En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 28 de gener del 2014

PATATES FARCIDES DE GAMBETES I ALLS TENDRES AMB SALSA DE PEBROT ESCALIVAT

Quan vaig veure la proposta per aquest mes de MEMORIES D'UNA CUINERA vaig pensar que aquest mes no tenia excusa per no presentar una recepta, ja que les paptates farcides les he fet un munt de vegades I amb molts farcits diferents ............. Sí ja se que us costarà creure-ho, ja que al blog només n'hi tinc una de recepta de patates farcides.
Dons mira per on ,que quasi no la publico, ja que no m'han quedat com jo volia i he estat a punt de deicar-ho passar, però al final m'he dit que bones de gust ho eren molt, només en va fallar la presentació, així que segurament algú les farà amb una presentació molt més acurada que la meva. ( no es poden fer les coses a ultima hora, les presses mai són bones) ............... no si, poc a poquet ja aniré aprenent.
 INGREDIENTS:
patates petites de guarnició
gambetes petites
alls tendres
sal
pebre vermell
SALSA DE PEBROT ESCALIVAT:
1 pebrot escalivar
2 c/soperas de filadelfia
  • Rentem les patates i les couem al vapor. 
  • Un cop tinguem les patates fredes, les pelem i els hi tallem un trosset de la part de dalt i amb una cullereta de café, amb molt de compte les buidem.
  • Tallem els all tendres i el passem per la paella on hi haurem posat oli d'oliva. els deixem un parell de minuts i els reservem. 
  • En el mateix oli hi posem les gambes , i quan veiem que s'han begut tota l'aigua , ja estaran cuites.Hi afegim els alls tendres i una mica de la polpa de les patates. Ho deixem un parell de minut a la paella tot junt. 
  • Ho posem al vas del turmix i ho triturem.
  • Omplim les papates amb la barreja i per sobre hi posem una mica de pebre vermell. 
  • per la salsa posem en el vas de turmix el pebrot i el formatge i ho passem pel turmix. 
  • Ho podem servir bé de manera individual posant una mica de salsa al fons del plat I les patates a sobre, o bé presentant-les com aperitiu amb la salsa el mig de la plata.


dissabte, 25 de gener del 2014

PLUM CAKE AMB FRUITES CONFITADES

Un café amb llet, un polsim de canyella , un altre polsim de xocolata pur , un xic de sucre , tot remenant amb la cullera i saborejant un trosset de plum cake acabat de fer ................. això no es paga amb la visa .

Avui desprès de dinar estaba mirant blogs  i en el blog de El mon de juju, de la Judith, he vist que havia fet un cake marmolejat  i m'he donat , de que es una recepta que no he fet mai , dons bé posem-hi remei !!!...... a la cuina falta gent .......balances; farina, ous, sucre fruita confitada (que havia sobrat del tortell de reis) .... tinc tots els ingredients , dons avui ja tenim berenar i demà esmorzar
----------------------------
Un café con leche, un poco de canela, otro poco de xocolate puro, un poquito de azucar , removiendo con la cuchara i saboreando un trozo de plum cake recien horneado..............esto no se paga con la visa.

Hoy despues de comer estaba mirando blogs y en el blog de El mon de juju de la Judith, he visto que habia hecho un cake marmoleado y me he dado cuenta de que es una receta que nunca he hecho, asi que a ponerle remedio!! En la cocina falta gente...... balanza,harina,huevos,azucar,fruta confitada (menos mal que habia sobrado de roscon de reyes) ..........tengo todos los ingredientes, asi que ya tenemos merienda para hoy y desayuno de mañana

INGREDIENTS:
300 grs. de farina
200 grs. de sucre
125 ml. d'oli de girasol
3 ous
1 sobre de llevat
1 raig d'anis
200 ml de nata
150 grs. de fruita confitada (taronja,pruna, melò i cireres)
granet d'ametlla 
  • Muntem les clares a punt de neu i les reservem
  • Barregem els rovells amb el sucre fins que blanquegin . 
  • Hi afegim la nata i l'oli de girasol i el raig d'anís i ho barregem bé . 
  • Hi afegim la farina tamissada amb el llevat i continuem barregan fins que estigui tot ben barrejat.
  • Hi afegim els trossets de fruita confitada 
  • Per ùltim hi afegim les clares a punt de neu i ho barregem amb una espatula amb compte de que no s'abaixin. 
  • Preescalfem el forn a 180º, Untem amb mantega un motlle de cake, hi aboquem la barreja i a sobre hi posem granet d'ametlla i sucre.
  • Ho posem al forn, dalt i baix,  uns 45 minuts. Jo al final he hagut de posar el gratinador, ja que del mig no quedaba cuit. Perquè no es cremès hi he posat un tros de paper d'alumini per sobre. 
  • Fem la prova del palillo i si surt net, ja el podem treure del forn. El deixem refredar uns 10 minuts en el motlle i despres ja el podem desenmotllar i el posem sobre una reixa perqué s'acabi de refredar del tot.
La resta ja ho sabeu ..........café amb llet ...........ah i molt millor si l'acompanyeu d'un trosset de xocolata



