En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dilluns, 29 de setembre de 2014

PASTIS DE POMA

La recepta d'avui l'he fet un munt de vegades i si no m'equivoco encara no la tinc publicada al blog. Es una recepta que va molt bé per aprofitar aquelles pomes que ens han quedat oblidades i ja no tenen aquella textura brillant i forta que ens agrada.  Es una coca o pastís de textura humida i es molt millor l'endemà. 

INGREDIENTS:
5 Pomes
3ous
1 paquet de royal
150 gr. de sucre
150 grs. de farina
  • agafem 2 pomes i mitja , les pelem i les tallem a trossos i les posem en el vas de la batedora, juntament amb el sucre i els ous i ho triturem. 
  • Un cop triturat ho posem en un bol i hi afegim la farina i el royal. 
  • Folrem amb paper del forn un motlle quadrat o rodó hi hi aboquem la barreja. Pelem la resta de les pomes i les tallem ben fines. 
  • Un cop tallades les posem per sobre la barreja i ho posem al forn que previament haurem pre-escalfat a 170 º dalt i baix . 
  • Ho posem uns 20-25 minuts amb aire calent i passat aquest temps traiem l'aire calent i li deixem uns 10 minuts més. Ho punxem i si ens surt net ja ho podem treure. 
  • Ho deixem refredar del tot i podem donar brillo a les pomes. Jo ho he fet amb un producte que venen al lidl. També ho podem fer amb gelatina o bé amb mermelada de prèssec que diluirem amb una mica de suc de llimona

Jo he fet servir aquest producte i el brillo queda perfecte.

dimecres, 24 de setembre de 2014

PA DE PESSIC DE XOCOLATA FARCIT DE MELMELADA DE TARONJA

La recepta d'avui no es gens original, ja que de receptes de pa de pessic ni ha un munt , però aquesta es d'aquelles que tens guardades i que ni recordes que les tens. El cap de setmana passat vam pintar una habitació i he aprofitat per reorganitzar-la una mica . Una de les coses que hi he posat ha set una llibreria on poder posar tots els llibres que tenia escampats per diferents llocs i també he aprofitat per posar-hi tots els llibres i revistes de cuina. Tenia un parell d'arxivadors plens de receptes que havia anat recollint al llarg dels anys, unes escrites a mà, altres fetes amb l'ordinador i altres retalls de receptes que trobava en revistes: La primera idea va ser fer neteja i llençar-les, després vaig pensar que les copiaria totes i les tornaria a imprimir de nou però ...........................he arribat a la conclusió de que tal com estan tenen el seu encant, així que només canviaré l'arxivador i les guardaré encara que tinguin alguna taca de haver-les fetes servir o estiguin escrites  ma, o el paper ja estigui groguenc pel pas dels anys. 
Bé tota aquesta parafarnalia es per dir-vos que la recepta d'avui es una de les que he trobat enmig de tot aquests caos de papers. 
INGREDIENTS:
3 ous
125 gr. de mantega
1 vas de farina
 ( en el meu cas he tret dos cullarades soperas i les he posat de cacao en pols)
1/2 vas de sucre
1 raig de cointreau
1 sobre de royal
melmelada de taronja
taronja confitada per decorar
sucre glas per decorar
  • Posem els ous amb el sucre a la amassadora i ho barregem fins que hagin doblat el seu volum . 
  • Fonem la mantega al micro en petites sessions de 10 segons.
  • Afegim la mantega i el cointreau als ous. 
  • Tamisem la farina el cacau i el royal i ho afegim a la barreja tot remenant amb una espàtula, amb compte de que no s'abaixin. 
  • Pre-escalfem el forn a 160 º. 
  • Untem amb mantega un motlle , en el meu cas rectangular, i hi aboquem la barreja. 
  • Ho posem al forn dalt i baix uns 20 minuts. 
  • Passat aquest temps fem la prova del escuradents I si ens surt net ja està cuit, sino li deixem una estona més. 
  • El temps dependrà de cada forn i del motlle. 
  • un cop fred , ja el podem desmotllar i el tallem a quadradets. En partin uns quants per la meitat i els farcim amb la melmelada de taronja, i a sobre hi posem un tros de taronja confitada. 
  • Els altres el empolsinem amb sucre glas. 



