En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 31 de maig del 2014

MELMELADA DE MADUIXA

Ara es temps de maduixes i val la pena aprofitar per fer un munt de receptes amb ellas, ja que a part d'estar en el seu millor moment de gust, també es quan el preu es més ecònomic. 
Tenia a la nevera unes quantes maduixes que havien quedat ja una mica toves i com a postres no servien així que vaig comprar-ne una altre caixa i vaig fer melmelada. Va quedar bonissima i per esmorzar sobre una tall de pa o bé per postres amb un iogurt o formatge fresc  es ideal. 
INGREDIENTS:
1 k. de maduixes netes
500 gr. de sucre
el suc d'una llimona. 
  • Rentem les maduixes i traiem la part de les fulles. Les tallem i les posem dintre un bol. 
  • Hi afegim el sucre i el suc de la llimona i ho deixem macerar unes 2 hores ( jo  tota la nit). 
  • Aboquem les maduixes I el suc que han tret durant la maceració en una plata o olla que pugui anar al foc hi ho covem a foc mitjà durant uns 25-30 minuts. 
  • Un cop passat aquest temps ho triturem amb el turmix , si en agrada fi, i ho deixem coure uns 15 minuts més o fins que veiem que té la consistència que ens agrada. Pensem que al refredar sempre agafarà més consistència. 
  • Un cop apagat el foc,omplim els pots fins a dalt. Els tapem bé i el posem de cap avall, per fer el buit) fins que estigui ben freda. Jo els deixo sobre un drap de cuina unes 24 hores. 
  • Passat aquest temps ja només ens queda etiquetar-lo i tenim la melmelada llesta per menjar. Es guardaran uns quant mesos. 
  • Amb aquestes quantitats van sortir 3 pots com la mostra i un altre de  la meitat . 


diumenge, 18 de maig del 2014

PASTIS DE MOUSSE DE IOGURT I MADUIXES

De pastissos i postres amb maduixes n'he fet fet un munt, però de mousse de maduixes no n'havia fet cap, i ja feia dies que buscada el moment adient per fer-lo. Ahir mirant i buscant per internet vaig trobar aquesta mousse al blog CUINA PER LLAMINERS . Jo vaig posar-hi més maduixes de les que posava la recepta, ja que volia que hem quedés més rosada.
la base de bescuit li dona un toc molt suau i esponjós. Ben fresquet es bonissim.
INGREDIENTS:
Per la base:
3 ous
90 grs. de farina
90 grs. de sucre
PER LA MOUSSE:
250  gr. de iogurt grec ( jo normal)
250 grs. de maduixes
60 grs. de sucre glass
200 ml. de nata líquida
4 fulles de gelatina
PER DECORAR: 
xocolata per fondre i maduixes
  • Per fer la base, posem els ous en un robot de cuina o batedora i els batem amb el sucre fins que hagin triplicat el seu volum i quedin esblanqueits. ens ha de quedar una massa una mica densa. 
  • Hi afegim la farina tamisada i ho barregem amb una espàtula amb moviment envolvents. 
  • Preescalfem el forn a 180 º. 
  • Ho aboquem a la safata de forn que prèviament hi haurem posat paper sulfuritzat i hi aboquem la massa i fem un rectangle, com si féssim la massa d'un braç de gitano. 
  • Ho posem al forn uns 15 minuts o fins que quan la toquem,  el foradet que deixa el dit veiem que la massa torna al seu lloc. 
  • Mentrestant podem anar preparant la mousse. 
  • En un bol amb aigua freda hidratem la gelatina. 
  • muntem la nata i la reservem a la nevera. 
  • barregem el iogurts, el sucre i les maduixes prèviament triturades. 
  • Fonem la gelatina 10 segons al microones i la incorporem a la barreja anterior. Per últim hi afegim la nata hi ho remenem amb moviments suaus. La reservem una estona a la nevera. 
  • Un cop la base del pastis esta freda, la tallem amb una anella regulable , la resta ho podem guardar per fer-ne d'individuals
  • Posem l'anella ben apretada al voltant de la base hi hi posem la mousse per sobre i ho deixem a la nevera fins que estigui ben freda , millor d'un dia per l'altre. Jo ho vaig fer al vespre i l'endemà el vaig decorar. 
  • Com que ens sobrarà base i mousse , vaig fer-ne d'individuals. 

Podem fondre una mica de xocolata al microones i hi podem fer una decoració per sobre. També podem posar-hi maduixes tallades en forma de vano o bé unes maduixes que haurem banyat amb xocolata.

dissabte, 3 de maig del 2014

ALETES DE POLLASTRE AL FORN AMB PATATES

L'altre dia mirant per internet vaig veure en el blog de COCINANDO CON MONTSE unes aletes de pollastre que hem van cridar l'atenció. Avui per dinar he decidit fer-les encara que  les he fet una mica a la meva manera, però he de dir que només han quedat els ossos i no sé si eren més bones les patates o les aletes. 
 INGREDIENTS :
1 Ks. d'aletes de pollastre
1 ceba gran
3 patates grans
3 tomaques petites
sal i pebre
oli d'oliva
PER LA MACERACIÓ:
1 vas o dos de vi blanc
romaní
farigola
llimona
claus d'olor
pebre vermell
espècies pollastre
  • Un parell d'hores abans o millor d'un dia per l'altre posem les aletes a macerar. Agafem un bol i hi posem les aletes que previament haurem salpebrat. Hi posem el vi blanc , el romaní, la farigola; els claus el suc de la llimona i també hi tallem la resta de la llimona a trossets. Hi posem per sobre pebre vermell i les espècies de pollastre, ho remenen bé hi ho deixem tapat a la nevera. 
  • Pelem i tallem les patates a daus. També pelem i tallem la ceba en juliana. Els tomaques les partim per la meitat.
  • Posem una mica d'oli al fons de la plata i a sobre hi posem les patates, les cebes si els tomaques. A sobre hi posem les aletes i ho posem al forn que previament tindre escalfat a 200º. Jo ho he posat  dalt i baix i aire calent i així ha anat molt més ràpid. 
  • Anem girant les aletes a fi de que ens quedin rosses de tots dos costats. Un cop estan daurades ja les tenim llestes per menjar. 
NOTA: Com que no disposava de gaire temps, primer he fregit una mica les patates a la fregidora i les aletes les he passat per la paella, desprès ho he posat tot al forn a enrossir i amb 15 minuts els he tingudes llestes.