diumenge, 19 de gener del 2014

QUEQUE A LA NARANJA o BESCUIT A LA TARONJA

Ahir a la tarda fullejava un llibre de postres casolans que hem van regalar, ja fa un parell d'anys pel meu aniversari, i vaig veure aquest bescuit .Hem va cridar l'atenció el seu nom QUEQUE. Vaig mirar quins ingredients portava i com que volia  fer  alguna cosa que m'anés bé per esmorzar, i el vaig trobar ideal. 
No hem vaig equivocar, ja que ha quedat molt esponjós , i amb la taronja molt gustós. Tant el meu marit com la meva filla els hi ha encantat. A l'hora d'esmorzar no n'han menjat, però a l'hora de les postres no han deixat passar l'ocassiò de tastar-lo ( això que havia preparat unes postres més adients ) , i si no el trec de la taula, potser no en quedaria per berenar ...............
---------------------------------------------
Ayer por la tarde hojeava un libro de postres caseros que me regalaron por mi aniversari hara un par de años, y vi este bizcocho . Me llamó la atención su nombre QUEQUE. Mire que ingredientes llevaba y como buscava hacer algo para desayunar me venia al pelo.
No me equivoque , pués queda muy esponjoso y la naranja le añade sabor. Tanto a mi marido como a mi hija les ha encantado. A la hora del desayuno no han comido, pero a la hora de los postres no han dejado pasar la oportunidad de catarlo (y eso que ya tenia otros postres), y si no lo quito de la mesa, puede que no quedara para merendar .......  
INGREDIENTS:
200 grs. de farina de rebosteria
100 grs. de farina de blat de moro (maicena)
2 c/p de llevat (royal)
2 ous
2 taronges
100 grs. de mantega
200 grs. de sucre (la recepta original en porta 250)
Taronja confitada o fresca per decorar
  • Primer exprimim les taronges i ratllem la pela d'una. 
  • En un vol hi batem els rovells i el sucre, un cop ho tinguem barrejat hi afegim la mentega fins que ens quedi una pasta cremosa.
  • Hi afegim el suc de les taronges i hi anem afegim la farina que tindrem barrejada amb la maizena i el llevat. Hi afegim també la pela de taronja ratllada. 
  • Montem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja, amb compte. Ara si que millor que ho barregem amb una espatula, perquè no s'abaixin les clares. 
  • Preparem un motlle per anar al forn ( el meu de 20 cms i amb aro desmotllable). 
  • Hi aboquem la barreja i ho posem al forn que tindrem preescalfat a 160 º. Necessiterem uns 40-45minuts aprox.  Feu la prova de 'escuradents. Al final com que li faltava coures una mica del centre vaig posar el gratinador uns 4 minuts. 
  • El deixem refredar i el desentmotllem. Hi posem sucre glas per sobre i el podem acompanyar d'unes rodelles de taronja fresca . Jo l'he posada confitada que en tenia de feta. 


