En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 28 de maig del 2011

PASTISSETS D'AMETLLA I MADUIXES


Com us vaig explicar en unes entrades més enrera, pel meu cumpleanys hem varen regalar un llibre de postres i tot i que ja n'habia probat alguna de recepta, feia dies que tenias ganes de posar-mi amb calma.
Volia fer algunes postres amb maduixes, aprofitant que ara es quan són més bones. Aixi que després de donar-hi una ullada ja he tingut clar que faria aquests pastissets.
he de dir que no són gens complicats de fer, només que per la propera vegada, hauré de perfeccionar algunes cosetes, però pel demés el resultat ha estat d'alló més bò.
INGREDIENTS: per uns 12 pastissets
6 clares d'ou
185 grs. de mantega desfeta
125 grs. d'ametlles moltes
240 grs. de sucre glass
75 grs. de farina de reposteria
maduixes per docorar o cualsevol altre fruita.

Primerament escalfarem el forn a 200 º.
Posem les clares en un bol i les batem una miqueta amb una forquilla, només perque ens quedin barrejades.
Després hi afegim la mantega que hauren desfet al microones, l'ametlla molta,el sucre i la farina i ho barregerem amb una espatula o cullera de fusta, ben barrejat, procurant de que ens quedin els menys grumolls posible. Veureu que queda una masa una força liquida. Jo le agafat amb un culleró de la sopa per posar-la als motlles:
Omplim els motlles que previament haurem untat amb mantega fosa. Podem fer servir motlles individuals si en tenim , o si tenim els motlles de silicona per les madalenes. Els omplim i hi posem la fruita per sobre.
Els posem al forn uns 25 minuts més o menys, aixó dependrà del forn de cadasqú.
Jo els he posat 15 minuts amb el foc de baix i després 10 minuts amb el forn dalt i bais i aire calent.
Quan veiem que estan daurats els treiem i els deixem refredar 5 minuts i ja els podem desenmotllari hi posem sucre glas pel damunt.
 La presentació ha quedat una mica d'estar per casa però ja he vist en el que he fallat. Jo hi he posat les maduixes tallades en quatre trossos y formant una flor i desprès he vist que tallades així pesaven massa i s'enfonsaven. Així que la propera vegada les tallaré en lamines ben fines i ni posaré per tota la superficie.

En el libre només deia el temps del forn, però no si era la part de baix o dalt, així que en vistes, crec que la propera vedaga els posaré directament dat i baix amb aire calent i li treure una mica de temperatura  i potser amb menys temps ni haura prou.
De totes formas han quedar bonissims i almenys he començat a fer servir el llibre.
Espero que us agradi. 
BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡

dimarts, 24 de maig del 2011

CORONA FREDA D'ARROS

Comença a fer caloreta i ens venen més de gust menjar coses més lleugeres i a se posible fredes. L'arròs que us porto avui tant ens pot servir de primer plat per un dinar; com a plat unic per un sopar d'aquestes nits calurosas d'estiu.
No ús posaré quantitats, ja que jo el faig a ull i això depen de cadasqú i de la gana que tinguem
INGREDIENTS:
Arròs
ous, en el meu cas 3
tires de pebrot escalibat,( en el meu cas tires de pebrot del piquillo del super )
pèsols (1 llauna petita d'aquest que ja vene cuits)
1 llauna de tonyina
una mica de blatdemoro dolç
una mica de beicon a trossets
gambes petites pelades
 En una olla amb aigua i sal, posem l'arròs a bullir. 
En un altre cassó hi posem els ous amb aigua i sal fins que estiguin cuits. 
Mentrestant en una paella fregim el beicon i el reservem. 
en una altre paella fregim les gambetes i també les guardem. 
Quan tinguem el ous cuits; el passem per aigua freda i els pelem , els reservem també. 
quan l'arròs estigui cuit el colem i hi passem aigua freda perque no ens quedi pastos. en un bol hi anem posat tots els ingredients, les gambetes cuites, el beicon, el blatdemoro, els pesols; la tonyina, tires de pebrot trinxades petites i dos dels ous durs tallats petites., despre shi aboquem al arròs hi ho barregem tot plegat. Jo per amanir-lo hi he posat Un oli aromatizat amb albaca. 
Despres he agafat un motllo de silicona, le mullat amb aigua, perqué així ens sigui més fàcil de desemotllar, hi l'he anat omplint amb la barreja d'arròs, l'apretem amb una cullera perquè així al treure s'aguanti la corona.
El tombem en una plata i el decorem al gust. Jo he fet servir l'atre ou dur i tiretes de pebrot. 
BON PROFIT ¡¡¡
Espero que us agradi

