En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 28 de gener de 2012

BRIOX DE IOGURT I TARONJA

 Hola a tots i totes , la recepta que us porto avui la vaig fer l'any passat en aquest temps; però llavors no vaig posar la recepta, simplemnt vaig indicar-vos L'enllaç d'on l'habia tret. Aquesta recepta la vaig treure del blog    cuinant    tant la recepta del bescuit com la de las taronges confitades, però avui vull posar-vos la recepta, ja que el fi de setmana passat aprofitant que habia fet taronges confitades el vaig repetir.

INGREDIENTS:
3 OUS grans
225 gr. de sucre
1 iogurt normal
125 ml. de suc de taronja
125 grs. de farina d'ametlla
100 grs. de farina per reposteria
1 pessic de sal
1 sobre de llevat royal
4 rodelles de taronja confitada
  • Primer batrem molt bé els ous amb el sucre fins que ens quedin blanquinosos , després hi afegim el iogurt i el suc de taronja i seguim remenant. (ho podem fer a ma, amb un batedor de varilles, o si teniu la termomix) jo ho faig amb un batedor de varilles. 
  • Després tamizem la farina amb el royal i la sal i poc a poc ho afegim a la barreja. Quan ja tenim tota la farina incorporada i afegim la farina d'ametlla de mica en mica I ho continuem barrejan amb una espatula.
  • Tallem a trossets bens petits la taronja i la afegim a la barreja. La barreja queda una mica liquida així que els trosset s'aniran al fons. 
  • Preescalfem el forn a 160 º. Mestres untem amb mantega un motlle I l'enfarinem . Jo l'he fet amb un de forat al mitg. 
  • Jo el vaig posar al forn  dalt i baix i aire calent , aixó al gust de casasqú, a mi hem va millor i hem redueix força el temps d'estada al forn. 
  • Jo li vaig posar uns 25 minuts, i passat aquest temps vaig punxar-lo i li vaig deixar una estona més uns 10 minuts , fins que el pal de pinxo va sortir net. Al se una massa liquida costa una miqueta més de coure; sobretot la part del mitg.
  • Un cop cuit el traiem i el deixem refredar sobre una reixeta. 
  • Llavors el bañem amb l'almivar de fer les taronges confitades I el decorem amb trosset de taronja, i jo hi vaig posar sucre fí per sobre.
 Ara no us preocupeu que us posare la recepta de les taronges confitades, que es molt fàcil de fer i son bonissimes. A més es conserven molts de dies a la nevera dintre un pot ben tapat.
INGREDIENTS:
Taronges
sucre
aigua
  • Agafem les taronges i les tallem a rodelles, que no siguim molt fines; ja que al bullir es trencarien. jo en vaig fer servir dues . 
  • Posem aigua en una cassola i quan bulli hi posem les rodelles de taronja, les deixem bullir 5 minuts, les escorrem i repetim l'operació . Aixó ho fem per  evitar que la part blanca de la taronja amargui. 
  • les escorrem amb compte de no trencar-les I les pesem. 
  • pesem el sucre i l'aigua, que ha de ser una part i mitja del pes de la taronja ..........o sigui que si les taronges pesen 500 grs. ..............agafarem 750 grs. de sucre i 750 grs. d'aigua. 
  • Ho posem tot en una cassola o olla i ho deixem bullir a foc mitja uns 45 minuts, aproximadament.
  • Posem les taronges amb pots de vidre i ho omplim amb l'almibar que ens ha quedat. El que ens sobri el posem en un pot i el tenim per mullar coques i bescuits. 
  • Jo l'any passat crec que hem varen durar uns tres mesos a la nevera . Solas també son bonissimes i si les deixem asecar i les banyem amb xocolata ................. millor no probar-ho.
Disculpeu si aquest dies no us deixo comentaris en els blogs, es que vaig una mica liada; ja que el meu marit ha tingut un petit precance i entre fer d'infermera i visitas al metge, el meu temps lliure s'ha reduit una miqueta. A mirar les receptes que poseu si que hen dona temps, però no sempre a llegir-les amb calma per poder fer el comentari adient.

