En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dijous, 30 de maig del 2013

MOSSEGADES DE PASTA DE FULL I FRUITA CARAMELITZADA


Seguim amb les receptes tretas de revistes, aquesta es d'una revista que es diu TAPAS I PINTXOS. Era dels pocs pintos dolços que hi havia i com que feia molt de dies que no feia res de pasta de full, vaig animar-me a fer-la. He de dir que vaig segui la recepta al peu de la lletra i tal com hem va quedar la fruita a mi , no s'assemblava gens a la foto de la recepta. La propera vegada probaré de fer-la diferent, encara que bona si que hi va sortir, però no m'agradaba el color que havia agafat.
INGREDIENTS:
1 l'amina de pasta de full
1 plàtan
1 kiwi
5 maduixes
30 grs. de mantega
50 grs. de sucre
30 grs. de granets d'ametlla
30 grs. de nous picades. 
  • Tallem el plàtan, el kiwi i les maduixes a trossets. Posem la mantega a desfer en una paella i hi posem les fruites i les deixem coure una mica. 
  • Hi afegim les nous , l'ametlla i el sucre i ho deixem que es cogui una estona (aqui no sé si li tenia que haver deixat més estona)
  • Ho deixem atemperar una mica
  • Estirem la pasta de full i la partim per la meitat, i al mig hi posem la barreja de fruites, i ho enrotllem. Ho podem fer amb porcions individuals oo bé un braç gran i desprès tallar-lo. Jo prefereixo fer-lo (encara que porta més feina), en porcions individuals; ja que la psata de full al tallar-la a vegades s'esmicola. 
  • ho pintem amb ou i ho posem al forn , que previament ja tindrem calent a 180º,  amb aire calent i dalt i baix.
  • Quan veiem que està daurada, la trevem i la deixem refredar.
    Ho podem decorar amb mitja cirera amb almibar i una mica d sirope e xocolata.

dimarts, 28 de maig del 2013

FLAM DE TARONJA

De tant en tant m'agrada comprar revistes de cuina , igual que de patchwork, encara que la majoria de vegades es més fàcil buscar les receptes per internet. Però ara m'he imposat a fer algunes receptes de les revistes i llibres que tinc, ja que sino no en podrè comprar de noves ............... L'altre dia fullejant una revista SECRETOS DE COCINA , vaig veures aquest flaments de taronja i hem van agradar....  un cop tastats no hem varen decepcionar gents ....... al contrari son bonissims i no sé si es la taronja o el oporto o el whisky que li donan un sabor peculiar.

INGREDIENTS: 
Per a 6 flams. 
85 grs. de sucre
1 cullarada de psotres de maicena
3 ous
ratlladura de 1 taronja
250 ml. de llet
1 cullarada sopera d'oporto
2 cullarades soperas de whisky
el suc de 1/2 taronja. 

  • Barregem el sucre amb la maicena , els ous i la ratlladura de taronja i ho barregem bé.
  • Hi afegim la llet, el oporto i el whisky i el suc de taronja . 
  • Preparem 6 flaneres amb caramel liquid i hi distribuim la barreja. 
  • Ho posem al forn, que previament haurem escalfat a 180º, al banyo maria. 
  • li deisem uns 40 minuts aproximadament. 
  • Els deixem refredar i els servim decorat amb una rodella taronja i menta fresca i una mica de sirope de xocolata. 


dissabte, 25 de maig del 2013

TRONCS DE XOCOLATA AMB CREMA DE MANTEGA

Aquests troncs amb crema de mantega i recoberts de xocolata els vaig diumenge passat. Recordo fa molts temps,quan els meus fills eren petits i jo encara no estava tant inmersa en aquest mon de la cuina, molts diumenges anavem a la pastisseria a comprar les postres i sempre que anavem a Can Ciurana, (els que sou de Banyoles i rodalies ja sabeu d'on parlo, (que per cert feien unes postres bonissimes) els meus fills sempre demanaven un tronc de xocolata per postres ..........els hi encantaven . 
Així que l'altre dia quan vaig veure que en RAMON del blog Que hi ha de postres? publicava un bulgar de xocolata, vaig dir-me aquesta es la meva,  jo el faré amb versió individual i els hi donaré una sorpresa.
Els hi varen encantar, no solament als meus fills, sino també al meu home i jo també els vaig trobar bonissims. 
Només una cosa, la propera vegada els faré el dia abans, ja que els vaig fer al matí per menjar al migdia I he de dir que els que varen sobrar eran mot millor al vespre o l'endemà.