diumenge, 22 de maig del 2011

CONILL ROSTIT AMB MUSCLOS

Aquesta recepta l'he rescatada del baul dels records. Ni m'enrecordaba dels anys que no l'habia feta. Sino recordo malament m'he la va donar la meva cunyada, però no se d'on la va treure , aixi que jo us l'explico tal i com la faig.
INGREDIENTES:
1 conill
1 kgs. de musclos
2 cebes
2 tomates
1 got de vi blanc o brou
3 grans d'all
sal, pebra, oli ,  
En una olla hi posem el musclos nets i els obrim al vapor, els reservem. 
Salpebrem el conill i el rosegem en una cassola a foc viu, que ens quedi ben roset per les dues bandes. Quan el tenim roset el posem a la mateixa cassola I hi afegim les dues cebes tallades en cuatre trossos i les dues tomates enteres, i també hi afegim un got de vi blanc o una mica de brou, i el deixam que es vagi couent . Si ens quedes molt eixut hi podem afegir una miqueta d'aigua o de brou. Quan està ja cuit hi posem el musclos que previament hi haurem tret la clova que no te res. 
El podem preparar el dia abans, encara es millor. Jo el vaig preparar ahir i avui al mati he fet una allioli negat i quan ja el tenia calent, just quan li faltaben dos minuts per treure-lo del foc li he tirat per sobre. 
Aqui teniu una recepta ben sencilla i diferent de fer el conill. 
BON PROFIT I ESPERO QUE US HAGI AGRADAT.

dimecres, 18 de maig del 2011

CREMA CATALANA

Hasta hem una mica de vergonya confessar que , no habia fet mai crema catalana o sino fa molts anys , ja que no ho recordo. He de dir que jo no sòc gaire de cremas, serà per això que ni hi penso quan miro que vull fer per postres. Però ahir ordenant un armari de la cuina vaig veure que tenia unes capses de neules que corrien el perill de acabar a les escombreries si no les gastaba, i llavors hem va venir l'inspiració "divina" de que podria fer crema catalana.
Dit i fet, perquè jo sóc així, ho has de fer ja ¡. He de dir que el resultat hem va agradar molt.
M'haureu de disculpar, ja com veieu ni cassoletes de fang, tinc.

La recepta la vaig treure del blog VISC A LA CUINA , nomès que jo per sobre hi vaig posar sucre i el vaig cremar.

Ingredients:

2 rovells d'ou
80 g de sucre
1 cullerada gran de Maizena
mig litre de llet
pell de llimona 


S'aromatitza la llet amb un bon tros de pela de llimona tot escalfant-la en un pot, sense que arribi a bullir. Es deixa una estona per tal que n'agafi el sabor. A part es barregen bé els rovells amb el sucre amb un batedor de mà. S'hi afegeix la Maizena i una mica de la llet que havíem reservat, que quedi tot ben unit. S'hi acaba de posar la resta de la llet. Es posa al foc baix i es va remenant perquè no s'enganxi. Quan arrenca el bull es treu del foc i s'hi dóna una última remenada. S'aboca la crema a les cassoletes. Quan la crema s'ha refredat del tot,  s'hi posa sucre per sobre i es crema amb un cremador. Jo vaig fer servir el meu electric que va de maravella. 
He de dir que la combinació de neules i crema , casent d'alló més bè.¡¡¡¡¡
BON PROFIT ¡¡¡¡¡