dilluns, 23 de gener de 2012

BACALLA AL FORN AMB PATATES

Ahir diumenge, només erem jo i el meu marit, així que vaig decidir fer un plat bó i al mateix temps ràpid, ja que així hem quedés temps per dedicar-me a la meva altre afició, com es el patchwork. Vaig triar peix; ja que es més ràpid e coure I si a sobre el ferm al form, amb aquelles bosses que hi ha, ja preparades  per fer-ho , encara més fàcil. De tant en tant necessito , com tots i totes, fer alguna coseta on no hi hagi de emplear molt de temps i així hem permeti disfrutar d'el matí del diumenge sense haber-lo de passar a la cuina, i ahir era el dia ideal.
També vaig fer unes postres, aixó que mai faltin.............. però això ja les posaré en una altre entrada.
Bé hem deixo de xerrameca i anem a la recepta:
INGREDIENTS:
4 TALLS DE BACALLA (al punt de sal de La Sirena)
1 BOSSA  de AL HORNO de Mercadona (especial per peix)
4 PATATES MITJANES
2 c/soperes de vi blanc
1 c/sopera d'oli d'oliva.
El vespre anterior posem el bacallà a descongelar a la nevera .
1 hora abans de dinar aproximadament:
 Pelem les patates i les tallem en quatre trossos cada una, les posem amb aigua i les deixem mentre preparen el peix
agafem la bossa, i seguim les instruccions que hi venen, jo vaig canviar les dues cullerades d'aigua per vi blanc, hi posem el bacalla , no hi vaig posar sal, ja que com era al punt de sal, ja es una mica salat.............. jo no el vaig posar a desalar, aixó a gust de cadasqú.
Agafem la barreja d'herbes, que ja va amb el preparat, les dues cullerades de vi blanc i l'oli i ho posem a dintre la bossa.
Escorrem bé les patates i tambe les hi posem.
Sacssegem una mica la bossa, perquè així ens quedi tot impregnat del preparat de herbes, oli i vi.
Tanquem la bossa i amb una punta de ganivet hi fem dos o tres foradets, perquè pugui sortir el vapor. La posem amb una plata i al forn que tindrem escalfat a 200 º dalt i baix solament, sense aire.
Amb una mitja hora n'hi prou, ja que el peix es a talls, si no el veiessim prou cuit, li deixem una estoneta més, aixó depen de cada forn.
El deixem 5 minuts , obrim la bossa amb unes tisores i ja el podem emplatar. Jo hi vaig posar unes herbes d'especies per sobre i a les patates hi vaig tirar una mica de sal gruxude.
Després ho vam rematar amb un Bescuit de Taronja i un dinar perfecte.

dissabte, 21 de gener de 2012

CREMA DE PASTANAGA AMB CRUIXENT DE PERNIL IBERIC

 INGREDIENTS:
5 ó 6 pastanagues
1 patata
1 porro
aigua
2 lamines de pernil iberic, fines.
Opcional( 1 cacito de caldo de pollo KNOR)

Com veieu segueixo amb les cremes,  aquesta vegada de pastenaga. L'elaboració es més o menys la mateixa, la podem variar, però el resultat es el mateix.
Per fer aquesta crema de pastanaga, primer he posat una mica d'oli a l'olla on la bulliré, hi poso el porro tallat i el saltegem, hi afegim la pastenaga tallada a trocets i la patata i ho saltegem tot plegat. Hi afegim l'aigua i com que no tenia brou hi he posat un CACITO DE CALDO DE POLLO KNOR.
Ho deixem bullir fins que veiem les verdures ben cuites , a mi personalment li deixo a foc lent, una hora  +-. Ho triturem amb el minipimer fins que ens quedi una crema ben fina, i ho rectifiquem de sal si cal.
Agafem les làmines de pernil i les posem entre dos trossos de paper del forn. Les posem al microones un minut, passat el minut si no estàn ben cruixents, les hi anem posant en tandes de 10 ó 20 segons, millor poc a poc així segur que ens quedar tal i com volem.
Quan esta ben cruixent el deixem refredar i el piquem en el morter.
Posem la crema en el plat i al centre hi posem els pernil picat.
Espero que us agradi............... era bonissima. Desp´res vaig fer una altre recepta d'ous amb el motllo de LEKUE, que ja us posaré més endevant ................ i ja varem tenir un sopar ben complert.

dimecres, 18 de gener de 2012

TORRADA AMB OU,CARBASSO I BEICON

Un dels regals de Nadal va ser un motlle de LEKUE , concretament L'OVO, que es per fer ous.

