En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 24 de juny del 2011

COCA DE SANT JOAN

Encara que tard, no podia passar semse ensenyar-vos la meva coca de Sant joan. ja fa temps que hen vaig publicar una I va quedar molt bona; però aquesta vegada vaig voler experimentar amb una massa que porta massa mare i la veritat es que porta una mica més de feina però també ha quedat molt bona, i enorme, mare meva com va llevar . Jo he de dir que la coca la vaig amassar ahir i l'he deixat llevar tota la nit dintre el forn de la ciuna, ja que el dia de la verbena sempre anem a sopar a fora i es clar no es questió de portar-nos la coca. Però avui no seria Sant Joan sense un trosset de coca.
La recepta la vaig treure del blog de la LA COCINA DE LOS INVENTOS,  i el resultat espectacular.
INGREDIENTS:
Masa mare
100 gr de farina de froça
100 ml de llet tebia
30 gr de llevat fresc (levital)

Per la coca
350 grs. farina de força
100 gr. desucre
45 gr de llet
2 ous
80 gr. de mantega
La ratlladura d'una llimona
Unes gotes de esencia de vainilla
Un puntet de sal

Per decorar:
CREMA PASTISSERA
Pinyons
Fruites confitades varies
1 ou batut
sucre ( jo amb unes gotetes d'anis)
El dia anterior vaif fer la massa mare, barrega bé tots els ingredients i la deixes reposar en bol tapada en un lloc fresc, jo la vaig posar a la nevera.
Ala dia seguent vaig fer la massa, jo no tinc ni termomix ni amasadora; així que ho vaig fer a má. Hem vaig ajudar solsament de les varilles electriques que faig servir per fer les clares a punt de neu.
En un bol hi posem la llet,la sal, la mantega, la ratlladura de llimona, la vainilla i el sucre i ho barregem be amb les varilles, despres hi afegim el ous i ho continuem tot.
Després hi afegim la farina de mica en mica, jo a partir d'aqui ho vaig fer amb les mans .Quan hi vaig tenir tota la farina incorporada, hi vaig afegir la massa mare, llavors ho vaig posar sobre un silpar i ho vaig anar amassant amb les mans.
he de dir que hi vaig tenir que afegir més farina , ja que s'enganxava a les mans. S'ha de amassar molt bé i ens ha de quedar una massa elastica, però que no s'enganxi , que la poguem treballar bé.
Quan la tenim ben amasada jo la vaig estirar amb el curro donat.li forma de coca,. ens ha de quedar una lamina de 1,5 o 2 cm de gruix.
La deixem llevar fins que hagi doblat el volum, en el meu cas tota la nit.
Després la pintem amb ou, hi posem les fruites i la crema pastissera, hi posem pinyons pel damunt i sucre, jo l'he mullat una mica amb anis, perqué quedesin grumolls.
L'he posat al forn dalt i baix i aire calents uns 15 minuts i llesta.
No m'he pogut ressitr a la tentació i ja l'he probada per esmorzar. Bonissima¡¡¡
Ah la crema passtissera la podeu fer el dia abans i la guardeu a la nevera posant-hi un tros de paper film que ens toqui la crema i així no ens fara pela a la part de sobra.
BON PROFIT¡¡
FELIZ DIA DE SANT JUAN I MOLTES FELICITATS A TOTS ELS JOANS I JOANES

dimarts, 21 de juny del 2011

CANUTILLOS DE PASTA DE FULL AMB CREMA I MADUIXES

Aquestes prostres que us presento avui he de dir que son molt fàcils de fer, i més ràpides de menjar .....mare meva, sort que en vaig fer dues per cadasqú, ja que se les varem menjar amb un tre si no res. A més amb la crema ben fresqueta passen d'alló més bé. I aprofitant que les maduixes encara són molt bones n´hi vaig posar a dintre amb la crema. I he de dir que la combinació crema-maduixes "estaba de muerte" ....
Aquesta recepta la vaig veure al blog de la NEUS , i com que la pasta de full m'encanta no m'ho vaig pensar ni dues vegades i només vaig cambiar les franbuesas per les maduixes.
INGREDIENTS:
1 lamina de pasta de full, millor rectangular (la meva del LIdl) 
Maduixes, jo n'hi vaig posar una a cada tronquet , o sigui 9 
crema pastissera :
La recepta de la crema passtisera aqui
Primer fem la crema pastissera tal como s'explica a la recepta i un cop feta la posem a la nevera perque es refredi.
Despres ens hem de fer amb motllos en forma de tub, ni ha d'acer inoxidable; jo com que no en tenia vaig fabricarme'ls. Tenia els rotllos de cartro que van amb el paper film que tenem menys diametro i a més son de cartró més gruixut. Els vaig folrar amb paper d'alumini i llestos. També es pot fer agafan un objete roddo, posar.hi el paper d'alumini i despres enrllar.hi la pasta de full i treure el ojecte que ens ha servit de motllo, ens queda el paper alumini que ens aguanta la pasta de full.
Un cop tinguem els motlles preparats els  untem amb mantega, tallem a pasta de full a tires de 2,5 cms aprox. i les anem enrotllan al voltan del motllo,de forma que cada volta vagi una mica per sobre la volta anterior. Jo com que erem molt llatgs els motlles n'hi vaig posar dos en cada un . Els pintem amb ou i els posem al forn uns 200 º aire calent dalt i bai i els hi deixem fins que els veiem ben rossets.
Els traeim del forn i els deixem refredar una miqueta abans de treure els motlles. Els traiem amb compte de no trencar el canutillos, aguantem els canutillos amb una má i amb l'altre anem estirant el papet d'alumini, com que el teniem untat amb mantega surt força bé, si primer els desenganxem una mica dels costats. Els posem en una plata i el deixem refredar bé.
Jo els vaig omplir justament abans de posar-nos a dinar, aixi tant la crema com la pasta de full era ben freda.
Agafem una maegue pastissera i primer hi posem una mica de crema en uns costat; despres hiposem els trosset de maduixes i ho vaig acabar d'omplir amb crema. Hi vaig posar sucre glass per sobre i a menjar¡¡
 