dijous, 16 de gener del 2014

MACARRONS AMB VERDURES I GAMBETES

Un plat de pasta , com a minim,  no falta mai a la setmana a casa meva. No hem digueu perqué però el dijous sempre faig pasta desde fa un munt d'anys . El més habitual es fer macarrons  amb salsa bolonyesa, però avui he decidit canviar una mica l'acompanyament, (els pobres macarrons ja deuen tenir la bolonyesa aborrida),  i aquest ha estat el dinar d'avui. 
-----------------------------------
Un plato de pasta, como minimo, a la setmana no falta nunca en mi casa. No me digais el motivo pero siempre hago pasta los jueves, desde hace un monton de años. Normamente hago macarrones a la boloñesa, pero ho he decido canviar-les un poco la guarnición, (para que no se aburran de tanta boloñesa) y esta ha sido la comida de hoy
 INGREDIENTS: per a 4 persones
450 grs. de pasta (macarrons o el tipus que més ens agradi)
1 ceba
1 porro
1 pebrot verd
1/2 pebrot vermell
1 carbassò.
1 tomaquet
250 grs. de gambetes congelades
orenga, formatge parmesà, oli d'oliva sal i agua
  • En una olla posem el macarrons a bullir amb abundant aigua i sal, segons les instruccions del fabricant. 
  • Posem una cassola al foc amb una mica d'oli d'oliva
  • Netegem i piquem la ceba i el porro i la posem a la cassola. 
  • Mentrestant tallem petit el pebrot verd i el pebrot vermell i els afegim a la cassola. Si veiem que la ceba es va per cremar hi podem posar una mica d'aigua i així s'anirà couent sense cremar-se i no amargarà.
  • Tallem a dauets el carbassò i quan ja estigui la ceba una mica pochada , l'afegim a la cassola. També hi afegim les gambes. 
  • Tallem el tomaquet a daus i traiem les llavors i l'afegim a la cassola. 
  • Deixem que s'acabi de coure tot bé. 
  • Escurrem els macarrons i els posem a la casola. Ho remenem bé perquè s'integrin bé amb les verdures i els deixem 5 minuts al foc. 
  • Ho emplatem, hi per sobre hi podem posar una mica d'orenga i formatge parmesà.
QUE VAGI DE GUST!!!!

En poca estona tenim un plat que farà les delicies de petits i grans . 

diumenge, 12 de gener del 2014

CUPCAKES AMB FROSTING DE XOCOLATA

Ahir a la tarda vaig decidir fer madalenes, vaig buscar la recepta de les famoses madalenes de XAVIER BARRIGA i m'hi vaig posar. Les vaig troba en el blog MIS DULCES PREFERIDOS. avui al matí al anar a enfornar-les, i com que m'havien regalat per NADAL la maquineta de fer CAKE POPS i CUP CAKES, he decidit probarla i fer-ne  una tanda a la maquina fent servir la mateixa massa.
Han quedat molt bones de gust I el millor es que es fan en un tres i no res.
He buscat un frosting per posar-hi ,i he trobat aquest de xocolata que no es passa de dolç.

Ayer por la tarde me decidi ha hacer madalenas, asi que busque la recepta de las famosas madalenas de XAVIER BARRIGA y me puse en ello. Las encontre en el blog MIS DULCES PREFERIDOS. Esta mañana cuando iva a hornearlas y como me habian regalado por Navidad la maquina de hacer CAKE POPS, y como lleva el accesorio para hacer cup cakes, he decidido probarla y hacer unas en la maquina utilizando la misma massa. 
Han quedado buenos de sabor y lo mejor es que se hacen en un plis plas.
Luego he seguido buscando  para hacer el frosting y he encontrado este de xocolate que no es excesivamente dulce. 
INGREDIENTS PER LES MADELENES:
125 grs. d'ou
175 grs. de sucre
190 ml d'oli de girasol
210 grs. de farina
7 grs. de llevat royal
una mica de sal
ratlladura de llimona
vainilla en pols
  • Batem els ous amb el sucre fins que blanquegin i hagin doblat el volum. 
  • Hi afegim l'oli de girasol, i la ratlladura de llimona. 
  • Barregem la farina, la sal, el llevat i la vainilla. 
  • Ho afegim a la barrega i ho remenem bé fins que ens quedi tot ben integrat. 
  • Tapem el bol am paper film hi ho deixem reposar unes hores a la nevera. (jo tota la nit. 
  • L'endemà agafem la bareeja de la nevera i amb una espatula la barregem. 
  • Omplim els motllos de la màquina, la tapem i en 3 minuts ja estàn fets: 
  • Els traiem i anem fent tantes tandes com sigui necessari.  Jo només n'he fet una, ja que la resta de la massa l'he feta al forn amb motlles de madelenes. 
  • Les deixem refredar sobre una reixeta

PER FER EL FROSTING:
INGREDIENTS:
65 grs. de xocolata per fondra (la meva de let)
42 grs. de formatge tipus philadelfia
20 grs. de mantega
60 grs. de sucre glas
1 c/postres cacao en pols
40 grs. de nata
  • Primer muntem la nata i la reservem a la nevera: 
  • Desfem la xocolata al micro en petites sesions vigilant no es cremi, i la deixem atemperar. 
  • Amb la batedora barregem la mantega amb el formatge. 
  • Un cop ben barrejat hi afegim el sucre i el cacao. 
  • Afegim la nata a la xocolata desfeta i ho barregem bé. 
  • Ho afegm a la barreja de mantega ,formate i sucre i continuem barrejant fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.Ens quedara una pasta consistent , ideal per decorar: 
  • Ho posem en una màniga pastissera i decorem el CUPCAKES. Per sobre hi posem virutes de xocolata i boletes. 


