En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 30 de setembre del 2012

PASTA DE FULL AMB POMA

De tots es ben sabut que la pasta de full la podem fer  dolça, salada, la podem omplir de mil maneres diferents i que sempre ens soluciona unes postres per un imprevist, ja que es ràpida de coure. 
Aquesta es una d'aquelles receptes expres tal i com la va titular la Mª Dolors del blog CUINANT . Es fa en un tres i no res i surt deliciosa.  El dia que la va posar al seu blog he de dir que vaig còrrer a fer-la, ja que tenia tots els ingredients.
INGREDIENTS: 
1 làmina de pasta de full (la meva del lidl)
2 pomes golden
sucre moreno
canyella en pols
una mica de mantega
1 ou
  • Estirem la làmina de pasta de full i li marquem la meitat per la part ampla. Jo ho vaig fer tal i com diu la Mª Dolors; la vaig doblar per la meitat i així hem va quedar marcada.Llavors la vaig tornar a estirar i en una de les meitats amb un ganivet hi marquem uns talls, però que no ens arrivin de punta a punta. Hem de deixar-hi un marge a cada costat. 
  • pelem i tallem les pomes ben finetes. 
  • Les posem a sobre la pasta de full, en la meitat que no hi tenim els talls. 
  • per sobre hi posem el sucre, la canyella en pols i unes boletes de mantega .......jo hi he posat 4 o 5 boletes de la mida d'una avellana. 
  • Tamquem la pasta de full amb la meitat que hi tenim els talls. La segellem ben segellada dels costats i la pintem amb ou.  Jo hi he afegit granet d'ametlla per sobre.
  • La posem al forn que ja tindrem escalfat a 180 º amb aire calent a dalt i baix, aproximadament uns 20 minuts o fins que la veiem ben dauradeta

dimecres, 26 de setembre del 2012

MERMELADA DE PEBROT


La mermelada que avui us porto l'he fet diverses vegades, ja que desde el primer dia a casa ens va encantar. La meva filla m'en demata tot sovint per endur-sen a Barna. L'altre dia hem va preguntar si en tenia i va ser l'excusa perfecta per fer-ne un parell de pots. Crec que no l'habia posat mai aquesta recepta, i aixó que com podeu veure la primera foto es de ja fa un any.L'altre dia fen un repas viag veure que no habia acabat de fer mai l'entrada. He de dir que la recepta i la idee la vaig treure del blog La cuina de l'estany.
INGREDIENTS:
400 grs.d e pebrot vermell
200 grs. de sucre
50 grs.d e vinagre
100 ml  d'aigua
  • Primer de tot rentem bé els pebrots, els exugem i els tallem a trossos, desp´res jo els pico amb la picadora molinex. 
  • Quant els tenim picats els posem en un casó amb la resta dels ingredients i ho posem al foc . Procurem que no sigui el foc molt fort, que així la mermelada es va fen poc a poc. 
  • Ho anem remenant i quan viem que ja s'ha evaporat tot el liquid ja està llesta .
  • Aproximadament hi vaig estar una horeta , i tampoc la deixeu molt espesa; ja que al refredar hi acaba de quedar . 
  • Quan encara es calenta la posem en pots previament esterilitzats , tapem i la deixem refredar de cap avall, per així fer el buit.
  • Amb aquestes quantitats ni surten una parell de pots no gaire grans.
La podem servir per esmorzar o com aperitiu sobre torradetes untades amb filadelfia i per sobre hi posem la mermelada. Els contrast dels dolç de la mermelada amb la del formatge es bonissima. 

diumenge, 23 de setembre del 2012

EMPEDRAT

Repassan les entrades pendents m'adono que quasi totes les que tinc són d'aperitius o bé plats freds. Dons aprofito abans no vingui el fred de veritat , per posar aquesta recepta ja que es un clàssic d'estiu,
i encara que ja hem començat la tardor, durant el dia les temperaturas són encara molt agradables,el podem fer fred, però sense posar a la nevera, o sigui a temperatura ambient.
Aquest es un plat que a l'estiu faig bastan sovint . ja que venen més de gust les coses fredes. A més permet posar-hi diversitat de coses, i pots adaptar-te al que tens a la nevera en el moment.
INGREDIENTS:
Mongeta cuita
 ( millor si la he cuit vosaltres o la compreu en un lloc on en venguin de cuita a mi personalment no m'agrada fer-ho amb les de pot que venen al super , encara que aixó va a gust de cadasqú)
bacalla remullat
1 ceba petitona
tomaquet
pebrot verd 
olives negres
oli d'oliva