diumenge, 15 de maig del 2011

PASTIS DE FORMATGE AMB CULIS DE MADUIXA

Con que era ahir era el Sant de la meva filla, al matí vaig preparar aquest pastis, que es molt bó i a més molt fàcil i ràpid de preparar, serà el contraste de colors blac i vermell , que encara el fa semblar més especial.
INGREDIENTS PASTIS:
1 TARRINA DE 250 grs. de formatge quart
1 ampolla de crema de llet,.
80 grs. de sucre
3 ó 4 fulles de gelatina
INGREDIENTS PEL CULIS DE MADUIXA.
250 GRS. DE maduixes
75 grs. de sucre
suc de llimona
PREPAREM EL PASTIS 
Agafem les fulles de gelatina i les posem a hidratar amb aigua. 
En un cassó hi posem la crema de llet i el sucre i el posem al foc. Quan bulli, el retirem hi posem les fulles de gelatina escorregudes, i ho remanem bé fins que estiguin ben disoltes. Desprès hi posem el formatge hi ho remanem fins que ens quedi una crema ben fina. 
Untem el motlle amb una mica d'oli de girasol, ja que aixi ens anirà millor a l'hora de senmotllar-lo, hi aboquem la barreja i ho posem a la nevera fins que qualli. Jo he necessitat un parell d'hores. 
Ara prepararem el culis de maduixa:
Posem en el vas del minipimer, les maduixem, netes i que previament hi haurem tret les fulles verdes, el sucre i el suc de llimona, ho pasem tot pel turmix i ja està fet. Ho colem i ja només ens falta esperar que el pastis estigui quallat: 
En aquesta ocasió he fet servir un motlle de corona, aixi que al mitg hi he posat unes quantes maduixes tallades i una fulla de menta per decorar. 
Si volem el podem fer amb vasets individuals, l´`unic que hem de tenir en compte es no omplir-los fins a dalt, així a l'hora de servir-los hi posarem el culis per sobre i també hi podem posar unes maduixes per decorar. 
He de dir que les quantitats que jo he preparar son la meitat de les que hem varen donar, ja que erem poquets i es millor consumir-lo tot. No n'han quedat ni les engrunes. 
Aquesta recepta me la va donar la Carme, una companya de Patchwork de L'agulla Màgica. 
Amb aquesta recepta participo a LA RECEPTA DEL 15  que cada mes organitza el blog EL FOGONS DE LA BORDETA, i que aquest més de maig estava dedicada a les maduixes. 
Desitgo que us hagui agradat. 
BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡

dissabte, 14 de maig del 2011

PATATES RELLENAS

L'atre dia vaig anar a la peluqueria, i amb la meva peluquera, a part de tallar-me el cabells desda fa un munt d'anys, compartim l'aficció per la cuina i no hi ha mes que vagi a la peluqueria que o bé ens intercambien alguna recepta nova que hem probat, o compartim algun pastis que hem fet el dia anterior i com no sempre acabem parlant de receptes i coses que hem fet durant aquest més. Per aixó quant hi vaig ja sempre hem deixa per lleguir les revistes de cuina que cada setmana compra a part de les habituals que trobem a la pelu.
Bé potser que hem deixi de xerrameca, dons que amb una de les revistes que vaig mirar hi habia unes patates rellenas i al mirar la recepta hem va donar la idea de que fer l'endemà per dinar. He de dir que jo les vaig omplir amb el que tenia a la nevera.
INGREDIENTS:
6 patates mitjanes
1 ceba
1 pebrot verd
1 carbassó
beicon fumat
Formatge
Amb una olla amb abundant aigua i sal posem a bullir les patates amb pela i enteras. Han bullir una miqueta d'estona ja que al ser enteras arden una mica més. Jo les punxo amb una forquilla I si veig que s'hi clava bé, ja les trec del foc. les escorrem i les deixem refredar.
Mentres en una paella hi posem la ceba,el pebrot,el carbassó tot tallat petit i ho sofregim, quan està una mica "pochad", hi afegim el beicon i deixem que s'acabi de coure tot plegat. 
Pelem les patates i les partim per la mitad, i amb una cullereta hi traiem una mica de la polpa que ens quedi  un forat , així ens anirà més be per omplir-las. Val a dir que jo la polpa que vaig treure la vaig afegir al farciment. 
Anem omplin les patates i les posem a una safata per anar al forn. Hi posem formatge per sobre i les posem a gratinar.
Quan estan ben dauradetas, ja estan llestes per menjar. 
He de dir que les podem preparar d'un dia per l'altre i al moment les gratinem . 
Espero que us hagui agradat. A casa meva els hi van encantar i ja m'han dit que les puc tornar a fer.
BON PROFIT ¡¡¡