Estaven bonissims, només us dire que no en varen quedar ni les engrunes 

diumenge, 19 de juny del 2011

BRIOXOS AMB MEL

Despres de veure brioxos en tots els blog, jo també volia fer-ne. Despres d'alguns intents amb més o menys èxit (més mens que més) aquets van ser el que més van agradar I per aixó avui els he repetit. Falta encara aconseguir una bona forma, cosa que espero anar millorar amb el temps.
Aquests brioxos els vaig treure del blog  LOS POSTRES DE TERESA , són molt fàcils de fer, l'unic que has de tenir-ho amb compte el dia anterior si els vols per esmorzar.
He de dir que ahir els vaig amassar molt tard, desprès de sopar, però va valer la pena esperar les tres hores perque llevessim per poder-lis donar forma i deixar-los al forn tota la nit.
Avui al mati quan m'he llevat els he enfornat i amb 15 minuts +- ja estan cuits.
L'olor del briox acabat de fer es la millor manera de començar un diumenge al matí.
Sols o acompanyats d'una bona mermelada casolana, o simplement d'un trosset de xocolata, amb un bon cafè amb llet, l'esmorzar ideal.
Us copiare la recepta tal i com la te la TERESA en el seu blog, jo només he canviat les quantitats, n'he fet la meitat del ingredients I tot així n'han sortit 11

Ingredientes para unos 20 bollitos:

2 huevos
2 cucharadas soperas de miel
120 gramos de margarina
190 mililitros de leche
Una cucharadita de azúcar vainillado
100 gramos de azúcar
la ralladura de un limón
20 gramos de levadura prensada
550 gramos de harina de fuerza
Para el final: miel, mantequilla y azúcar.

Calienta en el microondas unos segundos la leche con la miel y la mantequilla. Incorpora el azúcar, los huevos, el azúcar avainillado, la ralladura del limón, y por último la levadura, yo me he ayudado de la batidora.

Hacemos un volcán con la harina en un bol, en el centro añadimos la mezcla. Amasamos y dejamos cubierto con papel film hasta que duplique. (aproximadamente 3 horas).

Volvemos amasar para quitar el aire. Hacemos pequeñas porciones y en una bandeja para el horno que he puesto papel para hornear he distribuido pequeñas porciones en forma de panecitos. Tienen que duplicar su tamaño. Como en mi caso eran para desayunar se han pasado toda la noche levando en el horno.

Precalentamos el horno a 200 º, y cuando está caliente introducimos los bollitos que están enormes, si se pegan no te preocupes, se despegarán con facilidad. Bajamos el horno a 180 º, han estado apenas 15 minutos. Cuando los veas hechos y con color por arriba, sacar.

Prepara un poco de miel y mantequilla (dos cucharadas de miel y una de mantequilla) deshechos (lo puedes meter unos segundos en el microondas). Con ayuda de un pincel pinta la parte superior del bollito y espolvorea con azúcar. Perfectos ¡¡
Animeu-vos a fer-los que valen la pena .......Hummmmmmmmmm

dilluns, 13 de juny del 2011

BICA BLANCA

Sempre que feia crema pastissera, tenia el mateix dilema ...Qué en faig de les clares? ..... un bescuit amb que només es fa amb clares d'ou, però no tenia la recepta, aixi que un dia tafanejant pels blos de cuina vaig trobar aquesta BICA BLANCA, i he de dir que als de casa meva els hi encanta, ja que queda molt suau . Aquesta recepta la vaig treure del blog de l' ISA, i queda sensacional.
 Us copiare la recepta que ha posat la isa en el seu blog; que es tal i com jo la vaig fer :