INGREDIENTS: 
 ( Varen sortir uns 9 troncs individuals)
4 rovells
1 ou sencer
4 clares d'ou
50 + 50 grs. de sucre
50 grs. de farina
50 grs. de maicena
la pell ratllada de 1/2 llimona
un pessic de canyella

PER LA CREMA DE MANTEGA:
170 grs. de mantega
85 grs. de sucre
85 grs. d'aigua

PER LA COBERTURA DE XOCOLATA:
250 grs. de cobertura de xocolata
1 cullarada de mel

PRIMER FAREM LA CREMA DE MANTEGA:
  • posem l'aigua i el sucre en un cassò al foc I quan comença a bullir apagem el foc i ho deixem refredar. 
  • La mantega ha de ser textura pomada; per això l'haurem tret de la nevera molta estona abans. Si ens hem descuidat, la podem posar al micrones amb petites sesion de 10 segons fins que ens agafi la textura dessitjada. 
  • Quan la barreja de sucre i aigua està fred ho anem incorporant de mica en mica a la mantega fins que ens quedi una crema ben fina. La reservem.
ARA FAREM LA PLANXA PELS BRACETS:
  • Primer posem els 4 rovells i l'ou sencer, juntament amb el sucre, la canyella i la pell de la llimona I ho batem fins que dobli el volum. 
  • Hi afegim la farina i la maicena hi ho remenem amb compte amb un allengua pastissera: 
  • Muntem les 4 clares a punt de neu i les afegim a la barreja anterior amb moviments envolvents. 
  • Preparem una safata gran i hi posem papaer de cuinar. 
  • Posem la massa dins la maniga pastissera amb un aboquilla rodona i hi marquem un rectangle i llavors anem fent tires fins que ens quedi tot el rectangle ple de massa. Ha de quedar amb un gruix de 1 cm. com a màxim. Si es necessari ho fem en dues vegades ( jo ho vaig fer). 
  • Escalfem el forn a 200 º hi ho couen durant 4 ó 5 minuts ( jo dalt i baig i aire calent). Comprobem amb el dit si la massa està cuita quan la toquem amb el dit no ha d'engaxar i ha de tornar al seu lloc. Si ens cal li deixem una mica més. 
  • Traiem la planxa del foc i la tombem a sobre un paper de cuinar, amb compte hi treurem el paper que hem fet servir per coure-la.
  • Tallem els costats amb un ganivet i  desprès la tallem a cuadros , els enrotllemcada un amb un tros de paper de cuinar
ARA MUNTAREM ELS BRACETS:
  • Anem agafna cada bracet i el desenrotllem, l'untem amb la crema de mantega i amb l'ajuda del mateix paper el tornem a enrotllar. L'apretem ben bé amb un espatula perque ens quedi ben rodo. 
  • Anem fen el mateix amb la resta de bracets. 
  • Desfem la xocolata al bany maria o al micrones. 
  • posem els bracets a sobre una reixeta i amb un pincells de silicona els anem pintant. Vigilem de que ens qedin ben pintats, si ens cal hi donem una altre capa. 
  • Hi posem per sobre virutes de coloraines i els deixem refredar bé.

dimecres, 22 de maig del 2013

POLLASTRE A LA PLANXA AMB VERUDRES I SALSA DE IOGURT

Aquesta es una d'aquelles receptes d'aprofitament. Tenia a la nevera unes carxofes que habia bullit feia un parell de dies, també tenia un petxuga de pollastre que tenia que ser cuita ja. Així que amb les carxofes, el pit de pollastre  i unes verdures monten un sopar ben divertit.
INGREDIENTS:
1 pit de pollastre
carxofes
pebrot vermell
carbassó
formatge camenbert