A mi concretament hem varen regalar el rodó. Bé dons per estrenarlo vaig fer aquest ous que la veritat estan fets en un moment i a més queden molt originals.
Tenim dos opcions per fer-los o bé al micorones O bé al bany maria, però com que jo només en tinc un els vaig fer a microones.
INGREDIENTS:
1 ou per persona, en aquest cas 4
1 carbassó
Beicon
4 llesques de pa de baguette
  • Primer tallem el cabassó amb la mandoline i el fem a la plancha. 
  • També passem per la plancha les tires de beicon. 
  • Agafem el motlle de LEKUE hi posem dos o tres rodanxes de carbassó al fons, un tosset de beicon i despres hi posem l'ou, hi tornem a posar ua capa de carbasso i una altre de beicon, el tapen i el posem al microones 1 minut, el temps dependrà si ens agrada molt o poc fet.
  • Quan està cuit ja el podem desmotllar i anar pel seguent. Ho repetim tantes vegades com comensals siguem.
  • Despres montem el plat, primer hi pose la rodanxa de pa, que pot ser torrada o xucada amb tomate, a sobre hi posem l'ou i per decorar jo hi vaig posar la meitat d'una tira de beicon enrollada, i amb el carbassó que hem va sobrar el vaig posar a la plata per acompanyar
  • Com veieu una forma una mica diferent i ràpida de preparar uns ous, que a més ens permet posar-hi molts altres ingredients.
  • Acompanyats d'una amanida o alguna altre cosa per picar; ja tenim un sopar ben bó i ràpid de fer.  


diumenge, 15 de gener de 2012

CARXOFES AMB BRANDADA DE BACALLA

 he de dir que quan vaig veure la proposta que ens fan els nostres amics de Els fogons de la bordeta, vaig pensar que aquest mes tampoc hi podria participar, ja que tot el meu receptari amb carxofes el limitava a guarnició. Però fullejant un exemplar de COCINA FACIL, vaig veure questes carxofes i ..........aquesta es la meva vaig pensar , i aqui hem teniu amb la meva recepta.
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
8 carxofes grans
pinyons
1 fulla de llor
1 llimona
sal
PER A LA BRANDADA:
300 GRS. de bacalla desalat ( jo l'he agafat esmicolat)
1 dl d'oli d'oliva
125 ml. de llet
2 grans d'all
nou moscada. 
  • Primer netegem les carxofes de totes les fulles més dures i les tallem de la part de dalt. Jo hi he tret la pelusa aquella que tenen a la part de dintre. Les posem en una olla amb aigua i sal i el suc de la llimona, les deixem bullir 25 minuts. 
  • Les escorrem i les reservem. 
  • Anem a coure el bacallà. Posem 1/ litro d'aigua en un cassó, hi posem la fulla de llor i deixem bullir 5 minuts. Apaguem el foc, la tapem i la guardem.
  • Treiem la fulla de llor i  posem el bacallà al cassó, el posem al foc i quan comenci a bullir, tapem el cassó i el traiem del foc. El deixem reposar 6 minuts. 
  • Escorrer el bacallà i mirar de que no tingui cap espina. 
  • Pelem els grans d'all i els posem en un cassó amb l'oli. Ho posem al foc i els deixem coure durant tres minuts i els traiem. 
  • Posem el bacallà en el pot del minipimer i el triturem mentre hi anem afegin l'oli i la llet, fins que ens quedi tot ben barrejat i fi. 
  • Ho recitiquem de sal, hi posem una mica de pebre i nou moscada. 
  • Agafem les carxofes i les omplim amb la branda i les posem al forn a gratinar . 
  • Fregim el pinyons amb una mica d'oli d'oliva
Ho emplatem, hi posem els pinyons per sobre i ho podem acompnyar d'una amanida. 
Aquesta es la meva aportació a la recepta del 15, que aquest més està dedicada a les carxofes.


