En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 29 de setembre del 2013

BESCUIT DE NATA - ESMORZAR DE DIUMENGE

Aquest bescuit el vaig veure al blog de COCINANDO SABORES, i va ser veure'l i corre a la nevera a veure si tenia els ingredients per fer-lo. Es ràpid de fer i encara més de menjar. I el millor fer-lo d'un dia per l'altre, encara que acabat de fer també es bonissim.
Acompanyat d'un bon café amb llet i  mentres mirem alguna revista de cuina ........... quina millor manera de començar el diumenge.
INGREDIENTS:
Bizcocho de nata
100 gr. de sucre
50 gr. de farina
50 gr.de maicena
1ou
200 ml de nata
una mica de sal
sucre glas
1 sobre blanc y 1 sobre lila de gasificante 

  • Preescalfem el forn a 180 º. Mentrestant preparem un motlle de plum cake i l'untem amb una mica de mantega i farina. Reservem. 
  • Al bol de la nostra batedora posem l'ou. Batem bé fins que l'ou tripliqui el seu volum, que adquireixi una textura esponjosa. Reservem.
  • Muntemla nata amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques incorporem l'ou amb moviments envolvents.Afegim farina,i la micena tamisades i el sucre poc a poc i ho barregem amb compte.Finalment hi afegim els dos sobres degasificants i acabem de barrejar.
  •  Aboquem la barreja sobre el motlle i ho posem al forn 20 minuts, calor amunt i avall. Transcorregut el temps punxem el centre amb el pal d'una broqueta, si aquest surt net està llest. Retirem del forn i deixem refredar sobre una reixeta. Empolvorem amb sucre glacé abans de servir.
  • Ja tenim el nostre bescuit llest per esmorzar.

dilluns, 23 de setembre del 2013

AMANIDA DE PATATA AMB MAIONESA


Aqueste es un d'aquells plats refrescant i ben fàcils de preparar, ideals per els dies de més caloreta i com que encara l'estiu no vol marxar , encara som a temps de fer-lo A més el podem deixar preparat i quan arribem de la platja només tenim que amanir-lo.
INGREDIENTS:
Patates
Un bossa d'amanida variada
Ou dur
Olives negres per decorar
Maionesa
Per la vinagreta:
oli d'oliva
vinagre de mòdena
mel
orenga sec
  • Primer bullim les patates (jo les he fet al vapor ja pelades i tallades i a l'aigua hi he posat unes branques de romani i uns brots de menta)
  • Les deixem al dente, ja que si fossim massa cuites s'ens desferien . 
  • Barregem les patates amb la maionesa i les posem al centre del plat . Al voltant  hi posem l'amanida , i jo hi he posat uns talls d'ou dur . Posem una oliva negre a sobre les patates per decoració. 
  • Al moment de servir hi tirem la vinagreta per sobre l'amanida i una mica de sal.
* Per fer aquesta recepta m'he inspirat en una que vaig veure en el blog de  LES RECEPTES DEL MIQUEL, que avans d'anar-se'n de vacances ens va deixar unes propostes molt bones i refrescants .

dijous, 19 de setembre del 2013

MERMELADA DE PRÈSSEC AMB CANYELLA

Sembla que al arribar a la tardor bé de gust fer mermelades i conserves. Avans sobretot al gent que tenia horts en feia, ja que quan venia la collita era imposible menjar-la tota i així s'asseguraven de tenir-ne durant l'hivern. Ara pot-ser en trobem tot l'any, però el preu que pagem pels productes fora de temporada els fa molt poc assequibles. 
Aquest dimecres quan vaig anar al mercat setmanal, una de les parades on hi compro la fruita tenen unes paneretes de fruites que o bé s'han de consumir al mateix dia o les pots aprofitar per fer mermelades i les venen motl bé de preu, dons bé vaig compar-ne una de prèssecs i en van sortit 6 pots com els de la foto. 
El color fosquet que veieu es deu a la canyella, així que si la feu sense canyella us quedarà d'un color més claret.
INGREDIENTS:
2,5 kgs. de prèssecs madurs pelats i sense el pinyol
1 kgs. de sucre
1 suc de llimona
2 cullarades de café de canyella
  • Primer pelem i treiem els pinyols del prèssecs i els tallem a trossets. 
  • Els posem en un bol juntament amb el sucre, la canyella i el suc de llimona i ho deixem macerar, jo els hi vaig deixar tota la tarda , aprox. unes 5 hores. 
  • Ho posem en una cassola al foc i perquè no ens faci espuma hi posem una mica de mantega (aquest truc el vaig veure al blog La cocina de los inventos ) i va de primera
  • Quan ja està quasi cuita ho pasem pel turmix i la tornem a posar al foc. Pensem que al refredar s'espessiara més; aixì que conve que ens quedi una mica liquida. Aprox. li vaig tenir una hora i mitja, ja que ni havia força quantitat.
  • Un cop cuita, i encara ben calenta la posem als pots, que previament haurem esterilitzat . Els omplim del tot , els tanquem i els deixem de cap avall fins que es refredin, jo els hi deixat tota la nit. 
  • A l'endemà només ens faltarà posar el trapet a la tapa, etiquetar-la i cap al rebost. 
També n'he fet de pebrot i conserva d`'escalivada, però ja la posaré en altres entrades

