En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 23 de novembre del 2013

FLAN DE XOCOLATA I RATAFIA

Aquest mes el repte de  MEMORIES D'UNA CUINERA es el flam, i aquesta es la meva recepta  . Partin de la base d'una recepta de flam de taronja que tinc al blog, l'he modificat una mica per fer aquest deliciós flam de xocolata i amb el toc de la ratafia genial , encara que si el torno a repetir n'hi posaré més quantitat (de ratafia s'entén). 
----------------------------
Este mes el reto de MEMORIES D'UNA CUINERA es el flan y esta es mi propuesta . Partiendo de la base de una receta de flan de naranja que tengo puesta en el blog, la he modificado un poco para hacer este delicioso flan de chocolate que con el toque de la ratafia queda genial, aunque si lo repito le pondré un poco más (de licor de ratafia se entiende).
INGREDIENTS :(per a 6 flams)
250 ml . de llet
85 gr. de sucre
3 ous
2 c/s de xocolata puro Valor
3 c/s de ratafia (millor 5)
 caramel liquid
  • Barregem amb una batedora de mà o de varilles, els ous, el sucre, la xocolata i la ratafia. 
  • Un cop ben barrejat hi afegim la llet. 
  • Posem una mica de caramel liquid en 6 flaneres o una de gran i hi repartim la barreja. 
  • Ho posem al forn al bany maria a 180º uns 30-35 minuts.
  • Ho deixem refredar , i ja el podem decorar al gust, jo hi he ratllat xocolata blanca pel damunt i l'he acompanyat d'unes cireres confitades. 


  • Mezclamos los huevos, el azucar el licor de ratafia y el chocolate con una varilla manual o unas de electricas. 
  • Una vez mezclado le añadimos la leche y reservamos. 
  • ponemos un poco de caramelo liquido en 6 moldes individuales o uno grande y lo metemos al horno al baño maria a 180 º durante unos 30-35 minutos
  • Lo dejamos enfriar y ya lo tenemos listo para servir. Lo he decorado rayando un poco de chocolate blanco por encima y unas cerezas confitadas.



dimecres, 20 de novembre del 2013

CONSERVA DE XAMFAINA

Aquesta recepta ja fa molt dies que la tenia a pendents. Al lidl, tenien els pebrots vermells d'oferta, estaven molt bé de preu i a més eren d'aqui . Venien d'albacete, així que vaig aprofitar i en vaig comprar una bona quantitat i  vaig fer samfaina que aquesta vegada per comptes de congelar-la l'he  guardat com a conserva.
INGREDIENTS:
Pebrot vermell
carbass
ceba
pebrot verd
tomaquet natural ( jo 1 pot de kilo)
  • Tallem la ceba en juliana , i el pebrot a tires . Ho posem en una cassola gran i que es vagi enrossin. 
  • Quan està una mica cuit hi afegim el carbassò tallat a daus , hi ho deixem una estona més
  • Hi afegim al tomate triturada i deixem que es cogi bé, uns 2o o 25 minuts vigilant de que no s'enganxi, si ens fes alta hi afegim un rajolí d'aigua. Hi podem posar una cullaradeta de sucre per restar l'acidesa de la tomata. 
  • Un cop la tenim cuita la posem en pots que previament haurem esterilitzat. Els omplim fins a dalt, els tapem i els hi donem la volta de cap avall perquè ens faci el buit. Perqueè ens faci el buit ho hem de fer amb la xamfaina ben calenta. 
  • Deixem que es refredin bé, jo els hi deixo tot un dia , i llavors ja els podem etiqueta i cap al rebost.
També vaig aprofitar per fer pebrots escalibats i guardar-los amb pots, i així tenir-ne per l'hivern que llavors van molt cars els pebrots.

