia al vespre les vaig fer i van quedar bonissimes¡¡¡ .......... i al cap de pocs dies , ens posaba la recepta per fer aquest bonissim bescuit de taronja.
Aixi que aquesta tarda ja hem teniu a mi a la cuina disposada a probar. No te tan bona pinta com el de la Mª DOLORS, però crec que m'en he sortit prou bé.

Com que amb l'almibar queda una mica moll, la veritat es que passa molt be i l'aroma i gust de taronja es d'allo més bo¡. Aprofitant els  consells que hem va donar molt amablement la Mª Dolors, quan vaig fer les taronges confitades, i com que he hagut d'expremer dues taronges, he aprofitat les peles per fer palets de pela de taronja confitada i despres de guardar-ne un potet , he agafat la resta i les he bañades amb xocolata
He de dir que la combinació taronja -xocolata, exquisita ¡¡¡¡¡¡¡¡.............. mare meve quin perill tenir aixó a la nevera i com a decoració del bescuit hi van d'alló més bé.
 Ja sé que no es cap recepta nova, peró espero que us agradi.
Moltes gràcies a totes per permetre que a través dels vostres blogs, vagi aprenent a fer coses noves a la cuina, que dos mesos enrera no m'hauria atrevit a fer sense el vostre consell i explicacions.

dimecres, 16 de febrer de 2011

PASTIS DE TONYINA

Aquest pastis de tonyina es ideal per menjar fred, encara que una mica tebi tambe est molt bo. Jo tan l'he fet a l'hivern com a l'estiu.
INGREDIENTS:
3 ous
3 llaunes de tonyina petites
2 cullarades de tomate frita
2 llesques de pa
Una mica de llet
sal i pebre
pebrot escalibat (opcional)

PER DECORAR:
1 bossa d'amanida
Tomates cherry
primer posem la molla del pa en remull amb la llet. Agafen un bol que ens vagi bé per el minipimer i hi posem tots els ingredients, juntament amb la molla de pa que previament haurem tret i escurregut de la llet. Ho triturem tot amb el minipimer. jo a vegades hi poso una mica de pebrot escalivat i solsament 1 culladara de tomate frita, pel meu gust quede mes amoros amb el pebrot
Agafem un motllo tipus plum cake, l'untem amb una mica de mantega, ja que aixi el podrem desenmotllar millor, i ho posem al forn al bany maria.
El forn a uns 160º i amb una mitja hora mes o menys ja el tindrem cuit. El punxem amb un punxo i si surt net ja esta, a més veurem com va quedan ben roset a la part de sobre.
El desetmollem i  quan està una mica fred, el tallem a porcions individuals i decorem el plat amb enciam i tomaquets cherry, encara que també el podem servir com si fos un pate i posar-hi  pebrot escalibat o anchoves a sobre de cada porció.Ho podem decorar amb el que més en agradi.
BON PROFIT ¡¡¡¡¡

diumenge, 13 de febrer de 2011

DE DIUMENGE A DIUMENGE

TORTADA D'AMETLLA
la recepta d'avui es la de la TORTADA D'AMETLLA, com molts sabeu tipic d'aqui a Banyoles. Aquesta recepta me la va donar la MARIA una companya amb qui compartia clases de patchwork, i la veritat es que surt molt bona. 
INGREDIENTS:
4 ous . clara i rovell
6 cullerades soperas de sucre
150 grs. de farina d'ametlla
2 cullarades de farina de reposteria
la ratlladura d'una llimona
1 cullarada sopera d'oli
1 paquet de royal
Aquesta recepta s'ha de fer per l'ordre que estan els ingredients i barrejar-ho amb la varilles de montar les clares. 
Jo no tinc la termomix però tinc aquesta batedora que al portar soport va molt be i aixi va treballant mentr jo hi vaig afegint els ingredients
Quan esta tot ben barrejat, passem mantega i enfarinemt el motllo. Jo encara que sigui de silicona I com que es molt nou , prefereixo fer-ho
I abocament la massa i ja el podem posar al for a 160 º uns 30 minuts. el temps deprendra del forn de cadasqú.
Quan punxem la massa amb una brocheta i ens surt neta ja la tenim cuita.  La treiem del motllo i la deixem refredar i per sobre i posem sucre glas.
No se si son manies meves o qué, però m'agradaria que les més expertes hem donessiu la vostra opinió. Jo sempre habia fet servir un motllo metàlic per fer la tortada i just es la segona vegada que faig servir aquest de silicona i a mi hem sembla que el gust no es el mateix i hem queda massa cuita. portser serà que no li tinc près el pols encara.
I acompanya de una bona ratafia ja tenim les postres del diumenge .
 QUE VAGI DE GUST ¡¡¡¡¡¡¡


