En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 27 d’octubre del 2013

PANELLETS 2013

 Començant a escalfar motors pels panellets d'aquest any. El dia 1 de novembre en tinc que fer per un dinar i avui improvisant amb els ingredients que tenia a casa he fet aquest per probar si hem sortien bé. N'he fet de pinyons, d'ametlla, de xocolata i de boniato.
La recepta he fet servir la mateixa de l'any passat . La que vaig fer no han de reposar i com que m'hi he posat aquest mati no tenia temps de preparar-ne cap altre. N'he vist una que es deixa unes 12 hores en repos que m'ha agrat molt; així que els porper probaré aquesta recepta. 
La recepta la trobareu aqui ja que es la mateixa de l'any passat. L'ùnic que he variat es que he dividit la massa en 4 parts i en una hi he posat una cullaradeta de xocolata en pols Valor i  en una altre porcio de massa hi he afegit boniato que ja tenia bullit. 
N'han sortit poquets, ja que no tenia més farina d'ametlla i he hagut de reduir les quantitas, però per les postres d'avui ja son suficients. 


diumenge, 20 d’octubre del 2013

SARSUELA DE PEIX

Avui he fet un plat que crec que feia molt i molts anys que no en feia .......SARSUELA DE PEIX.  He aprofitat que es la festa major i que a més només erem nosaltres quatre a dinar per fer-lo. Ahir vam fer el dinar amb la familia i perquè tothom pugui gaudir de la festa sempre anem a dinar de restaurant i així tots fem festa, aixi que avui poca feina per fer el dinar. Jo  ho fet amb peix congelat i també ha sortit molt bona. Una de les raons (a part del preu del fresc),  que hem va fer decidir pel peix congelat va ser que ahir era imposible anar a la peixateria a comprar el peix fresc. 
L'he fet com a mi m'ha semblat ja que feia tants anys que no enfeia que ni recordo com ho feia, el resultat ha sortit bó i aixó sí prepareu pa que el suquet es per anar sucant i no parar. 
INGRESIENTS : (per a 4 persones) 
4 cuetes de rap (jo de la sirena)
4 rodanxes de rosada
8 gambes
 (si ho preferiu podeu posar-hi escamarlans, a casa ens agraden més les gambes)
4 sepies petitones
musclos i cloisses
1 got de vi blanc
brou de peix

PEL SOGREGIT:
1 ceba gran
1 pebrot verd
6 cullarades de tomaquet natural triturat

PER LA PICADA:
15 ametlles torrades
3 grans d'all
julivert
1 tros de pa fregit o bé 4 ó 5 palets 
  • Primer de tot 24 ó 36 hores abans posarem el peis en una escurridora a la nevera perqué es vagi descogelant. 
  • A la cassola on volguem fer la sarsula hi posem una mica d'oli d'oliva i hi posem les gambes, uns dos minuts de cada costat i les reservem. Un cop tretes les gambes Hi posem les sepies I les deixem coure uns 5 minuts i tambés les reservem. 
  • En aquest mateix oli hi farem el sofregit, piquem la ceba, el pebrot i l'all ben petit i ho posem a la cassola. Un cop comennci a enrossir-se hi afegim el tomaquet i a mi m'agrada posar-hi una cullarada de pebra vermell dolç. 
  • Deixem que es cogi bé el tomaquet i hi afegim una got de vi blanc hi hi tornem a posar les sepies i les deixem coure uns 25 minuts. Si fa falta hi posem una mica de brou. Després hi posem els musclos i les petxines. Quan s'hagin obert les retiremi traien una clova dels musclos.
  • Mestres es van couent les sepies agafem el rap i la rosada i el salpebrem, enfarinem i el posem en una cassola amb oli ben calent i a foc fort. Ens interesa que es quedi ben rosset per fora, ja que per dintre
  • ja es coura quan ho posem a la cassola. 
  • Afegim el rap i la rosada, i les gambes a la casola, Si cal hi afegim més brou, ja que practicament ha de quedar cobert i ho deixem coure uns 10 minuts més. 
  • Fem la picada en el morter I l'afegim a la cassola. Jo aquest pas l'he fet a l'hora d'escalfar-ho, ja que ho fet al matí i al migdia només ho he tingut que escalfar. Hi he posat la picada i l'he posat al forn a gratinar i ja m'ha servit per escarfar-ho. 
  • Ara només ens quedar portar una mica de pa i un bon vi blanc i a disfrutar. 


dissabte, 12 d’octubre del 2013

PASTISSET DE BONIATO A L'AROMA DE CANYELLA

Ahir al sortir de treballar vaig passar pel super hi vaig veure que tenian boniatos, no sé si va ser per la fresca que feia o el que va ser, que hem va venir de gust comprar-ne, i vaig pensar que alguna cosa hi faria amb ells ja que a la meva filla li encanten, des-de que els va descubrir li agraden de totes maneres, fets al forn, com a chips i fins hi tot fets a micro sencillament, si hi afegim que ultimament posar canyella a tot arreu........ l'exit era assegurat.
la recepta que tenia era d'un dolç de carbassa, així que l'he adaptada amb el boniato i l'hi he tret algun ingredient i n'hi he afegit d'altres.


