Després de tants dolços .... tortell de ram, bunyols, mona ........... toca una recepta salada , que no solament cuinem dolços. Aquestes cues de rap amb gambes les vaig fer per celebrar el meu aniversari, però bé ens serveix per a qualsevol dia especial, festa major, nadal o simplement perquè ens ve de gust cuinar un plat més elaborat.
Jo tant les cues de rap com les gambes; les vaig agafar congelades i si ho descongelem bé , ens queda un plat igual de bo i molt més econòmic que si hi posem fresc.
Ingredients:
1 cua de rap congelada ( jo de la Sirena)
2 gambes grans congelades
1 ceba
1 pebrot verd
3 cullerades de tomàquet natural
brou de peix
sal i pebre
PER LA PICADA:
12 ametlles torrades
12 pinyons
all
julivert
1 tros de pa fregit
- El dia abans agafem el peix i el posem a descongelar en una escorredora a la nevera .
- Salpebrem les cues de rap.
- En una cassola hi posem oli d'oliva i hi passem les gambes, dos minuts per cada costat. Les reservem.
- En el mateix oli de les gambes hi posem la ceba tallada ben petita i el pebrot verd i deixem que es vaig daurant poc a poc. Si veiem que la ceba sens va a cremar, hi posem una mica d'aigua i així s'anirà daurant sense cremar-se.
- Un cop daurada hi afegim el tomàquet hi deixem que es cogui. Apaguem el foc hi ho reservem
- Enfarinem les cues de rap i les daurem en una paella amb oli d'oliva a foc fort. El que ens interessa es que ens quedin ben daurades per fora; ja que per dintre ja s'acabaran de coure quan les posem a la cassola.
- Un cop cuites les posem a la cassola on hem fet el sofregit i hi afegim el brou fins que cobreixin les cues.
- Hi afegim les gambes i ho deixem coure uns 10-15 minuts. El peix no tarda gaire en quedar cuit.
- Posem tots els ingredients de la picada en el morter i ho piquem ben fi. Ho aboquem a la cassola i ho deixem 5 minuts .
- Jo les vaig fer al matí i quan ho vaig escalfar, llavors hi vaig afegir la picada.
- Acompanyat de un bon vi blanc i una mica de pa per sucar el suquet , tenim un plat de luxe.
Un plat de festa major, Quima!
ResponEliminam'encanten aquests estofats tan senzills i sans! la picada li dóna el toc de festa que no pot faltar a la nostra cuina oi? petons
ResponEliminaQue bo¡¡¡¡¡¡¡¡
ResponEliminaEl rap es el peix que mes m'agrada i acompanyat amb gambetes.
Fantàstic, Quima.
Un plat de luxe...digne d'una festa tan especial com l'aniversari de la cuinera! Petons!
ResponElimina