Tornar a repassar el llibre de postres i mira per on ....un braç de gitano ...i com que ja us vaig dir unes entrades més enrera, que era la meva espina i que no habia conseguit fer-ne un de decent, fins a les hores (el de l'entrada va quedar mig decent, tampoc no ens anirem a posar floretes on no calgui .....jejeje) i com que sòc bastant tossuda ................ donc a tornar a probar-lo.
Els ingredients més o menys son el mateixos del primer que vaig fer, l'únic que cambia es la forma de barrejar-los. He de dir que la massa va quedar molt bona i esponjosa, i la veritat es que aquesta vegada vaig quedar plenament satisfeta del resultat (mal està que ho digui jo), i quan els de casa el varen tastar i hem varen dir que m'habia quedat bonissim i que semblava de pastisseria hem vaig estarrufar com una pava......
Bo ho debia ser, perqué si no li trec de devant i a sobre m'el miro amb mala cara, el meu home que es un llaminer acabat, crec que se l'hauria cruspit tot.
Bé al que anem que m'enrollo com una persiana:
INGREDIENTS:
per la massa del bescuit
3 ous
110 grs. de sucre extrafi
110 grs. de farina de reposteria
1 cullarada de royal
CREMA PASTISSERA:
500 ml. de llet
4 rovells d'ou
40 grs. de maicena
100 grs. de sucre
pela de llimona
Primer farem la crema pastissera, posem en un cassó la llet amb la pela de llimona i el sucre al foc, reservem una mica de llet, i la deixem que arrenqui el bull. La traiem del foc i la reservem.
- Amb la llet que hem reservat, hi barregen els rovells d'ou i la maicena, fins que estigui ben disolt i no ens hi quedin grumolls.
- Després aboquem la llet a la barreja hi ho remenem be.
- Colem la barreja i ho posem al cassó per anar al foc. La posem al foc i anem remenan perqué no s'enganxi, i quan veiem que comença a espesseir ja esta la crema feta.
- La reservem i la posem a la nevera a refredar.
- Perqué no ens faci una capa dura per sobre, agafem una barra de mantega I la passem per tota la superficie de la crema, i amb la mateixa escalfor de la crema la mantega es fondra i ens hi quedara una pelicula que evitara que es faci una pela. Hi posem film per sobre fins a tocar la crema i ja la podem guardar a la nevera fins a l'hora de muntar el braç.
- Primer muntem les clares a punt de neu amb les varilles electriques i anem afegin poc a poc el sucre.
- Amb les varilles en marxa hi afegim els rovells d'ou de un en un, fins que veiem que estigui ben barrejat, ens quedara una massa de color groc molt pàlid.
- Tamissem la farina i el royal tres vegades sobre un paper de cuina o dins un bol.
- Llavor anem afegim poc a poc la farina a la massa de les clares i els rovells i ho remament amb una espatula de silicona, amb molt de compte perquè no s'abaixin i sempre de sota cap amunt.
- Forrem una bandeja en forma de rectangle amb paper del forn i aboquem la massa tienguen en compta de que ens quedi el màxim d'igualada posible.
- posar-la al forn que previament haurem escalfat a uns 200 graus, uns 8 minuts. Jo la vaig posar primer al foc de sota i quan ja habia passat el temps encara era molt crua li vaig posar 3 minuts més amb el forn a dalt i baix i aire . No ens ha quedar massa cuita la massa, ja que sino no podriem enrollar-lo. L'hem de tocar hi ha de ser toveta, encara que no ens quedi rossa.
- Posem un paper del forn a sobre el marbre i tombar-hi la massa, treure el paper de sota amb molt de compte i amb un ganivet de serra tallar-li els costats.
- Enrollar-lo ajudat.nos del paper i deixar-lo un moment perquè es refredi.
- El desenrollem i el farcim amb la crema que teniem reservada a la nevera, o si ho preferim hi posem trufa, nata, mermelada ....etc.
- El tornem a enrotllar amb molt de compte, hi posem sucre glass pel damunt , tallem una miqueta els costats, perque així ens quedi ben igualat, i el posem a la nevera fins a l'hora de menjar-lo, ja que es millor que sigui ben fred.
Ja el tenim a punt per menjar-lo
Espero que us hagi agradat.
BON PROFIT ¡¡¡¡