dimecres, 11 de maig del 2011

AMANIDA

Amanida, simplement amanida o si voleu digueu.li variada: La veritat es que ara que ja comença a fer més caloreta venen de gust les amanides. A mi m'entusiasmen, si fos per mi jo amb una amanida y alguna coseta més seria el meu sopar cada dia.
Aquesta la vaig fer per sopar i hi vaig posar:
Enciam en aques cas del llarg
Tomaquets cherry
Palets de cranc
Cogombrets 
olives
Fhiladelfia ensaladas
Alvocat
nous
Tallem tots el ingredients i els posem en una plata , hi posem sal , la amanim generosament i ja tenim l'amanida llesta. 
Jo preparo una barreja de: 
oli d'oliva
Vinagre de mòdena
mel
orenga trinchat ( d'aquest sec qe venen en potets)
1 cullaradeta de olivada. 
Barreguem bé tots els ingredientes i  ho tirem per sobre  de  l'amanida.
Les quantitas les poso a ull, normalment en faig força quantitat i la deixo en el vas barrejador i així ja la tinc preparada per altres vegades.
Espero que us hagui agradat
BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡¡¡

dilluns, 9 de maig del 2011

COCA DE CARBASSA I MADALENES

Dissabte passat hem vaig dedicar a fer provisions per l'esmorza o el berenar. L'atre dia tafanejant pels blogs vaig veure aquesta coca de carbassa amb xocolata i aprofitant que tenia carbassa al congelador vaig proposar fer-la.
he de dir que va quedar bonissima i que avui dilluns encara es toveta i esponjosa
La vaig treure del blog CUINANT , DE LA Mª DOLORS, aqui hi trobareu a recepta . La vaig fer tal com deia ella l'unic que no vaig trobar va ser el gasificant; però ambun paquet de royal i una mica de bicarbonat, crec que va quedar prou esponjosa.
---------------------------------------------------
Una altre de les coses que vaig fer van ser madalenes,aqui si que no us puc dic de quin blog les vaig copiar; ja que va ser de le sprimeres coses que vaig fer quan hem vaig començar a moure pels blogs de cuina; ja que era una asignatura pendent, mira que ho havia provat diverses vegades, però el que hem sortia no eren madalenes. Hen quedaba com si fos pa de pesic i la veritat es que les madalenes tenen un altre gust i aqueste si que realmente hi queden. 
N'he fet diverses vegades, però no les habia posat mai aqui al blog. Unes vegades han quedan amb més bona presencia, i altres no tant, però de gust son bonissimes. 


MADALENES
ingredientes - 188gr de huevos(aprox. 4 huevos medianos)
- 265gr de azúcar
- 2 cucharaditas de azúcar invertido o de miel
- 90ml de leche entera
- 285ml de aceite de girasol
- 315gr de harina floja(repostería)
- 8gr de levadura química(Royal) ó impulsor
- ralladura de 1 naranja
- una pizca de sal
 barrejar bé tots els ingredients liquids, menys les clares d'ou que les montem a punt de neu. les guardem pel final.
Tamizem la farina, el llevat i la sal i ho remenemt bé amb la resta dels ingredients liquids. Quan ho tenim ben barrejat hi afegim les clares amb molt de compte, perqué no s'abaisin.
Tapem el bol i les deixem reposar a la nevera, minim una hora si es més no passa res.

Les posem en motlles de paper i millor si els posem a dintre altres motllos de silicona; flaneres, tasses ... tot serveix, aixi al pujar la pasta evitem que els motllos de papel s'axamplin i d'aqueste forma ens queden les madelenes amb la montanyeta.
Omplim el motlles unes 3/4 parts i posem una mica de sucre per sobre i les posem al forn 180º uns 15 ó 20 minuts.


