En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dijous, 29 de desembre del 2011

DINAR DE SANT ESTEVE- TIMBAL DE PEIX AMB SALSA DE "MOJO VERDE"


Arriba Sant esteve i s'habia de menjar o fer alguna cosa amb les sobres del dia de Nadal. Com us dic a l'entrada anterior vaig fer canelons de peix i com que le splaques de canelons al bullir-les hem van jugar una mala pasada i la meitat es varen trencar, va sobrar preparat del relleno. Així que el dia de Sant Esteve per no tornar a fer canelons vaig fer aquests timbals de peix que si us he de confesar encara els vaig trobar millor que els canelons.
INGREDIENTS:
RELLENO DELS CANELONS DE PEIX
CREMA DE LLET
SALSA "MOJO VERDE" ( de Canarias)
FORMATGE CAMENBERT
Agafen el preparar del peix i amb un motlle rodo en fem timbals. Jo vaig fer servir el motllo de LEkue que hem varen regalar per fer ous i va anar de meravella.  Els posem en una plata que pugui anar al forn.
Després agafem una mica de crema de llet I hi barregem una parell de culleradades soperas de salsa i remenemt bé i ho posem per sobre els timbals. 
Hi posem un trosset de formatge camenbert a sobre i al forn a gratinar. 
Quan els veiem dauradets ja els tenim llestos per menjar.
Vaig preparar uns aperitius i ja varem tenir el menjar de Sant esteve llest.

diumenge, 25 de desembre del 2011

DINAR DE NADAL

Ja quasi tenim passat el ia de Nadal i per tant tan el sopar de Nit Bona, com el dinar de Nadal, ja han quedat enrera. Aqui us porto les receptes del meu dinar de Nadal.
Primer uns galets de Nadal . El meu fill m'el va portar d'Italia I la veritat es que s'han trencat una miqueta, suposo que degut al viatge, però eren igual de bons.
INGREDIENTS:
3 OSSOS DE TOCINO 
1 OS DE VADELLA
1 TROS D'ORELLA DE PORC
1 OS DE PERNIL SALAT
1 TROS DE GALLINA
2 PORROS
2 PATATES
4 PASTENAGUES
1 BRANCA D'API
1 MENAT DE BLEDES
CARN PICADA
Posem en una olla grossa tota la carn; l'omplim d'aigua i la posem al foc a bullir, vigilem de que no quedi sense aigua, si es necessari n'hi anem afegim. Al cap d'una hora , hora i mitja de bullir hi afegim les verdures i les pilotes que previament haurem fet amb la carn picada i ho deixem bullir una altre hora més. 
Per fer la pilota agafem la carns picada i afegim un olla; molla de pa , all i julibert ben picats; ho salpebrem i tot ben barrejat. 
Preparem el galets i els omplim una mica amb la barreja que hem fet amb la carn picada. 
Agafem caldo, el posem en una olla i quan bulli hi afegim els galets. Quan estan cuits ja estan llestos per servir.

Despres he fet canelons de peix, la recepta la vaig posar l'any passat i la veritat es que no hi he fet fotos noves. La recepta la trobareu aqui
DE SEGON: POLLASTRE AMB GAMBES
INGREDIEENTS:
1 pollastre gros (millor si es de pagés)
3 gambers per persona
4 cebes mitjanes
oli, sal , pebre , 2 cullarades de tomate I una mica de brou. 
Agafem el pollastre trossejat, el  salpebre i l'enfarinem lleuguerament; i el posem en una paella amb oli a rossejaer. Quan estigui ben rossejat hi posem les cebes pelades i enteres i hi posem una mica de brou i el deixem que vagi fen. Vigilem de qu eno es cremi i li anem donant-li voltes, si s'escau hi afegim més brou. Es millor afegir-lo poc a poc que no tot d'un sol cop. Quan veiem que el posllastre ja està ben rostit, hi posem ledues cullarades de suc de tomate natural  i el deixem que s'acvabi de coure: 
Mentrestan en una paella hi posem les gambes i les fregim una miqueta, les afegim al pollastre i les deixem uan estona que facin la xup xup amb el pollastre.  Ho rectifiquem de sal i ja el teni llest per menjar.