Ingredientes:
  • 8 claras
  • sal
  • 335g de nata para montar
  • 435g de azúcar
  • 335g de harina

Preparación:
Se necesita un molde bajo, untado y con papel
Batir bien las claras y poner el azúcar ,sal y harina
Aparte montar la nata y juntar suavemente
Echar en el molde
Cocer 180º 30m +-
Yo lo espolvoree con azúcar glas
Espero que os guste resulta de lo mas suave¡¡¡¡¡¡ 

Com podeu comprabar la recepta es de lo més sencill, pero el resultat es sensacional ¡¡¡¡
He de dir que sempre que faig crema o alguna recepta que només porti rovells d'ou, les poso en un taper al congelador; així no es fan malbé i les pots fer servir quan tu vulguis. 


Bon profit¡¡¡

dimecres, 8 de juny del 2011

QUICHE DE VERDURES

Es dimart i toca gastar les verdures que hi ha a la nevera per així el dimecres poder anar al mercat i compar-ne de fresques. Així que aquesta setmana no va ser diferent i vaig fer una quich, però una mica al meu aire. 
1 lamina de pasta brisa
1 ceba
1 pebrot verd
1 carbassó
una mica de beicon
3 ous
fotmatge ratllat, jo vaig fer servir el de 4 formatges de Bonpreu
100 ml. de crema de llet
sal i pebra al gust
Primer agafem un motllo rodo, untem amb mantega i hi posem la pasta brisa i la posem al forn uns minuts fins que estigui cuita, quan veiem que agafa color, ja la podem treure, no cal que deixem que es cogui massa perque quan la tonem a posar al forn s'acabarà de coure .
Posem una mica d'oli en una pella hi hi posem les verdures a coure fins que estiguin ben tovetes i rosses, aixó dependra de cadasqú com us agradin.Al final hi afegim el beicon i el deixem coure una miqueta amb les verdures. 
Posem la barreja de verdures a sobre la pasta que ja tenim cuita.
En un bol hi posem els ous, la crema de llet, el formatge i una mica de pebre , hoo remenem be i ho tiem per sobre les verdures.
Ho posem al forn que ja tindrem escalfat a 180 º uns 20 minuts mes o menys; aixó dependrà del forn de cadasqú. Jo ho vaig posar a dalt i baix i aire calent. Quan veiem que ja esta ben daurat ho punxem amb una forquilla i si surt neta; ja està cuita, sino li deixem una estoneta més vigilant no es cremi.
Si l'acompanyem amb una amanida, tenim un sopar complert. Jo ho vaig fer com a plat únic hi estava deliciosa.
Espero que us agradi.
BON PROFIT ¡¡¡¡¡¡

dissabte, 4 de juny del 2011

ROLLETS DE PASTA DE FULL I SUCRE MORENO

Avui es el meu aniversari de casament............. ni mes ni menys que 28 anys que vam dir el si vull..........amb la salut i la malaltia i etc.etc.etc .......... i la veritat es que no he fet cap dinar especial ni fare cap sopar, anirem a sopar fora que de tant en tan ve de gust que algú cuini per tú, .......bé al que anava, entre que he quedat amb una amiga per anar a buscar les herbes per la ratafia i el meu aniversari, quan ja quasi era l'hora d edinar m'he donat que no tenia res per postres i es clar ..........que puc fer que sigui ràpid i bó ...........sort que tenia un parell de lamines de pasta de full a la nevera i dic ja està faré ullrees de pasta de full i la primera làmina he fet les ulleres normals, però després he recordat que hem varen dir que amb sucre moreno quedaben molt bé:
He agafat la segona lamina i hi he posat sucre moreno per tota la superficiie , una mica abundat i aquesta vegada l'he enrollada, quan le tingut enrollatda li he posat sucre moreno per fora i amb l'ajuda del paper le ben apretada amb les mans perqué el sucre hi quedes agafat.
Amb un ganivet afilat l'he tallada a rodelles d'un cms. i les poses en una plata per anar al forn, que previament hi hauràs posat una lamina de paper del forn.
Tindrem el forn  calent a 200 graus a dalt i baix i aire calent
Aquesta funció va molt be per la pasta de full.
Amb uns 10 minuts ja estaven daurades I les de sucre moreno ni les he hagut de donar la volta. Les fetes amb sucre blanc si que les hi he donat la volta fins que han estat ben dauradetes.
A casa meva les han trobat més bones que les de sucre normal i la meva amiga també, ja que l'hi n'hi he portat unes quantes.

