En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 23 de maig de 2012

OUS FARCITS DE CABASSO,CEBA I PEBROT VERD

Aquest mes a MEMORIES D'UNA CUINERA ens proposen fer ous farcits. Jo sempre he fet el tradicionals a l'estiu osigui farcits amb tonuina i maionesa, per això avui els he volgut fer una mica diferents I he improvisat segons el que tenia a la nevera i el resultat ha estat molt bo.
INGREDIENTS: 
8 OUS
1 pebrot verd
1 ceba
1 carbasso
100 ml. aprox: de crema de llet
sal , pebre i especies al gust.  
  • Primer posem els ous a bullir amb un raig de vinagre o un grapat de sal, per aixì poder-los pelar nmillor. 
  • Quant estan ben freds el pelem, els partim per la meitat i els hi traiem el rovell
  • Triturem a la picadora el carbassò, el pebrot i la ceba, hi ho posem a una paella a coure.
  • Quan ho tinguem ben cuit ,  hi afegim la crema de llet, un quants rovells ratllats , sal i pebre i les especies, i  ho remene bé i ja ho podem treure del foc.
  • Deixem refredar el farcit,  així ens anirà millor per omplir-los.

 Quan tenim el farcit ben fred; agafem una mànega pastissera amb boquilla risada gran i anem omplint els ous.
Els podem posar osbre un llit de pastenaga ratllada o d'enciam.
Per sobre hi ratllem rovell d'ou del que ens ha sobrat.

diumenge, 20 de maig de 2012

BORRATXOS

 Ja fa dies que tenia ganes de fer borratxos i l'altre dia en vaig veure que en  el blog QUE HI HA DE POSTRES, en Ramón n'habia posat. Així que m'he decidit a fer-ne, però els he modificat una miqueta. Tenia unes sares individuals als congelador esperant el moment adient per descongelar-les i decorar-les
així que aprofitant que tenia aquesta base feta, he fet la crema seguint les instruccions d'en Ramón i un almibar amb ron que l'he tret  del blog LA CUINA DE CASA.
Així que amb una mica d'aqui i miqueta d'alla he fet uns borratxos a la meva manera
 INGREDIENTS:
6 pastissets (la recepta aqui )

PER LA CREMA CREMADA:
-100 g de llet.
-150 g de sucre.
-2 ous.
-20 g de maizena.

PER L'ALMIBAR:
100 grs. de sucre
100 ml. d'aigua
1 raig de ron generòs

Per fer la crema cremada: 
  • Primer barregem els ous amb la maicena fins que ens quedi ben desfeta.
  • En un cassò posem a bullir la llet i el sucre i ho remenem be procurant de que no ens quedi el sucre enganxat al fons del cassò.
  • Quan arrenqui el bull ho traiem del foc i ho aboquem dins el bol on hi tenim la barreja dels ous i la maicena , ho remenem i ho tornem abocar al cassò. 
  • Tornem a posar al foc hi remenem continuament amb una espàtula plana perquè no s'ens enganxi al fons del cassò. Si veiem que s'enganxa remenem més depressa i ho apartem una mica del foc:
  • Quan veiem que comença a espesseir la retirem del foc i la deixem refredar. 
Per fer l'almibar: 
  • Posem l'aigua i el sucre en cassò , ho remenem perquè els sucre ens quedi ben desfet i deixem que arrenqui el bull......... jo ho he deixat bullir un minut o dos.
  • El traiem del foc i hi afegim el raig de licor escollit .............ben generòs, en el meu cas ron. 

 Agafem els pastissets , jo els he posat en un plat i hi he abocat l'almibar per sobre i els he deixat que s'empapessin amb tot el que ha caigut al plat, llavors els he posat sobre una reixeta a reposar una horeta més o menys. 
He agafat els pastissets i a la part de sota hi he posat una mica de sucre i els he cremat amb la pala de crema o amb un bufador
LLavors hi he posat la crema per sobre, hi posem una mica se sucre I els tornem a cremar, millor si hi tornem posar més sucre i els cremen una altre vegada. 
Els posem en capsules de madalenes O en una safata i ja els tenim llestos per menjar.
Com que ja els hem provat he de dir que han quedat bonissims........... unicament que si en torno a fer faré més almibar perque quedin més emborratxats .............. he de recòneixer que els hi faltaba ser una mica més mulladets................ però tot i això pasaben d'allò més bé.