diumenge, 17 de novembre del 2013

GALETES D'AMETLLA

Aquestes galetes les vaig veure al blog d'en RAMON , i només de veure com ho explicava, hem van venir ganes de fer-les. M'havia sobrat farina d'ametlla dels panellets, així que tenia l'excusa perfecte .Vaig buscar els ingredients i en un tres i no res les vaig tenir fetes. Les vaig enfornar en dues vegades i com comprobareu unes hem van quedar més torrades que les altres, per tant mes seques; però eren igual de bones. Per acompanyar el café  o en una sobretaula son ideals i si les deixeu a la vista, cada cop que entreu a la cuina segur que n'agafeu una.
INGREDIENTS:
250 grs. farina ametlla
200 grs. de sucre
2 clares d'ou
granet d'ametlla
  • Muntem les clares d'ou amb la meitat del sucre: 
  • En un bol barregem la farina d'ametlla i l'altre meitat del sucre. Hi afegim les clares d'ou i ho barregem bé . ens quedarà una massa espesa. 
  • Posem la massa dins la màniga pastissera amb una boquilla ampla i sobre paper del forn, que haurem posat sobre una safata fem boletes de la mida d'una nou. Les posem separades perque no es toquin. 
  • Amb el revés d'una cullera mullada amb aigua les aplanem. 
  • Per sobre hi posem granet d'ametlla.
  • Les posem al forn que previament haurem escalfat a 200 º, uns 10 minuts; però vigilem de que no es torrin massa. 
  • Un cop dauradetes; les traiem del forn i les deixem refredar. Llestes per menjar.


dimecres, 13 de novembre del 2013

CARBASSONS RODONS-CALABACINES REDONDOS

Vaig anar al lidl i vaig veure aquest carbassons rodons, que ja habia vist en més d'un blog, i vaig decidir comprar-ne. Com que a l'hora de sopar només erem el meu marit i jo,  vaig decidir fer-los. Els podeu omplir del que més us agradi, jo vaig fer-ho amb el que tenia a la nevera.
Acompanyats d'una amanida verde, van ser el sopar ideal.
----------------------------------
Fui al lidl y vi estos calabacines redondos que ya habia visto en algunos lbos y decidi compar algunos. Como a la hora de la cena solo estabamos mi marido y yo,  me puse manos a la obra y los hice. Podeis rellenarlos de lo que más os guste, yo lo hice con lo que tenia en aquel momento en la nevera.
Acompañados de una ensalada verde , fueron la cena perfecta.
INGREDIENTES:
4 carbassons lluna
1 ceba
1 pebrot verd
1 paquet de baicon tallat
carbassa cuita
tomaquets cherry confitats
sal pebre
mozzarella


  • Rentem els carbasson i els posemm a bullir en una olla amb aigua sal durant 30 minuts.
  • Un cop cuits el traiem amb molt de compte, hi tallem el barret i els buidem i els posem de cap avall en una escorredora, perquè ens treguin tota l'aigua. 
  • Posem una mica d'oli d'oliva en una paella i hi rossegem la ceba picada i el pebrot verd.
  • Despre hi afegim el beicon i deixem que es rossegi una mica. Hi afegim la carbassa que ja teiam cuita , la polpa que hem tret dels carbassons i els tomaquets confitats hi ho deixem coure una estona, vigilant de que no es cremi. Ho rectifiquem de sal i pebre. 
  • Posem els carbasson en una plata per anar al forn i amb una cullera els omplim amb la barreja. Hi posem una mica de mozzarella per sobre i els posem a gratinar.
  • Compte!! que no us pasi com a mi que de poc no s'hem cremen. 
---------------------------------
  • Lavamos los calabacines y los ponemos en una olla a hervir con agua y sal durante 30 minutos. 
  • Los sacamos con cuidado y les quitamos la tapa y les vaciamos la pula. Los ponemos en una escurridera boca abajo para que suelten el agua. 
  • Ponemos un poco de aceite de oliva en una sarten y pochamos la cebolla con el pimiento verde. 
  • Despues añadimos el beicon y dejamos que se dore un poco. Añadimos la calabaza que ya teniamos cocida, la pulpa que hemos sacado de los calabacines y los tomaques confitados. Dejamos que se hago un poco todo junto, vigilando que no se pegue. Rectificamos de sal y pimienta. 
  • POnemos los calabacines en una fuente que pueda ir al horno y con una cuchara los vamos llenando, ponemos un poco de mozzarella por encima y gratinamos
  • Ojo!! que os pase comoa mi que por poco no se me queman.


