En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 9 de novembre del 2011

SARES

Dilluns passat vaig començar un curset de dolços .......només durara tres setmanes; però crec que serà bastan productiu. El  dilluns vam fer dues receptes, la de la tortada, que com sabeu es tipica de Banyoles i la sara . La vam fer en dues versions, en forma de pastis i individuals. 
Jo ja l'habia fet alguna altre vegada i el bescuit hem quedaba bé, però  la crema de mantega no m' acabada d'agradar, no se si era que no acertaba amb la quantitat d'almibar o que no la remenava prou bé . Lo cert que una imatge val més que mil paraules I l'altre dia vaig fixar-mi bé com ho feia.
Així que ahir vaig voler probar-ho a casa i les vaig fer en format individual que era com les compraben a la pastisseria.
Di que eres bonissimes, seria poc...............quasi hem va donar la sensació de que habia anat a Can Ciurana a comprar-les.......... els que sigueu de Banyoles, ja sabreu perquè ho dic.
INGREDIENTS PA DE PESSIC:
3 OUS
90 G. DE SUCRE
90 G. DE FARINA
INGREDIENTS CREMA DE MANTEGA: 
160 G. DE MANTEGA
80 GRS. DE SUCRE
80 GRS. D'AIGUA
GRANET D'AMETLLA PER DECORAR
Anem a fer el pa de pessic, 
  • engement el forn a 180 º. 
  • Untem els mottlles individuals  amb mantega i si ho desitgemt l'empolsinem abm farina. 
  • Es baten els ous i el suvre , amb una batedora electrica o a má. Han de triplicar el seus volum. 
  • Desp`res s'incorpora la farina tamisasa i ho remenem amb suavitat de dalt a baix amb una llengua pastissera. 
  • S'aboca la massa al motlles amb una cullera o maniga pastissera Jo he fet servir un motlle de silicona de fer madalenes, pero que solsament té forma rodona,  i es posa al forn 15 minuts a 180 º. (el temps deprendrà del forn de cadasqú) com que són motlles individuals es fan més ràpids.
  • Un cop està cuit els deixem refredar al motllo.
  • Ara agafem les ametlles I les posem a torrar al forn ....vigilant de que no es cremin. 
 Anem a fer la crema de mantega:
  • En un cassó hi posem l'aigua i el sucre i ho posem al foc fins que bulli. Desprès ho deixem refredar bé.
  • Per fer la mantega pomada la posem al microones 10 segons, si no n'hi hagués prou li tonem a posar 10 segons. La remenemt bé fins que ens quedi una textiura de pomada, llavors hi anem incorporant el almivar fred de mica en mica i ho anem remenat, fins que hi hagim incorporat tot l'almibar: 
  • Ara ja podem muntar
  • Agafem els pastissets i amb una espatula o ganivet els untarem amb la crema de mantega I després els arrebossarem amb el granet d'ametlla, hi posem una mica de sucre fi per sobre i ja els tenim a punt.
Aixó es un pecat de lo bons que estaven .....a casa meva ja m'han dit que podia repetir ...ara provare de fer la tortada, que es una mica diferent de la recepta que jo tenia.

17 comentaris:

  1. quima, uns pastissets dliciosos. Un petó

    ResponElimina
  2. Uyyy aquest curset te molt de perill, ja,ja,ja,..

    Petons

    ResponElimina
  3. Allà on hi hagi una sara, allà hi seré jo, que maques!

    ResponElimina
  4. Me encantan, te han quedado deliciosos..... :)

    Besos desde
    http://angiazucarycanela.blogspot.com

    ResponElimina
  5. Quima, quina cucada de platets!! M'encanten aquestes boles. He de reconèixer que la sara estàndar no m'agrada gaire, massa mantegosa, peò aquestes boles semblen més lleugeres!! Que bé que t'ho vas passar, oi? Petons

    ResponElimina
  6. oooooooooooo, són perfectes!!! ja espero la propera recepta del curset!! ,) petonets

    ResponElimina
  7. No n'he fet mai, és una de els meves pendents, i ja me n'has fet venir ganes. No tardaré gaire a fer-la, i en aquest format m'agraden molt, t'han quedat super bé.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Aquest curset dóna molt bon resultats... quina bona pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. Les sares son la meva perdició! M´apunto la recepta de la crema de mantega, jo no la faig aixì, i crec que la teva es moolt millor!
    Petons

    ResponElimina
  10. Molt bones aquestes Sares amb qui fa el curs??? Amb en Ramon??

    ResponElimina
  11. Si judith amb en Ramon ......mare meva a tothom qui dic que faig un curs de psotres .....tothom hem pregunta si en Ramon. La veritat es que no el coneixia i molt bé el tal com ho explica i ho fa molt fàcil. De moment hi vaig encantada I el dia que en faci un altre m'hi apuntaré.
    petons i a tots-es gràcies pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  12. Un curs molt intersant.. aquestes sares fan una pinta deliciosa.

    ResponElimina
  13. M'agrada molt la Sara1 així individual queda molt xula! la foto de la mossegada molt xula!!

    ResponElimina
  14. Ets una bona alumna!!! boníssimes aquestes sares!!!Muaks

    ResponElimina
  15. Quina sort poder fer aquest curset!! Que bé que comparteixis amb nosaltres tot el que aprens...Aquestes saretes son una delicia.. Petons,

    ResponElimina