Aquestes les vaig fer per Sant Joan; però com que no vaig tenir temps de publicar-les , l'he poso ara i així encara sou a temps de fer-la . De fet jo la tornaré a fer, ja que demà es el sant del meu marit.
Un cop superat l'ensurt de veure que la massa mare no ha llevat, vaig fer-la diferent i van quedar molt bones, tant que amb aquest ingredients en surten dues de grans i quasi les vam menjar totes el dia de la revetlla.
Acompanyades d'una mica de cava ben fresc mentre fem tertúlia , passen sense adornar-nos.
MASSA MARE:
70 grs. de llet
10 grs. de llevat fresc
130 grs. de farina
1 c/p de sucre
2NA MASSA:
350 grs. farina
100 gr. de sucre
100 gr. de sucre
10 grs. d'oli
45 gr de llet
2 ous
80 gr. de mantega
La ratlladura d'una llimona
Unes gotes de essència de vainilla
2 ous
80 gr. de mantega
La ratlladura d'una llimona
Unes gotes de essència de vainilla
fruites confitades, pinyons i crema per decorar
- Barregem els ingredients de la massa mare i fem una bola que la posarem en un bol amb aigua tèbia, fins que hagi doblat el seu volum. Tarda uns 15 minuts.
- Posem tots els ingredients de la segona massa a la panificadora; juntament amb la massa que teniem a l'aigua i jo vaig programat el programa que amassa i lleva.
- Un cop es va acabar el programa , traurem la massa i la posem sobre el marbre de la cuina o un silpar . La dividim en dos i amb el corró li donem la forma de la coca, la posem en una bandeja que pugui anar al forn, prèviament hi posarem paper del forn.
- La pintem amb ou batut i la decorem amb crema i fruites. Hi posem pinyons i sucre moll i la deixem dintre el forns de la cuina fins que hagi doblat el seu volum.
- Preescalfem el forn a 180 º dalt i baix, i enfornem la coca , amb uns 15 minuts ni haurà prou o fins que la veiem ben daurada.
- La deixem refredar i l'empolsinem amb sucre glas.
que bones que són les coques!! pero sort que ja s'ha acabat la temporada, perquè en pocs dies la operaci´´o bikini marxa!! ejej petons
ResponEliminabonísima, a veure si l'any que ve m'animo a fr-la de crema, t'ha quedat de luxe! Un petó
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
Bonísssima!! tot i amb retard espero que fos una bona revetlla!
ResponEliminaPetonassos
Això "d'ofegar" la massa mare es veu que va ser una gran solució...ho hauré de provar! Unes coques magnífiques! PEtons!
ResponElimina