En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 31 de desembre de 2012

FELIÇ 2013

 Aquesta entrada es simplement per desitjar un MOLT FELIÇ ANY 2013 a tots el meus seguidor@s, tant els que ho feu a traves d'altres blogs , com els que simplement entreu a la pagina per veure les receptes....
als que hem deixeu comentaris, als que paseu de puntetes ............... sencillament a tots.........
GRACIES  per visitar-me , i pels vostres amables comentaris, això fa que intenti superar-me en las meves recepte i en les presentacions ............cosa que hem costa força, ja que per la blogosfera hi ha unes presentacions de luxe.
Espero i desitjo que ens continuem veient durant el 2013.

dimecres, 26 de desembre de 2012

CANELONS DE PEIX

 Com va va sent un clàssic, desde fa un quants anys el dia de Nadal faig canelons de peix. Aquest anys he variat una mica la recepta i ha valgut la pena, ja que tothom els ha trobat millors. La veritat es que erem molt més gustosos, així que encara que ja tingui l'altre recepta penjada al blog, us poso aquesta que per mi queden molt millor. 
INGREDIENTS : 
Varen sortir un 30 canelons
1 Bossa de cues de rap de la Sirena
1 bossa de cues de lluç de la Sirena
16 gambes grosses (també de la sirena)
1 ceba grossa
1 porro
2 pastenages
 vi blanc 
crema de llet
all i julibert picat
sal i pebre blanc
salsa bechamel
  • Primer de tot prepararem el peix, el netegem de pell i espines i l'esmicolem ; vigilant sobretot de que no es quedi cap espina. 
  • Pelem la ceba i la piquem o ratllem ben fineta. Fem el mateix amb el porro i les pastenages. 
  • Ho posem en una paella amb una mica d'oli d'oliva i deixem que es vagi couen a foc baix, vigilant de que no es cremi. 
  • Mentrestant podem fer les gambes en una paella a part couent-les una mica I afegint-ti un raig de Wuisky .
  • Les pelem i la polpa tambe la tallem ben petitona. Agafem els caps i els xaifem perque treguin tot el suc, ho colem juntament amb el suc que ens ha quedat de coure les gambes  i ho reservem juntament amb la polpa. 
  • Quan tinguem la ceba,el porro i la pastenague força cuits i afegim el lluç i el rap i hi tirem un got de vi blanc i ho deixem coure a mig foc, vigilant de que no es cremi.
  • Quan ja està cuit i tirem les gambes amb el seu suc. Hi afegim una picada d'all i julivert. 
  • Hi tirem sal i pebre blanc i hi posem una mica de crema de llet perque ens ajudi a lligar i amorosir la pasta ( no ens passem amb la crema de llet).  Deixem que es faci una estoneta. 
  • Quan està cuit ho reservem i ho deixem refredar (jo ho vaig fer el dia avans)
  • Desprès bullim els canelons tal i com ens indica el fabricant i els enrotllem. Jo vaig posar la massa en una mànega pastissera amb una boquilla ampla i omplir-los va ser un moment. 
  • Els enrollem i els posem en una plata per anar al forn. 
  • Hi posem la crema bechamel per sobre una mica de formatge i  gratinem. (jo a sobre la bechamel hi vaig posar unes puntes de mantega i de tomaquet fregit)
  • També hi ha qui els fa amb salsa de tomaquet. 

Nota: Jo vaig fer un dia el relleno , l'endema els vaig enrotllar i el dia de Nadal vaig fer-hi la bechamel.
           També els podem fer amb antelació  i congelar-los.
Espero que hagiu tingut tot@s un BON NADAL, i que el tió o el Pare Noel hagin estat ben generosos.

dissabte, 22 de desembre de 2012

BON NADAL !!!!!

Ja sé que ultimament us tinc una mica abandonats, i aquests dies encara tinc menys temps; però tal i com està tot avui dia no hem queixo per tenir feina, però no volia deixar de desitjar-vos un BON NADAL  a tothom.


dijous, 13 de desembre de 2012

APERITIUS DE NADAL-LA RECEPTA DEL 15

 
S'acosten les festes de Nadal i toca pensar amb el que farem , i per ajudar-nos una miqueta tenim els nostres amics dels blogs  ELS FOGONS DE LA BORDETA  i  XOCOLATA DESFETA, que aquest més ens han proposat fer aperitius de nadal, i de ben segur que agafarem un mun d'idees. 
la proposta que  us porto avui es molt sencilla de fer; però alhora molt gustosa

