Just acabar de dinar m'hi vaig posar, i si el feia a la panificadora tenia el temps just. Però vaig probar d'amasar-lo i deixar-li fer el primer lelvat a la panificadora I després continuar fora de la panificadora i courel al forn i va donar prou bon resultat.
Vaig optar per fer la recepta de pa bàsic i li vaig afegir llavors de pipas.
No crec que el procediment fos l'adequat però ja ens l'hem cruspit així que no debia sortir tan malament l'experiment.
INGREDIENTS:
300 ml. d'aigua.
500 grs. de farina de força
10 grs. de sal
1 dau de llevat fresc (levital)
- Vaig posar els ingredients amb aquest orde a la cubeta de la panificadora i vaig posar el programa d'amassar.
- Despres de fer el primer amasat i de llevar una estoneta hem va avisar per si hi volia afegir algun ingredient, va ser llavors quan hi vaig afegir les llavors de pipes ( al gust), vaig deixar que acabes el segona amasat i encara li vaig deixar una estona més.
- Quan vaig veure que la massa ja habia llevat una mica , vaig treur-la de la cubeta i la vaig amassar una mica amb les mans i li vaig donar forma rodona.
- La vaig deixar sobre un paper d'anar al forn i tapada amb un drap.
- En questió de mitja horeta ja habia llevat considerablement. Llavors hi vaig fer uns talls amb un ganivet i la vaig empolsinar amb una mica de farina.
- La vaig posar al forn calent a 220º dalt i baix i quan va estar rosset el vaig treure.
- Al moment de posar-lo al forn hi tirem una mica d'aigua a sobre la placa de baix i així ens farà vapor.(cosa que vaig oblidar de fer)
- El forn el vaig teni prop d'una hora escalfant, cosa que vaig aprofitar per torrar granet d'ametlla i per fer flams de torró de xixona ( que ja posaré la recepta un altre dia)
Sucat amb tomata estaba bonissim i les pipes li donaven un puntet de dolçor sense ser un pa dolç.
Veig que va ser un dit i fet!
ResponEliminaQuima un pa magnific, t'ha quedat molt esponjós.
ResponEliminaFins aviat !!!
Perfecto¡¡¡ justo tengo levando uno con aceitunas con proporciones de líquido y harina parecidas, así que espero que me salga igual de rico que el tuyo.
ResponEliminaUn fuerte abrazo, Teresa
té molt bona pinta i el que diu la tere nosaltres tambe l'hem fet a la panificadora amb olives ,i una mica d'orenga i queda bonissim
ResponEliminaroser
Qima t'ha quedad magnific aquest pa
ResponEliminaFer pa a casa és motl gratificant, l'oloreta que surt del forn mentre es cou és deliciosa. I amb les pipes ha de quedar un pa molt gustós!
ResponEliminaQuines ganes tinc de fer pà, però mai veig el moment... T'ha quedat perfecte, amb tomaquet deu ser una delicia ;)
ResponEliminaPetons
Pipes soles encara no he posat sempre amb barreja d´altres cereals o fruits secs, prenc la idea. Un pa delicios!!petons
ResponEliminaBuenas tardes Quima. Me imagino como olería tu casa cuando has orneado este pan tan bueno. Se ve con una miga espectacular y seguro que aguanta bien 3 o 4 días como mínimo.
ResponEliminaUn saludo Paco
només falta el tomàquet i l'oli!!! ;P petonets
ResponElimina