 En vaig fer unes quantes amb xocolata, simplement a la massa hi vaig afegir-hi pipetes de xocolata, i tan une scom les altres van quedar molt bones.
Les deixem refredar i ja les tenim llestes per menjar.

dijous, 5 de maig del 2011

FARCELLETS DE COL RELLENOS DE VERDURES I GRATINATS

 No sé si realment seria aquest el seu nom, però crec que li escau força bé. Els ingredients d'aquesta recepta vaig fer servir els que en aquell moment hi habia al calaix de les verdures i que a més volia fer-hi neteja.
2 cebes tendres
1 carbasso
1 alberginia
3 pastenagues
1 tros de pebrot vermell
1 pebrot vert
2 parell d'all tendres
Vaig tallar el carbasso, la ceba i l'albergina a rodellas amb la mandolina y els pebrots a trossets petits, ho vaig posar en una paella i ho vaig anar coent poc a poc. Quan va estar cuit ho vaig passar per la picadora molinex, no pel turmix; ja que volia que hem quedes trinxat no triturar.

He de dir que vaig improvisar, ja que vaig posar-me a coure les verdures sense saber ben bé que fer-ne. Hem quedaba l'opció de fer una pizza, però volia fer alguna cosa diferent.

Al matí habia bullit una col, però sense pensar, ni molt menys que hem serviria per fer el sopar:
La primera idea va ser agafar uns aros de cuina i fer-hi un pastisset amb el trinxat de verdures; però en veure la col bullida, vaig forrar el fondo i el costat del aro amb  col i ho vaig emplenar amb el trinxat de verdures, despres ho vaig tapar amble col que sobraba, hi vaig posar formatge i al forn a gratinar.
I ja vaig tenir el sopar llest.
He de dir que ho vaig prepara abans d'anar a treballar , vaig deixar-ho a la nevera tota la tarda i a l'hora de sopar ho vaig posar al forn.

dimarts, 3 de maig del 2011

PASTA AMB SALMO

Aprofitant que avui he sortit abans de la feina, he fet aquesta recepta que he vist al blog ANA FORNELL. Es ràpida de fer i ja us puc dir que surt bonissima, ja que el meu fill ja ha dinat i no n'ha deixat ni les engrunes. La veritat es hi ha receptes que m'es imposible fer ja que tinc que deixar el dinar fet al matí , perquè el meu fill ha de dinar abans jo no arribi de treballar: Coses del horaris.¡¡¡¡¡¡ Aixó hem limita força a l'hora de fer algunes receptes, ja que es millor fer-ho al moment, però bé ja ens anem sortint.
Hen deixo de xerrameca i ara us poso la recepta. Us he de dir que m'ha fer por tirar-hi tota la crema de llet que deia la recepta, ja que no volia que se sentis massa el gust, però val més tirar-hi tota la que posa la receta, que aixi la barreja queda una miqueta mes lleuguera.

INGREDIENTS

5oo grs. de llaçets o qualsevol tipus de pasta.
3 cullerades de salsa de tomaquet o un tomaquet triturat natural.
1 ceba
1 paquet de salmó fumat d' uns 150 grs.
200 grs. de gambes pelades
1 brik de crema de llet de 200 ml.




PREPARACIÓ

Bullim la pasta amb aigua i sal fins que estigui al dente.
Fregim la ceba ratllada o tallada petita amb una mica de sal a foc molt lent fins que estigui cuita. Hi posem les cullerades de salsa de tomaquet ( si hi posem el tomaquet natural triutrat , l ' haurem de deixar sofregir més estona) . Deixem fer uns minuts.
Afegim el salmó a trossets i les gambes pelades també tallades a trossets. Fregim uns minuts. El salmó ha de quedar esmicolat.
Aboquem la crema de llet i deixem arrencar el bull. Rectifiquem de sal.
 de la recepta original, jo hi he  tirat una mica d'orenga i també hi he posat una mica de formatge ratllat. 
espero que us agradi i BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡¡