El dissabte vaig fer massa de pizza i ja m'en vaig guardar una mica per així poder fer el pa. Jo el vaig amassar a la panificadora i desprès l'hi vaig deixar fer el llevat a fora i el vaig coure al forn, ja que tenia ganes de fer un pa amb forma rodona.
He de reconèixer que tal i com m'han dit alguns blogguers aixó de fer pa es adictiu. No sé si serà per aquella oloreta que et queda a la cuina un cop enfornat el pa o simplement per la satisfacció que sents quan el veus i dius............ l'he fet jo.
També vaig mirar el blog BLOC DE RECETAS , on també hi ha la recepta d'aquest pa. La veritat es que entre un blog I l'altre va ser fàcil de fer i el resultat bonissim.
INGREDIENTS:
500 grs. de farina de força
13 grs. de llevat fresc
300 ml. d'aigua
125 grs. de massa vella
- Agafem totsl el ingredients i els vaig posar a la panificadora i els vaig amassar durant 6 minuts + ó -
- parem la panificadora i deixem reposar la massa uns 10-12 minuts, que es el temps que la meva panificadora tarda a tornar-se posar en marxa si l'interrumpeixes el programa.
- passat el temps de repos, ho tornem amassar 6 minuts més aproximadament
- Agafem la massa i la posem en un bol untat amb oli i ho posem dintre una bossa de plàstic i la deixem llevar , una hora - hora i mitja , dependrà de la temperatura de la cuina.
- un cop ha llevat la desgasifiquem i li donem la forma que dessitgem. En el meu cas volia un pa rodó.
- La posem sobre un paper d'anar al forn i la tapem amb un drap. La deixem que torni a llevar uns 45 minut aprox.
- Li fem uns talls amb un ganivet afilat i ja la podem posar al forn que tindrem calent a 220 º.
- En el moment de posar la massa al forn i tirem una mica d'aigua sobre la placa de baix, perquè ens faci una mica de vapor.
- Amb uns 30- 35 minuts ja està el pa cuit o fins que veien la crosta daurada.
- Ahhhhhhhhh hem va faltar una cosa .............empolsinar amb una mica de farina la massa abans de posar-la al forn.
a mi aixo de fer pa també m'agrada molt.. al fem al poble, al forn de llenya i surt bonissssim!!!
ResponEliminaaquest te molt bona pinta... amb aquesta molla que es veu tan tendre...
Petons
carmen
home dificil no es , pero has de estar pendent moltes hores , entre pitos i flautes molt de temps , al menys per mi que no soc gaire de cuinetes, pero la pinta que té es brutal , ha de tenir un gust i fer una olor bonisima
ResponEliminaroser
Si, el tema de fer pa has de tenir molt de temps, estar a casa! M'agrada molt però últimament no trobo el moment, sempre amunt i avall amb els nens, així que de moment ho he solucionat amb la panificadora, que ella va fent tota sola, és una joia;-) De totes maneres m'apunto la recepta, perquè m'agrada!!!
ResponEliminaQue pan más bueno....como los de antes, me ha recordado al pan que de pequeño compraba mi padre, que desayunos con pan y tomate...precioso...desde aqui puedo olerlo.
ResponEliminaUn beso y feliz semana.
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
Vaya hogacita más rica te ha salido, un corte magnífico que tiene!!!
ResponEliminaQue buena pinta, tiene una miga estupenda. Y que mejor manera de tomarlo que con tomatemy aceite
ResponEliminaBesos
Quima, t'ha quedat molt esponjós i molt be.
ResponEliminaFins aviat.
que professional Quima!!! molts petonets reina
ResponEliminaQUIMA, quin pa mes bó t'ha quedat i amb tomaquet, ummmmmm
ResponEliminaQuima, pero que buena pinta tiene el pan...... Te ha quedado muy esponjoso.......... Besos :)
Eliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Me tiene intrigada esta masa vieja ajaj y veo que el resultado es excelente, menudo pan más rico con esa miga como a mi me gusta ejej .Feliz Día de San Valentín!!!
ResponEliminaFer pa i encendre el forn és una bona manera de passar una tarda de diumenge tan freda... Ja ets tota una experta fent pa! :)
ResponEliminaVeig que li estas treient un bon partit a la panificadora eh? ;)
ResponEliminaT'ha quedat un pa boníssim Quima!!
petons
Jo desde que la vaig comprar la faig servir bastant i mira que faig pa amb la kitchen, thermo i pani, però sempre hi ha una recepta que em va millor per cada aparell. Aquest pa es fantàstic, la molla molt maca!!! Muaks
ResponEliminaTothom que conec i que ha fet pa em comenta que enganxa...Ja veus el que t´ha passat a tu...Es veu estupendo. A per més receptes1
ResponEliminaUn pan recién horneado ya está bueno y si lo haces en casa resulta una fiesta todos quieren pan ese día y aún caliente desaparece.
ResponEliminaSaludos
Fantástic aquest pa casolà i que bona la recepta de la Salomé veritat ???? De veritable fleca si senyora...petons,
ResponEliminaHe arribat fins aquí gràcies al blog de la Pili "thePinkCake" i ja hem quedo ji ji ji. Si vols fer un tomb pel meu estaré encantada. Fer pa és una cosa que m'encanta! tb' prenc moltes notes del blog "Bloc de Recetas" és molt interessant, ara mateix estic fent la massa mare líquida i aquest cap de setmana llarg faré un pa, amb calma i tranquilitat. Ens anem veient. Salutacions.
ResponEliminawww.miscositassrv.blogspot.com