dilluns, 16 de setembre del 2013

PASTIS SANT MARC PER LA GEMMA

El dia 8 de setembre va ser el cumple de la meva filla petita (la meva doctora particular) .................. bé això de petita..... 25 anys  ............ i vam fer un dinar amb la familia y vaig fer-li aquest pastis tipus sant marc. feia temps que tenia ganes de fer-lo i aquesta va ser l'ocasió.  El vaig fer el dimecres abans i el vaig congelar sense la yema de sobre i va sortir igual de bó i així vaig estalviar-me feina d'ultima hora.
Un cop hi vaig posar la yema per sobre ho vaig cremar amb un bufador, que m'havien deixat i va quedar força bé per ser la primea vegada que el feia servir. No tinc cap foto del tall, ja qu eno hi viag pensar.

INGREDIENTS:
per el pastís. 
6 ous
180 grs. de farina
180 grs. de sucre

Per la trufa:
200 ml. de nata liquida
40 grs. de xocolata
20 grs. de sucre

Per la Yema:
3 ous
el mateix pes en sucre
10 grs. de maicena
50 grs. d'aigua

Per la nata: 
jo vaig comprar-ne un pot ja montada a la pastisseria
EL DIA ABANS 
PREPAREM LA TRUFA:
  • Posem la nata i el sucre en un cassó que pugui anar al foc, i ho escalfem. 
  • Quan sigui calent hi psem la xocolata trossejada i remenem fins que estiqui ben desfet, ho aboquem en un bol , ho tapem i ho guardem a la nevera 24 hores. 
  • Pasades les 24 hores la muntem com si fos nata i ja tenim la trufa llesta.
PREPAREM EL PASTIS:

  • Batem el ous amb el sucre fins que tripliquen el seu volum i veiem que quedn blanquinosos. Llavors amb molt de compte i amb una espatula de silicona hi afegim la farina de mica en mica I hi anem remenan amb moviments envolvents. 
  • Forrem i untem amb mantega Un motlle d'uns 22 cms. de diàmeto. 
  • Hi aboquem la pasta i la posem al forn que previament haurem escalfat a 160º dalt i baix uns 20 minuts. Passat aquest temps ho miren i si ens cal ho deixem una estona més. 
  • Quan ja està cuit el traiem del motlle i el deixem refredar sobre una reixa i el guardem fins l'endema. 
PREPAREM LA YEMA: 
  • Batre els ous I els barregem amb l'aigua. Ho passem per un colador. 
  •  Després barregem el sucre i la maicena I barregem les dues mescles i ho possem en un cassó al foc. Ho remenemt continuament fins que s'espesseixi. 
  • Ho traiem del foc ,si tenim temps ho deixem en un bol a la nevera tota la nit, sinò ho posem sobre el marbre de la cuina perquè es refredi ràpidament. 

A l'endemà muntem el pastis:
Tallem el pastis en tres trossos. Jo vai agafar un aro i li viag posar al voltan ben apretadet.
Primer hi vaig posar un disc de pastis, a sobre hi vaig posar la trufa, un altre disc de pastis i a sobre la nata. Ho tapem amb el disc que en queda  i jo ho vaig posar al congelador , fins el dia del dinar i va anar molt bé per posar-hi la yema. 
 El mateix dia el vaig treure del congelador al matí i llavors vaig fer la yema. La posem  per sobre i pels costats i al voltant hi podem posar palets d'ametlla que previament haurem torrat al forn.
Hi escampem sucre hi la cremen amb un bufador,  hi la podem decorar amb el que més ens agradi. Com que ja l'havia fet abans no tenia ni nata ni trufa, així que solament hi vaig posar un disc de xocolata de per molts anys.
Una fotografia de la taula amb el que va ser l'aperitiu.

Aqui amb el seu germà.
El ram que li van regalar els seus amics

divendres, 13 de setembre del 2013

FILET DE PORC AMB PURE DE POMA I REDUCCIO D'OPORTO

feia dies que tenia un filet de porc al congelador (jo treballo amb un majorista de carn i llavors sempre compro la carn a peces), i l'ultima vegad que el vaig fer rostit no hem va convencer del tot. Així que buscant per la blogosfera (que feriem sense l'ajuda dels mestres blogaires) vaig trobar algunes receptes amb filet de porc . no vaig seguir cap recepta en concret sino que en vaig mirar un munt i va sortir aquesta recepta.
INGREDIETNS: 
1 filet de porc
sal i pebre
oli d'oliva

PER LA REDUCCION DEL OPORTO:
2 Vasos de vi d'oporto
2 cullarades de sucre moré.

