En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 11 de novembre del 2012

BRACETS DE GITANO DE CREMA

A casa meva som molt llaminers; per això a l'hora de fer postres i pastissos no tinc problema, s'els mengen tots, però si els dono a escollir, els que més els hi agraden son els tradicionals. Aixi com que feia molt de temps que el tema postres el tenia una mica arraconat avui m'he proposat fer BRACETS DE CREMA.
No n'he sortit massa airosa, però al menys un per a cada un n'he pogut aprofitar. El meu fallo ha set que la massa m'ha quedat més cuita d'un costat que de l'altre ..............hagués hagut de girar la safata, però m'ha semblat que ja estava prou cuit i m'he equivocat ........................ els propers sortiran millor.
La recepta l'he treta del blog d'en Ramon i ho explica tan bé que la veritat es que es molt fàcil fer-la.  Ara veig que l'he feta una mica diferent.
INGREDIENTS:
 4 ous
50 grs. de farina
50 grs. de maicena
100 grs. de sucre fi.
  • Primer muntem les clares a punt de neu amb la mitad del sucre. Les reservem. 
  • Ara barregem bé els rovells d'ou i la resta del sucre, ho batem fins qeu hagi doblat el seu volum i ens quedarà una massa més blanquinosa.
  • A la barreja dels ous i afegim la mescla de farina i maicena de mica en mica I ho barregem amb una espatula del baix cap a dalt. 
  • LLavors hi afegim les clares montades també de mica en mica. 
  • Amb la manèga pastissera fem un cuadrat amb la pasta sobre una paper per anar al forn i l'anem omplin de pasta. 
  • Ho posem al forn que previament haurem escalfat a 200 º. Jo ho he posat amb el forns dalt i baix i aire calent  5 minuts. Passat aquest temps mirem si la massa esta cuita, i ho sabre si ho apretem amb el dit i torna a pujar. Millor donar la volta a la safata; ja que a mi un costat m'ha quedat més cru i li deixem un parell de minuts més. 
  • Tariem la massa del forn i la posem del reves dobre un paper d'anar al forn. O sigui que la part que anava sobre el paper ens quedi per omplir. 
  • Si en volem fer bracets individuals tallem la massa a quadrats ( no poso la quantitat ja que dependrà de lo gran que hagim fet el quadrat) 
  • Els omplim amb crema pastissera i els enrotllem. Com que en Ramon explica molt bé i amb fotografies com enrotllar-los us recomano que mireu el seu blog i us asseguro que seguint els seus consells es molt fàcil. 
  • Els arrebossem amb sucre i llestos per menjar. 

No m'han quedat tan ben fets com els d'en Ramon , però bona pinta si que en fan.
També els podeun omplir de trufa, nata i qualsevols tipus de crema.

diumenge, 4 de novembre del 2012

ROTLLOS DE PASTA DE FULL AMB MERMELADA DE TARONJA, POMA I AMETLLA

La pasta de full es ideal per quan no temps temps i vols fer alguna cosa dolça tant per picar com per postres. A la meva nevera sempre hi ha una làmina de pasta de full esperant si acabará en unes postres o en un sopar .............. Ja fa uns quants diumenges que no tenia res fet per postres ni temps per fer gaires filigranes, i vaig veure en el blog VISC A LA CUINA unes espiral amb pasta de full que hem varen cridar l'atenció . Jo les vaig modificar uan mica, ja que hem vaig adaptar als ingredients que tenia en aquell moment.


INGREDIETNS: 
1 làmina de pasta de full fresca (la meva del lidl)
1 poma
mermelada de taronja
granet d'ametlla
canyella, sucre moré
sucre glas
  • Primer pelem y triturem la poma.
  • Estenem la làmina de pasta de full i hi vaig posar una capa de mermelada de taronja.
  • A sobre hi vaig posar la poma triturada, i hi posem canyella al gust i sucre moré
  • Enrotllem la pasta de full i la tallem a rodelles . 
  • Les posem sobre paper del forn i per sobre hi posem el granet d'ametlla. Les posem a sobre la reixa del forn. 
  • Ho enfornem a 180 º dalt i bai i aire calent fins que veiem que estan rossetes. 
  • les traiem del forn i les empolsinem amb sucre glas per sobre .