En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 29 de desembre del 2013

FELIÇ 2014

L'entrada d'avui no es per posar cap recepta, sino per desitjar-vos a tots un molt FELIÇ ANY 2014, on espero es cumpleixin tots el vostres desitjos.
----------------------------------
La entrada de hoy no es para poner ninguna receta, sino para desearos a todos un muy FELIZ AÑO 2014, y espero que se cumplan todos vuestros deseos. 


dilluns, 23 de desembre del 2013

BON NADAL-FELIZ NAVIDAD

L'entrada d'avui no es per deixar-vos cap recepta, sino per desitjarvos a tots un MOLT FELIÇ NADAL i que el tiò us cagui moltes coses
-------------------------------
La entrada de hoy no es para dejaros ninguna receta sino para desearos a tod@s una MUY FELIZ NAVIDAD y que el Papa noel sea muy generoso



dimarts, 17 de desembre del 2013

TURRONS TRUFA

Ja fa dies que estic inmersa en fer turrons, i per tant ja sé que el Nadal es molt a prop i ja haurien d'estar publicats. Com que aquest son molt ràpids de fer i tant sols necessitem 12 ó 24 hores , encara som a temps de fer-los.  
Deprès d'alguna prova nova, que no m'ha sortit bé del tot, m'he quedat amb els de xocolata que tots els que els han provat agraden molt. L'any passat vaig fer els de trufa al cointreau , peró aquest any he ampliar la variació. 
------------------------------
hace dis que estoy inmersa en hacer turrons, y como la Navidad està a la vuelta de la esquina, esta receta ya deberia estar publicada. Como estos son muy rápidos de hacer y solamente necesitan un reposo de 12 o 24 horas, aun estais a tiempo. 
Despues de hacer alguna prueva nueva; que no ha salido como yo esperava, me he quedado con los de chocolate, que han gustado mucho. El año pasado hice el trufa al aointreau , pero este año he ampliado la variedad. 

TURRO DE TRUFA AMB TARONJA
INGREDIENTS:

TURRO DE TRUFA A LA TARONJA:
170 grs. de xocolata , 
la meva de la nova de Reposteria de XOCOLATES TORRAS
70 grs. de xocolata negra (També de Torras)
50 grs. de sucre
35 grs. de mantega
70 ml.de nata per muntar
1 c/s de Nutella


TURRO DE TRUFA AMB FRUITS SECS
170 grs. de xocolata negra
70 grs. de xocolata negra
50 grs. de sucre
35 grs. de mantega
70 ml. de nata per muntar
1 c/s de nutella
100 grs. de fruits secs. Festucs, pinyons avellanes, nous

TURRO DE TRUFA AL CAFÉ
170 grs. de xocolata negra
70 grs. de xoxolata negra
50 grs. de sucre
35 grs. de mantega
70 ml. de nata per muntar
1 c/s de nutella
2 c/s de Nescafé

L'el.laboració es igual per tots tres , així que només la posaré un cop
  • Primer desfem els 70 grs. de xocolata al micrrones amb petites sesions vigilant de que no es cremi. Un cop la xocolata està fosa folrem el motllo. L'anem tomabant procurant de que ens quedi tot el motlle recobert de xocolata.
  • El deixem refredar a la nevera mentre preparem la trufa. 
  • En un cassò que pugui anar al foc , hi posem la nata, el sucre i la mantega i ho portem a ebullició. QUan arrenqui a bullir la manteg aha de estar completament fosa 
  • Un cop bulli, hi afegim la nutella i ho remenem bé fins que ens quedi ben desfeta. 
  • Despres hi afegim la xocolata, en aquest cas la de taronja, i ben remenat. Un cop estigui ben barrejat aboquem la barreja al motllo que teniem guardt a la nevera, allisem la part de sobre i deixem que es refredi, jo ho deixon un parell d'hores sobre el marbre de la cuina fins que estigui ben fred i desprès ho poso a la nevera. 
  • Pasades 12 hores ja tenim el turrò a punt per desenmotllar i menjar. 
---------------------------------------
  • Per fer el de FRUITS SECS, seguimt el mateix procediment només que al final hi barrgem els fruits secs que previament haurem trinxant una miqueta amb el morter
  • En dexem un quants per decorar per sobre. 
------------------------------------
  • Per el de café, igualment el mateix procediment, només que al treura el cassò del foc I barregem primer el café, desprès seguim igual que els demés