El podem preparar amb antelació i al moment de servir-lo l'escalfem i ja el tenim a punt. Encara millor si es d'un dia per la'altre. 
Es un menú sencill, per`o per això menys bó. 
Espero que us agradi i ara us deixo uns regals que hem ca cagar el tió, com veureu tots estan relacionats amb la cuina.

dijous, 22 de desembre del 2011

BON NADAL/FELIZ NAVIDAD

Aquesta entrada es simplement per desitjar-vos a tots el bloguers i blogeras que passeu un molt BON NADAL i una FELIÇ ENTRADA d'ANU NOU . I també per desitjar que l'any que comencerems sigui millor per a tothom.


Esta entrada es simplmente para desearos a todos los bloggeros y blogueras una muy FELIZ NAVIDAD y una FELIZ ENTRADA DE AÑO NUEVO; y que el año que empezaremos sea mejor para todos.

dimarts, 20 de desembre del 2011

BOMBONS

L'altre dia vaig haber de fer un detall per portar al sopar que varem fer les alumnes de patchwork de L'AGULLA MAGICA, i la veritat es que ens ho van posar una mica dificil, dons no podia valer més de 1 euro i a més habia de ser informal. 
Com sempre s'hem va tirar el temps a sobre i necesitava una cosa sencilla i ràpida i tambpoc tenia temps per anar a mira botigues per a veure que trobaba per aquesta quantitat.  Així que shem va ocorrer fer bombons i com que per presentar-los els vaig posr dintre un cartro d'ous, més o menys ja s'ajustava al pressupost. Vaig fer els que en aquell moment tenia  els ingredients a l'abast , el de xocolata negra i ametlla. 
Evidenment m'en varen sortir mes dels 6 que necesitava, així que ahir mirant els que habien sobrat vaig optar per fer-ne de diferents i així ja teniu una bandeja de bombons per el que fes falta.
Uns bombons ben sencills i ràpids de fer ideals per acompanyar les llargues sobretaules d'aquest dies mentre compartim xerrades i rialles amb la familia o els amics.
 He de dir que tenia una rajola de torro d'alacant i volia probar de fer alguna cosa més que no fossin flams, aixi que vaig fer-hi uns bombons. Si us agrada la xocolata, xocolata ....o sigui la negra millor fer-los amb xocolata negra, ja que amb la de llet queden molt dolços, però com que a casa meva hi ha qui prefereix la xocolata amb llet, vaig optar per aquesta.

BOMBO DE XOCOLATA AMB LLET AMB TORRO D'ALACANT
Agafem la xocolata amb llet i la desfem al microones , amb petites sesions, jo primer li poso un minut i després vig fent sesion de 10 segons, però no cal esperar a que estigui ben desfeta, ja que al anar-ho remenant la mateixa escalfor de la xocolata ens anirà desfen l'altre. 
Vaig agafar mitja rajola de torró d'alacant i la vaig triturar amb el morter, vigilant de que nos ens quedi farina, han de quedar trossets. Ho barregem amb la xocolata i amb una cullera de postres anem fent pilonets sobre un pape de cuina. 
Ho deixem refredar i  ja tenim els bombons fets. 
BOMBO DE XOCOLATA BLANC AMB FESTUCS
Es el mateix procediment que l'anterior només que aqui vaig guardar uns quants festucs sense barrejar amb la xocolata, per posar-los pel damunt ............dos o tres per cada bombó.
BOMBO DE XOCOLATA NEGRA AMB PALETS D'AMETLLA
El procediment es exactament igual només que primer hem de torrar l'ametlla al forn vigilant de que nos ens quedi massa torrada que sino desprès amargaria. La posem al forn i quan veiem que agafa color ja la tenim llesta per barrejar-la amb la xocolata negra.
BONES FESTES DE NADAL PER A TOTS !!!!


