Jo quan faig mandonguilles en faig unes quantes, les fregeixo i un cop fredes les congelo, i així hem solucionen un àpat en un tres i no res, ja que el més laboriós es fer-les.
INGREDIENTS:
Per les mandonguilles (n'han sortit 60)
1,200 de carn picada (barrejada porc i vadella)
2 ous
1 llesca de pa gran
sal ,pebre all i julivert.
PEL SOFREGIT:
1 ceba
1 pebrot verd
una mica de pebrot vermell
6 cullarades de tomaquet natural
1 got de vi blanc
12 talls de xoriç d'el més prim per coure
Ara farem les mandonguilles:
- En un bol hi posem la carn picada; els dos ous , la llesca de pa triturada i l'all i el julivert picat ben fi.
- Ho barregem bé , jo ho faig amb les mans.
- Quan ho tenim ben barrejat ho rectifiquem de sal i pebre.
- Si tenim temps , deixem reposar la massa de carn a la nevera, jo en el meu cas no ho fet.
- Amb una cullera de postres anem agafan porcions de carn i anem fent boletes , les enfarinem i les couem a la paella, els hi donem la volta perque en rossegim de cada costat.
- Quan estan fregides, les posem sobre paper de cuina o en una escurridora; aixi ens treuran l'excés d'oli.
Ara anem pel sofregit:
- En una cassola de terra hi posem una mica d'oli i hi tirem la ceba tallada en juliana i els pebrots tallats a daus.
- Quan veiem que comença a quedar la ceba transparenta hi afegim el tomquet i ho deixem coure 5 minuts
- passat el temps hi afegim un got de vi blanc i deixem que es faci a foc lent uns 20 minuts.
- Un cop passat els 20 minuts Hi posem el xorç tallat a trossos i les mandonguilles hi deixem que fací la xup-xup a foc baig uns 10 minuts més.
- Si ens agrada hi podem posar una mica de pebre vermell i una mica d'orenga.
Ho podem fer com a segon plat ( jo hi poso unes 5 mandonguilles per persona) , o bé com a tapa per picar.
Ei Quima quina recepta tan eixerida. Molt bon diumenge ;)
ResponEliminaostres Quima quina pinta!! tenen un aspecte a casolà fantastic! petons
ResponEliminaBoníssimes amb la salset i el xoriç
ResponEliminaJo també les he provades amb la recepta més tradicional però aquestes am xoriç, no. Quina tapeta més bona i sí l' acompanyes amb una clareta encara passen millor, oi?
ResponEliminaQue sàpigues Quima que jo les mandonguilles ja me les menjaria fregides i sense salsa...o sigui que ja no et vull ni parlar de quan duraria davant meu un plat d'aquestes que has cuinat avui! Genials!
ResponEliminaPer cert, ho oblidava, t'he escollit per un premi, si passes pel meu bloc ho veuràs!!! Una abraçada!
ResponEliminaQuima, mira que faig les mandonguilles de moltes maneres, però amb xoriç, quina gran i original idea.
ResponEliminaDelicioses, Quima! últimament m'agraden molt, les presentacions que fas a les fotos! Petons
ResponEliminaAquestes mandonguilles han d'estar tremendes! m'ha semblat molt original que les fessis amb xoriç ;)
ResponEliminauna bona idea això de congelar les mandonguilles!
ResponEliminaAmb el xoriç han de quedar ben gustoses.
a casa no hi gaire costum de fer mandonguilles.. però amb aquesta idea de congelar-les... tenen més opcions...m'agrada la idea... i amb xoriç encara més
ResponEliminauna buena combinación Quima se ven y son super apetecibles¡¡
ResponEliminapeto