PER LA SALSA:
1 iogurt grec
2 cullarades soperas de maionesa
ratlladura de llimona i una mica de suc.
  • primer prepararem la salsa i la guardaremt a la nevera; barrejant el iogurt , amb la maionesa i afegim la pell de la llimona ratllada I una mica de suc. 
  • Tallem el pit de pollastre a daus i el salpebrem. 
  • Agafem les carxofes que ja teniem bullides i les marquem a la planxa. Un cop rossetes les posen en una plat i a sobre hi posem un tall de formatge camenbert i le sposem al forn a gratinar. 
  • Tallem el carbassò a rodelles i el fem a la planxa
  • Talem el pebrot a tires i també el fem a la planxa. 
  • Per ultim hi posem el pollastre i en pocs minuts està daurat. 
  • Emplatem fem una amanida amb el que més ens agradi i ja tenim el sopar llest. 
jo tenia un parell de salsitxes que m'havien sobrat del dinar, i una hamburguesa, les vaig tallar a trossets i també les hi vaig incorporar. Va quedar un sopar d'allò més complert i a més aprofitant restes. 


dilluns, 20 de maig del 2013

MOUSSE DE PINYA


Aquesta mousse de pinya la vaig veure en un bulletí de postres Nestle que m'envien per email. Jo la vaig modificar una mica, pero ha quedat una textura molt suau i cremosa.
INGREDIENTS:
1 pot de pinya en su jugo petit. 
150 ml. de nata
1 clara d'ou
2 fulles de gelatina. 
  • Posem la gelatina a hidratar amb aigua. 
  • Escorrem bé les rodelles de pinya i les triturem amb la batidora
  • Montem la nata amb dues cullerades de sucre i la reservem a la nevera. 
  • Fem el mateix amb la clara d'ou. 
  • Agafem una mica del suc de la pinya i el posem en un vas I l'escalfem al microones. 
  • Posem les fulles de gelatina dins el suc de pinya i les desfem bé. 
  • a la pinya triturada I anem afegin amb compta la nata muntada I la clara d'ou que teniam a la nevera. Hi afegim el suc de la pinya i la gelatina I ho remenem bé.
  • Ho repartim amb vassets i ho deixem a la nevera com a minim un parell d'hores. 
  • A l'hora de servir hi podem posar boletes de xocolata, o bé hi ratllem xocolata per sobre, també hi podem posar granillo de xocolata....... o el que més en agradi.
 Aqui tenim unes postres ràpides de fer i bonisimes ..............ja que no tot han de ser pastissos.
També ho podriem posar a sobre una base de pa de pessic o bé de galetes I tindriem una tarta de mouse de pinya .

dissabte, 18 de maig del 2013

MONTADITOS

Els dissabtes normalment els sopar sol ser una mica informal, o bé pizzas, o pa amb tomaquet i pernil salat. Però el dissabte passat vaig cambiar una mica i vaig improvisar aquest montaditos que son molt ràpids de fer i encara més de menjar.
haureu de disculpar les fotos, ja que començaba a fosquejar i no hi va haber manera de que quedessin millor.
INGREDIENTS:
1 barra de pa rustica
2 ous
1/2 carbassò
gambes petites pelades
2 alls tendres
maionesa
sal i pebre, oli , cigolet