diumenge, 18 de desembre del 2011

PASTIS TIPUS SARA

El dia 8 va ser el cumpleanys de la meva jove i ahir el meu fill , juntament amb els àmic li varen fer una festa de cumpleanys. Però jo ja no sé si només passa a casa meva o pertot arreu, ahir al migdia el meu fill hem deia si li podria fer un pastis per l'hora de sopar ...................ja un podeu inmaginar com anava el meu cap pensant que podria fer que quedés mig decent i que no fos res que s'hagues de fer d'un dia per l'altre ...........mira que ni ha de pastissos per fer si m'ho hagués dit tan sol un dia abans .........però , no, habia de ser el mateix dia . Al final vaig optar per fer-li una sara, encara que la veritat amb les presses la crema de mantega hauria hagut de ser una mica més reposada per posar-li, però no hi habia temps. Ja veieu que la decoració esta feta depressa i corrents, bé una mica d'estar per casa .

Com que hem feia por que el pastis amb les preses no habia quedat tan bé com jo volia, els hi vaig fer una bandeja de reposteria de pasta de full, per axí arrodonir-ho una miqueta
Sort que tenia un paquet de pasta de full congelada de la SIRENA i la crema pastissera es fa en un plis plas . Ara avui ha portat les que els hi habien sobrat i m'agrada més la pasta de full fresca del LIDL, es més gustosa.
Goig ja en feia i al menys postres en varen tenir.
La recepta de la Sara i la crema de Mantega AQUI
La recepta de la Pasta de full AQUI
la recepta de la crema pastissera AQUI

diumenge, 11 de desembre del 2011

COCA DE FORNER AMB PINYONS

Avui us presento una coca que dede que la vaig veure al blog de la JOAQUIMA vaig dir que la tenia que fer si o sí. Es veia tan bona i la veritat es que a casa va ser vista y no vista . La vaig fer per esmorzar en 10 minuts va estar cuita i llesta.

Jo sempre que faig una recepta per primera vegada, en faig la meitat del que posa; així si la cosa no surt bé no s'ha de llençar tanta quantitat. Ara la mida que hem va sortir en varem esmorzar quatre. La mida ideal.
INGREDIENTS:
250 gr. de farina 
5 gr. de sal
140 ml. d'aigua
10 grs. de llevadura fresca (levital)
15 grs. d'oli d'oliva
pinyons i sucre 

Posem la farina, la sal, l'oli i el llevat desfet en l'amasadora , a poc a poc i hi anem afegin l'aigua a mesura que la farina l'hagi absorbit.  Jo un cop la tinc amasada, la poso sobre el marbre de la cuina i l'acabo d'amassar a má uns 10 minuts més. 
Quan està ben amasada fem una bola i la posem dintre un bol tapada amb un drap , jo en el meu cas la vaig deixar tota la nit dintre el forn de la cuina ............ sino fins que veieu que hagi doblat el volum. 
A l'endemà al matí escalfem el forn a 200 º. 
Agafem la massa i amb un rodet l'estenem i li donem la forma de coca o la que vulguem. la pintem amb oli d'oliva i posem el pinyons per sobre i sucre
La posem al forn i amb 10 -12 minuts ni ha prou o fins que veieu que esta rosseta. 
La traiem del forn i la ruixem amb anís per sobre ..............jo només ho vaig fer un cop o prou. I es bonissima, acompanyada d'un trosset de xocolata tan per esmorzar com per berenar.

A vegades algú m'ha preguntat si es pot fer sense amassadora, es el mateix només que ho heu de fer a ma. He posar una foto perque veieu que la meva es molt sencilla , per això a mi m'agrada sempre amasar-ho una estona a ma, ja que la que jo faig servir té molt poca potiencia i hem sembla que no ho ha amassat prou bé.
Això ja es al gust de casasqú.
Espero que us agradi i BON PROFIT !!!

dijous, 8 de desembre del 2011

NOU BLOG DE CUINA

L'entrada que faig avui no es per deixar-vos cap recepta, sino per dir-vos, que tenim un nou blogger. Us recordeu que fa uns dies us vaig dir que habia fet un curs de dolços ,i que ja us he ensenyat algunes de les postres que hi vam fer ................dons no es cap altre que en RAMON , el profe que ens va fer el curs .

Us convido a passar perl seu blog i a deixar-li un comentari, o a fer-vos seguidors,  així entre tots l'animarem a que ens vagi possan le receptes de les postres que fa. 