  • El de taronja el podem decorar amb rodelles de taronja confitada. També n'hi podeu posar de tallada a trossets barrejada amb la barreja de trufa
  • El de café jo per fer la foto hi vaig posar grans de café, però si en trobeu n'hi podeu posar de dolços i així no els haureu de treure quan el porteu a la taula
  • Per enganxar els fruits secs, vaig fondre una mica de xocolata i hi vaig passar els fruis secs, els vaig posar sobre la rajola i vaig deixar que s'assequés. 

Amb aquesta recepta participo al repte de MEMORIES D'UNA CUINERA que aquest mes de desembre està dedicat al turrons, com no podia ser de cap altre manera.

divendres, 13 de desembre del 2013

LIONESES AMB CREMA DE TURRO DE XIXONA

La setmana pasada tenia un dinar i havia de portar postres. Havia de fer alguna cosa que la pogués fer el dia abas i que a més fos de bon repartir, ja que era un dinar on cadascú portava alguna cosa i ho compartiem . Com que estavem a les portes de Nadal no volia fer les tipiques lioneses de nata o trufa, i tafanejant pels blogs vaig veure en el blog de la Sonia de  L'exquisit, unes tartaletas amb crema de jijona que hem van agradar molt. Vaig fer la crema i vaig omplir les lioneses. Va ser un èxit total, a tothom li van encantar i el més bo es que la pots fer-ho amb antelaciò i congelar-la. I  un cop descongelada es igual de bona. 

INGREDIENTS: 
Lioneses ( la recepta la trobareu aqui)
PER LA CREMA DE TORRO:
150 grs. de turro de xixona
150 de xocolata blanca
250 grs. de mascarpone
250 ml. de nata montada
  • Montem la nata i la guardem a la nevera. 
  • En un cassò al bany maria fonem la xocolata blanca. 
  • UN cop fos hi afegim el turro esmicolat i el mascarpone.
  • Quan estigui ben barrejat hi afegim la nata montada que tenim a la nevera. 
  • Un cop tenim la barreja feta la posem en una mànega pastissera amb boquilla risada I la guardem a la nevera (jo la vaig fet la nit anterior).
Anem omplim les lioneses amb la crema i per sobre hi posem una mica de sucre glas i us puc assegurar que estan bonissimes.

  1. Aquestes postres ens seveixen perfectament per aquestes festes. 
  2. les lioneses les podem fer amb antel.laciò i congerlar-les un cop fredes . Només necesittem uns 15 minuts per descongelar-les. 
  3. La crema igualment es conserva perfectament congelada sense perdre gens de sabor. jo la vaig posar a la nevera a la nit abans i a l'endemà estaba al punt. 
  4. Sempre que fem lioneses procurem omplir-les quan les anem a mejar, ja que si les omplissim un dia per l'altre s'ens quedarien toves. 

diumenge, 8 de desembre del 2013

OSOBUCO DE PAVO AMB PATATES

Aquesta recepta es ideal per a l'hivern. Aquest plats de cullera sòn ideals , ja que els pots tenir fets i escalfar-los a l'hora de menjar i encara sòn més gustosos, ja que han tingut temps d'agafar tots els sabors. 
 INGREDIENTS:
2 talls d'ossobuco per persona 
1 patata mitjana per persona
1 ceba
tomaquet natural
oli d'oliva
sal i pebre
brou 
per la picada:
10 ametlles torrades
pinyons
3 nous
1 llesque petita de pa fregit
  • Agafem els ossobucos de pavo i els salpebrem. Mentrestant posem una casola al foc amb una mica d'oli d'oliva, quan està calent hi posem la carn i que es rossegi per cada costat. Un cop esta rossejada la reservem. 
  • Piquem la ceba ben fina i la posem a la mateixa cassola on hi hem rossejat la carns, i fem el sofregit.
  • Un cop el sofregit està fet, incorporem la carn a la cassola I hi posem una mica de brou i deixem que es vaig couent. 
  • Mestrestant pelem i tallem les patates en quatre trossos i les incorporem a la cassola. 
  • Deixem que es vagi couent i vigilant que nos es quedi sense suc, si es necessari afegir-hi més brou o aigua. 
  • Quant veiem que les patates ja estan cuites i tirem la picada i ho deixem 5 minuts més i ja només ens queda preparar el pa, i a la taula. 
  • Si no ho podem fer el dia abans millor,  si ho fem a primera hora del matí i que pugui reposar unes dues hores.