 DE GAMBES I ALLS TENDRES AMB MAIONESA:
  • Posem oli en una paella hi hi posem les gambes congelades, un cop han tret l'aigua i s'ha evaporat hi posem l'all tendre picat i deixem que es cogi tot junt, amb un parell de minuts en tindrem prou. 
  • tallem el pa a llesques i el posem un moment al forn a torrar ........ no ha de quedar massa torrat, simplement que quan el toquem sigui cruixemt. 
  • Hi posem les gambes i el alls tendres per sobre i a sobre una mica de maionesa. Ho adornem amb cigolet picat. 
REMENAT D'OUS AMB CARBASSÒ:
  • Tallem el carbassò a dauets i el posem en una paella amb una mica d'oli d'oliva i deixem que es vagi couent. 
  • Batem els sous i quan veim que el carbassò vol començar a agafar color , els boquem a la paella i amb una espatula anem remenant perque no es quedi com una truita. El punt de cocciò dependrà del gust de cadasqù.
  • Repartim la barreja per sobre el pa que previament haurem amanit amb una mica d'oli i sal i l'adornem amb una fulla de julivert o el que volguem. 
  • Preparem una amanida amb enciam, tomatque, ceba, cogombrets amb vinagre , formatge i ho amanim amb una vinagreta feta amb oli, vingre de mòdena, mel i orenga.

dijous, 16 de maig del 2013

GALETES DE PANSES I RON

 Aquesta recepta està treta d'un mini llibre de receptes,  CON MUCHO GUSTO, es diu, que fa uns quants anys , trobava en els supers. Recordo que els tenien a prop de la caixa i mentre esperava per pagar la compra sempre els fullejaba i si veia alguna cosa interesant ...........cap al carro. Mireu si fa temps que encara hi el preu amb pessetes. El que he fet servir es diu LOS POSTRES DE LA ABUELA, i les receptes que hi ha son totes moltes basiques i tradicionals.
 INGREDIENTS:
100 grs. de panses de corinto
1 vas de ron i aigua
PER LES GALETES:
125 grs. de mantega
180 grs. de sucre
2 ous
3 cullarades de llet
350 grs. de farina
2 cullaradetes de royal
1 cullaradeta de vainilla
 una mica de canela i un pessic de sal.
  • Amb una espatula de fusta barregem en un bol, la mantega a punt de pomada i el sucre fins que ens quedi una crema homogenia. 
  • Hi afegim un ou i quan està ben integrat hi afegim l'altre.
  • Desprès hi afegim la farina, el royal,la llet; la sal la vainilla i la canyella i ho remenem bé fins que ens quedi una massa fina. 
  • Ho posem en un bol embilicat amb paper fils I la deixem a la nevera perque ens quedi dura . Jo li vaig deixar entre una hora i hora i mitja. 
  • Mentre la pasta reposar posem les panses en un cassó hi posem el ron i hi afegim una mica d'aigua per acabar de cobrirlas, ho posem al foc i les deixem coura 5 minuts. 
  • Quan tenim la massa freda la posem entre dos paper del forn i l'estirem amb un rodet. Ens ha de quedar un gruix de 5 mm. 
  • Anem tallant les galetes amb un tallador amb forma o bé amb un vas . Le sposem en una bandeja per anar al forn. 
  • Un cop totes tallades escorrem les panses I les posem a sobre les galetes. Jo com a casa meva als meus fills no els hi agrada res que porti panses en vaig fer la meitat amb pansen i l'altre meitat sense res, aixi que si les voleu totes amb pansen nhaureu de posar més quantitat. 
  • Les posem al forn a 180 º dalt i baic i aire calent i quan veiem que estan rosetes ja les podem treure. 
Les que no hi vaig posar panses un cop fredes les vaig decorar amb una mica de xocolata que previament havia desfet al micro.
Es guarden perfectament en una capse per galetes.


