Fullejant-los vaig veure un munt de receptes que podria fer , aixi que aquest matí mirant els ingredients que tenia a casa i del temps que disposaba he fet aquesta.
INGREDIENTS:
225 grs. de mantega
225 grs. de farina
1 c/café de cacao en pols sense sucre ( jo dues)
225 grs. de sucre
4 ous
1 c/café de llevat
3 c/soperas de café soluble
3 c/soperas d'aigua calenta
PEL GLASSEJAT DE XOCOLATA BLANCA:
115 grs. de xocolata blanca
50 grs. de mantega
3 cullerades de llet
175 grs. de sucre glas (millor posar-ni menys ja que queda molt dolç )
- Primer preparem un motlle quadrat o rectangular, 'untem amb mantega i hi posem paper per anar al forn a la base, aixi ens serà més fàcil desmoltllar el pastis. Si volem també podem folrrar els costats.
- Posem els ous a l'amasadora i amb les varilles els batem , hi afegim el sucre i els batem una bona estona fins que ens quedi una massa esblanqueida i amb consistencia ( 10 minuts aprox.), .
- Després hi afegim la mantega feta pomada i el café que harem dissolt amb les cullerades d'aigua.
- Tamissem la farina, el llevat i el cacao en pols i ho afegim poc a poc a la massa. Aixó ho farem a má amb llengua pastissera i amb moviment envolvents
- Quan tinguem una mescla homogènea ho posarem al motllo i l'allisarem una mica amb la llengua o bé li donem uns copets a sobre el marbre.
- Ho posem al forn que tindrem preescalfat a 180 º. Jo ho he posat dalt i bais i aire calent; però això es orientatiu, ja que cadasqú es coneix el seu forn.
- Li deixen entre 25 -30 minuts o fins que veiem que al punxar-ho surt net.
- Quan estigui ben cuit el traiem i el posem sobre una rejilla perquè es refredi:
- Ara faren la glassa. Agafem un bol o un cassó que ens serveixir per fer el bany maria. Hi posem la xocolate; la mentega i la llet .
- Ho remenemt bé fisn que tinguem la xocolata ben desfeta.
- El traiem del bany maria i hi afegim el sucre i ho barregem bé fins que es quedi una crema ben fina.
- Amb la ajuda d'una espatula estenem la crem per sobre el bescuit .
- Ho empolsinarem amb cacao i ja el podem tallar a cuadradets.
Pel meu gust; la galssa, crec que amb menys sucre seria millor; ja que queda molt dolça.
Millor rectejar el bescuit per treure la part mes dura dels costats abans de posar-hi la glasa.
La part que he tret dels costats le guardada en un tuper i l'he posat al congelador, ja que no s'ha de tirar res, mentre penso que puc fer amb aquest trossets.
també us he de dir, sobretot pels que sous de Banyoles I els seus voltans que s'ha obert una botiga dedicada sobretot a vendre ingredients i extris per postres i reposteria. L'he descoberta aquesta tarda I no he pogut ressitir a entrar-hi. Es diu CA LA NOR i està situada al C/ Mn. Contans.
també us he de dir, sobretot pels que sous de Banyoles I els seus voltans que s'ha obert una botiga dedicada sobretot a vendre ingredients i extris per postres i reposteria. L'he descoberta aquesta tarda I no he pogut ressitir a entrar-hi. Es diu CA LA NOR i està situada al C/ Mn. Contans.
oh, quins pastissets més bons, Quima! Segur que provo de fer-los. I amb la cobertura de xocolata han d'estar exquisits! M'apunto l'adreça de Banyoles, a veure si m'hi deixo caure. gràcies! Petonet
ResponEliminaQuima, t'ha quedat molt i molt be.
ResponEliminaFins aviat !!!!
Ramon
qué cuadraditos tan ricos, el café y el chocolate son una mezclar buenísima. Está claro que le tienes que hacer más caso a tus libros
ResponEliminaBesos
Deuen ser boníssims!
ResponEliminaCaram, semblen retallats del llibre!, t'han quedat unes porcions precioses!, crec que probaré aquesta cobertura en algun pastís...A reveure,
ResponEliminaQuima, parece un bizcocho delicioso con una pinta increíble,no conocía tu blog y me gustan tus recetas así que me hao tu seguidora ahora mismo.
ResponEliminaUn beso.
paprikaenlacocina.blogspot.com
M'encanten les receptes amb cafè. I amb la cobertura de xocolata blanca ha de quedar de vici total. Ara mateix em menjaria un parell per esmorzar :)
ResponEliminaTe ha quedado igual que la del libro incluso diria yo que mejor. Saludos
ResponEliminaQue boníssims Quima!! Si que es veritat que de vegades et tornes boja pensant que fer, i nonmés cal fullejar un llibre que tinguem fa temps per trobar una bona idea. En aquest cas t'ha quedat un dolç molt bo!!
ResponEliminaPetons!
Te han quedado igual que en el libro y tienen que estar riquísimos. besitoss
ResponEliminaM'encanta el faristol i els pastissets t'han quedat clavats!
ResponEliminaPetonets!
Anna
Quins pastissets tan vistosos, i que bons que han de ser!
ResponEliminammmmmmmmmmmmmmmm, que rico ,,,
ResponEliminaQuima t'han quedat divins
ResponEliminaQuima, el café no m'agrada, però crec que en aquesta versió si!!!! molts petonets
ResponEliminaQuins "bocaditos" més bons!!! i què ben presentats!
ResponEliminaTienen un magnífico aspecto, irresistibles!!!
ResponEliminaquina cosa més bona!!!
ResponEliminaQuina pinta mmmm!! Molt bons :D
ResponEliminaQue bons Quima t'han quedat ben iguals que els de la foto del llibre!!!
ResponEliminaQuina pinta més bona que tenen! deuen estar boníssims!!
ResponEliminaBuenas tardes Quima. Tienen una pinta exquisita partido en esos pedacitos. La cobertura de chocolate blanco te ha quedado perfecta y creo que le da un toque maravilloso al bizcocho.
ResponEliminaUn saludo Paco
Quima riquísimo, me encanta con la cobertura blanca y el café me gusta en todos los bizcochos, seguro que me gusta¡ Besos, Teresa
ResponElimina