dimecres, 11 de gener de 2012

CREMA DE PORROS

Aquesta recepta l'he tret de la revista COCINA FACIL de LECTURAS, i la veritat es que després d'aquestes festes m'ha semblat ideal . A la recepta original anava acompanyada de formatge arrebossat, però jo o l'hi he posat i així ha quedat més lleuguera.
INGREDIENTS: (per a 4 persones)
6 porros
3 patates mitjanes
2 ó 3 pastenagues
pinyons (opcional)
  • Primer netegem els porros i els tallem petits. Pelem les patates i les tallen a daus, el posem a l'olla a presió amb una mica d'aigua i sal. Tapem i ho deixem coure 10 minuts desde que comença a sortir el vapor. Si li deixem mes temps no passa res, ja que igualment s'ha de triturar.
  • Ho triturem amb el minipimer . Ens ha de quedar una crema una mica espesa, per aixó si hi tenim massa suc de la cocció es millor que en traiem una mica, perqué no ens quedi massa liquida.
  • Pelem les pastenagues amb un pelador i hem fem tires ben finetes, les posem en una paella amb oli d'oliva i les rossegem. 
  • Fem  el mateix amb els pinyons. 
  • Emplatem i hi posem unes tiretes de pastenaga i pinyons. 
  • També hi podem posar cuadradets de pa fregits i trocets de formatge curat, amb l'escaldor de la crema el formatge queda cremós.
Espero que us agradi.....................BON PROFIT !!!!!

diumenge, 8 de gener de 2012

PASTA DE FULL RELLENA DE VERDURES I BAICON

Bé després de tantes festes i tans postres, ja es hora de presentar alguna cosa que no sigui dolça. 
Jo volia fer arròs amb verdures per dinar; però als de casa meva no els entusiasmaba; així que com que tenia una làmina de pasta de full a la nevera que corria el risc de caducar, he aprofitat les verdures per fer una cosa ben diferent.
INGREDIENTS:
Una làmina pasta de full fresca (lidl) 
1 carbassó.
1 ceba mitjana
1 pebrot verd.
1 envas de beicon tallat (casa Tarradellas)
1 ou i 3 cullarades de crema de llet. 
Agafen les verdures i les tallem en juliana, les posem a la paella amb una mica d'oli d'oliva i les rossejem. Un moment abans de que estiguin cuites i posem el beicon i ho deixem acabar de coure tot. Quan estigui tot ben rosset hi posem la crema de llet y ho remenemt perque ens quedui tot lligat. 
Agafem la làmina de pasta de full i en fem 3 trossos, hi posem una tercera part de preparat en un costat, agafem l'altre costat i el tapem.
Ho segellem bé, jo ho he fet amb les pues d'una forquilla; i amb un ganivet o cutter hi fem dos o tres talls a lapart de sobre. 
Ho pintem amb l'ou batut i jo hi he posat una mica formatge ratllat pel damunt. 
Ho posem al forn a dalt i baix i amb aire calent a uns 200º i quan està ben daurat ja ho tenim llest.
Acompanyat d'una amanida tenim un sopar o un primer plat bó i ràpid.
Ho podem rellenar amb mil coses diferents, els que més ens agradi.......... carns,gambetes, tonyina, bolets ........ etc. 

divendres, 6 de gener de 2012

PASTIS ANIVERSARI I TORTELL DE REIS

Avui 6 de gener es el cumpleanys del meu fill Gerard ................ja en fa 26 mare meva com passa el temps. I com cada any pel dia de reis tenim dinar familiar ............aixi que li he fet aquest pastis que el vaig treure del blog la reposteria de miguel , val la pena que el mireu ja que fa unes coses espectaculars i la presentació es un 10  . Aquest pastis de xocolata amb crema de taronja i cobert de xocolata, he de dir que es bonissim.
La presentaciñó d'en miquel es molt millor que la meva pero tothom l'ha trobat molt i molt bó.
Una cosa es que la crema de taronja, ha passat una mica pel costat del motlle, ja que m'hauria anat molt bé tenir ahir un dels regals que m'han portat els reis ...............que es un aro graduable i així hauria quedat just a mida , serà pel proper.
No us poso la recepta, ja que jo l'he fet exactament com en Miquel , i ell l'explica molt bé; a més No deixeu de mirar que hi té unes fotos preciosas;  només un apunt, es millor fer-lo un dia per l'altre; ja que jo el vaig fer ahir al vespre i la crema ha tingut tota la nit i el matí; però la xocolata Li he posat aquest matí i tot i que estaba cuallada, li faltaba més estona de fred; sobretot a l'hora de tallar-lo.

