En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 31 d’octubre del 2011

PANELLETS

Aquest any he fet els panellets una mica diferents dels que feia normalment, i la veritat es que han surtit molt bons.
Vaig estar tafenejants pels bloc mirant les receptes de panellets i entre els que vaig trobar aquesta hem va picar la cuirositat de probar-la .  La vaig treure del blog de la cuina de casa, on la gemma ens explica un petit truc perque ens quedin brillants com els de pastisseria. La recepte que jo tenia desde fa molts anys es feien amb patata, però he de dir que jo n'habia reduit molt la quantitat i només n´hi posava una miqueta per ajudar a amassar l'ametlla i el sucre, però aquesta vegada vaig fer-ho tal i com explica l'gemma
INGREDIENTS:
250 grs.de farina d'ametlla
250 grs. de sucre
50  ml. d'aigua.
un tros de bomiato bullit:
Barregem la farina i el sucre i hi anem afegint l'aigua i ho remenem bé. Quant estigui ben remenat, agafem una part de la massa i incorporem el boniato ben xafat. (aixó si en volem fer de moniato), sinó deixem tota la masa junta. Emboliquem les dues masses amb fils i la deixem a la nevera. Jo li vaig deixar tota la nit. 

L'endemàamb la massa que  tenim sense moniato  fem unes quantes boletes i  les arrebossem amb pinyons. (aqui també la gemma ens diu un petit truc perque els pinyons s'agafim més bé) barregem 20 gr. de rovell d'ou i 20 grs. d'almivar  amb els pinyos i amb el sucre de l'almivar ajuda que els pinyons s'agafin més bé a la massa. (per fer l'almivar la mateixa quantitat d'aigua que se sucre, ho posem en un cassó al foc i quan arrenqui el bull es treu del foc i el deixem refredar.
Pels d'ametlla fem el mateix proces que els de pinyons però els fem allargats. 
Els posem en una bandeja per anar al forn i els tornem a pintar amb la barreja d'ou i almibar: 
El forn el posem a 200 º i uns 8 minuts n'hi ha prou. 
Per fer els de moniato, fem boletes amb la massa , l'arrebossem amb sucre i els posem a la bandeja del forn i posem a sobre mitja cirera confitada I l'aplastem una mica amb el dit. 
Els posem al forn igual que els de pinyons . 
Quan treiem del forn els de pinyons, els pintem amb l'almibar que hem fet i ens quedaran brillants. 


dimecres, 26 d’octubre del 2011

COCA DE PASTA DE FULL I VERDURES

Hola guap@s , ja veieu que jo segueixo encara molt vaga amb aixo de posar receptes al blog , o millor dit de fer alguna cosa digna de posar.li .
Bé per trencar la rutina i a veure si torno a arrencar avui us porto un sopar molt sencill i ràpid de fer ...com a mi m'agrada.
INGREDIENTS:
1 lamina de pasta de full ( la meva del lid que es rectangular)
verdures variades (carbassó, ceba, pebrot verd i vermell)
1 llauna d'anxoves
PREPARACIÓ
Tallem les verdures en juliana i les possem en una pella a pochar. 
Preescalfem el forn a 200 º dalt i baix i aire calent. 
Quan tenim les verdures cuites, agafem la làmina de pasta de full , l'estirem i li doblem els costats cap a dintre fen una mica de vora. 
Hi repartim per sobre les verdures i despés hi posem les anchoves i si volem una mica de formatge. 
Ho posem al forn que ja tenim calent i quan veiem que la pasata de full ja esta ben dauradeta, ja tenim el nostre sopar a punt. 
Jo ho he acompanyat d'una manida d'enciam, tomate, esparrècs blancs i olives, amanida amb una barreja d'oli,vinagre de mòdena, una cullaredeta d'olivada, un rajoli de mel i una mica d'orenga.
com veieu un sopar ben sà i ràpid de fer.
No n'han quedat ni les engrunes. .......................... BON PROFITT !!!!!!!!!!!!!!!


divendres, 14 d’octubre del 2011

MANDONGUILLES AMB PATATES PASTENAGUES I PESSOLS

Quan vaig vuere el conscurs que en proposavaLA DOLORS DEL BLOG DE CUINA, juntament amb VALIRA vaig pensar que era el que més o menys feia cada dia.
No tinc mai més d'una hor aper preparar el dinar i el tinc que deixar fet abans d'anar a treballar, ja que el meu fill ha de dinar abans jo no arribi. Així que les limitacions a l'hora de cuinar són les mateixes que si hagues de posar-ho en un taper.
El plat que he fet es més adients per l'hivern que per l'estiu i a més com a plat únic perfecte. 
Per fer-ho amb una hora el secret es organitzar-se bé. 

INGREDIENTS PER LES MANDONGUILLES:
  • 400 grs. de carn picada de porc i de vadella
  • 1 ou
  • molla de pa
  • All i julivert picats, sal i pebre
INGREDIENTS PER LA RESTA:
  • 1 CEBA
  • 1 PEBROT VERD
  • TOMATE TRITURADA
  • PATATES
  • PASTENAGUES
  • PESSOLS
PER LA PICADA:
  • 6 ametlles torrades
  • 12 pinyons
  • 2 grans d'all
  • 1 carquinyoli
Primer pelem i tallem les pates a daus, les passem per aigua i les reservem.
Fem el mateix amb les pastenagues.
possem oli en una cassola i hi possem el pebrot vert i ceba tallat ven petit a rossejar.
Mentre possem a escalfar l'oli per fregir les patates.Quan sigui calent hi posemm les patates a coure. 
Al mateix temps anem preparant les mandonguilles; barregem tots els ingredients amb les mans o una forquilla. Quan estan ben barrejats anem fent boletes, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli.