INGREDIENTS: Han sortit 14 unitats
 300 grs. de boniato
3 ous
50 g. de farina
10 g. de llevat
100 g. de sucre morè
50 g. de mantega
1 cullaradeta generosa de canyela en pols
sucre glas
1 branca de canyella
romaní
  • primer pelem i tallem a daus el boniatos i els possem en un cassó amb aigua, amb el romaní i la branca de canyella ( jo no en tenia i n'hi he posat en pols) i deixem que bulli uns 20 minuts. Ho colem i ho deixem refredar. 
  • Quan el boniato esta ben fred el passem per el passapurés I el reservem. 
  • Batem els rovells amb el sucre fins que hagin triplicat el seu volum. 
  • Hi afegim la farina barrejada amb el llevat i la canyella amb pols i la mantega fosa, hi ho continuem baten amb la batedora de varilles fins que ens quedi una crema densa. 
  • Muntem les clares a punt de neu i les afegim a l barreja, ara amb una llengua pastissera procurant de que les clares no s'abaixin. 
  • Preparem el motlle que ho volem fer; en el meu cas motlles petits. 
  • Ho posem al forn que tindrem preescalfat a 180º. Uns 20 minuts , si ho fem en un motlle gran, necessitarem més temps, bé dependrà del forn de cadascú. Mirem si estan cuits, sino li deixem una mica més. 
  • Els desentmotllem i els deixem refredar. Hi posem sucre glas pel damunt I llestos per menjar. 


Amb una mica de xocolata estan bonissimssssssssssssss


diumenge, 6 d’octubre del 2013

CAP DE LLOM OMPLERT AMB PERNIL DOLÇ I FORMATGE

Ja sabeu que m'encanta el diumenges al matí , posar-me a la cuina sense presses i fer alguna cosa que normalment no faig durant la setmana, simplement per falta de temps i també perque procuro fer coses més lleugueres. 
La recepta d'avui es una barreja de dues receptes; però feta al meu aire i amb els ingredients que tenia a casa. La idea del llom relleno la vaig treure del blog Paprika en la cocina encara que ho vaig fer una mica diferent i la idea de envoltar-lo amb una barreja de pebres i especies ho vaig treure d'una recepta del blog de Chez Silvia, que m'encanta com cuina i a més com ho explica. Evidentment no compareu les fotos que no tenen res a veure ............... però una fa el que pot.......jejejjej

INGREDIENTS:
1,200 de cap de llom (jo he fet servir cap de llom ja que com te més grassa queda més amoròs)
4 llesques de permil dolç
6 llesques de formatge tendre
pebre negra en gra
pebre vermell dolç de la Vera
una cullarada d'unes epecies que hem va portar el meu fill d'italia (no hem pregunteu com es diuen)
oli d'oliva
romani , farigola i 1 copa de vi blanc
  • Aquest llom el tenim que fer el dia abans ja que ens anirà molt millor per tallar-lo si està fred. Jo el vaig fer ahir vespre desprès de sopar mentre miravem una peli . 
  • Primer de tot obrim el tall de llom , jo l'he obert con si peles una poma i m'ha quedat un rectangle de carn. Aprox . l'he fet d'un cm. de gruix
  • La salpebrem bé per dintre i hi posem les llesques de pernil dolç que ens cubreixi tota la carn. 
  • A sobre hi posem les llesques de formatge. Ho enrotllem ben apretat i ho lliguem perquè no s'ens desfaci i ho posem en una plata per anar al forn. 
  • Al morter hi posem el pebre negre I el xafem, hi afegim el pebre vermell, les especies i l'oli d'oliva i en fem una pasta que posarem per sobre el  llom. 
  • hi posem una mica d'oli al fons de la plata i la copa de vi blanc i la farigola i el romaní hi ho posem al forn que previament haurem escalfat a 200 º.  Tota la cuina feia una oloreta d'herbes més bona.
  • Ho porgramen 30 minuts i ho anem ruixant amb el suc. Un cop passat el temp jo he deixat que es refredes a dintre al forn fins aquest matí. 
  • Traiem el cordill de lligar-lo i el tallem a rodanxes d'un cm. de gruix . Si el tallessim molt fie es desfaria. 
  • Agafem el suc de coure'l hi treurem les herbes I ho passem pel turmix.
  • Podem posar la salsa apart o bé posar-la al fons de la plata i el llom tallat a sobre. Jo abans de dinar l'he posat una estoneta al forn perqè s'escalfés; encara que a temperatua ambient també es bó 
  • Jo l'he servit acompanyat de pebrot escalibat, però ho podem acompanyar d'unes patates fetes al forn (la recepta aqui) o de xampinyos saltejats. 
  • Agafem un bon vi i sobretot poseu-hi pa, ja que la salseta queda com si fos al pebre i es ideal per sucar-hi pa. 

i per acabar un dinar rodó, i com que elplat ja era prou contundent,  de  postre he fet una macedonia de fruites amb les que tenia a la nevera, pressec, pera, pomma, kiwi i rains i només amanida amb  suc de taronja ........... de sucre no n´hi poso ja que a mi m'agrada trobar el gust de fruita , però he de posar  la sucrera ja que la meva filla quasi les arrebossa amb sucre .