dimecres, 4 de desembre del 2013

PASTISSET D'ESCALIVADA-RECEPTA DE NADAL

Tenim el Nadal a tocar i  ja tots estem pensant en quins menus farem, aixi que la recepta d'avui ens serveix perfectament tant com a primer plat , que com aperitiu . Jo he fet dues versiones una lithg i l'altre una mica més contundent amb salsa roquefort.
--------------------------
Tenemos la navidad a la vuelta de la esquina y seguramente muchos ya estamos pensando en que menus haremos, asi que la receta que os traigo hoy nos sirve tanto como primer plato o como aperitivo. He hecho dos versione suna lithg y la otra un poco mas contundente con salsa roquefort.

VERSIÒ LITHG

INGREDIENTS: ( 8 flamets)
100 grs. de pebrot escalivat
100 grs. d'alberginia escalivada
3 cebes petites escalivades
4 tomaquets sec amb oli d'oliva
100 ml de nata liquida
2 ous
sal i pebre
  • Primer escaliven les verdures; al forn o al foc a terra. Un cop fredes les pelem i les pesem. 
  • Posem tots els ingredients en el vas de turmix i els triturem. Un cop triturats hi posem sal i pebre al gust . 
  • Ho posem en motlles Individuals de flam i ho posem al forn , que tindrem preescalfat a 180ª-200º, al bany maria durant uns 25 minuts, passat aquest temps mirem si esta cuit; sino li deixem una estona més. 
  • Ho deixem refredar del tot, un cop fred ja el podem desentmotllar i emplatar.
  • La versiò lithg l'he acompanyada amb una amanida d'escarola i magrana.
INGREDIENTES: (8 flanecillos)
100 grs. de pimiento asado
100 grs. de berenjena escalivada
3 cebollas pequeñas asadas
4 tomates secos con aceite de oliva
100 ml de nata liquida
2 huevos
sal y pimienta

  • Primero asar las verduras; al horno . Una vez frías las pelamos y las pesamos.
  • Ponemos todos los ingredientes en el vaso de turmix y trituramos. Una vez triturados ponemos sal y pimienta al gusto.
  • Lo ponemos en moldes individuales de flan y lo ponemos en el horno, que tendremos precalentado a 180 ª -200 º, al baño maría durante unos 25 minutos, pasado este tiempo miramos si esta cocido; sino le dejamos un rato más.
  • Lo dejamos enfriar del todo, una vez frío ya podemos desmoldarlo y emplatarlo.
  • La versión lithg la he acompañado con una ensalada de escarola y granada.

AMB SALSA ROQUEFORT

Els ingredients per als pastissets son els mateixos. També podem doblar la recepta i portar a la taula les dues versions i que tothom agafi el que més li agradi.
Us poso la recepta de la salsa que jo he fet, segurament molts tindreu la vostra manera de fer-la, aixì que tothom la faci al seu gust. 
INGREDIENTS SALSA ROQUEFORT:
200 ml. de nata liquida
100 grs. de roquefort
1 ceba petita
1 gra d'all
julivert
pebre, nou moscada i sal
1 mica d'oli d'oliva

  • Piquem l'all i el julivert ben petit i el reservem. 
  • Tallem la ceba ben petita i la posem a enrossir en una paella amb una mica d'oli d'oliva. 
  • Quan een quedi transparent hi posem la crema de llet i el formatge esmicolat i ho deixem coure , sense parar de remenar uns 10 minuts a foc fluixet. 
  • Hi posem la picada d'all i julivert, una mica de nou moscada, sal i pebre i ho deixem uns minuts més. 
  • Podem fer la salsa amb antelació i al moment de servir-la la fem escalfar al microones. 