dimarts, 14 de maig del 2013

TARTALETAS AMB LEMON CURD I MADUIXES

Aquestes postres les vaig preparar diumenge al matí , son força ràpides preparar, sobretot si feu com jo i la pasta brisa es comprada. Si us agraden les postres no massa dolces us les recomano, ja que la crema amb punt d'acidez de la llimona passa d'allò més bé. A casa meva les postres amb llimona no triunfen massa; però tot i així no en va quedar cap ni una ............jejejejje
El Lemond curd , vaig treure la recepta del blog  DULCES BOCADOS , encara que la vaig modificar una mica, saben que pels de casa meva tenia que treura una mica de gust de llimona i endolcir-la una mica més.
INGREDIENTS:
1 paquet de pasta brisa (la meva del lild)
 2 llimones
150 ml d'aigua
2 ous
2 cullarades de maicena
4 cullarades de sucre
Maduixes i xocolata per fondre per decorar. 
  • Primer de tot fem la crema, ja en anira millor que sigui freda. 
  • Posem en un cassó la pell ratllada de les llimones  i el suc, hi afegim l'aigua, els ous, el sucre o la maicena I ho barregem bé. 
  • Ho posem a coure al bany maria i anem remenant fins que comenci a espesseir. Traiem el cassó del foc i guardem la crema o bé en el mateix cassó , i en aquest cas hi posarem un tros de paper film a tocar la crema perque no ens faci crosta o bé la posem e una màniga pastissera i la guardem a la nevera. (jo la poso a la màniga pastissera I axì ja la tinc a punt quan l0haig de fer servir)
  • Untem els motllos de tartaletes ( si entenim) o bé fem servir motlles de fer madalenes . 
  • Amb un aro tallem tantes rodones de pasta com motlles tinguem i amb compte la posem als motlles. 
  • Hi posem paper del forn a sobre i llegums seques perque ens facin pes I no pugi. 
  • Ho posem al forn 10 minuts a 180º , deprès hi traiem les llegums i el paper i ho deixem uns 10 minuts més al forn perque s'acabi de coure la pasta. 
  • Traiem les tartaletes dels motlles i le sdeixem sobre una reixete que es refredin. 
  • Si volem els podem pintar amb xocolata i així no ens quedaran tous al posar-hi la crema. jo els he pintat amb xocolata blanca. 
  • Amb la màniga pastissera hi posem la crema i una maduixa a sobre per decorar. 
  • Fonem la xocolata negra al micro i amb l'ajuda d'una boquilla ben fina hi fem fils de decoració per sobre. 


A mi m'ha sobrat lemond curd i amb maduixes he preparat aquests gotets ..........m'he oblidat de barrejar el culis amb els trossets de maduixes , però posat per sobre a l'hora de menjar-lo i  .......no se si eren més bones les tartaletes o els gotets ............

dissabte, 11 de maig del 2013

XAMPINYONS RELLENOS AMB FORMATGE CAMENBERT

Ja us he dit que a casa meva ens encantan les cosetes per picar; però es clar no es pot fer sempre el mateix; així que tenia una bandeja de xampinyons a la nevera i amb unes verduretes i un mica de formatge, vaig tenir una tapeta.
INGREDIENTS:
Xampinyons, una mica grans van millor
1 pebrot verd
1 ceba
1 carbassó
formatge camenbert
  • Primet treien el peu del xampinyons, els rentem i els assequem. 
  • El passem per una paella amb oli que ens quedin una mica cuits.
  • Despres tallem les verdures ben petitones i les posem a la mateixa paella que hi hem cuit els xampinyons
  • Quan veien que estan cuites I que ja comencen a daurar-se, treurem la paella del forc i omplirem els xampinyons amb les verdures. 
  • A sobre cada xampinyo hi posem un trosset de formatge camenbert i ho posem al forn a gratinar. 
  • Els servim calentons . 

Si els acompanyament amb una copeta de vermout ...............deliciosos.

dimarts, 7 de maig del 2013

PASTIS D'AMETLLA I MADUIXES

Aquest pastis ja l'havia fet amb individual i ara he volgut fer-lo en format pastis. Al ser tot enter m'ha costat més de coure, però amb una mica de paciència també ha quedat cuit.
El resultat es un pastis humit amb un gust d'ametlla que passà d'allò més bé. A més aquest pastis només es fa amb clares d'ou, així que va molt bé per gastar les clares que ens sobren quan fent crema pastissera.
INGREDIENTS:
6 clres d'ou
185 grs. de mantega fosa
125 grs. de farina d'ametlla
240 grs. de sucre glas
75 grs. de farina
maduixes 
  • Escalfem el forn a 180 º (jo el vaig posar amb aire calent dalt i baix)
  • Posem les clares en un bol i les batem una mica com si volguessim fer una truita
  • Hi afegim la mantega fosa, la farina d'ametlla, el sucre i la farina hi ho remenen bé amb una cullera de fusta fins que estigui tot ben barrejat. 
  • Posem la mescla en una motlle que previament haurem untat amb mantega , i tallarem les maduixes a lamina i les posarem per sobre . 
  • Ho posem al forn uns 35 minuts . Passat aquest temps si ens cal li deicem una mica més i si la part del mitg costa de coure jo ho vaig tapar amb paper d'alumini i vaig posar el gratinador . 
  • un cop cui el deixem refredar, el desenmotllen i hi posem sucre glas per sobre.