divendres, 10 de gener del 2014

CUBANOS RELLENOS DE CREMA DE TURRO

Creia que ja havia acabat amb les receptes de Nadal, encara que aquesta la podem fer servir per aprofitar els turrons que ens han sobrat .  Sempre havia sentit parlar al meu marit de que quan ell era petit al seu poble Hi havia un pastisser que feia uns cubanos bonissims ...........no  son neules, sino que son  amb una pasta molt  més consistent y més gruixuda i no s'esmicolen quan el claves mossegada. Aqui jo sempre trobava neules, però cubanos no .......i ves per on que ja fa molt temps en una d'aquestes fires artesanals, que tant de moda s'han posat, varem trobar-ne. Evidenment que en vam comprar i desde aleshores cada any en comprem. 
Així que aquest any vaig aprofitar per farcir-los I si ja sols son bons, farcits son doblement bons.  
----------------------
Pensava que ya havia terminado con las recetas de esta Navidad, aun que esta la podemos utilizar para aprovechar los turrones que nos sobren. Siempre havia oido hablar a mi marido de que cuando era pequeño en su publo havia un pastelero que hacia unos "cubanos" buenissimos........ no son las tipicas neules, sinoq ue la pasta es más consistente y son más gordos y no se desmenuzan cuando les hincas el diente. Yo siempre encontrava en las tiendas Neules pero "cubanos" no  ........... i mir apor donde que ya hace bastante tiempo en una de estas ferias artesanales, que tan de moda se han puesto,  encontramos. Evidentemente compre y desde entonces cada año compro. 
Asi que este años aproveche para hacerlos rellenos, i si solos estan buenos, rellenos estan riquisimos. 

INGREDIENTS:
dos o tres cubanos per persona
crema de torro de xixona -la recepta la trobareu aqui

Es tan sencill com agafar els cubanos i omplir-los de la crema . 
Es ideal per aprofitar aquelles teules de torrons que ens han sobrat i que ara ja no venen de gust menjar-les.
També els hi podem posar xocolata per sobre. 
---------------------------------
INGREDIENTES:
dos o tres cubanos por persona
crema de turron de jijona . La receta la encontrareis aqui
Es tan sencillo como coger los cubanos y rellenarlos de crema. 
Es ideal para aprovechar aquellos turrones que nos han sobrado y que ya no nos apetece comer. 
Otra sugerencia, es ponerles un hilillo de xocolate por encima


Una altre idea  per aprofitar torrons :
Otra idea  para aprovechar turrones :

dilluns, 6 de gener del 2014

TORTELL DE REIS-2014


Hola a tots, ja han passat les festes i amb ellas el apats copiosos, les compres, els nervis a la cuina, perquè a ultima hora sempre ens sembla que no hem fet prou menjar, que no ha quedat com nosaltres voliem ............ uns dubtes en el fons raonables ja que si tenim convidats volem quedar bé i volem que els nostres convidats disfrutin de tot el que amb tota la nostra dedicació i carinyo hem preparat. 
Com ja he comentat altres vegades el dia de Reis es el cumpleanys del meu fill gran ............. ja n'ha fet 28 ........ mare meva com passa el temps i evidentment  la primera entrada  despres de totes aquestes festes tenia que ser el tortell de Reis que cada any li faig , però per un descuit imperdonable no el podre ensenyar com es mereix .............. i no perque no hagi sortit bé ............. no, no !! ....... si ha sortit bonissim, segons el meu fill el millor que he fet , però amb la feina de servir a tothom, quan ja ens l'haviem cruspit he recordat que no havia fet cap foto decent

