Tornar a repassar el llibre de postres i mira per on ....un braç de gitano ...i com que ja us vaig dir unes entrades més enrera, que era la meva espina i que no habia conseguit fer-ne un de decent, fins a les hores (el de l'entrada va quedar mig decent, tampoc no ens anirem a posar floretes on no calgui .....jejeje) i com que sòc bastant tossuda ................ donc a tornar a probar-lo.
Els ingredients més o menys son el mateixos del primer que vaig fer, l'únic que cambia es la forma de barrejar-los. He de dir que la massa va quedar molt bona i esponjosa, i la veritat es que aquesta vegada vaig quedar plenament satisfeta del resultat (mal està que ho digui jo), i quan els de casa el varen tastar i hem varen dir que m'habia quedat bonissim i que semblava de pastisseria hem vaig estarrufar com una pava......
Bo ho debia ser, perqué si no li trec de devant i a sobre m'el miro amb mala cara, el meu home que es un llaminer acabat, crec que se l'hauria cruspit tot.
Bé al que anem que m'enrollo com una persiana:
INGREDIENTS:
per la massa del bescuit
3 ous
110 grs. de sucre extrafi
110 grs. de farina de reposteria
1 cullarada de royal
CREMA PASTISSERA:
500 ml. de llet
4 rovells d'ou
40 grs. de maicena
100 grs. de sucre
pela de llimona
Primer farem la crema pastissera, posem en un cassó la llet amb la pela de llimona i el sucre al foc, reservem una mica de llet, i la deixem que arrenqui el bull. La traiem del foc i la reservem.
- Amb la llet que hem reservat, hi barregen els rovells d'ou i la maicena, fins que estigui ben disolt i no ens hi quedin grumolls.
- Després aboquem la llet a la barreja hi ho remenem be.
- Colem la barreja i ho posem al cassó per anar al foc. La posem al foc i anem remenan perqué no s'enganxi, i quan veiem que comença a espesseir ja esta la crema feta.
- La reservem i la posem a la nevera a refredar.
- Perqué no ens faci una capa dura per sobre, agafem una barra de mantega I la passem per tota la superficie de la crema, i amb la mateixa escalfor de la crema la mantega es fondra i ens hi quedara una pelicula que evitara que es faci una pela. Hi posem film per sobre fins a tocar la crema i ja la podem guardar a la nevera fins a l'hora de muntar el braç.
- Primer muntem les clares a punt de neu amb les varilles electriques i anem afegin poc a poc el sucre.
- Amb les varilles en marxa hi afegim els rovells d'ou de un en un, fins que veiem que estigui ben barrejat, ens quedara una massa de color groc molt pàlid.
- Tamissem la farina i el royal tres vegades sobre un paper de cuina o dins un bol.
- Llavor anem afegim poc a poc la farina a la massa de les clares i els rovells i ho remament amb una espatula de silicona, amb molt de compte perquè no s'abaixin i sempre de sota cap amunt.
- Forrem una bandeja en forma de rectangle amb paper del forn i aboquem la massa tienguen en compta de que ens quedi el màxim d'igualada posible.
- posar-la al forn que previament haurem escalfat a uns 200 graus, uns 8 minuts. Jo la vaig posar primer al foc de sota i quan ja habia passat el temps encara era molt crua li vaig posar 3 minuts més amb el forn a dalt i baix i aire . No ens ha quedar massa cuita la massa, ja que sino no podriem enrollar-lo. L'hem de tocar hi ha de ser toveta, encara que no ens quedi rossa.
- Posem un paper del forn a sobre el marbre i tombar-hi la massa, treure el paper de sota amb molt de compte i amb un ganivet de serra tallar-li els costats.
- Enrollar-lo ajudat.nos del paper i deixar-lo un moment perquè es refredi.
- El desenrollem i el farcim amb la crema que teniem reservada a la nevera, o si ho preferim hi posem trufa, nata, mermelada ....etc.
- El tornem a enrotllar amb molt de compte, hi posem sucre glass pel damunt , tallem una miqueta els costats, perque així ens quedi ben igualat, i el posem a la nevera fins a l'hora de menjar-lo, ja que es millor que sigui ben fred.
Ja el tenim a punt per menjar-lo
Espero que us hagi agradat.
BON PROFIT ¡¡¡¡
He fet el braç de nata i de trufa de crema encara no!!!m´hauré d´animar, boníssim!!!
ResponEliminaHummmmm Quima qué cara tiene este brazo, se ve delicioso!!!
ResponEliminaBesitos
Oh Quima, què valenta! Jo no m'atreveixo pas a fer un braç de gitano, encara que és una cosa que tinc ganes de provar! T'ha quedat fantàstic!
ResponEliminaPetonets
Sandra
I tant, que m´agradat! M´encanta la crema i el braç de gitano. Tot el que sigui pastisseria tradicional em flipa. A seguir practicant!.
ResponEliminaNo m'estranya que tingués tan èxit, té una pinta sensacinoal. El braç de gitano de crema és d'aquells clàssics que no passaran mai de moda, oi?
ResponEliminaQuan era petota sempre volia braç de gitano de crema per postres! jajajajajaja. Ara em menjaria un bon tros! petonets
ResponEliminaJo no m'atreveixo amb el braç, peró m'encanta! I la veritat es que ho expliques molt fàcil. Potser m'animo!
ResponEliminaUn petó,
Esther
Veig que molts dels bloggers t'han posat el mateix que t'anava a posar jo: No he fet mai cap braç de gitano. Em fa una mica de por. Jo el compro fet i després hi poso una mica de xocolata desfeta per sobre. Què bons que són (de nata, de crema...)
ResponEliminaPetons
El braç de crema fa festa grossa sempreque es fa, veritat?
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Me encanta como te ha quedado, el relleno de crema está riquísimo, yo la hago como tú pero con 1 cucharada sopera más de azúcar avainillado, tenemos los mismos gustos jeej.. besitos y buen finde
ResponEliminaT´ha quedat fantàstic Quima, el braç de gitano, es una de les meves masses preferides. T´ha quedat perfecte i el de crema el millor. Molt bó. Petons,
ResponElimina