En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimarts, 22 de novembre del 2011

CURS DE CUINA DE DOLÇOS

Ahir vam acabar el curs de cuina dedicat als dolços que he fet durant tres dilluns al centre Civic. El curs ens l'ha fet en RAMON JUANOLA, un jubilat molt simpàtic i tot un mestre fent postres i cuinant.

PRIMER DIA DE CURSET

 Cada setmana en ramon ens va fer un parell de receptes i dintre aquestes les seves varietats, o sigui que al final han estat moltes més de 6 les receptes que hem aprés. El primer dia en va ensenya a fer la SARA, a nivell de fer-la servir com a base per un pastis  o com un pastisset individual .
També vam fer la TORTADA, que es un bescuit que es fa amb farina d'ametlla i es tipic d'aqui de Banyoles.

 SEGON DIA DE CURSET
El segon dia ens va ensenya a fer la pasta del XUXUS , i com també amb la mateixa pasta es poden fer ensaimades o bunyols .

TERCER DIA

Ahir va ser l'ultim dia i ens ensenyar a fer LIONESES,  i també amb la meteixa pasta podem fer PALOS, o simplement un tortell
I com a colofó ens va ensenyar a fer aquest tortell de pasta de full amb nata, que la veritat es tan sencill de fer que hasta els nens el podrien fer ............ara tot el que té de sencill de de deliciós.
A mesura que vagi probant les receptes ja les aniré publicant . De moment he fet les sares que ja estan publicades tres entrades abans que aquesta:
I després al final com a colofó ens menjavem el que habien fet; però en Ramón molt previsor sempre ens en portava més ja fet de casa seva; així podiem repetir i tot. A que fan goig aquest tortells? ..i també ens va portar una bandeja de pasta de full salada , així que ja tenim una porposta nova d'aperitiu per aquestes festes que s'acosten.









Aqui us deixo unes fotografies del curs , la primera En Ramon i la Neus, que va seu el seu pinche de cuina durant el curs. La segona el tenim en plena feina fen la pasta de les lioneses, i la tercera una part dels assistens.
Hem va encantar fer aquest curset, m'ho vaig passar d'alló més bé I vaig apendre un munt de coses i petits trucs que sempre van bé a la cuina. Gràcies Ramon per ensenyar-nos aquestes postres tan bones.
I així que ja estic pensant en apuntar-me a un altre que fan de torrons:

11 comentaris:

  1. Ai!! en Ramon és un gran mestre de fet el seu ofici era pastisser, els xuxus fan una bona cara, que bons!! El tortell de pasta de full i nata, la sara i la tortada je les he provat, boníssimes!!

    ResponElimina
  2. Quines receptes mes bones!!! aquests cursos m´agraden molt i m´ho passo molt be.. a que sí!!petons

    ResponElimina
  3. Un curs molt intens i segur que ben aprofitat. Ja ens aniràs posant les receptes, eh? ;)

    ResponElimina
  4. qunes receptes mes exquisites, un curs ben aprofitat

    ResponElimina
  5. Qué guapa te veo en la foto y muchas gracias por compartir con nosotros este curso tan fantástico que has hecho, se ve todo riquísimo...besitoss

    ResponElimina
  6. Maria jesus que yo no salgo en las fotos del cursillo .............la que sale en la foto es la chica que fué su ayudante.
    Petons

    ResponElimina
  7. Hola Quima
    fa molt bona pinta tots aquestes postres, mirare de provar les sares, que si son com les de can ciurana, ja no s'en fan.

    ResponElimina
  8. GUAUUUUUUUUUUUUUUUU, que rico ,todo , todo y todo ,,,,madre mia ,,,,

    ResponElimina