PER EL PURE DE POMA:
Una mica de mantega
3 ó 4 pomes
50 grs. de sucre
un mica d'aigua
1/2 canó de canyella
2 brots de menta
  • Netegem el filet de la grassa que pugui portar i el sapebrem generosament. 
  • posem una mica d'oli d'oliva en una paella i marquem el filet . Li donem voltes a fí de que es vagi enrossin. Si tenim un termometre de carn quan viem que la temperatura de dintre arriba a 60º, ja el tenim llest si ens agrada rosadet com m'ha quedat a mi, sino li deixem una estona més. 
Per fer la reducció:
  • Posem el vi en una paella i deixem que bulli. Ens fará bombolles de seguida però ja podem deixar que vagi bullin. Hi afegim el sucre i ho vigilem de que no es cremi. 
  • Jo ho remanava amb una espatula de fusta i ho anava apartant del foc per mirar la consistencia del liquid. Pensem que ha de reduir a 1 tercera part aprox. Quan ho apartem del foc i veiem que al agafar-ho amb la cullera ens queda com un xarop espés , ja ho tenim llest. Pensem que al refredar s'espessirà més encara. 
Per el puré de poma:
  • Pelem i tallem les pomes ben finetes. 
  • En una cassola o paella hi posem la mantega hi quan estigui desfeta hi afegim les pomes, el canó de canyella I els brots de menta i el suc de la llimona I ho posem a foc no gaire fot.  Ho remenem a fí de que no s'enganxi. 
  • A mesura de que ens vagi quedan sec hi posem una mica d'aigua i així no s'ens torrará. 
  • Quan veiem que les pomes estan ben cuites, ho traiem del foc . Traiem la canyella i la menta i posem la poma en un bol hi ho triturem fins a deixar-lo ben fi. 
  • Un cop el filet està fred el tallem a rodelles i ja podem emplatar-lo , amb una mica de puré i la reducció d'oporto per decorar. 
* A casa meva els hi va encantar.
* Podem servir la resta del puré apart per si es vol repetir
* ho podem fer tot el dia abans i alhora d'empltar-ho només tenim que escalfar-ho un minut al micoroones.


dissabte, 7 de setembre del 2013

TRIANGLES DE PASTA DE FULL Y MASSAPA

L'altre dia mirant blogs; vaig veure aquest triangles de pasta de full en el blog d'en RAMON aquesta recepta i com que tot el que sigui pasta de full m'encanta no vaig trigar res a fer-la. Vaigobrir la never aivaig veure que tenia una làmina de pasta de full, a l'armari hi tenia farina d'ametlla i pinyons; així que mans a la feina.
Hem va agradar molt el toc cruixent que li dona el massapà per sobre.
INGREDIENTS:
1 làmina de pasta de full
pinyons
150 grs. de farina d'ametlla
75 grs. de sucre
80 grs. d'aigua
  • Primer posem l'aiguai el sucre en un cassò i el posem al foc: El deixem bullir uns segons I hi tirem la farina d'ametlla de cop. Ho traiem del foc i ho remenem. Si ens quedes massa espès hi afegim una mica d'aigua ........ ha de correr bé amb el pincell.
  • Estirem la làmina de pasta de full i hi fem tres talls pel través. 
  • A la mitad de cada tall hi estenem el massapà i amb l'altre tros ho tapem. 
  • Per sobre hi posem més massapà i els pinyons (apretan una mica amb la mà perque no caiguin). 
  • Hi posem sucre i per sobre sucre fí. 
  • Ho posem al forn a 180º dalt i baix, fins qu eho veiem dauradet. Jo al fina ho vaig posar amb aire calent.

diumenge, 1 de setembre del 2013

GAZPACHO DE SINDRIA

 Aqueste recepta pensaba guardar-la ja que es un plat tipicament d'estiu, però com que encara fa caloreta us poso una altre de les receptes que he fet aquest estiu.
 A casa meva el gazpacho no ens agrada gaire; però vaig veure aquest amb sindria al blog de CHEZ SILVIA i hem vaig decidir a probar-lo i  ens va agradar molt més que el tradicional, tant  que l'he repetit diverses vegades.
INGREDIENTS:
300 grs. de tomaquets ben madurs
300 grs. de sindria
1 pebrot verd
1 cogombre
1 ceba petita
molla de pa
sal , pebre i oli d'oliva
  • Pelem i traiem les granes dels tomaquets .
  • Tallem a trocets la sindria
  • Pelem la ceba i el cogombre i els tallem a trossets. Fem el mateix amb el pebrot . 
  • Ho posem tot en un cassó o en el vas de la batedora i afegim al molla de pa i ho triturem ben fi. Ho rectifiquem de sal i pebre i hi posem una mica d'oli d'oliva. Si ens quedes molt espès hi afegim una mica d'igua, encara que com que la sindria en porta molta no m'ha calgut. 
  • El deixem a la nevera fins el moment de servir-lo. 
  • Jo l'he servit acompanyat de daus de pa bimbo fregits.