 

divendres, 18 de maig de 2012

SANWICH DE NUTELA, MADUIXES I KIWI

Ultimament no se com ho faig que no arribo a enlloc ....................la veriat es que tinc una vaguitis greu , no solsament amb el tema cuina sino també amb el tema patchwork, scrap ......bé manualitats .......no trobo el moment de posar-mi .
Dons com veureu, aquest sanwich el vaig fer per participar en la proposta del 15 que ens fan cada mes els nostres amics de ELS FOGONS DE LA BORDETA , i XOCOLATA DESFETA, bé ja veieu que ni això tan sencill vaig tenir temps de posar al blog. Encara que ja hagi passat la convocatoria l'he volgut posar, ja que les fotos son tan primaverals que hem sabia greu guardar-les tot i que de tan fàcil , hasta fa vergonya de posar-ho.
INGREDIENTS:
 2 llesques de pa de motlle
Nutela
1 Kiwi
2 maduixes
Untem les llesques amb la Nutela, a sobre hi posem el kiwi tallat a rodelles finestes i al damunt les maduixes també  tallades finetes i ja tenim el berenar llest. 
He de dir que sino sou molt llaminers, millor no el probeu ............... Disculpeu aquesta entrada tan poc elaborada, però jo cada cert temps necessito descansar i deixar en stanbay les meves aficions i aquest any ha tocat ara a la primavera.

diumenge, 13 de maig de 2012

APERITIUS 2NA PART

Aquest son altres dels aperitius que vaig  preparar per celebrar el cumple de meu marit.

Aquest xapinyons els podem tenir preparats amb antelació i justament al moment de servir-los els posem al forn i ja els tenim llestos. Quan tens convidats van molt bé aquest tipus de receptes, ja que et permeten organizarte i tenir-ho tot a punt per quan arribin , sense haber de estar preparant coses a l'ultim moment.

INGREDIENTS:
Xampinyons grossos 2 ò 3 per persona
Gambes pelades grossas 1 per xampinyo o bé dos de petites
oli d'oliva, julibert i un gra d'alls
Primer tallem el xampinyons arran del barret, els rentem bé i els sequem amb un paper de cuina ó bé el posem en una escorredora .
El passem per una paella amb una mica d'oli d'oliva i els deixem enrrossir perls dos costas, quan estan rossos els traiem de la pella i els reservem. 
Ara passarem per la paella les gambes. Quan estan fetes les reservem. 
Montarem las brochetas psant un xapinyo a la base i a sobre les gambes , ho punxem amb un escuradents, i els anem posant en una plata que pugui anar al forn. 
Posem oli d'oliva en el got del turmix hi posem el julivert (generosament) i un gra d'all . Ho triturem ben triturat i ho tirem per sobre les brochetes. 
Ho posem al forn uns 10 ó 15 minuts I ja els tenim llstos per servir.


---------------------------------------------------
 PERNIL ADOBAT AMB TOMATE
INGREDIENTS:
100 grs. de pernil salat tallat ben fi
Uns quantes tomates madures  (2 ó 3 dependra de lo grans que siguin)
Oli d'oliva
sal, pebre i especies de pollo
Aquesta es una recepta que un cop l'has probat segur que repeteixes. Ni ha qui en diu pernil a la montanyesa, hi ha qui hiposa formatge per sobre, però a mi me la varen explicar així hi així la faig sense cambiar-hi res. 
Agafem la plata on volem posar-hi el pernil i hi posem al fons especies de pollo, d'aquestes que tenen en tots els supers. A sobre hi posem el pernil esmicolat ben petitonet: 
ratllem les tomates hi amb l'ajuda d'una cullera l'escampen per sobre el pernil de forma que ens quedi tot ben cubert. 
Hi tirem sal i pebre per sobre la tomate i despres un bon rajoli d'oli d'oliva. 
Els tapem hi el deixem reposar unes tres o quatre hores. 
A l'hora de menjar-lo el podem posar o bé a sobre torradetes o simplement sol.

dimecres, 9 de maig de 2012

PASTIS MOUSE DE XOCOLATA

Seguint amb l'aniversari del meu marit, aquest va ser el pastís que li vaig fer. He de dir que hem feia una mica de por que tanta xocolata fos una mica ampalagòs i la veritat es que no estaba gens tranquila, però he de dir que tot va ser probar-lo i tots vam coincidir amb el mateix que era molt suau i pasaba d'allò més bé. Aixó si es per chocolateadictes.
La recepta d'aquest pastis la vaig treure del  blog  LA REPOSTERIA DE MIGUEL, que sino l'heu visitat , val la peno fer-ho, ja que fa unes postres bonissimes i amb una presentació i muntatage espectacular.
jo no tinc tanta trassa com ell en els muntatges i no vaig atrevirme a partir amb dues capes,tant el bescuit com  la mouse; per por de no espifiar-ho, així que vaig fer simplement la capa del bescuit a sota i la de mouse a sobre.