diumenge, 10 de novembre del 2013

TOMAQUETS CHERRY CONFITATS- TAMATITOS CHERRY CONFITADOS

Aquesta recepta es d'aquelles de fondo de rebost. La vaig veure ja fa molt dies al blog de LA COCINA DE FABRISA i hem va cridar l'atenció ja que jo només els faig servir per l'amanida. Ahir vaig  comprar-ne un parell de paquets i els vaig fer tal i com ella explica. No sé si m'han quedat iguals,  però son bons de gust i ja els vaig fer servir en una recepta de carbassons.
 Es d'aquelles receptes ideals per fer un dia que estiguis tranquil.lament a casa i jo tinc que aprofitar els dissabtes que així disposo tota la tarda.
Aquest dissabte devia ser un d'aquells dies que tocava omplir el rebost, ja que a més vaig preparar olis aromàtics, ( ja us ensenyaré quan estiguin a punt) i carbassa al forn, per congelar, a més de fer el sopar, el dinar per avui i  una crema per les postres d'avui diumenge. Bé totes aquestes receptes ja les aniré posant.
-------------------------------------
Esta receta es de las de fondo de despensa. La vi en el blog de LA COCINA DE FABRISA y me llamó la atención, ya que  yo solo los utilizava para la ensalada. Ayer compré un par de paquetes i los hice tal i como ella explica. No se si salieron iguales; pero estan buenos y ya los utilize en una receta de calabacines.
 Es una receta ideal para hacer un dia que tengas tranquilo y yo tengo que aprovechar los sabados que dispongo de toda la tarde. 
Este sabado tocava llenar la despensa ya que además preparé aceites aromaticos(ya os los eneñaré cuando esten macerados), calabaza al horno para congelar, ademas hice la cena y la comida de hoy y preparé una crema para los postres de hoy. Todas estas recetas ya las iré poniendo.
INGREDIENTES:
tomates cherry (2 paquetes)
sal, pimienta, azucar
hierbas tomillo romero y oregano
  • Primer rentem be els tomaquets i es posem a escorrer. 
  • Els tallem per la  mitad i els posem sobre parar del forn en una plata
  • Els salpebrem i hi escampen unes 2 cullarades de sucre per sobre , les herbes aromatiques I un rajolí d'oli. 
  • Ho posem al forn a 110 º durant una hora i mitja. 
  • Els posem en pots esterilitzats i hi aboquem el suc que han tret i per sobre hi posem oli d'oliva. 
  • Jo els he tapat calentons i he posat els pots de cap avall er fer el buit i els hi deixat tota la nit. 
--------------------------------------
  • Primero lavamos bien los tomates y los ponemos a escurrir
  • Los cortamos por la mitad y los ponemos sobre papel de horno en una bandeja. 
  • Salpimentamos y por encima ponemos tambíen el azucar, las hierbas aromáticas y un poco de aceite de oliva. 
  • Lo ponemos al horno a 110 º hor ay media. 
  • Los ponemos en botes esterilizados y ponemos el sjugo que han sacado y por encima les ponemos aceite de oliva
  • Los tapamos aun calientes y dejamos los tarros boca abaja para hacer el vacio, yo los he dejado toda la noche


