En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 23 d’abril de 2013

PATATES I CARBASSO AL FORN AMB SALSA BRAVA

Ja he dit moltes vegades que els diumenges m'encanta fer coses per picar. No m'importa pasar-me el matí a la cuina i anar fent tranquilament. Un dels meus blogs d'inspiració per trobar coses noves de picoteo es el blog de CHEZ SILVIA, i aqui teniu la meva versio de les seves PATATAS BRAVAS CHEZ.
Força diferents , sobretot si comparem les fotos d'una recepta o l'altre , peró als de casa meva els hi han agradat molt. 
INGREDIENTS: 
2 patates
1/carbassó
oli d'oliva
1 gra d'all
1 brot de romaní
sal i pebre
salsa brava ( la meva comprada a la Sirena)
  • Escalfem l' oli  en una paella juntament amb el gra d'all i el romaní, vigilant de que no es cremi. 
  • Rentem les patate si el carbassó i les tallem ben fines amb la mandolina. 
  • Les salpebrem una mica. 
  • Agafem un motlle, jo he fet servir un de fer madalenes o bé flaneres també va bé, i el pintem amb l'oli . 
  • Hi posem una rodella de patata i una de carbassó i anem fent capes. Anem pintant amb l'oli les rodellas. 
  • Ho posem al forn que tindrem calent a 180º i les hi deixem fins que al punxar-les les trobem toves. Jo com que er auna mica tard hi he posat el tubo hi en 30 minuts han estat fetes. 
  • Les sevim acompañades de Salsa brava , o la que més ens agradi. 

dissabte, 20 d’abril de 2013

BOTIFARRA DOLÇA AMB POMA

Desde fa molts anys; tants com quan als bancs i les caixes et regalaven un llibre per Sant Jordi, i no havies de tenir molts diners, sino que el donaven a tothom qui hi tenia oberta una llibreta...... pero com deia d'això fa molts anys, ja que ara no en regalen de llibres per Sant Jordi.
Ostres m'he enrollat com una persiana ............ dons volia dir que la recepta d'avui l'he treta del llibre LA CUINA GIRONINA  d'en Jaume Fabrega.
Potser molts de la botifarra dolça no n'haureu a sentit a parlar mai, ja que es un producte originariament de L'Empordà. Aqui us deixo l'article que he trobat:

És un embotit tradicional de l'Empordà que es presenta cru, o sec, com si fos un fuet. La seva característica diferencial és que entre els seus ingredients hi ha el sucre, que li dóna un gust dolç molt personal.


  • Botifarra dolça
Antigament era un dels embotits que s'elaborava a les cases de pagès de l'Empordà durant la matança del porc. Actualment és bàsicament un producte de cansaladeria d'alt contingut calòric, elaborat durant tot l'any. Actualment intervenen en l'elaboració d'aquest embotit: carn magra crua de porc, sucre, pell de llimona, sal i opcionalment canyella. En resulta una botifarra rosada i molt lluent quan és crua, i d'un color rosat-grisós quan es deixa assecar. Es tendeix a consumir-la més aviat seca, tot i que les preparacions amb la botifarra crua encara es mantenen: confitada amb poma, a la brasa, fregida,...
Categoria: Embotits.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Selva
------------------------------------------------------------
Despres d'aquesta introducció gastronomica segueixo amb la recepta.  
 INGREDIENTS: per a dues eprsones
2 botifarres dolces crues
1 poma grossa o dues de petites
1 canó de canyella
2 trossos de pel de llimona
1 copa de garnatxe
oli i un mica d'aigua. 
  • Posem l'oli en una paella i quan estigui calent hi posem les botifarres que previament haurem punxat amb un pinxo per tots dos costats (compte de que no sigui massa calent que es reventarien)
  • Les daurem una mica per tots dos costats i hi posem la poma que haurem tallat en 4 talls si son dos de petites (jo com que era molt gran d'una n'he fet 8 talls), la canyella la llimona i el vas de garnatxe. 
  • Hi posem una mica d'aigua , que ens cobreixi les botifarres i ho deixem coure a foc lent, girant les botifarres de tant en tan. 
  • Quan veiem que ja s'ha evaporat tota l'aigua i que ha comença a sortir el sucre , per tant ens quedarà més espés, ja ho podem emplatar. 
  • Es un plat que s'ha de menjar desseguida que està fet, ja que sino el sucre que treuen les botifarres ens quedaria caramelitzat i no les podrien dessenganxar de la paella. 
  • S'ha d'anar amb compte, ja que quan veim que comença a espesseir vigilar-ho  ja que el sucre s'ens cremaria molt facilment
  • Ho he acompnyat d'una amanida d'enciam , rucula; tomate i surimi.