Anirem vigilant la cassola amb la ceba i el pebrot, quan estigui dauradet i afegim el tomaquet triturat.
Si las patates ja son rossetes les treiem i les guardem.
El mateix farem amb les mandonguilles quan estiguin fregides.
Al sofregit hi afegim una miqueta s'aigua obrou hi hi posem les pastenagues i els pèsols i ho deixem coure un 20 minuts.
Passat aquest temps hi posem les patates i les mandonguilles, si ens cal hi afegim mes suc, i ho dexem coure uns 10 minuts més.
Mentrestant fem la picada en un morter i quan faltin aproximadament 5 minuts l'fegim a la cassola.
Procurem que ens quedi una mica de suc ja que al cap d'unes jores haura espesseit.

Ja tenim el dinar llest, Només ens queda emplatar-lo o posar-lo dintre un taper i llestos per emportar-lo a la feina o a la facultad.
Amb aquesta recepta participo en el concurs de VALIRA que organitza el BLOG DE CUINA DE LA DOLORSS
Espero que us agradi .........BON PROFIT !!!!!


dijous, 6 d’octubre del 2011

CRESTES DE PASTA DE FULL RELLENAS DE CREMA DE CACAU

 
L'entrada d'avui la dedico a una jovenete,q ue encara que no cònec, sé que hem segueix i que li agraden les meves receptes de postres. Aixó m'ho ha dit un ocellet ............ La veritat es que afalaga i molt que et diguin que els hi agraden les teves receptes i que a més les faig. Així veus que les estones que pases posant les fotos I les explicaciones fan servei a algú.
ella no té blog, però si la seva mare la  YOLANDA que es una manetes amb el patch .
La recepta d'avui es molt sencilla i molt ràpida de fer, i segur que triunfes amb les amigues, si un dia les vols convidar a berenar  o bé per un esmorzar.......................el meu fill quan les ha vist fetes, ja m'ha preguntat si demà en podia menjar per esmorzar .........
INGREDIENTS:
Una lamina de pasta de full  rectangular(la meva era del lid)
1 ou
crema de cacao ..........la marca que acostumis a gastar nomarlment.
Ja veus que els ingredients son ben sencills.
Primer escalfem el forn a uns 200 graus dalt i baix i aire calent  , sino amb aire calent ni ha prou. Pense que la pasta de full sempre s'ha de coure amb aire calent ja que ha de quedar ben cruixent
es talla la pasta de full en 6 trossos.
Hi poses una o dues cullarades de crema de cacao al mig (la quantitat va a gust de cadasqú), tanquem la lamina com si la doblessim per la mitad i en el cantó que no hi tenim  relleno amb una punta de gavinet si fan uns tallets. La poses a sobre la rejilla de forn, on previament hi hauras posat una fulla de paper per anar al forn (jo faig servir el mateix en que va embolicada la massa de full) i al posar-la se li dona  una mica de forma curva, que s'obrin els talls que li has fet.

Es pinta amb ou i ja es pot posar al forn. Amb uns 15 minuts n'hi ha prou, o quan vegis que esta ben dauradeta.
Hi poses una mica de sucre per sobre i llestos. tambe si podrian posar abans de posar-les al forns uns quats fideus de xocolata .
Ja ho veus una forma ben àpida per quedar como una reina devant les amigues o la familia.
QUE VAGI DE GUST L'ESMORZAR ........¡¡¡¡¡

diumenge, 2 d’octubre del 2011

TARTA TATIN DE POMA

A vegades crec que la ment ens juga males pasades, ja que falta que et diguis a tu mateixa que has de posar el fré, perquè el fet de pensar que ho faré quan en tingui ganes i no perquè tinc que fer-ho, que llavors tens ganes de fer un munt de coses i et venen mil idees al cap per fer.
Així que deixant la xerrameca a un costat; ahir tenia a la nevera una lamina de pasta de full que hem deia que la tenia que gastar ja¡ ........i volia fer una cosa diferent..vaig posar-me a buscar pels blogs i en el blog de dulces bocados vaig trobar aquesta tatin, que feia molts dies que la volia fer:
no hem va quedar tan bé com la de la Mercè, però malgrat  tot que vaig tenir un ensurt a l'hora de fer-la,  va quedar bonissima.
Tenia un motlle de tarta ideal, però hem va semblar que era massa gran, i vaig voler fer-la amb un de més petito que tinc dels que s'hi desmunta l'aro i sort que m'en vaig adonar desseguida, ja que al desfer-se la mantega i el sucre, hem queia a dintre al forn, vaig posar-hi un plat a sota i sol.lucionat; però al hora de posar-hi la pasta de full tot el caramel ben rosset estaba al plat i no al motllo on hi habia la poma, aixi que vaig decidir canviar-ho de motllo i  poder aprofitar tot el caramel, vaig posar-hi la poma cuita a sobre i depres la pasta de full, al forn a que quedés ben doradeta i llesta per menjar.
Els ingredients i la recepta la trobareu  aqui, la original de on jo la vaig copiar, que la Mercè ho explica molt bé.
Com que aig fer una tarta petita, amb la resta de la pasta de full, pinyons i mermelada de cabell d'angel de LA VIEJA FABRICA, que tenia a la nevera, vaig fer uns bisbalencs
BON DIUMENGE A TOTS I TOTES ¡¡¡¡¡¡