Los ingredientes para los pastelitos son los mismos. También podemos doblar la receta y llevar a la mesa las dos versiones y que cada comensal coja el que más le guste
Os pongo la receta de la salsa que yo he hecho, seguramente muchos tendréis vuestra manera de hacerla, asi que todo el mundo la haga a su gusto.

INGREDIENTES SALSA ROQUEFORT:
200 ml. de nata liquida
100 grs. de roquefort
1 cebolla pequeña
1 diente de ajo
perejil
pimienta, nuez moscada y sal
1 pizca de aceite de oliva

  • Picamos el ajo y el perejil muy pequeño y lo reservamos.
  • Cortamos la cebolla bien pequeña y la ponemos a dorar en una sartén con un poco de aceite de oliva.
  • Cuando een quede transparente ponemos la crema de leche y el queso desmenuzado y dejar cocer, sin parar de remover unos 10 minutos a fuego flojo.
  • Ponemos la picada de ajo y perejil, una pizca de nuez moscada, sal y pimienta y lo dejamos unos minutos más.
  • Podemos hacer la salsa con antelación y al momento de servirla la basura calentar en el microondas.



dilluns, 2 de desembre del 2013

MONGETES AMB CLOÏSES - ALUBIAS CON ALMEJAS

Amb la fred que ens fa aquest últims dies, venen de gust plats més contundents, els que diem plats de cullera. Aquesta recepta d'acui es molt fàcil  i ràpida de fer, si feu com jo que les mongetes ja les vaig comprar cuites,  i molt bona
-------------------------
Con el frio que hace estos últimos dias, apetecen platos más contundentes, los que decimos de cuchara. La receta de hoy es muy fácil y rápida de hacer, sobretodo si haceis como yo y compras las alubias cocidas.
INGREDIENTS:
2 pots de mongetes de bona qualitat
1 kilo de cloïses
1 ceba
2 cullarades de tomate natural
all i julivert
1 c/p de pebre vermell
  • Primer posem les cloïses amb aigua i sal perquè treguin la sorra . 
  • En una casola hi posem oli d'oliva i hi posem la ceba tallada ben petita i la enrossim. 
  • Un cop rosseta hi afegim el tomate natural i deixem que es cogui, i hi afegim la cullaradeta de pebra vermell
  • Posem les cloïses a la cassola i deixem que s'obrin. Un cop obertes hi afegim les mongetes i una mica de brou, si el tenim de peix o sino de verdures. Si no en tenim hi podem afegir aigua i deixem que facn la xup xup uns 10 minuts. No ens caldrà més estona, ja que les mongetes ja sòn cuites. 
  • 5 minuts abans d'acabar hi tirem la picada d'all i julivert, ho rectifiquem de sal i a la taula. Això sí, prepareu una panera de pa que el suquet convida a sucar-ni. 
  • Ho podem preparar amb antel.lació i encara té més gust. 
----------------------------------
  • Primero pondemos las almejas con agua y sal para que les salga la arena que pudieran tener. 
  • En una cazuela ponemos un poco de aceite de oliva y añadimos la cebolla bien finita hasta que se dore. 
  • Una vez está dorada la cebolla le añadimos el tomate natural y dejamos que se sofria un rato, luego le añadimos el pimenton. 
  • Ponemos las almejas en la cazuela junto con el sofrito y dejamos que se abran. Una vez abiertas les añadimos las alubias y ponemos un poco de caldo de pescado o de verduras. Sino disponemos de caldo podemos ponerle agua, y dejamos que se hagan durante diez minutos. No es necesario más tiempo ya que las alubias ya esta cocidas. 
  • Cinco minutos antes de terminar la coccion le añadimos la picada de ajo y perejil, recfiicamos de sal y a la mesa. Eso si preparad pan, porque el caldo que que queda es para ir  mojando pan y no parar.
  • Una ventaja de este plato es que lo podemos preparar con antelación y aun es más gustoso.