En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 26 de febrer del 2013

PUDING DE POMA AL CARAMEL

Fullejan una revista de cuina que tinc desde fa motl temps, vaig trobar aquesta recepta de puding . Com que no s'ha de tirar res i tenia una parell de pomes que per portarles a la taula no eren massa presentables vaig decidir convertir-les en puding.
INGREDIENTS:
2 pomes
1/ llimona
pa sec (50 grs.)
2 ous
1/ l. de llet
20 grs. de mantega 
4 cullarades de sucre 
caramel liquid 
  • Pela les pomes i talla-les a daus i ruixe-les amb el suc de la llimona. 
  • Posa en una paella la mantega  1 cullarada de sucre i les pomes i les deixem coure durant 5 minuts. 
  • batre els ous amb el sucre fins que ens quedi una barrega blanquinosa. 
  • Afegir-hi la llet la poma i el pa . Remenar fins que ens quedin tots els ingredients ben barrejats, 
  • Posarem caramel liquid en un motlle de plum cake I hi tirarem la barreja. 
  • Ho posem al forn al bany maria a 180º. Jo ho vaig posar al forn dalt i baix i aire calent, i fins que veiem que ens queda dauradet de sobre. 
  • Ho punxem i si veiem que encara està cru li deixem una estona més . Si el tenim molt ros ho tapem amb paper d'alumni perque no es cremi. Aproximadament  hi va estar entre 30 i 40 minuts. 
  • Quan està cuit el deixem refredar una mica a sobre el marbre i llavors el posem a la nevera. Millor d'un dia per l'altre ja que com més fred tindrà més cos . 
  • he de dir que per mi estave molt més gustos al cap de 48 hores.

divendres, 22 de febrer del 2013

QUICHE AMB VERDURES I FORMATGE CAMENBERT

Avui al migdia estava donat una volta per diferents blogs i en el blog Cuinar es senzill, he vist que habia fet una quiche que m'ha cridat l'atenció. He recordat que tenia una làmina de pasta brisa a la nevera que cridava desesperadament a ser gastada, així que ja he tingut clar que faria per sopar avui. Segurament en tinc alguna altre de recepta de quiche, però com que deu fer molt de temps , posaré aquesta també.
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta brisa
1 carchofa
1 porro
1 pebrot verd
1/5 carbassò
3 tires de beicon
2 ous
100 ml. de llet
100 ml. de crema de llet
formatge camenbert
sal i pebre. 
  • Posem la làmina de pasta brisa en un motlle rodo que pugui anar al forn. 
  • Tallem el porro i el pebrot a rodelles. Netegem la carxofa i en fem 8 trossos. També tallem a trosset petits el bacon. 
  • En un paella amb una mica d'oli d'oliva hi posem el porro, el pebrot i el carbassò hi ho sofregim . Quan comença a ser transparent hi afegim els talls de carxofa I ho deixem que es sofregeixin fins que veien que està una mica rosset. 
  • Ho posem a sobre la pasta. 
  • Agafem els ous i el batem hi afegim la crema de llet i la llet I ho barregem bé. Hi tirem sal i pebre hi ho tirem per sobre. 
  • hi posem el formatge camenbert tallat a trossets i jo ho podem posar al forn fins que estigui cuallat i ben dauradet. 
  • Ho acompanyem d'una amanida , i ja tenim el sopar preparat.

divendres, 15 de febrer del 2013

MENESTRA DE VERDURES O MINESTRA DE VERDURES

Aquest mes a MEMORIES D'UNA CUINERA ens proposen cuinar MINESTRA. He de dir que hem va fer  gràcia el nom, ja que no sabia com es deia en català.
Així que aquest més no he volgut deixar passar l'ocasió i aqui teniu la meva proposta .
INGREDIENTS:
1 carbassó
2 patates
4 pastenagues
mongeta verda
1 porro
4 all tendres
pebre vermell dolç
1 mica de farina
sal , pebre i oli d'oliva
1 ou dur (opcional) 
  • Pelem i tallem les verdures a daus ........més gran que si fessim ensaladilla. 
  • Posem aigua , sal i un rajolí d'oli en una olla i quan arrenca el bull hi posem primer la pastenaga i la mongeta verda , al cap de 5 minuts i afegim les patates i el carbassó, i ho deixem bullir una estoneta més (això dependrà de si ens agrada més o menys cuita, encara que millor que no ens quedi massa cuita)
  • en una paella hi posem el porro I els all tendres i els enrossim una mica, hi afegim una cullaradeta de farina hi afegim una mica del caldo de bullir les verdures. Ens ha de quedar un brou una mica espès. També hi afegim pebre vermell al gust . 
  • Hi posem la minestra i amb compte ho barregem bé. 
  • Ho emplatem i per decorar hi podem posar un ou dur o el que ens agradi.


