La recepta d'avui no es gens original, ja que de receptes de pa de pessic ni ha un munt , però aquesta es d'aquelles que tens guardades i que ni recordes que les tens. El cap de setmana passat vam pintar una habitació i he aprofitat per reorganitzar-la una mica . Una de les coses que hi he posat ha set una llibreria on poder posar tots els llibres que tenia escampats per diferents llocs i també he aprofitat per posar-hi tots els llibres i revistes de cuina. Tenia un parell d'arxivadors plens de receptes que havia anat recollint al llarg dels anys, unes escrites a mà, altres fetes amb l'ordinador i altres retalls de receptes que trobava en revistes: La primera idea va ser fer neteja i llençar-les, després vaig pensar que les copiaria totes i les tornaria a imprimir de nou però ...........................he arribat a la conclusió de que tal com estan tenen el seu encant, així que només canviaré l'arxivador i les guardaré encara que tinguin alguna taca de haver-les fetes servir o estiguin escrites ma, o el paper ja estigui groguenc pel pas dels anys.
Bé tota aquesta parafarnalia es per dir-vos que la recepta d'avui es una de les que he trobat enmig de tot aquests caos de papers.
INGREDIENTS:
3 ous
125 gr. de mantega
1 vas de farina
( en el meu cas he tret dos cullarades soperas i les he posat de cacao en pols)
1/2 vas de sucre
1 raig de cointreau
1 sobre de royal
melmelada de taronja
taronja confitada per decorar
sucre glas per decorar
- Posem els ous amb el sucre a la amassadora i ho barregem fins que hagin doblat el seu volum .
- Fonem la mantega al micro en petites sessions de 10 segons.
- Afegim la mantega i el cointreau als ous.
- Tamisem la farina el cacau i el royal i ho afegim a la barreja tot remenant amb una espàtula, amb compte de que no s'abaixin.
- Pre-escalfem el forn a 160 º.
- Untem amb mantega un motlle , en el meu cas rectangular, i hi aboquem la barreja.
- Ho posem al forn dalt i baix uns 20 minuts.
- Passat aquest temps fem la prova del escuradents I si ens surt net ja està cuit, sino li deixem una estona més.
- El temps dependrà de cada forn i del motlle.
- un cop fred , ja el podem desmotllar i el tallem a quadradets. En partin uns quants per la meitat i els farcim amb la melmelada de taronja, i a sobre hi posem un tros de taronja confitada.
- Els altres el empolsinem amb sucre glas.
Un pà de pessic boníssim, i més farcit amb aquesta melmelada! un petó!
ResponEliminaquina pintassa aquest pa de pessic!! molt boo
ResponEliminaMmmm... com m'agrada!! I xocolata+taronja, genial!!
ResponEliminaPetons!!
Hola quima no es precis fer sempre un pastis original, els de tota la vida son bonissims.
ResponEliminaUn abraç
Toma ya! Xocolaga amb taronja es una combinació que em torna boja , no deixaria ni un d'aquests pastissets, ni les molles! Jejene una abracada maca!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Amb tants llibres de cuina tots necessitem una bona prestageria, je je je...
ResponEliminaLa combinació de xocolata i taronja és sensacional.
oh, qunia delícia. La xocolata i taronja, com diu la Gemma, casen perfectament.
ResponEliminaAquest és del meus!!! deliciós i viciós..!
ResponEliminaSón tan agraïdes les receptes antigues...Vas trobar una de les bones, eh? Fantàstica.
ResponEliminaEsta combinacion entra sola, riquisimo Quima¡¡
ResponEliminaBss
Una receta estupenda, el chocolate y la naranja, es una combinación estupenda.
ResponEliminabesos
Cocinando con Montse
No sé si és molt original o no...però a mi ja me'n pots guardar un parell de trossos....Mmmm! Petons!
ResponElimina