En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 30 de març del 2012

MOUSSE DE TARONJA AMB BASE DE XOCOLATA

 Una altre de les postres que vaig fer pel meu cumple, va ser aquesta mousse de taronja. La vaig fer guiant-me d'un pastis amb mousse de llimona que ja habia fet. La vaig adaptar una mica a les meves necessitats.
De base hi posem posar si tenim restes d'algun bescuit de xocolata o galetes triturades amb mantega i hi podem afegir una cullarada de cacao en pols. o bé una mica de xocolata de postres desfeta.
Jo vaig voler fer un experiment i hi vaig posar neules que tenia del nadal passat, amb una cullarada de xocolata en pols, ja eren bones, però les neules no tenen consistencia com la galetes . Tot i aixi va sortir bó.

INGREDIENTS:
PER LA MOUSSE:
EL suc d'una taronja grosseta
70 grs. de sucre
5 fulles de gelatina
1 port de nata per muntar de 200 ml. la meva ATO
4 Rodanxes de taronja confitada -la recepta AQUI (opcional)

PER LA BASE:
Trossos de bescuit de xocolata 
ó
5 galetes
25 grs. de mantega
1 cullarada de cacao en pols

  • Posarem la gelatina amb aigua perque s'hidrati. 
  • Posarem el suc de la taronja en un cassó , juntament amb el sucre hi ho posarem al foc. 
  • Quan arrenqui el bull ho treurem de foc i  hi posem la gelatina i remenemt fins que estigui ben desfeta. 
  • Ho deixem  refredar a temperatura ambient. 
  • Mentres tallem els trossets de taronja confitada ben petita i l'afegim al suc. 
  • Ara muntarem la nata, Quan la tinguem muntada hi afegim amb molt de compte el suc de taronja poc a poc i ho remenemt amb moviments envolvents amb molt de compte de que no s'abaixi. 
  • Quan ho timguen tot ben remenat anem a muntar els vassets.
En els fons hi posem la base escollida I a sobre hi repartim la mousse. Per sobre ho podem decorar amb una mica de pols de taronja , virutes de xocolata o un trosset de taronja confitada.
Els posem a la nevera i quan estigui ben fred ja ens els podem menjar.
Ho podem fer d'un dia per l'altre o si ho fem el mateix dia necessitem almenys un parell d'hores, encara que com que no s'ha de desentmotllar, i son vassets petits, queda cuallat rapidament.