 NOTA: Guardeu sempre el caldo de coure les verdures, al vespre tindreu un brou a punt per fer una bona sopa o escudella.
Amb aquesta recepte participo a MEMORIES D'UNA CUINERA




dilluns, 11 de febrer del 2013

RODANXA DE LLUÇ AMB GAMBES I MAIONESA

 Normalment aprofito el caps de setmana per fer receptes més elaborades o les que s'han de fer i servir, ja que durant la setmana es imposible, perque sempre tinc que deixar el dinar fet, ja que el meu fill dina abans que jo no arribi.
Aquest lluç el va fer la meva cunyada un dia de les festes de Nadal i el vaig trobar bonissim, així que ahIr li vaig demanar la recepta i m'hi vaig posar i he de dir que va ser tot un èxit .
INGREDIENTS:
1 lluç fresc tallat a rodanxes
gambes (el doble de talls de lluç aproximat)
1 pot de maionesa
oli d'oliva
1 copeta de vi blanc
sal i pebre blanc
  • Primer rentem bé les rodanxes de lluç , les assequem i salpebrem. 
  • Treiem el cap a les gambes I pelem les cues, i les salpebrem
  • En una paella hi posem oli d'oliva, hi posem les cues de gambes i les couem molt poc volta i volta. Les reservem. 
  • En el mateix oli hi posem els cap de les gambes  el vi blanc i les deixem coure bé. 
  • Quan estan cuites les posem en un colador i amb el morter aixafem bé els caps perque ens treguin tot el suc. 
  • Agafem una plata que pugui anar al forn hi posem les rodanxes de lluç, a sobre cada rodanxa hi posem les cues de gambes (jo n'hi vaig posar dues a cada una) , amb una cullera hi anem posan per sobre el suc de coure els cap de les gambes. 
  • HO cobrim amb maionesa  ( la quantitat dependra dels gust de cadasqú), hi posem una mica de julivert picat per sobre. 
  • Ho posem al forn que tindrem calent a 180 º fins que veiem que el peix es cuit. Jo vaig posar-ho al forn dalt i baix i aire calent i amb 15 m. va estar.
  • Servir-ho inmediatament, acompanyat d'un vi blanc ben fresquet i  BON PROFIT!!!

divendres, 8 de febrer del 2013

COCA DE LLARDONS

 Ahir era Dijous Gras i com no no podia faltar la coca de llardons. Aquest any vaig voler fer la de pasta de full, ja que els altres anys habia fet la de bescuit, i també va resultar molt bona .............de fet en vaig fer dues i van desapareixer . Jo en comptes de pinyons hi vaig posar palet d'ametlla; ja que hem vaig despistar i pensant que tenia pinyons no en vaig comprar ................. depressa que sempre va una. Bé bona ho era igualment.
 La recepta la vaig treure del blog de la Gemma de La cuina de casa .
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta de full
100 grs. de llardons
150 grs. de sucre
oou batut 
anis
canyella
pinyons o palet d'ametlla 
  • Primer trinxem els llardons; o bé amb un rodet de cuina o bé a la picadora. 
  • Estenem la làmina de pasta de full amb el rodet. 
  • Pintem la part central de la làmina amb anís (inmagineu-vos que l'hem dividida en tres parts)
  • Llavors i posem la meitat dels llardons i una tercera part del sucre, ho tapem amb una de les parts de la pasta de full. 
  • Hi passem el rodet per sobre perquè ens quedin els llardons agafats a la massa. 
  • A sobre hi posem la resta dels llardons i una altre part de sucre i ho tapem amb l'altre part de la pasta de full que ens quedaba. 
  • Hi tornem a passat amb compta el rodet per sobre, i amb una forquilla segellem bé els costats. 
  • Ho pintem amb l'ou batut i hi escampem per sobre els pinyons ( en el meu cas palets d'ametlla) hi posem la resta del sucre per sobre. 
  • Ho posem al forna 180 º  uns 25 minuts aprox......o fins que la veiem daurada.

dijous, 7 de febrer del 2013

TRUITA DE BOTIFARRA D'OU

 Pel dijous llarder botifarra menjaré ................... així deia la canço que cantavem el dijous llarder a l'escola ................bé d'això fa uns quants anys .
Així que avui per sopar he fet truita de botifarra d'ou ............ molt sencill però hem de mantenir les tradicions..........
INGREDIENTS:
1 tros de botifarra d'ou
4 ous
sal 
oli d'oliva
  • Tallem a botifarra a trossets. 
  • Batem els ous , hi posem la sal i la botifarra 
  • En una paella escalfem l'oli i quan estigui calent hi posem la barreja d'ous i la botifarra , quan estigui cuita d'un costat li donem la volta , esperem a que es faci i llesta per sopar. 
  • Ho acompanyem amb una amanida i pa amb tomaca  i ..............ja tenim el sopar a punt.

dimarts, 5 de febrer del 2013

TORTADA D'AMETLLA


Ja us vaig que ho tornaria a provar .............i així va ser aquest cap de setmana passat ..........encara hi ha algun fallo però aquesta vegada al menys va quedar mig presentable .............això si el dia que la torni a fer hi posaré paper d'alumini per sobre, ja que la part de sota  (o sigui la que va sobre quan està al forn) va quedar una mica massa cuita.
INGREDIENTS:
4 OUS
200 grs. de sucre
200 grs. de farina d'ametlla
2 cullarades d'oli
1 cullarada de royal
ratlladura de llimona
Aquestes son les quantitats que vaig fer jo, ja que a la recepta original portava 5 ous, 250 grs. de farina i 250 grs. de sucre
  • Primer montem les clares a punt de neu i les reservem
  • Barregem el sucre i els rovells d'ou fins que ens quedi una barreja blanquinosa. 
  • Afegim les clares muntades a la barreja d'ous , de mica en mica i remenant amb una espatula de baix a dalt. 
  • HI afegim la resta dels ingredients i ho barregem amb molt de compte . 
  • Ho posem al forn preescalfat  dalt i baix, sense aire a 170 º uns 30 minuts. 
  • El temps del forn dependrà de cada forn.

BON PROFIT !!!!