En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 19 de març de 2017

PASTÍS RODÓ DE PASTA DE FULL AMB CREMA I MADUIXES

Ara comencem el temps de maduixes i també venen ganes de fer postres amb elles. Amb crema, nata,soles, amb suc de taronja ...................la veritat es que combinen amb un munt d'ingredients. 
Tenia una massa de pasta de full rodona a la nevera, vaig fer crema pastissera  i ja tenim les postres de diumenge a  punt.
 INGREDIENTS: 
1 làmina rodona de pasta de full o pasta brisa
500 ml. de crema pastissera
maduixes
 CREMA PASTISSERA:
  • 500 ml. de llet
    4 rovells d'ou
    40 grs. de maicena
    100 grs. de sucre
    pela de llimona
    Primer farem la crema pastissera, posem en un cassó la llet amb la pela de llimona  i el sucre al foc, reservem una mica de llet, i la deixem que arrenqui el bull. La traiem del foc i la reservem.
    • Amb la llet que hem reservat, hi barregen els rovells d'ou i la maicena, fins que estigui ben dissolt i no ens hi quedin grumolls. 
    • Després aboquem la llet a la barreja hi ho remenem be. 
    • Colem la barreja i ho posem al cassó per anar al foc. La posem al foc i anem remenant perqué no s'enganxi, i quan veiem que comença a espesseir ja esta la crema feta. 
    • La reservem i la posem a la nevera a refredar. Jo la poso a dins una mànega pastissera i ja la tinc a punt per fer-la servir
  • Folrem un motlle de pastís amb la massa de pasta de full (jo hi deixo a sota el paper d'anar al forn en que va embolicada, així no s'enganxa). 
  • A sobre hi poso paper d'anar al forn i llegums seques ( en tinc un pot expressament per quan faig pastissos), així evitarem que s'infli al coure i ho posem al forn dalt i baix amb aire calent a 180 º 10 minuts: 
  • Un cop passat aquest temps traiem els cigrons i ho tornem a posar al forn, així ens quedarà cuit i daurat de fons. 
  • Un cop el veiem daurat el traiem del forn i el deixem refredar. 
  • Un cop tinguem la pasta freda  i si no volem que al farcir-la de crema ens quedi humida; jo la cobreixo amb una capa de xocolata que primer he desfet al microones o bé al bany maria. 
ARA MUNTAREM EL PASTÍS. 
  • Agafem la massa de pasta de ull coberta amb la capa de xocolata I a sobre hi posem la crema. 
  • Per sobre hi posem les maduixes tallades per la meitat fins que ens cobreixi tota la crema. 
  • Si volem que ens quedin brillants les pintem amb almívar o bé amb una cobertura brillant que venen al lild i queda molt bé. 
  • La deixem refredar bé a la nevera i ja la tenim llesta per menjar. 

dissabte, 4 de març de 2017

PATATES AMB MUSCLOS I CALAMARS

Si serveixes aquest plat, ja el pots acompanyar d'un bon pa per sucar . Es una recepta fàcil i que podem canviar els ingredients d'acord amb el que tinguem a la nevera o al congelador; ja que de patates sempre en solem tenir. 
Jo ja fa un temps que quan vaig a la peixateria sempre compro musclos, els obro al vapor i un cop freds (si no els necessito en el moment), congelo el musclos per un costat i el brou per un altre . D'aquesta manera sempre en tinc si vull fer un arròs o qualsevol altre recepta que en porti. 
La recepta de avui , tenia unes anelles de calamars i musclos al congelador i vaig pensar que amb unes patates s'entendriem d'allò més be. I efectivament així va ser. 
INGREDIENTS:
500 GRS. anelles de calamars
500 grs. de musclos (jo ja els tenia cuits)
3 ó 4 patates
1 ceba
una mica de colorant de paella o safrà
brou de peix o verdures
  • Tallem la ceba ben fina i la posem en una cassola a rossejar, vigilant que no es cremi. 
  • Un cop estigui rossa hi afegim el brou (jo el que tenia guardat dels musclos), hi afegim les anelles de calamars i deixem que faci la xup-xup . A foc lent , vigilant que no es torri. 
  • Mentrestant pelem i rentem les patates i les tallem a daus una  mica grans. 
  • Al cap d'un 20 minuts hi afegim les patates i el colorant . Si ens cal hi afegim més brou. 
  • Deixem que es coguin bé però sense passar-nos que sinó es desferíen. 
  • Un cop cuites hi tirem una mica de julivert trinxat i a menjar. 
  • Això sí, recordeu-vos de portar pa a la taula que el suquet està per sucar-hi pa.