M'agraden molt les cremes de verdures, sobretot a l'hivern, encara que fredes a l'estiu també son una bona opció.
No hem pregunteu per quin motiu però sempre les faig per sopar, serà perquè amb un bon plat de crema i poca cosa més ja tens el sopar llest.
De bròcoli no n'havia fet mai i això que es una verdura que al vapor me'n faig sovint.
INGREDIENTS:
1 bròcoli
1 porro
1 ceba
3 grans d'all
oli d'oliva
brou de verdures o de carn
(en cas de no tenir-ne ens serveix aigua )
nou moscada
sal
crema de llet
- Netegem i tallem la ceba. També tallem les fulles mes verdes del porro, el netegem i tallem la part blanca.
- Pelem i tallem els alls.
- Tallem i rentem el bròcolí.
- En una olla hi posem 3 cullerades d'oli d'oliva i hi posem la ceba, el porro i els alls I els sofregim una estona.
- Quan comencin a agafar color hi afegim el bròcoli i el brou fins que cobreixi i ho deixem coure uns 25 minuts .
- Ho rectifiquem de sal i hi posem nou moscada.
- Ho passem per turmix fins que ens quedi una crema ben fina. Es millor treure una mica de brou abans de començar a triturar-ho i anar-lo afegint fins que ens quedi la textura que ens agradi.
- Agafem la part menys verda del porro i ho tallem en juliana com més fina millor I ho fregim amb abundant oli d'oliva: Un cop fregit ho posem sobre paper absorbent i ens serveix per decorar el plat. També podem decorar-lo amb crema de llet.
Una crema com aquesta és una molt bona proposta per a aquests dies de fred!
ResponEliminaMolt bona! Jo si que la faig i m'agrada molt, la teva fa molt bona pinta! Un petonet!
ResponEliminaJo també trobo que són un recurs ideal per sopar!!! La de carbassa és la reina de casa...però aquesta teva també apuntaria moltes maneres en el rànquing! Petons!
ResponEliminaHola Quima! Jo estic prenent moltes cremes aquest hivern, i estic d'acord amb tu...no sé perquè però sempre per sopar.
ResponEliminaAquesta m'agrada molt!
Petons
jo també sóc molt de cremes de verdures per sopar. Calentones ara a l'hivern es posen divinament. I la de bròquil ha de quedar molt gustosa.
ResponEliminaNo se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot deproductes Castey valorat en 160€ i m'agradaria molt comptar amb tu,tens tota la informació al blog, a veure si t'animes! Una abraçada bonica!
ResponEliminaHola Quima, els meus sopars també són cremes. La teva ha de ser boníssima de la manera que l'has fet. Una abraçada
ResponEliminaYo tambien soy de cremas para cenar y ademas en cualquier epoca del año.Una buena crema la que nos traes.
ResponEliminaBona setmana
Una crema de verdures sempre cau bé!!! de bròcoli no n'he fet mai , ja la provaré!
ResponElimina