I per arrodonir la festa no podia faltar el tortell de reis . Aquest l'he tret del blog Que hi ha de postres el blog d'en Ramon . L'he fet tal com ell explica només que jo un cop el tortell fet en comptes de deixar-lo llevar Un parell d'hores al forn a 30 graus, l'hi deixat tota la nit ...............i mare meva com ha llevat, i el massapà que tal com ell explica no m'hen vaig sortir I l'he fet igual que com faig els panellets ...... també era bó .
Ja veieu que no us poso les receptes; però es que hauria de  posar-les igual, i a més en Ramon explic amolt bé com es fa el tortellamb un pas a pas molt complert,i  les he fet seguint el peu de la lletra............. no hi he canviat res, ja que al tenir convidats no m'he volgut arriscar a fer invents.
Bo també hi ha sortir el tortell, ja que amb la sobretaula qu ehem fet en queda ben poquet ...........ens hem aixecat a les 8 de la taula .....................quasi ja podiem sopar.

Ha estat un dia rodó ........... us he de dir que els reis veien la meva afició a la cuina m'han portat un quans estris ............. un aro regulable; un tallador de pastissos; una espatula, un relotge pel forn i una rejilla per poder refredar els pastissos............. Així que cada vegada tinc menys escuses si no hem surten bé.

I aqui tenie els més joves, mentre els grans aprofitaven per fer petar la xerrada , ells s'ho passaben d'alló més bé jugant  a un joc de  cartes.

dilluns, 2 de gener de 2012

TRONC DE XOCOLATA

HOla a tots-es els bloguers, espero que l'entrada a L'any 2012 hagui anat molt bé i desitgo per a tothom un Feliç 2012, i poder seguir compartin receptes amb tots vosaltres.
Les postres que avui us ensenyo son le sque vaig pel sopar de fi d'any, així que hem vaig decidir per un tronc de xocolata.
Per fer el tronc vaig fer servir la mateixa recepta del braç de gitano aqui, només hi vaig canviar el relleno, ja que el vaig rellenar amb una mouse de torró que era deliciosa. La recepta de la mouse la vaig treure del blog  CUINANT. Jo en vaig fer la mitad, de les quantitas que ens posa la Mª Dolors, ja que el meu tronc no era massa gran i n'hauria sobrat molta.
La presentació No hem va quedar massa bé, ja que solsament tenia perletes per decorar-lo, i hem falta trobar el punt de que la xocolata hem quedi amb brillo ..............bé i algú sap (de ben segur que si) , algun truquet per fer-ho us estaria molt agraida si m'ho indiqueu.
També vaig voler fer alguna cosa més refrescant; ja que amb tots els àpats que portem aquest dies, vaig pensar que uns pastissets de mousse de llimona anirien bé.


 Els pastissets no són altres que la variant en individual de la mousse de llimona que trobareu AQUI.
L'ùnic que vaig cambair va ser la base, que la vaig fer amb la mateixa recepta de la sara, però amb versió individual. Us he de dir que feta amb base de bescuit guanya moltissim. Es molt més bona. També ús he de confesar que primer volia fer sares individuals, però com que no van pujar el que jo volia les vaig fer servir per les bases dels pastisses i olé!!!
Ja ho diuen que no hi ha mal que per bé no vingui . He de dir que els vaig fer Un dies abans i els vaig congelar i a la tarda els vaig treure i els vaig deixar descongelar a la nevera i bons iguals.
LLavors amb el DECOMAX de LEKUE, la meva filla els va decorar amb xocolata