dissabte, 4 de maig del 2013

MANDONGUILLES AMB XORIÇ

Mira que en faig sovint de mandonguilles, amb salsa de tomaquet, amb sepia, amb patates; amb pessols , però no tinc cap recepta al blog, , però avui hi posarem remei, hi posaré les que eh fet avui per dinar.
Jo quan faig mandonguilles en faig unes quantes, les fregeixo i un cop fredes les congelo, i així hem solucionen un àpat en un tres i no res,  ja que el més laboriós es fer-les.
INGREDIENTS: 
Per les mandonguilles (n'han sortit 60)
1,200 de carn picada (barrejada porc i vadella)
2 ous
1 llesca de pa gran 
sal ,pebre all i julivert.
PEL SOFREGIT:
1 ceba 
1 pebrot verd
una mica de pebrot vermell
6 cullarades de tomaquet natural
1 got de vi blanc
12 talls de xoriç d'el més prim per coure
Ara farem les mandonguilles:
  • En un bol hi posem la carn picada; els dos ous , la llesca de pa triturada i l'all i el julivert picat ben fi. 
  • Ho barregem bé , jo ho faig amb les mans. 
  • Quan ho tenim ben barrejat ho rectifiquem de sal i pebre. 
  • Si tenim temps , deixem reposar la massa de carn a la nevera, jo en el meu cas no ho fet. 
  • Amb una cullera de postres anem agafan porcions de carn i anem fent boletes , les enfarinem i les couem a la paella, els hi donem la volta perque en rossegim de cada costat. 
  • Quan estan fregides, les posem sobre paper de cuina o en una escurridora; aixi ens treuran l'excés d'oli. 
Ara anem pel sofregit:
  • En una cassola de terra hi posem una mica d'oli i hi tirem la ceba tallada en juliana i els pebrots tallats a daus. 
  • Quan veiem que comença a quedar la ceba transparenta hi afegim el tomquet i ho deixem coure 5 minuts
  • passat el temps hi afegim un got de vi blanc i deixem que es faci a foc lent uns 20 minuts. 
  • Un cop passat els 20 minuts Hi posem el xorç tallat a trossos i les mandonguilles hi deixem que fací la xup-xup a foc baig uns 10 minuts més. 
  • Si ens agrada hi podem posar una mica de pebre vermell i una mica d'orenga.
Ho podem fer com a segon plat ( jo hi poso unes 5 mandonguilles per persona) , o bé com a tapa per picar.



dimecres, 1 de maig del 2013

PASTISSETS NEVATS AMB NUTELA I MADUIXES


Tenia aquests pastissets al congelador i ja feia dies que pensava que fer-hi amb ells. Així que aquesta tarda, aprofitan que la meva filla estava ordenant la seva habitació he pensat preparar-li un dolç berenar, descongelar-los, decorar-los una miqueta i en un tres i no res he tingut un berenar d'allò més bó.
INGREDIENTS
La recepta dels pastissets aqui,
 son els mateixos que faig servir per fer les sares.
Nutela 
Sucre glas
Maduixes 
  • Tallem els pastissets per la meitat, i hi posem una capa generosa de nutela. 
  • Hi posem sucre glas per sobre, que ens quedi ben cobert
  • Hi posem a sobre una maduixe per decorar tallada a tires 
  • Ja tenim el berenar llest.