Primer de tot posarem el bacalla a desalar. Si es esqueixat amb un parell d'hores en tindrem prou.
Si ens couem les mongetes fer-ho com tinguem costum. Jo la compro cuita. Aixó millor que estigui freda .
  • Tallem la tomate, la ceba i el pebrot verd ben petitonet.
  • Esmicolem el bacalla dessalat
  • En un bol hi posem les mongetes i hi afegim les verdures tallades i el bacallà. 
  • Hi posem les olives negres I ho amanim amb oli d'oliva. 
  • Ho podem servir individualment o bé en una plata.
Jo per amanar-hi faig una vinagrega amb oli d'oliva, vinagre de mòdena i olivada. 

dijous, 20 de setembre del 2012

AMANIDA CAPRESSE


 Abans de posr la recepta que us porto avui, he de dir que disculpeu si fa uns dies que no passo pels vostres blogs, ja que fins avui el meu blog s'habia quedat bloquejat i no hem surtien les receptes noves que posaveu. Veig que ja torna a funcionar normalment i procuraré posar-me al dia.
El plat que us porto avui es ben sencill, encara que jo l'he fet una mica diferent de la recepta original. es una recepta italiana que es fa amb alfabrega, pero jo la vaig canviar una miqueta.
INGREDIENTS:
Tomates
Mozarella fresca
rúcula
oli d'oliva
orenga i sal
Tallem les tomates a rodanxes i le sposem sobre una plata de servir. A sobre les tomates hi posem la mozarella també tallada a rodanxes , pero sobre hi posem els brots de rúcula  (aquesta vegada no vaig trobar rúcula sola i anava barrejada amb canonges) Ho amanim amb sal i oli d'oliva I per sobre hi posem una mica d'orenga i llestos per menjar.

dijous, 13 de setembre del 2012

MUSCLOS AMB TOMATE,CEBA I PEBROT

L'aperitiu que us porto avui es ben sencill de fer i sobretot a l'estiu ben fresquet passa d'alló més . Simplement uns musclos oberts al vapor i farcits amb una vinagreta i verdures.
INGREDIENTS:
Musclos 
1 tomate
1 ceba
1 pebrot( millor verd pel contrasts de colors)
oli d'oliva
vinagre de m`dena
sal i pebre
  • Primer posarem els musclos nets en una olla amb un raig d'oli al foc. Quan s'obrin els retirem . 
  • Els hi traiem la part de la clova que no hi ha res i els guardem a la nevera. 
  • Tallem la tomate, la ceba i el pebrot ben finet. 
  • Fem una vinagreta amb l'oli el vinagre i una mica de sal i pebre . 
  • Afegim la vinagreta a les verdures i ho remenem bé. 
  • Posem els musclos en una plata de servir i per sobre hi tirem la barreja de verdures i ja els tenim llestos per menjar.

diumenge, 9 de setembre del 2012

BESCUIT DE MASCARPONE

La normalitat va tornan poquet a poquet, serà per això que ja fei dies que tenia ganes de fer algun bescuit per esmorzar, així que ahir a la tarda tranquilament vaig agafar un llibre de postres caseros i entre les moltes que hi ha vaig triar una recepta. Tenia clar que habia de ser alguna cosa per esmorzar i que millor que un bescuit, per així poder començar el diumenge, gaudint d'un bon esmorzar , acompanyat d'una tassa de café amb llet. 
INGREDIENTS:
185 grs. de mantega tova
185 gr. de formatge mascarpone
200 grs. de sucre extrafi
3 ous
250 grs. de farina
1 sobre de royal
1 cullarada de ratlladura de llimona
  • Amb les varilles barregem els ous amb el sucre
  • També amb les varilles barregem el formatge i la mantega, i la ratlladura de llimona
  • Amb compte barregem les dues mescles, ho podem fer amb les varilles; però a una velocitat baixa ( jo vaig barrejar-ho tota l'estona amb les varilles)
  • Finalment hi posem la farina , barrejada amb el royal, de mica en mica. 
  • Preescalfem el forn a 180 º. 
  • Untem un motlle en forma de corona, o el que tinguem, amb mantega i farina. Jo ho faig de la seguent manera , primer unto el motlle generosament amb la mantega i mentre barrejo els ingredients el deixo de cap avall sobre un plat a la nevera. Quan ja tinc la mescla punt d'anar al forn el trec i l'empolsino amb farina. 
  • posem la barreja al motlle (es una mica espes), li donem uns copets sobre el marbre perqué ens quedi repartida pertot igual i al posem al forn dalt i baix sense aire calent. 
  • Jo vaig programar primer 30 minuts i llavors li vaig deixar 15 minuts més .......... aixó dependrà de cada forn, es un bescuit una mica gran . 
  • el desenmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta. 
  • Li posem sucre glas per sobre i................