divendres, 8 de novembre del 2013

PASTISSETS DE FORMATGE AMB MELMELADA DE FRUITS DEL BOSC

El diumenge al matí estava mirant blogs de cuina I en el blog CAÑA DE AZUCAR vaig veure aquest pastis de formatge fet amb quesitos. hem va cridar l'atenció i com que tenia quesitos a la nevera vaig posar-me mans a la feina. 
A casa meva no son gaire fans dels pastissos de fortmatge, per aixó vaig reduir la quantitat, ja que hem veia menjant el pastís jo sola, i per fer-lo més atractiu vaig fer-ne pastissets. I va ser tot un encert, ja que un pastisset a tots els va fer gracia  provar-lo, i va passar l'aprovat.  
INGREDIENTS:
2 ous
1 iogurt natural
2 c/s de sucre
3 formatgets (quesitos)
1 c/s de maicena
Melmelada fruits del bosc, en el meu cas.
  • Posa tots el ingredients en el vas de la batedora i barrejar bé. 
  • Posa la barreja, en un motlle O bé en motlles individuals, previament untats amb mantega. 
  • Posar-ho al forn; que previament haurem escalfat a 180 º uns 15 minuts si es en motlles individuals. 
  • un cop ho veiem daurat la traiem del forn i un cop freds els desenmotllem , hi posem una mica de melmelada per sobre i ja estan a punt per menjar. 
Com podeu comprovar unes postres ben fàcils de fer i ben bones. 


dilluns, 4 de novembre del 2013

VASETS DE CREMA DE CARBASSA AMB CRUIXENT DE PERNIL SALAT-DINAR DE VEINS

Com he posat a l'entrada anterior el dia 1 de novembre vam fer un dinar tots el veins i com sempre fem cada veina fem dos o tres cosetes per picar i ho compartim , aqui us deixo el que jo vaig fer.
Com que els dies anteriors vaig plegar força tard de la feina, vaig haver de triar cosetes sencilles i que no hem portessin molta feina i hem donés temps de fer el diumenge al matí, ja que també tenia que fer els panellets.
VASETS DE CREMA DE CARBASSA AMB CRUIXENT DE PERNIL SALAT

INGREDIENTS:
1 carbassa petitona
1 patata
1 porro
brou de verdures
pernil salat
  • Pelem i tallem la carbassa a trossets. Netegem i tallem el porro i la patata i ho posem a l'olla amb una mica d'oli d'oliva i ho deixem que es cogi una miqueta. Desprès hi afegim el brou de verdures i ho deixem coure. 
  • Un cop cuit ho passem pel turmix fins que ens quedi una crema ben fina i ho rectifiquem de sal . 
  • Ho posem en vasets i els reservem
  • Agafem les llesques de permil salat I les posem estirades enmig de 2 papers pel forn i ho posem al micro 1 minut. Si passat aquest temps veiem que encara el pernil encara treu grassa li tonem a posar en tandes de 10 segons. Aneu en compte que no es cremi. Quan es fred s'endureix, aixi que es millor deixar-lo refredar I si veiem que nos es trenca com si fos una fulla seca, li tornem a posar una estoneta:.
  • Ho posem per sobre la crema al moment de servir-la i llestos. 
  • Aquesta crema la podem fer el dia abans i tant la podem servir calenta com a temperatura ambient. 
Vaig fer uns montaditos amb escalivada i anxoves i els altres hi vaig posar un xapinyos saltejats amb vi i all i julivert.
Una plata de pebrots de piquillo, amb brandada de bacallà, però com us he dit que no tenia massa temps; els vaig comprar a La Sirena; ja que surten molt bons. Hi vaig fer una bechamel i a gratinar.
I altres plats que vam menjat i que van fer les altres veines:

Truita de patates --            Amanida

croquetes diverses 


ous rellenos          cullaradetes de                           remolacha i tonyina
remenat de rusinyols


formatge amb  menbrillo
                              pop a la gallega
gambes

 les postres

 I una vista de la taula .............. feia goig oi?

divendres, 1 de novembre del 2013

PANELLETS 2013-2- I MENU DINAR DE TOT SANTS

 Tal i com us vaig dir a l'entrada anterior els que vaig fer l'altre dia van ser un assaig per els que tenia que fer el dia d'avui. Solventat algun petit contratemps amb un tipus de panellet, i restabler-ta del susto que hem van donar quan hem van dir els preus del pinyons;   la resta han anat perfectes.