dissabte, 13 de setembre de 2014

TARTA AL WISKY SEMIFREDA

Un dia tafanejant per internet vaig veure una recepta de tarta al wisky (ja hem disculpareu però no recordo a quin blog la vaig veure) i com que es la preferida del meu marit,( sempre que anem a un restaurant hem demana per postres) vaig pensar que un dia l'hi faria. Un dia d'aquest estiu que van venir els meus fills a sopar vaig tenir l'ocasió per fer-la i  no hem va decebre . Va agradar a tothom i això que la majoria no som fans de la tarta al wisky. Te el gust just de wisky però sense molestar i semifreda passava molt bé. 
Amb les quantitats que he posat surt una tarta molt més gran que la que jo he fet, així que vaig aprofitar el que hem sobrava i vaig fer-ne en copes i no les vaig posar al congelador, simplement a la nevera i també van sortir molt bones . 
La crema de wisky la vaig trobar boníssima i ja m'ha donat idees per fer altres postres amb aquest farcit. A veure quan les puc posar en pràctica
 INGREDIENTS:
1 base de bescuit (la recepta aqui
bé l'he tallat en 3 trossos i n'he fet servir una
 O també podeu fer servir la base del braç de gitano ( la recepta  aqui )
PER LA CREMA DE WISKY:
150 gr. de sucre
4 ous
80 grs. de llet
3 fulles de gelatina
70 grs. de wisky( s'en podria posar més)
400 ml. de nata

PER L'ALMIBAR:
50 GS. de sucre
80 grs. d'aigua
1 raig de wisky

COBERTURA DE YEMA:
3 yemas
1 ou
150 grs. d'aigua
150 grs. de sucre
2 fulles de gelatina
1 bossa de crocant
PÈR FER L'ALMIBAR:
  • Posem l'aigua i el sucre en un cassó i quan arrenqui el bull i afegim el raig de wisky i deixemq ue es refredi.

PER FER LA CREMA DE WISKY:
  • Montem les clares amb 50 grs. de sucre a punt de neu i les guardem a la nevera,  també muntem la nata amb 50 grs. de sucre i també les guardem a la nevera.
  • Posem la gelatina en remull perquè s'hidrati.
  • En un cassó hi posem la llet, les yemas, els 50 grs. de sucre que ens queden i ho posem al foc. Quan estigui calent hi afegim el wisky i la gelatina i remenem fins que ens quedi tot ben integrat. Ho deixem refredar del tot. 
  • Un cop fred, hi afegim les clares amb molt de cura i ho remenem amb una espàtula , hi afegim també la nata i ho remenem bé fins que ens quedi una crema homogèna.
  • Posem la base del bescuit en un aro desenmotllable  i emborratxem tota la base amb l'almíbar que hem preparat. 
  • A sobre hi posem la crema de wisky i ho deixem unes 2 hores a la nevera (jo com que ho vaig fer al vespre li vaig deixar tota la nit)
PER FER LA COBERTURA DE YEMA:
  • Posem la gelatina a hidrata amb aigua. 
  • Batem els ous i els posem amb la resta d'ingredients en un cassó i ho posem al foc. Quan arrenqui el bull hi afegim la gelatina i un cop estigui dissolta ho deixem refredar una mica. 
  • Un cop s'hagi atemperat ho posem per sobre la crema de wisky i ho tornem a la nevera una estona més. 
  • Hi posem per sobre el crocant i ja la tenim llesta. 
  • La posem al congelador . 
  • Si la volem tipus pastis gelat millor que ho fem un dia per l'altre i quan la volguem desentmotllar la deixem una estona a temperatura ambient i ho podrem fer sense cap tipus de problema. 
  • Jo com que no tenia temps, la vaig posar al congelador unes 8 hores i va quedar com un semifred que era boníssim. 
  • Si en quedar la podem guardar al congelador i quan la volguem menjar la traiem una hora abans i la tindrem gelada però no congelada.  

divendres, 5 de setembre de 2014

PASTIS MOUSSE DE LLIMONA AMB MADUIXES

Els sopars a l'estiu amb el veïns de l'escala s'ha convertit en una tradició cada any. A principis d'estiu en vam fer un, ja que teniem carn que ens havia sobrat de la calçotada i això va ser l'excusa perfecta per reunir-nos un altre vespre al terrat de l'edifici. Com cada sopar vaig fer unes postres i aquest pastis de mousse de llimona va ser molt refrescant per acabar el sopar.

 El pastís es el mateix que vaig fer pel nostre aniversari de casament, però hi vaig canviar la decoració, vaig fer-la una mica més informal i el contrast del blanc amb les maduixes quedaba molt bé.
La recepta del pastís la trobareu AQUI
Com que aquest sopar sempre s'allarguen fins a la matinada, vaig preparar també aquestes broxetes de fruita per anar picant.
Encara que no només hi havia aquestes de postres ......al final cada veïna fa alguna cosa i acabem amb un munt de postres