 ja teniu un bescuit, ideal per esmorzar o berenar. 
BON DIUMENGE !!!!!!!! 

-L'original posaba bescuit de llimona i formatge .............. la veritat es que de gust de llimona no en té massa, per aixó jo només he posat bescuit de formatge. 
-Al llibre posaba crema de formatge, jo hi vaig posar mascarpone, ja que en tenia una terrina a la nevera.
-També posaba 330 grs. de sucre, però hem va semblar molta quantitat .



diumenge, 2 de setembre del 2012

NIUS DE VERDURES /BOTIFARRA DE PEROL

 Ahir va tocar sopar de final d'estiu amb el veins , com ja ve sent tradicional desde fa uns quants anys. Per aixó entre totes fem el sopar. Solem fer un aperitius .......(sempre ens passem) i despres hi ha una de les veines que sempre fa alguna cosa més contundent..............
Jo els hi vaig fer el següent:
PERNIL ADOBAT AMB TOMATE la recepta la trobareu aqui
MUSCLOS FREDS AMB VERDURES ,  la recepta ja la posaré més endevant
NIUS RELLENOS DE VERDURES /NIUS RELLENOS DE BOTIFARRA DE PEROL
i de postres LIONESES , la recepta aqui
La recepta d'aquest nius la vaig treure del blog COCINANDO CON NEUS, encara que la vaig adaptar a la meva manera.
INGREDIENTS:
2 PAQUETS D'OBLEAS DE LA COCINERA
1 CARBASSÓ PETIT
12 XAMPINYONS
1 PEBROT VERD
4 PORROS PETITS
2 BOTIFARRES DE PEROL 
UNA MICA DE BECHAMEL
 1 OU (Per pintar les obleas)
Comencerem fent el de verdures: 
  • Primer de tot tallem el carbassó, els porros, el pebrot i els xampinyons ben petits . 
  • Els posem en una paella a coure fins que estigui ben rosset. 
  • Llavors anem agafan les obleas I les anem omplim . 
  • Les tanquem fen un munyoc amb la má i les posem en una safata que pugui anar al forn. Jo en vaig fer un paquet o siguI 16 . 
Ara farem els de botifarra de perol ( en faig de dues classes ja  que un veí es vegetariá).
  • Llavors agafem les botifarres de perol i les obrim, traiem la carns i la posem en un plat i amb una forquilla la desfem. 
  • En una paella Hi posem una mica de mantega, hi afegim una cullarada de farina I llet i fen una mica de bechamel. 
  • Quan la bechamel está feta hi afegim la botifarra, ho remenem i ja está llest.
  • Ho deixem refredar una mica per poder omplir les obleas.
  • Omplis les obles amb la barreja i les tanquem fen un munyoc i le sposem a la safata d'anar al forn. 
  • Les pintem amb ou batut i les posem al forn fins que estiguin ben daurades. 

Disculpeu les fotografies; ja que les vaig quan hi habia poca llum i amb la camera sencilla.
Mireu quin goig que feia la taula, com podeu veure de menjar no en va faltar  i tot bonissim............
A part dels tres plats que jo vaig fer i habia:
Quesitos arrebossat amb mermelada de fruits vermells
Tomates amanides amb all picat
Tomates amb parmesà i rúcula
Truita de patates
Rodanxes de patata amb roquefort i beicon
Montaditos amb paté i ou dur ratllat.
Montaditos amb pebrot i anxova
Montaditos amb camenbert i tomata confitada
Carn magra del coll rostida al forn amb herbes i patates.