dimecres, 17 d’abril de 2013

PASTIS DE FORMATGE I ROMANÍ

L'atre dia mirant el blog de la Carme de Dulces Bocados vaig veure aquest pastís de formatge i romaní i amb les fotos tan maques que té ella hem va entrar pells ulls inmediatament. he de dir que de pastis de formatge no n'havia fet cap encara , i un cop probat segur que no serà l'ùltim.  Queda molt suau i passa d'alló més bé.
 INGREDIETNS:
1 làmina de pasta brisa, la meva de compra en tenia una a la nevera que caducaba el mateix dia
300 grs. de formatge philadelfia (jo li vaig posar lith)
2 ous
60 grs. de sucrè glacé
50 ml de llet
1/2 pell de llimona ratllada
2 trossos de romaní. 
  • Posem la llet en cassò al foc a bullir: Quan bulli la retirem , hi posem el romani i ho deixem infusinar 10 minuts. 
  • agafem la lamina de pasta brisa i la extenem al motlle. La posem al forn uns 10 minuts amb un paper de forn i a sobre hi posem sigrons. passat aquest temps traiem el paper i les llegums i li deixem 10 minuts més sola a 150º.
  • Batem els ous amb el sucre fins que tripliquin el volum, hi posem la llimona ratllada i el formatge I ho barregem bé: 
  • Colem la llet i l'afegim a la barreja. 
  • Tirem la barreja a sobre la tarta i la posem al forn uns 20-25 minuts fins que veim que està cuallada.
  • La treurem del forn i la deixem refredar. 
  • Jo com que encara tenia culis de maduixa de les postres anteriors ni he posat una mica per sobre i lligaba d'allò més bé. 

dissabte, 13 d’abril de 2013

IOGURT GREC AMB CULIS DE MADUIXA

Avui us porto unes postres o un berenar d'allò més sà. A mi no m'agraden el iogurts amb trossets de fruita, mai m'en compro al super , ara si els preparo jo amb fruita natural ...............hem chiflen ........m'en podria menjar un parell sense tardar ni dos minuts.
Com que ara es temporada de maduixes, avui m'he preparat aquest berenar especial per mi.
INGREDIENTS:
1 iogurt grec
3 maduixes
PER EL CULIS DE MADUIXES:
250 grs. de maduixes
75 grs. de sucre
1 mica de suc de llimona.
  •  Fem el culis de maduixa, triturant les maduixes, el sucre i e suc de llimona amb el minipimer. Si no ens agrada trobar-hi granets ho colem. 
  • Netegem i tallem a trossets petits 3 maduixes , i les posem al fons del vas. 
  • A sobre hi posem el iogurt i per sobre hi tirem una mica de culis i ja tenim el berenar llest. 
  • De culis en surt bastant, pero el podem guardar en un taper a la nevera i el podem menjar amb iogurts, formatge fresc i també sobre gelat de vainilla. 


diumenge, 7 d’abril de 2013

GALTES DE PORC AL FORN AMB PATATES I CEBETES

 Despres de tortells; bunyols mones, avui canviarem una mica i un porto un recepta salada.

