En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dijous, 7 de juny de 2012

COPA DE MOUSSE DE LLIMONA AMB BESCUIT DE XOCOLATA

 Aquestes posstres son d'aprofitament total.   El dia que vaig fer el pastis de mousse de llimona, amb les quantitats que vaig fer la mousse en va sobrar bastans, tanta com la mitad. Pensant que podria fer amb ella, vaig recordar que tenia al congelador el trosset que hem varen sobrar de fer la base del pastis de mousse de xocolata. Aii que vaig posar a descongelar el bescuit de xocolata i en un tres i no res vaig tenir aqueste copes muntades.
 Al fons de les copes Hi vaig posar bescuit de xocolata esmicolat i a sobre amb una mànega pastissera hi vaig repartir-hi la mouse, Una mica de granet de xocolata i copa llesta . Segons l'opinio dels de casa els hi faltaba gust de llimona , per això si sou molt llimoners o bé hi afegiu més suc de llimona a la mouse o hi poseu per sobre gelatina de llimona que al pasis li donava molt de gust .
Ja ho veieu a la cuina TOT S'APROFITA.

diumenge, 3 de juny de 2012

PASTIS MOUSE DE LLIMONA

Primer de tot demanar disculpas si no us he deicat comentaris en els blogs, he tingut una setmana molt liada i la veritat es que no tenia massa temps ni ganes per passar-me pels blogs a veure les vostres receptes.
Les escoses no han tornat a la normalitat del tot; però al menys tinc unes miques més de ganes de fer coses i així que aprofitant que tenia una base de pastis al congelador , he preparat aquesta mousse.
Ja en tinc una de recepta de mousse de llimona; però aquesta L'he fet una mica diferent i la textura que queda m'agrada més.



El dia abans hem de fer la base del pastis i la mousse, la gelatina de llimona la farem al matí perqueè tingui temps de cuallar i poguem tenir el pastís apunt per l'hora de dinar
INGREDIENTS: 
Per la base del pastis: 
Podem fer servir la que nosaltres ens agradi més, jo de base he fet una sara, ja que en tenia una de congelada I la volia gastar.

3 OUS
90 G. DE SUCRE
90 G. DE FARINA
  • Engeguemt el forn a 180 º. 
  • Untem un mottlle rodò  amb mantega i si ho desitgemt l'empolsinem amb farina. 
  • Es baten els ous i el sucre , amb una batedora electrica o a má. Han de triplicar el seu volum. 
  • Després s'incorpora la farina tamisada i ho remenem amb suavitat de dalt a baix amb una llengua pastissera. 
  • S'aboca la massa al motlle amb una cullera o maniga pastissera,  i es posa al forn 15-20 minuts a 180 º. (el temps deprendrà del forn de cadasqú)
  • Un cop està cuit la deixem refredar en el motllo i la guardem . 
PER FER LA MOUSSE: 
250 ml. de nata per montar 35%MG
  150 ml de suc de llimona
     2 clares d'ou.
   4
fulles de gelatina 
4 cullarades soperes de sucre  
  •  primer posarem la gelatina amb aigua freda uns 5 minuts
  •  Montem les claras a punt de neu i les guardem a la nevera. 
  • Montem la nata i també la guardem a la nevera. 
  • En un cassó escalfem el suc de llimona hi afegim el sucre i ho remenem fins que quedi ben desfet. Hi afegim les fulles de gelatina  ho remenemt perqué ens quedin ben desfetes i deixem que s'atemperi.
  • Quan s'hagi refredat hi afegim la nata montada i amb un espatula i amb molt de cura ho remenem fins que ens hagi quedat ben integrada amb la barrega. 
  • Fem el mateix amb les clares montades. 
  • ho posem a la nevera menstre ens preparem per muntar el pastis 


 ANEM A MUNTAR EL PASTÍS:
Agafarem un aro d'aquests regulables i el posarem ben apretat al voltant del pa de pessic, que tindrem posat sobre una be plana,  si calgués per arrodonir bé el pastis amb el mateix aro el tallariem per donar-li una forma ben rodona. 
Després sense treure l'aro hi aboquem la mouse i mirem de que ens quedi ben anivellada, va bé donar uns copets a sobre el marbre i així es va igualant de tots costats. 
Un cop tingues les dues capes montades la tapem amb paper film i la posem a la nevera millor tota la nit. 
L'endemà al matí primer farem la gelatina de llimona. 
PER LA GELATINA DE LLIMONA: 
1/2 sobre de gelatina de llimona
125 ml. d'aigua
  •  Preparem la gelatina segons les instruccions del fabricant. 
  •  Un cop tinguem la gelatina preparada la posem uns 10 minuts a la nevera perque s'atemperi. Tinguem en compte de que es poca quantitat i desseguida es refreda. 
  • Un cop la gelatina sigui freda la tirem a sobre la mousse i la tornem posar a la nevera perque qualli.
  • Quan ja tinguem la gelatina cuallada hi podem fer la decoració que més ens agradi, jo hi he fet aquesta decoració amb xocolata . 



 PER LA DECORACIÓ DE XOCOLATA: 
Una trosset de xocolata negra ( jo la meva LIND de 70 % de cacao)
  • Posem la xocolata en un bol i la posem un minut al microones, ho remenem bé perqué amb la mateixa escalfor de la xocolata en vagin desfent, si ens cal ho tornem a posar en sesions de 10 segons.