TOMAQUES CHERRY OMPLERTS DE CREMA D'ANXOVES
INgredients:
tomaquets cherry
1 ó 2 pots d'anxoves
all picat
oli d'oliva
  • Primer tallem amb un ganivet ben afilat la part de dalt del tomaquet i amb una cullereta de café hi traiem les granes, o sigui que el uidem de dins. 
  • En un morter  hi posem les anxoves que primer haurem posar a desalar amb una mica llet durant mitja hora , juntament amb l'all i ho piquem ben picat ( si ens agrada la pasta molt fina ho podriem fer amb el turmix . 
  • Llavors hi anem afegim oli fins que tenim la pasta amb la consistencia desitjada. 
  • Amb la mateixa cullerete de café anem omplint els tomaquets . 
  • Per decorar hi podem posar una alcaparra o bé cebollí picat . 
Ja veiu que es molt sencill però queden molt gustosos.




dissabte, 8 de desembre de 2012

TORRÒ DE TRUFA AL COINTREAU


 El dijous a la tarda vaig posar-me a la cuina diposada a fer proves de diferents turrons I he de dir que els de trufa amb cointreau són el que hem varen sortir millor . De fet ja n'he tornat a fer; ja que ahir al migdia tenia un dinar i vaig portar la rajola que habia fet per el café  i van ser un èxit total.
Així que avui teniam un dinar amb els veins i ahir vespre vaig fer-ne dues rajoles més i la veritat es que han agradat moltissim.
 
INGREDIENTS:
130 GRS. de xocolata per fondre + 70 grs. per la cobertura
70 ml. de nata
50 grs. de sucre
35 grs. de mantega
cointreau
1 cullarada sopera de nutela
  • Agafem els 70grs. de xocolata per fondre hi la fonem al microones en petites sessions de 20 segons vigilant de que no es cremi. Quan està fosa fem una capa ben fina per tot el fons i els costats del motlle ( jo m'ajudo amb un pinzell) i posem el motlle a refredar a la nevera. 
  • Mentrestant en un cassó hi posem la nata el sucre i la mantega i ho remenen fins que ho tinguem ben desfet. 
  • Quan arrenca el bull, ho traiem del foc i hi posem la cullerada de Nutela I ho desfem bé. Un cop ho tenim desfet hi afegim la xocolata restant i ho remenem bé fins que ens quedi una massa homogènia. 
  • Després  hi podem afegir una cullerada sopera ben generosa de cointreau, hi ho remenem fins que el licor ens ha quedat ben integrat amb la massa. 
  • Deixem refredar una estona i aboquem la massa dins el motlle que teniem guardat a la nevera mirant de que ens quedi ben escampada.
  • Ho deixem reposar unes 4 ó 5 hores i ja els podem treure del motlle. Jo els hi deixat tota la nit. 
  • Amb aquestes quantitats omplim un motlle de uns 19 cms. de llarg. També podem fer servir una plata d'alumini allargada o bé un tetrabrick de llet que haurem retallat per la meitat. 

 Vaig comprar aquestes capsetes a la botida CA LA NOR, on també hi vaig comprar els motlles. i així queden molt ben presentats.
Aqui els teniu ja presentats dins la capsa .........Oi que feian goig?
La recepta la vaig treure del blog ELS FOGONS DE LA BORDETA .

dijous, 6 de desembre de 2012

ESPIRALS I ULLERES DE PASTA DE FULL

Mare meva ..quants dies sense publicar res de nou ..........ja deuen haver caducats els bracets de l'ultima entrada ..................Vaig molt liada I no es que no cuini, però poca cosa nova he fet . Ultimament m'he dedicat més al patchwork i al Scrap, les altres dues meves pasions.
El que us proposo avui es molt sencill i tothom la fet mil vegades, però al menys canviaré d'entrada . A veure si ara amb les festes faig alguna cosa nova i recopilo receptes per poder posar al blog. Aquestes ulleres i llacets de pasta de full són ideals per acompanyar un café o per anar picant mentre la fem petar amb els amics o la familia
Necessitarem els següents ingredients:
2 làmines de pasta de full
sucre moré i sucre normal
A sobr eun silpar o paper del forn hi posem sucre, llavors hi posem la làmina de pasta de full al damunt i hi passem el rodet per sobre apretant una mica , perquè ens quedi el sucre enganxat a la pasta de full. Ara hi posem una altre capa de sucre a la part de sobre i repetim lóperació del rodet.
Comencem enrotllan la làmina per un costat fins a la meitat. Llavors comencem per l'altre meitat i l'enrotllem fins al centre. 
Quan ho tenim enrotllat ho tallem a rodelles de 1 cms i ho psem en una bandeja del forn. 
Ho enfonem a 180 º dalt i baix i aire calent i quan viem que ja estan rosetes ja les podem treure. 
 Per fer els llacets vaig tallar la làmina de pasta de full en 4 trossos I a sobre de cada un hi vaig posar sucre i vaig fer la mateiza operació que les ulleres
LLavors vaig posar una làmina sobre l'altre i amb un ganivet vaig tallar a tires d'un cm aproximadament. Agafen les 4 tires que ens han quedat Una sobre l'altre i les entregirem uan mica per la part del centre.
Les posem en una bandeja del forn i les enfonem a 180º dalt i baix i aire calent fins que estan rossets.