Veure que hi posas uns PAPS molt ben explicats amb fotografies de cada pas.

Ramon benvingut a aquest mon .

dimarts, 6 de desembre del 2011

XUXUS

Com ja vaig dir unes entradas enrera vaig assistir aun curs de dolços i un altre del que varem fer son els XUXUS , un postre ben tadicional i de tota la vida. He de dir que es una mica labori`ss però si ens ho programen bé el resultat val la pena. Us posaré els ingredients de la recepta original, encara que jo per provar-ho en vaig fer la mitat i tot i així varen sortir 12 xuxus . També he de dir que els vaig fer el dissabte a l'hora de sopar i que el diumenge eren igual de bons.
INGREDIENTS:
1ª massa:
250 grs, de farina de força
10 gr. de llevat fresc (levital)
125 gr. d'aigua
4 gr. d'oli d'oliva
2ª MASSA:
250 gr. de farina de força
100 gr. de sucre
50 gr. de mantega o greix de porc
2 ous
ratlladura d'una llimona
1 gr. de sal
4 gr. d'oli d'oliva
aigua, molt poqueta segons la que ens admeti la massa. 
CREMA PASTISSERA . La recepta la trobareu aqui
  
ELABORACIÓ DE LA PRIMERA MASSA:
  1. Posem la farina a l'amasadora
  2. Desfem el llevat amb una mica d'aigua tebia i el posem també a l'amasadora. 
  3. Es treballa la massa a poc a poc i a mesura que absorbeixi l'aigua n'hi afegim de mica en mica, i al final hi posem l'oli d'oliva. 
  4. Quan estigui ben amassat posem la massa sobre el marbre o sobre un silpar i li donem forma rodona ............ jo com que no tinc una amassadora vaig acabar vaig amasar-ho tot amb les mans durant una bona estona. 
  5. Es posa la massa dintre un bol la tapem amb un drap i la dixem reposar 12 hores a la nevera.
Un cop passat les 12 hores de repós, anem a fer la elaboració de la massa per fer els xuxus.
  1. Posem la mantega en un bol i la posem al micro en petites sesions fins a aconseguir la textura de pomada
  2. En el bol on tenim la mantega s'hi afegeixen tots els ingredients menys la farina i l'oli i es barregen amb un batedor de ma. 
  3. Es posa a l'amassadora i s'afegeix de mica en mica la farina i la 1ª massa. Si veiem que la massa ho necessita hi afegim una mica d'aigua, però amb compte de no pasar-nos.
  4. Es treballa poc a poc uns 10 -12 minuts i al final 'hi posa l'oli d'oliva. 
  5. quan la pasta està ben fina la posem sobre un silpar enfarinat i li donem forma rodona. 
  6. La deixem reposar 15 minuts. 
  7. Aplanem la massa amb un corró i li donem forma rectangular. 
  8. Li posem amb una espatula una mica de mantega per sobre i la dobleguem amb tres fulls. 
  9. La tornem a estirar fins que quedi un gruix d'uns 10 mm. Tallem la pasta a trossets i untem amb oli una fusta o un silpar i amb el corró s'stira ben fineta.
  10. hi posem una mica de crema pastissera,(no massa que sino al coure es reventaria)  el doblegem donant-li la forma del xuxu. 
  11. El anem posan a una safata per anar al forn untada amb oli i quan els tenim tots fets, els posem al forn a 30 º i amb un cassó d'aigua bullint a sota i la deixem llevar ..........jo vaig trigar una hora i mitja. 
  12. Un cop han llevat ja els podem cuinar. Posem una cassö al foc amb força oli i quan està calent hi anem torant el xuxus, però amb de compte ja que si els apretem amb els dits els desinflarem. Agafem un tallant untat amb oli o una espatula gran i  els posem dintre el cassó amb l'oli. L'oli ha d'estar a uns 190º.
  13. Quan estan ben rossets pels dos costats, els traiem hi els possem en un colador fins que estiguin ben freds. 
  14. Els ensucrem i llestos per menjar-los. 
 Com veieu no tinc les fotos de tots els que hem van sortir, ja que els vaig fer just abans de sopar i no hi vaig pensar .
He de dir que es millor fer-los amb temps i que siguin ben freds.