INGREDIENTS: Han sortit un 70 panellets aprx.
600 grs. de farina d'ametlla
400 grs. de sucre
1 patata cuita petita
ratlladura de llimona
ALTRES INGREDIENTS:
Pinyons
granet d'ametlla
cireres en almibar
cafe soluble i cacao pur
Chocolate per fondre i fideus de xocolata
mermelada de fruits de bosc
1 boniato cuit. 
  • Primer de tot bullim la patata i el boniato i els deixem refredar. 
  • Pelem la patata i la ratllem o xafem amb una forquilla i la barregem amb la farina d'ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona I ho barregem fins que tinguem una massa homogenia. 
  • Fem una bola i la posem a dintre un bol tapada amb paper film a la nevera I la deixem reposar tota la nit. 
PANELLETS DE PINYONS I D'AMETLLA
  • A l'endemà al matí he començat fen boletes de 15 grs. cada una per fer els de pinyons. Els he passat per clara d'ou i desprès per els pinyons I amb la mà aixafant-los una mica perquè els pinyons quedessin ben enganchats. 
  • un cop fets els he posat en una bandeja per anar al forn on hi he posat paper per anar al forn , perquè no s'enganxessin. 
  • Els d'ametlla els farem del mateix pes només  que els hi donem forma allargada i també els passem per la clara d'ou i desprès per el granet. 
  • Un cop fets tots el panellets d'ametlla i pinyons els pintem amb rovell d'ou i els posem al forns que previament haurem escalfat a 180 º uns 8 minuts. 
  • Passat aquest temps si els veim molt blanquets podem posar el gratinador una mica però amb molt de compte. 
  • Un cop fets el deixem refredar i si el volem brillants els pintem amb almibar que haurem fet amb el mateix pes de sucre i aigua. 
PANELLETS DE MOKA:
  • Agafem uns 150 grs. de massa (aprox. jo he fet uns 12 panellets de cada classe, excepte els de pinyons i ametlla que n'he fet més)  hi hi afegim una cullarada de nescafe i una de cacao puro valor i ho barregem bé.  
  • Fem boletes de uns 15-17 grs. i un cop fetes amb un ganivet i fem un tall al mig, simulant un grà de café. 
  • Els posem al forn uns 8 minuts a 180º.  Millor no deixar-los molta estona o ens quedaran aixafats. Encara que els trobem molt tovets un cop freds ja agafen consistencia. 
  • Un cop fred desfem una mica de xocolata negra al micro i omplim el tall que hi hem fet. 
PANELLETS AMB CIRERA:
  • Aquets son molt sencill de fer, agafem boletes i amb el dit hi fem una mica de forat al mig. 
  • Els pintem amb ou batut i els enfornem 8 minuts a 180 º. 
  • Un cop el traeim del forn hi tirem sucre glas pel damunt I hi posem 1/ cirera a sobre con hi haviem fet el forat.
PANELLETS DE MERMELADA DE FRUITES DEL BOSC
  • Aquets han set un experiment, i tot i no sortir com jo volia , ja que no tenia colorant vermell i a més m'han quedat aixafats l forn i els he hagut de refer amb el mans, han quedat una mica rustics, però de gust bo. 
  • Agafem uns 150 grs. de massa i hi afegim una mica de mermelada (crec que millor haguessin anat si no li hages posat, ja que m'ha aclarit una mica la pasta)  ho barregem bé i fem boletes que amb el dit hi faren un forat al mig (quan dit forat vull dir només enforsar una mica el dit). 
  • Els posem al forn , igual que els altres i quan estiguim hi posem una cullarada de mermelada de fruites del bosc. 
PANELLETS DE BONIATO.
  • Amb la resta de massa que ens queda hi barregem el boniato que teniem cuit i ho barrgem bé: Ens quedara una massa de color taronja. 
  • Fem porcions , i aquets els hi he donat forma de bolet. 
  • Un cop enfornats ( ja sabeu 8 minuts i 180º) , pintem amb xocolata fosa la punta i la passem per fideus de xocolata per simular la terra dels bolets.  (aquets perque no s'abaixes la cama del bolet els he posar amb aire calent i ha anat molt bé)

en la propera entrada us posaré els plats del menu que vaig fer per el dinar; ja que aquesta ja es prou llarga.