En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 29 de juliol de 2012

MACEDONIA

 Aquest mes les noies de MEMORIES D'UNA CUINERA, ens proposaven como repte la macedonia . Que millor que unes fruites ben fresquetes per combatre la caló de l'estiu. No he fe res d'original sino que he optat per una macedonia clàssica fetes amb fruites d'estiu i aprofitan les que tenia a la nevera.
 INGREDIENTS: 
1 tallada de meló 
i tallada de xindria
2 prèssecs
2 kiwis
2 taronjes
Pelem i tallem les fruites a daus , menys les tarojnges. Agafem las taronges i en fem suc.
Posem la fruita tallada dintre una copa, si en volem fer porcions individuals o bé ho posem en un bol. LLavor hi posem el suc de taronja pel damunt i llesta per menjar.
Amb aquestes quantitats n'han sortit quatre racions una mica generoses..........pero es que pasava tan bé ben fresqueta.
Bé amb aquesta refrescant recepta m'acomiado fins al més de Setembre ............. al menys aquesta es l'intenció de descansar i canviar una mica les activitats, per així tornar amb més ganes.
BONES VACANCES I BON ESTIU A TOTHOM !!!!

dijous, 26 de juliol de 2012

PASTIS DE CARBASSÓ

Seguint la recepta del pastis d'escalivada he fet aquest de carbassó . Ideal tan per mejar fred con calent.
El procés es exactament el mateix, simplement he cambiat el pebrot, l'alberguinia i la ceba excalivada per 2 carbassons i una ceba gran. La resta dels ingredients els mateixos
  • Per fer aquest pastís tallarem la ceba petitona I el carbassó i ho posarem a una paella a rossejar. 
  • Quan estigui ben rosset ho pasem pel minipimer I ja podem seguir igual que el pastis d'escaliva la recepta la trobareu aqui
  • Un cop el pastis ha estat fred,l'he decorar amb rodelles de carbassó fetes a la planxa.
Disculpeu les fotografies no varen quedar massa bé; ja que quan vaig tenir el pastís fet no tenia càmera i les vaig haver de fer amb el mòbil

dissabte, 21 de juliol de 2012

AMANIDA D'API I POMA

Com que fa molta calor; seguixo amb la tònica de plats, freds, sencills I refrescants i no per aixó menys bons . Ja vindrà l'hivern i llavors aprofiterem per fer plats ben contundents i calentons. Ja que ara encendra en forn, inclús els fogons va venir molta caló.
Aquesta amanida me la va dir una meva amiga i la veritat es que feia molt temps que no la feia, i l'altre dia al blog de la SONIA hi vaig veure una crema freda d'api i hem va fer recordar aquesta amanida.
 Els ingredients son ben poquets i en dos minuts està llesta.
INGREDIENTS:
api, la part del tronc
poma golden millor una mica verda
nous pelades
panses sense pinyol
oli d'oliva
  • Amb un pelador de patates pelem els troncs d'api per treure-hi els fils i els tallem a trossets de 1 cms. 
  • Pelem la poma i la tallem a daus. 
  • Ho posem tot en un bol, hi posem les nous trocejades i les panses, una miqueta de sal i ho amanim amb oli d'oliva.
  • Ja tenim l'amanida llesta per menjar

diumenge, 15 de juliol de 2012

PASTIS D'ESCALIVADA

Hola a tot@s  ja ha passat una setmana de l'anterior publicació i seguim amb receptes d'estiu. El que avui us porto es un pastis d'escalivada. Ja l'habia fet fa bastant de temps i he de dir que no vaig seguir la recepta al peu de la lletra i no hem va quedar bé. Ara he volgut seguir la recepta que hem van donar i m'ha quedat perfecte. 
INGREDIENTS:
200 grs. de pebrot escalivat
 200 grs. d'alberginia escalicada
3 cebes petites o una de gran escalivada
2 tomates escalivades ( jo no les hi posat)
4 ous
200 ml. de nata liquida
sal i pebre
  • Primer el dia abans millor escalivar les verdures al forn. Quan siguin fredes les pelem i les reservem
  • Triturem el pebrot la ceb ai l'alberiginia amb el minipimer. 
  • Després hi afegim els ous batuts i la nata liquida i ho remenm bé. 
  • Ho salpebrem i ja tenim la barreja llesta: 
  • Preescalfem el for a 180 º. 
  • Untem amb mantega un motlle rectangular hi hi aboquem la barreja. 
  • Ho posem al forn al bany maria durant un hora aproximadament, o fins que ho punxem amb un punxo i ens surti net: 
  • El deixem refredar al menys un parell hores. 
  • El desetmotllem i el decorem al gust.
BON PROFIT !!! ................ESPERO QUE US AGRADI.

dissabte, 7 de juliol de 2012

ESQUEIXADA DE BACALLÀ


Hola de nou a tot@s. Primer de tot demanar-vos diculpas ja que tinc el blogs molt abandonats. Com podeu comprobar porto un més sense publicar cap recepta , la veritat es que per circunstancies que no venen al cas he tingut un baixón i crec que el cos es molt savi i hem demanava descansar, de receptes, de fotos, de pujades al blog .....etc. Total que necessitava un descans; ja que sino el que es una afició es converteix en una obligació.
Avui ja n'he visitat uns quants de blogs i mica en mica prometo anar visitant-los tots.
Així que per aquesta nova arrencada (ja veureu que de tant en tant en tindre de parons i arrencades), us porto una recepta que ja la tenia pendent de posar desde l'estiu passat i que es tot un clàssic de l'estiu , bé o no tant estiu també ( al menys a casa meva ).

INGREDIENTS:
500 grs. de bacallà (jo el compro a trossets)
1 pebrot verd
1 tomata
pebrot vermell jo escalibat
1 ceba tendra petitona
 oli oliva,anxoves i olives per decorar
  • Primer de tot posaren el bacllà a desalar, si el comprem a tiretes amb un parell d'hores canviant-li l'aigua un parell de cops tindrem suficient. 
  • Tallem totes les verdures ben petitones
  • Agafem una plata , hi posem el bacalla al fons el cuakl anirem esmicolant i així mirarem de que no ens quedi cap espina
  • Per sobre hi repartirem les verdures  A mi m'agrada posar-hi unes cullarades de tomate frita.
  • Ho amanim amb una barreja d'oli d'oliva i olivada, ho decorem amb anxoves i olives i ja tenim un plat ben refrescan i a punt per menjar