INGREDIENTS BESCUIT :
100 gr. de mantega
  30 gr. de Cacao en pols
   120 ml. d'aigua.
  80 ml. de llet
   140 gr. de farina
   150 gr. de sucre
   1 cullaradeta de bicarbonat
  1 Pizca de Sal.
   2 ous .
   50 gr. de xocolata negra ( jo 70 % de cacau)
  1 cullaradeta d'estracte de vainilla

Jo el vaig fer el dia abans a la tarda
  • En un cassó hi posem l'aigua i quan bulli hi posem el cacau en pols Hi ho remenem fins que ens quedi ben desfet.
  • Tamissem la farina amb la sal i el bicarbonat.
  • Batem la mantega fins que ens quedi ben suau i esponjosa. 
  • Hi afegim el sucre i ho batem 5 minuts més.
  • Després hi afegim els ous d'un a un. No hi tirem l'altre fins que elprimer estigui ben integrat a la massa. 
  • Despres hi afegim l'extracte de vainilla.
  • A la barreja de la mantega i els ous hi anem afegim la farina en tres vegades i ho anem alternant amb la barreja de cacao i ho  batem a velocitat mitja.
  • Per ultim desfem la xocolata al microones i la afegim a la massa que tenim. Ho remenemt fins que ens quedi tot ben integrat. 
  • Una vegada tot ben barrejat ho posem al forn a 170 º durant 25 ó 30 minuts. Fem la prova del palillo per saber si està cuit.
  • El traiem del forn i el deixem refredar .
  • Ho vaig fer en un motlle quadrat , ja que a l'hora de montar-lo ho vaig retallar amb un aro d'aquest de pastisseria. També ho podeu fer en un motllo rodó. 
PER DECORAR:
Maduixes
xocolata per fondre
la lamina de per molts anys es comprada.

INGREDIENTS MOUSSE:
 250 ml. de nata per montar 35%MG
  150 gr. de Nutella.
   100 ml. de llet
   2 clares d'ou.
   4 fulles de gelatina
MOUSSE:
  •  primer posarem la gelatina amb aigua freda uns 5 minuts
  •  Montem les claras a punt de neu i les guardem a la nevera. 
  • Montem la nata i també la guardem a la nevera. 
  • En un cassó escalfem la llet i li afegim la nutella; remenant fins que ens quedi ben desfeta. Hi afegim les fulles de gelatina  ho remenemt perqué ens quedin ben desfetes i deixem que s'atemperi.
  • Quan s'hagi refredat hi afegim la nata montada i amb un espatula i amb molt de cura ho remenem fins que ens hagi quedat ben integrada amb la barrega. 
  • Fem el mateix amb les clares montades. 
  • Un cop ben barrejat jo vaig forrar un motlle de pastis una mica més gran de la mida que seria el pastis i el vaig forrar amb paper film , hi vaig tirar la barreja i el vaig deixar a la nevera tota la nit.
Per la decoració vaig fondre xocolata i la vaig estirar sobre paper d'anar al forn i la vaig deixar refredar, llavors vaig tallar-la a tires irregulars. També vaig banyar parcialment amb xocolata unes quantes maduixes.
Ara anem a muntar el pastis:
Vaig agafar un aro d'acer , el vaig posar sobre el bescuit i el vaig tallar a la mida que hem donava.
Desprès vaig treure la mouse de la nevera i del motlle i també la vaig tallar amb el mateix aro a la mateixa mida. Com que habia fet la mouse en un motlle de pastissos dels que es desmunten vai agafar la base i la vaig tombar sobre el bescuit .
Llavors perque la part de sobre quedés ben bonica amb la serreta de partir pastisso vaig tallar la capa de sobre que ea la que tocaba al film
Hi vaig posar les maduixes i les tires de xocolata al voltant i ja tenim el pastis llest.

diumenge, 6 de maig de 2012

APERITIUS

Avui es el cumple del meu marit, i ha tocat celebrar-ho, i que millor que un bon dinar . la veritat es que cada vegada disfruto més preparan un bon dinar per la familia .............ja sé que som poquets i aixó hem permet poder prerar-ho en calma I sense anar agobiada.
A casa meva ja es un clàssic en qualsevol celebració fer un bon aperitiu i un segons plat I postres.  He de reconèixer que preparant els aperitius i disfruto moltissim, ja que hem permet fer diferents plats i jugar amb ingredients ben variats.