He de reconeixer que hem vaig acostumant a fer els rostits al forn, ja que això hem permet fer altres coses mentre lentament es va rostint. Així que avui al matí tenia unes galtes de porc per fer I enlloc de rostir-les a la cassola com faig normament les he fet al forn i mentres jo m'he dedicat a prepara massa per pizza . 
INGREDIENTS:
1 galta de porc per persona
patates i cebetes petites per guarnició
1 tomata
1 cabessa d'all entera
sal, pebre, vi blanc, un brot de romaní. 
  • Primer salpebrem les galtes i els hi fem una tall en forma de creu, així es couran millor. 
  • En una cassola a foc viu rossegem les galtes pels dos costats, un cop rossejades les posem en una plata per anar al forn. 
  • Hi posem un vas de vi blanc per sobre, hi posem la tomata, la cabessa d'all , el brot de romani hi ho posem al forn que tindrem escalfat a 200 º. 
  • Anem girant les galtes, perque s'ens vagin fent dels dos costat, i si queden mol reseques hi poden afegir una mica de brou.
  • Pelem les patates i les cebes i a la mateixa cassola on hem rosejat les galtes, les fem rossejar una miqueta, 
  • Quan faltin uns 25-30 minuts les posem a la plata del forn juntament amb les galtes i allà s'acabarna de coure i ens agafaran un gust molt bó.
  • ho emplatem i ja tenim el plat llest per menjar.

dilluns, 1 d’abril de 2013

MONA 2013 - MONA DE XOCOLATA AMB TRUFA DE TARONJA


Avui dilluns de pasqua ha tocat MONA......... no sòc padrina de ningú però m'agrada fer-la per menjar-la a casa.  He volgur fer una mona una mica diferent, així que he fet la base un pa de pessic de xocolata y la trufa l'he fet amb xocolata de taronja.......... la mateixa que vaig fer servir per fer els bombons i realment ha sortit bona I així una mica diferent de les dels altres anys. 
INGREDIENTS:
Per el pa de pessic:
120 grs. de farina
120 grs. de sucre
4 ous
2 cullerades de cacao en pols
1 cullaradeta de royal

PER LA MOUSSE:
250 ml. de nata liquida
100 grs. de xocolata per fondre de taronja
25 grs. de sucre

PER L'ALMIBAR:
 50 ml. d'aigua
50 grs. de sucre
un raig de licor (cointreau)

PER DECORAR:
granillo de  xocolata
ous
plomes
pollets
1 niu de xocolata 
perles


Pel pa de pessic:
  • Muntem amb unes varilles electriques els ous amb el sucre; fins que ens quedi uma massa blanquinosa i doblin el seu volum. 
  • Hi anem afegin la farina tamissada amb el llevat de  mica en mica i ho remenem amb compte. 
  • Preescalfem el forn a 160 º
  • folrem amb paper per anar al forn un motlle de 20 cms: o bé l'untem amb mantega: 
  • Un cop folrat el motlle i aboquem la barreja . 
  • Ho posem al forns Uns 20 minuts I passat aquest temps ho punxem i si ens surt brut li deixem una estona més. 
  • Un cop cuit el traiem del forn i el deixem refredar. 
Ara preparem al trufa: Ho fem el dia abans .
  • En un cassó hi posem la nata liquida i un cop arrenqui el bull la traiem del foc i hi tirem la xocolata remenat bé dins que la xocolata estigui ben desfeta i ens quedi una massa homogenia. 
  • Ho guardem a la nevera fins l'endemà.
L'endemà al mati: ( el bescuit el podem tenir fet del dia abans o bé fer-lo primer de tot al matí)
  • Primer montarem la trufa que teniem a la nevera amb les varilles elelctriques i quan quasi estigui a punt hi afegim el sucre hi l'acabem de muntar. La guardem a la nevera 
  • Després rectegem la part de sobre del pa de pessic. 
  • amb un ganivet a bé un tallapastissos el partim per la meitat. 
  • Bañem els dos trossos de pa de pessic amb l'almibar que ja tenim fet (per fer l'almibar fem bullir l'aigua i el sucre durant 5 minuts. Un cop tret del foc i afegim el licor)
  • Hi posem un a fina capa de mermelada de taronja o els que ens agradi. (també hi podriem posar una mica de trufa) i ho tapem amb l'altre part.. 
  • Agafem la trufa montada de la nevera I amb l'ajuda d'una espatula l'escampem per sobre i els costats cobrint bé tot el pastis. 
  • La decorem al gust i ja tenim la mona llesta. La guardem a la nevera fins l'hora de dinar. 
  • Per fer el niu on hi he posat els ous, vaig fondre xocolata la micro i amb una boquilla ben fina vaig anar fen tiretes sobre una tassa tombada que previament havia folrat amb paper fils i la vaig deixar a la nevera tota la nir. Avui al mati solsament he tingut que desenmotllar i ja he tingut el niu de xocolata fet.