divendres, 2 de desembre del 2011

GALETES I MADELENES AMB CHIPS DE XOCOLATA I CARBASSA

Ja f auns dies donant una volta pels blog vaig veure unes galetes de taronja i xocolata.  en el blog VISC A LA CUINA. Tenian una pinta bonissima i com que al matí quan habia anat a mercat habia comprat un tros de carbassa vaig pensar que les podria fer amb carbassa i xocolata. La veritat es que de galetes no n'habia fet mai i ja feia temps que portava de cap fer-ne. Aixi que aprofitant que el dimecres a la tarda tinc lliure hem vaig posar mans a l'obra.
INGREDIETS:
120 grs. de mantega
100 grs. de gotes de xocolata negra
250 grs. de farina amb llevat
200 grs. de carbassa bullida
80 grs. de sucre
1 ou
una cullaradeta de vainilla
 un pols de sal
un raig de cointreau. 
Primer de tot pelem y fem bullir la carbassa, jo com que no tenia cap vaina de vainilla hi vaig posar un cano de canyella. Quan esta bullida l'escorrem bé, que ens tregui tota l'aigua posible i la deixem refredar. 
Ara anem a preparar les galetes. 
Posem la farina, si no porta llevat hi posem royal, el sucre, la vainilla i la sal en un bol. Hi afegim l'ou i es barreja tot amb els dits.  A continució s'hi posa la mantega feta pomadai el licor. Es barreja tot ben bé i quan ho tenim ben barrejat hi afegim la carbassa i les gotes de xocolata i ho barregem bé  i formen una massa. Tapem el bol i el deixem reposar una horeta a la nevera. 
Passat aquest temps anem fen boletes les axafem una mica i les posem a sobre la bandeja de forn que previament haurem folrat amb paper per anar al forn .
Es couen a 200 º entre 10 i 15 minuts tot vigilant de que no es cremin. 
Quan les treiem del forn serna toves, però no les hi deixeu més estona ja que un cop fredes van quedan més dures.
Com que hem va sobrar carbassa, vaig aprofitar per fer madelenes , també posant-hi carbassa i boletes de xocolata. La recepta de les madelenes aqui .
Van quedar molt esponjoses , crec que era la carbassa que els hi donaba Un toc com humit I aixó feia que inclós al cap de dos dies estiguessin tovetes com el primer dia.
Com que en varen sortir unes quantes, vaig congelar-ne una part i he de dir que un cop descongelades van quedar con si s'acabessin de fer:

dijous, 1 de desembre del 2011

TEMPORADA DE BOLETS

Avui no us porto cap recepta , i aixó que en tinc un parel de preparades; però us volia ensenyar aquest bolets tan guapos que va trobar ahi el meu marit .................. No es que a casa siguem grans caçadors de bolets; però he de dir que d'uns anys ença ens hi hem anat aficionant i ja en conexeim uns quants. Aprofitan que ara fa bó i desprès de les intenses plugues que van tenir aqui a la provincia i que encara no fa fred, encara hem podem trobar alguns.
No us penseu que els he trobat jo ..........no que va ....he de reconèixer que en sap o al menys hi tè més paciencia el meu home que jo.  Aixi que ahir a la tarda tenia un parell d'hores lliures deprès de dinar i ja el veieu amb el cistell en una má i el bastò a l'altre cap al bosc a veure si en trobava algun.
Un bon cistellet en va trobar, la veritat es que fa tanta ilusió com veus el cistell ben ple i amb aquella olor de bosc que fan ......... he de confesar que quan els vaig veure,  una mica de greu si que hem va saber no haber-lo acompanyat. ........... bé aquest fi de setmana haurem de tornar-hi fer una excursió.
La majoria erens escarlets vermells, però també va trobar un grapadet de rovellons , i alguna pota de rata , així que un cop ben nets, el primer que vam fer va ser menjar-nen uns quant a l'hora de sopar.
I la resta ben escaldats i a guardar-los amb aigua i sal , per aixi poder-na gaudir més endevant.

Espero trobar-ne alguns més i així poder omplir-en uns quants potets més.