Hola a todos , ya han pasado las fiestas y con ellas las comidas copiosas , las compras , los nervios en la cocina , porque a ultima hora siempre nos parece que no hemos hecho suficiente comida , que no ha quedado como nosotros queríamos .... ........ unas dudas en el fondo razonables ya que si tenemos invitados queremos quedar bien y queremos que nuestros invitados disfruten de todo lo que con toda nuestra dedicación y cariño hemos preparado .
Como ya he comentado otras veces el día de Reyes es el cumpleaños de mi hijo mayor ............. ya ha hecho 28 ........ madre mía como pasa el tiempo y evidentemente la primera entrada después de todas estas fiestas tenía que ser el roscón de Reyes que cada año le hago, pero por un descuido imperdonable no lo podre enseñar como se merece ......... ..... y no porque no haya salido bien ............. no , no! ....... si ha salido buenisimo , segun mi hijo el  mejor que he hecho , pero con el trabajo de servir a todo el mundo , cuando ya nos lo habíamos comido he recordado que no había hecho ninguna foto decente


Aquesta es la única foto on surt el tortell ................que hi farem 
Per fer el d'aquest any m'he inspirat en el que hi ha en el blog LAS RECETAS DE MJ,  Jo com que no tinc termomix l'he fet a la panificadora i m'ha simplicat molt la feina.  Tant que ahir a la tarda en vaig fer un i aquest mati un altre.......... i ja se que penseu .....dons no !! ....tampoc vaig fer-li cap foto.

Esta es la unica foto donde sale un poco el Roscon .............que le vamos ha hacer. 
Para hacer el de este año me he inspirado en el que tiene en su blog LAS RECETAS DE MJ. Yo no tengo termomix, pero lo ha hehco con la panificadora y  perfecto me ha simplicado mucho el trabajo. Tanto que ayer por la tarde hice uno y esta mañana he hecho otro ...............y ya se que pensais pero no!!! ,,,del de ayer tampoco hice foto ...........

MASSA MARE:
70 grs. de llet
10 grs. de llevat fresc
130 grs. de farina
1 c/p de sucre

SUCRE AROMATITZAT:
120 grs. de sucre
la pell d'una llimona
la pell d'una taronja 

MASSA
60 grs. de llet
70 grs. de mantega a temperatura ambient
2 ous
20 grs. de llevat
450 grs. de farina
aigua de azar

PER DECORAR
fruites confitades
granet d'ametlla
sucre
1 ou per pintar
rei i faba
  • Primer farem la massa mare, agafem els ingredients i els posem a la panificadora, jo  he posat  el programa n.7 que només amassa. Un cop amassada traiem la massa I li donem forma rodona, i la posem en un bol on hi haurem posat aigua templada fins que ens cobreixi la massa i li deixem fins que veim que floti i hagi aumentat el seu volum ( haurieu de haver vist els de casa meva les bromes que feien  un cop la massa flotava) . Jo li he deixat el temps de dinar. 
  • Mentre esperem que la massa mare llevi , agafem els sucre i amb un molinet de café el molem. Un cop molt dintre el mateix molinet hi posem la pela de llimona i de taronja (tinguent cura de només pelar la part taronja o groga sense la part blanca) i ho triturem tot junt. El sucre ens quedara taronja.
    Si el molinet es massa petit I no ens hi cap tot el sucre ho fem en dues o tres vegades. El reservem. 
  • Un cop Tinguem la massa mare flotant a l'aigua ja podem anar a preparar la massa del tortell
  • Posarem tots el ingredients a la panificadora, incluint-hi la massa mare I jo he programat el programa n. 6 que amasa i lleva, i que tarda aprox. 1 hora 50 minuts .......... veurem que ens queda tota la cubet plena de massa. 
  • Empolsinem el marbre de la cuina i hi posem la massa, la amassem una mica per desgasificar i li donem forma rodona ...........si fem servir tota la massa ens quedar un tortell enorme .....millor fer-ne dos. 
  • El posema la safata del for, que previament hi haurem posat paper o un silpar. Si voleu que us quedi ben rodonet al mig hi posem un aro d'emplatar. 
  • Els deixem una hora aprox. dintre el forn apagat, jo com que tardava una mica a llevar li he donat una mica de temperatura perque anés més depressa. 
  • Un cop ha soblat el seu volum el traiem hi posem el forn a escalfar a 180 º. 
  • Pintem amb molta cura amb ou el tortell amb moviments mols suaus, ja que si apretem molts s'abaxeria. 
  • El podem decorar amb la fruita confitada, hi posem granet d'ametlla per sobre i hi posem sucre mullat amb unes gotetes d'aigua. 
  • el posem al forn uns 20 Minuts ........... jo amb el meu forn amb 17 minuts n'he tingut suficient .Quan veiem que està rosset ja el podem treure.  
j
 La taula adornada a punt per rebre la familia 
--------
La mesa decorada a punto para recibir a la familia