La primera vegada que vaig fer panellets, deu fer un 25 anys; seguint una recepta (que encara guardo), que algú va portar allà on treballava.
He de dir que en aquella època, la meva experiència en el mon de les postres es reduïa a la coca de iogurt amb totes les seves variants, flams i poca cosa més. Així que la recepta de panellets va ser tota una novetat i vaig començar a fer-ne.
No eren unes postres que tingues per costum de comprar-ne, però ens van agradar, i quasi podria dir que des de que va caure la recepta a les meves mans, cada any n'he fet.
Amb el temps l'he canviat una mica; ja que la proporció de farina d'ametlla i patata en la recepta era a parts iguals, Cada any he anat invertint la barreja, o sigui més farina d'ametlla, menys patata, fins arribar a la recepta actual que es la que ja faig anys darrera any.
I tota aquesta història es per dir-vos que amb aquesta recepta participo al repte del mes d'octubre de MEMORIES D'UNA CUINERA.
L'únic que canvia son les fotos, ja que la recepta es la mateixa dels anys anteriors. Aquesta vegada només n'he fer de pinyons i ametlla.
INGREDIENTS:
Ens sortiran uns 28 panellets.
200 grs. de farina d'ametlla
150 grs. de sucre
50 grs. de patata bullida
pinyons i granet d'ametlla
- Primer bullim la patata amb la pela i la deixem refredar.
- En la amassadora hi posem la farina d'ametlla i el sucre i la patata pelada I ratllada (no necessitarem tota a patata a no ser que en bullim una de molt petitona)
- Ho amassen bé i després posem la barreja sobre un silpar i amb les mans ho acabem d'amassar i fem una bola.
- Dividim la bola en dos i en fem dos corrons llargs.
- Després els tallem a porcions petites d'uns 15 grs. aprox.
- Amb la ma molla d'aigua o bé amb ou batut fem les boletes i les passem pel pinyons.
- amb la ma els apretem una mica perquè ens hi quedin enganxats:
- els posem sobre paper de cuina sobre la reixeta o bandeja del forn.
- Els pintem amb
- Si volem que els de pinyons ens quedin brillants els pintem amb un almibar que haurem fet amb les mateixes proporcions d'aigua i de sucre.
Caram, quina evolució! 25 anys fent panellets!! Es nota la veterania...!
ResponEliminaEls panellets son bonissims i els de pinyons son la meua perdició. Tans anys fent panellets eres una bona mestra.
ResponEliminaUn abraç
Qué bonitos te han quedado, me encantan de buena gana te cogía un par ...bsts guapa
ResponEliminaLes receptes antigues les millors! Ets tota una mestra fent panellets.
ResponEliminaAquests panellets teus de pinyons i ametlles tenen una presència immillorable!!! Qué bons!!!
ResponEliminaUna mestra fen panellets, amb molta experiencia.
ResponEliminaEs veuen macos molt ben fets i segur que molt bons.
ResponEliminaDeu ni do, despres de tants anys deus tenir la ma trencada, es veuen boníssims!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Que bons i amb l'experiència que hi tens, han d'estar deliciosos!! A mi m'agraden massa els panellets, sempre n'acabo menjant més del que tocaria... hehehe
ResponEliminaUn petonet!!
ja deus tenir la ma trencada a fer panellets...a mi no m'agradaven fins que en vaig fer jo. Aixo va ser la meva perdició...jaja
ResponEliminaper cert, la foto es molt maca, m'encanta!
petonets i bona castanyada!
Que buenos te han quedado!!! Me encantan los de piñones.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Si una recepta funciona perquè canviar-la, no?
ResponEliminaAra no pots dir que només fas coc de iogurt, amb tantes receptes.
Moltíssimes gràcies per participar a Memòries.
Quima, no fa falta complicar-nos massa, a vegades les receptes de sempre funcionen a les mil meravelles. Gràcies per participar i bona castanyada!
ResponEliminasemblen deliciosos, Quima!! Segur que en vau gaudir molt!
ResponEliminadesprés de 25 anys, ets una experta fent panellets. quina pinta més bona!!!!
ResponEliminaSegur que van volar! fan molt bona pinta! no hi ha com els fets a casa, eh?
ResponElimina