diumenge, 6 de febrer de 2011

DINAR D'AVUI DIUMENGE

Ja feia dies que teniem ganes de menjar calçots, però esperava que la meva filla que estudia a Barna, acabés el exàmens, i per això encara li fata una semna. I he de dir que quan te exàmens , diu que estudia millor I aprofita més el temps si es queda a estudiar a la Universitat. Bè al que anaba, doncs el divendres hem truca i hem diu que si faig calçots vindrà a dinar que en te moltes ganes de menjar-ne, ja os podeu inmaginar quina va ser la meva resposta ........... vine que ja en farè..si feia un mes que no la veia.
Dons ja hem teniu a mi tot el matí a la cuina, per fer-li un bon dinar, amb postres incloses.
Així que primer he fet la salsa dels calçots, he de dir que era la primera vegada que la feia i m'ha sortit prou bé.
 ELS CALÇOTS
AQUI TENIU AL CUINER EN PLENA FEINA
A PUNT PER MENJAR-LO
De segon he fet un pastis de pollaste, que l'atre dia hem va pssar la recepte una amiga meva de Zaragoza que es diu YOLANDA i que encara que no te cap blog de cuina, si que pinta d'allo més be. 
Es un pastis molt sencill de fer i molt bo, acompanyat d'una amanida es ideal per un sopar o com avui que habia de ser un segon plat lleuguer

I per últim les postres , com que a la meva filla li agraden molt les SARES, doncs que millor que fer-li un pa de pessic tipus SARA, i he de reconeixer que ha quedar bonissim .
He de dir que l'idea  i la recepta l'he copiat del blog de M'AGRADA CUINAR  de l'ANNA FORNELL que com comprobareu fa unes coses bonissimes

Les receptes del la salsa calçots i del pastis de Pollastre les trobareu a l'entrada anterior

RECEPTES DEL MENU



dijous, 3 de febrer de 2011

SOPAR RAPID- CENA RAPIDA

Quantes vegades arribem al vespre de treballar i l'eterna pregunta ¿que faig per sopar?......... , evidenment alguna cosa bona i que sigui ràpida de preparar, ja que no tenim gaire temps, o al menys en el meu cas.
Avui he fet un arros blanc, amb verdures a la plancha, ous dusos, gambetes i alls tendres.
Posem a bullir l'arrós, jo ho fet amb el caldo de la verdura d'ahir, que sempre guardo.
Mentre l'arros s'anava coent he posat a la plancha uns esparrecs verds i carbassó, però tallat pel llarg.
En una paella hi he posat gambetes pelades, jo sempre procuro tenir-ne al congelador i quan s'han vegut tota l'aigua que treuen, ja estan cuites. 
Despres en una altre paella hi he posat els alls tendres i quan ja estan cuits hi he posat les gambetes ja cuites perque agafin aquell gustet d'all tan bo.
He pelat i tallat per la mitad els ous durs, que val a dir que els tenia cuits d'un altre dia i ja només faltaba que s'acabés de coure l'arros
Cuantas veces cuando llegamos por la noche  nos hacemos la eterna pregunta ¿que hago para cenar?, evidentemente tiene que ser alguna cosa rapidita de hacer y mejor si esta rica..
Hoy he hecho un arroz blanco con verduras a la plancha, ajos tiernos, gambitas y huevos duros.
He puesto el arroz a hervir con el caldo de la verdura que hice ayer , que siempre guardo.
mientras se iba cociendo el arroz he puesto las verduras en la plancha.
 en una sarten he puesto las gambitas y las he dejado cocer hasta que ya no les quedaba nada del agua que sueltan.
Mientras en otra sarten he puestos los ajos y cuando estan ya pochados les he añadido las gambitas para que asi cojan el gustillo del ajo tan bueno.
He pelado y cortado por la mitad los huevos duros que ya los tenia cocido de otro dia y solo faltaba que el arroz estuviera en su punto.

----------------------------------------------------------------------------
Aqui ja teniu el plat montat i si ademés l'acompanyemt amb un parell de croquetes casolanes (en el meu cas eren de carn de perol) sopar rodó.
BON PROFIT
Ahi va el plato montado y si ademas lo aompañais con un par de croquetas caseras , cena redonda. 
 BUEN PROVECHO