Un dia tafanejant per internet vaig veure una recepta de tarta al wisky (ja hem disculpareu però no recordo a quin blog la vaig veure) i com que es la preferida del meu marit,( sempre que anem a un restaurant hem demana per postres) vaig pensar que un dia l'hi faria. Un dia d'aquest estiu que van venir els meus fills a sopar vaig tenir l'ocasió per fer-la i no hem va decebre . Va agradar a tothom i això que la majoria no som fans de la tarta al wisky. Te el gust just de wisky però sense molestar i semifreda passava molt bé.
Amb les quantitats que he posat surt una tarta molt més gran que la que jo he fet, així que vaig aprofitar el que hem sobrava i vaig fer-ne en copes i no les vaig posar al congelador, simplement a la nevera i també van sortir molt bones .
La crema de wisky la vaig trobar boníssima i ja m'ha donat idees per fer altres postres amb aquest farcit. A veure quan les puc posar en pràctica
INGREDIENTS:
1 base de bescuit (la recepta aqui)
bé l'he tallat en 3 trossos i n'he fet servir una
O també podeu fer servir la base del braç de gitano ( la recepta aqui )
PER LA CREMA DE WISKY:
150 gr. de sucre
4 ous
80 grs. de llet
3 fulles de gelatina
70 grs. de wisky( s'en podria posar més)
400 ml. de nata
PER L'ALMIBAR:
50 GS. de sucre
80 grs. d'aigua
1 raig de wisky
COBERTURA DE YEMA:
3 yemas
1 ou
150 grs. d'aigua
150 grs. de sucre
2 fulles de gelatina
1 bossa de crocant
PÈR FER L'ALMIBAR:
- Posem l'aigua i el sucre en un cassó i quan arrenqui el bull i afegim el raig de wisky i deixemq ue es refredi.
PER FER LA CREMA DE WISKY:
- Montem les clares amb 50 grs. de sucre a punt de neu i les guardem a la nevera, també muntem la nata amb 50 grs. de sucre i també les guardem a la nevera.
- Posem la gelatina en remull perquè s'hidrati.
- En un cassó hi posem la llet, les yemas, els 50 grs. de sucre que ens queden i ho posem al foc. Quan estigui calent hi afegim el wisky i la gelatina i remenem fins que ens quedi tot ben integrat. Ho deixem refredar del tot.
- Un cop fred, hi afegim les clares amb molt de cura i ho remenem amb una espàtula , hi afegim també la nata i ho remenem bé fins que ens quedi una crema homogèna.
- Posem la base del bescuit en un aro desenmotllable i emborratxem tota la base amb l'almíbar que hem preparat.
- A sobre hi posem la crema de wisky i ho deixem unes 2 hores a la nevera (jo com que ho vaig fer al vespre li vaig deixar tota la nit)
PER FER LA COBERTURA DE YEMA:
- Posem la gelatina a hidrata amb aigua.
- Batem els ous i els posem amb la resta d'ingredients en un cassó i ho posem al foc. Quan arrenqui el bull hi afegim la gelatina i un cop estigui dissolta ho deixem refredar una mica.
- Un cop s'hagi atemperat ho posem per sobre la crema de wisky i ho tornem a la nevera una estona més.
- Hi posem per sobre el crocant i ja la tenim llesta.
- La posem al congelador .
- Si la volem tipus pastis gelat millor que ho fem un dia per l'altre i quan la volguem desentmotllar la deixem una estona a temperatura ambient i ho podrem fer sense cap tipus de problema.
- Jo com que no tenia temps, la vaig posar al congelador unes 8 hores i va quedar com un semifred que era boníssim.
- Si en quedar la podem guardar al congelador i quan la volguem menjar la traiem una hora abans i la tindrem gelada però no congelada.