Els ingredients son.:
1 làmina de pasta de full , la meva del lid que te la mida ideal per això
sucre moreno
 Per postre, per acompanyar el cafè, o per berenar, ben fàcil i bó. 
Espero que us hagin agradat¡¡¡¡

dijous, 2 de juny del 2011

BRAÇ DE GITANO DE CREMA

Desprès de fer els pastissets de maduixa, hen varen quedar el rovells dels ous; ja que només porten clares, i es clar no era cosa de tirar-lo, així que vaig pensar que faria crema però ......................on la posaria ?
Tornar a repassar el llibre de postres i mira per on ....un braç de gitano ...i com que ja us vaig dir unes entrades més enrera, que era la meva espina i que no habia conseguit fer-ne un de decent, fins a les hores (el de l'entrada va quedar mig decent, tampoc no ens anirem a posar floretes on no calgui .....jejeje) i com que sòc bastant tossuda ................ donc a tornar a probar-lo.
Els ingredients més o menys son el mateixos del primer que vaig fer, l'únic que cambia es la forma de barrejar-los. He de dir que la massa va quedar molt bona i esponjosa, i la veritat es que aquesta vegada vaig quedar plenament satisfeta del resultat (mal està que ho digui jo), i quan els de casa el varen tastar i hem varen dir que m'habia quedat bonissim i que semblava de pastisseria hem vaig estarrufar com una pava......
Bo ho debia ser, perqué si no li trec de devant i a sobre m'el miro amb mala cara, el meu home que es un llaminer acabat, crec que se l'hauria cruspit tot.
Bé al que anem que m'enrollo com una persiana:
INGREDIENTS:
per la massa del bescuit
3 ous
110 grs. de sucre extrafi
110 grs. de farina de reposteria
1 cullarada de royal

 CREMA PASTISSERA:
500 ml. de llet
4 rovells d'ou
40 grs. de maicena
100 grs. de sucre
pela de llimona
Primer farem la crema pastissera, posem en un cassó la llet amb la pela de llimona  i el sucre al foc, reservem una mica de llet, i la deixem que arrenqui el bull. La traiem del foc i la reservem.
  • Amb la llet que hem reservat, hi barregen els rovells d'ou i la maicena, fins que estigui ben disolt i no ens hi quedin grumolls. 
  • Després aboquem la llet a la barreja hi ho remenem be. 
  • Colem la barreja i ho posem al cassó per anar al foc. La posem al foc i anem remenan perqué no s'enganxi, i quan veiem que comença a espesseir ja esta la crema feta. 
  • La reservem i la posem a la nevera a refredar. 
  • Perqué no ens faci una capa dura per sobre, agafem una barra de mantega I la passem per tota la superficie de la crema, i amb la mateixa escalfor de la crema la mantega es fondra i ens hi quedara una pelicula que evitara que es faci una pela. Hi posem film per sobre fins a tocar la crema i ja la podem guardar a la nevera fins a l'hora de muntar el braç. 
Ara anem a fer la planxa de bescuit.

  •   Primer muntem les clares a punt de neu amb les varilles electriques i anem afegin poc a poc el sucre.
  •  Amb les varilles en marxa hi afegim els rovells d'ou de un en un, fins que veiem que estigui ben barrejat, ens quedara una massa de color groc molt pàlid. 
  • Tamissem la farina i el royal tres vegades sobre un paper de cuina o dins un bol. 
  • Llavor anem afegim poc a poc la farina a la massa de les clares i els rovells i ho remament amb una espatula de silicona, amb molt de compte perquè no s'abaixin i sempre de sota cap amunt. 
  • Forrem una bandeja en forma de rectangle amb paper del forn i aboquem la massa tienguen en compta de que ens quedi el màxim d'igualada posible. 
  • posar-la al forn que previament haurem escalfat a uns 200 graus, uns 8 minuts. Jo la vaig posar primer al foc de sota i quan ja habia passat el temps encara era molt crua li vaig posar 3 minuts més amb el forn a dalt i baix i aire . No ens ha quedar massa cuita la massa, ja que sino no podriem enrollar-lo. L'hem de tocar hi ha de ser toveta, encara que no ens quedi rossa. 
  • Posem un paper del forn a sobre el marbre i tombar-hi la massa, treure el paper de sota amb molt de compte i amb un ganivet de serra tallar-li els costats. 
  • Enrollar-lo ajudat.nos del paper i deixar-lo un moment perquè es refredi. 
  • El desenrollem i el farcim amb la crema que teniem reservada a la nevera, o si ho preferim hi posem trufa, nata, mermelada ....etc.
  • El tornem a enrotllar amb molt de compte, hi posem sucre glass pel damunt , tallem una miqueta els costats, perque així ens quedi  ben igualat, i el posem a la nevera fins a l'hora de menjar-lo, ja que es millor que sigui ben fred. 
 Ja el tenim a punt per menjar-lo
Espero que us hagi agradat. 
BON PROFIT ¡¡¡¡