CANAPES
He fet dos tipus de canapes de filadelfia amb roses de salmó i de sobrasada amb ou ferrat de guatlla.
CANAPES DE FILADELFIA AMB ROSES DE SALMO
Ingredients:
Pa bimbo sense crosta
piladelfia
salmo fumat
pepinillos amb vinagre. 
primer untarem les llesques de pa amb el formatge i les tallarem en quatre trossos. 
Tallarem el salmó fumat a tires i les anirem enrotllant per fer la rosa.
Agafarem el pepinillo i el partirem per la meitat i el tallarem a llesques fines. 
Posarem les roses de salmo a sobre el pa untat i amb els pepinillos farem les fulles. 
Ja ho veieu ben senzill i decoratiu. 
CANAPES DE SOBRASSADA I OUS DE GUATLLA
Ingredients: 
Pa bimbo sense crosta
ous de guatlla
i sucedaneo de caviar per decorar (opcional)
Untem les llesques de pa amb la sobrasada i les tallen en quatre trossos. 
En una paella amb oli anem fregint els ous una un . 
un cop fets els posem a sobre el pa i per decoració hi podem posar una mica de sucedaneo de caviar. 
-----------------------------------------------------------------------
BOULOVANTS:
BOULOVANTS RELLENOS DE BEICONS AMB CEBA I PEBROT VERT
INGREDIENTS:
12 boulouvants ( el meus comprats)
1 ceba
1 pebrot vert
1 envàs de beicon tallat
crema de llet,sal, pebre: 
Tallem la ceba i el pebrot ben petits i els saltegem en una pella amb una mica d'oli d'oliva.
Quan veiem que la ceba comença a quedar transparent hi afegim el beicon i deixem que s'enrossegi tot plegat: 
Quan ho tinguem enrrossit hi afegim una mica de crema de llet per lligar-ho tot. Ho restifiquem de sal i pebre al gust. 
Omplim els voulouvants i justament al portar-los a la taula els posem 5 minuts dintre el forn calent. 
Podem tenir el farcit ja preparat amb antelació i així a l'hora de servir-los només els tindrem que omplir, ja que si els omplissim molta estona abans ens quedarien tous. 

BOULOUVANTS AMB FOIE D'ÀNEC I ALCAPARRES
INGREDIENTS:
12 boulovants (comprats)
1 tarrina de foie d'ànec
alcaparres
Aquest encara sòn més sencill de fer. simplement agafem el foie i anem omplint els boulouvants i a sobre hi posem una alcaparra de decoració
----------------------------------------------------------------
I aqui teniu la taula ja apunt per començar a menjar.
  També hi he posat calamars a la romana, olives, berberechos i llagostins a la planxa Broxetes de xapinyons i pernil adobat, que ja us explicare un altre dia.
De segon he fet pollastre i conill rostit i de postres un pastis de chocolate amb mouse de xocolata que m'ha sorpres per lo bé que pasaba I no era gens enpalagós i també he fet una bandeja de lioneses de crema.
Bé la recepta del pastís , També tindreu que esperar un altre dia.
Els que us agrada la cuina estareu d'acord amb mi que encara que tot aixó porti molta feina, es fa amb molt de gust i més si a mig matí amb una excusa tonta el meu marit marxa i torna amb aquest super ram perque segons m'ha dit avui es el dia de la mare .............a casa no som de celebrar ni dies de la mare ni del pare, pero de tant en tant i sense que aixó sigui una obligació de cada any hem sorpren amb un detallet com aquest, fa que jo sigui la persona més feliç del mon i que en aquells moments hem semblin poquissimes les hores que he dedicat a preparar-li aquest dinar del seu aniversari. 
GRÀCIES de tot cor. 
Des-de aqui aprofito per felicitar a totes les Mares.