Aquest mes de maig vam celebrar l'aniversari del meu marit. Com que ara es temps de maduixes vaig fer aquest pastis de mousse de maduixes que ja havia fet; però hi vaig afegir una ganatxe de xocolata per sobre.
Aquest pastís es millor si el fem el dia abans i els deixem reposar tota la nit a la nevera i l'endemà al mati fen la ganatxe i li posem per sobre i el deixem a la nevera fins a l'hora de les postres . Com que ara ja fa calor jo recomanaria posar-lo una estona al congelador i ens anirà millor a l¡hora de tallar-lo. (jo no ho vaig fer i no anava massa bé per tallar. )
INGREDIENTS:
Per la base:
3 ous
90 grs de farina
90 gr. de sucre
90 gr. de sucre
PER LA MOUSSE DE MADUIXES:
250 GRS. de iogurt grec
250 grs. de maduixes + 10 maduixes
200 ml. de nata
60 grs. de sucre glas
4 fulles de gelatina
PER LA GANATXE DE XOCOLATA:
250 grs. de xocolata
250 ml. de nata
PER FER EL BESCUIT: ( també es pot fer amb una base de galetes , a mi m'agrada més amb base de bescuit)
- Posem en un bol els ous i el sucre i els batem fins que blanqueeixin i hagin doblat el seu volum.
- Hi afegim la farina i ho remenem amb un llengua pastissera amb moviments de bais a dalt perqué no s'abaixi.
- Preparem una plata per anar al for amb paper de cuinar, i hi escampem la massa fen un rectangle i de 1 cm. de gruix. Com si volguesim fer la massa d'un braç de gitano.
- Ho posem al forn 180 º uns 8-10 minuts. Si passat aquest temps al apretar una mica amb el dit la massa no torna al seu lloc es que encara esta crua i li deixem uns minuts més.
- Un cop cuit el traiem del forns i ho reservem.
- En un bol amb aigua freda hidratem la gelatina.
- muntem la nata i la reservem a la nevera.
- barregem el iogurts, el sucre i els 250gr. de maduixes prèviament triturades.
- Fonem la gelatina 10 segons al microones i la incorporem a la barreja anterior. Per últim hi afegim la nata hi ho remenem amb moviments suaus.
- Agafem les maduixes restants i les tallem a trossos petits i les afegim a la barreja
- La reservem a la nevera.
- Agafem un aro d'emplatar i el fem a la mida que volem el pastís. El posem sobre el bescuit i el tallem. El que ens sobri ho podem guardar per fer-ne d'individuals.
- Un cop la base esta tallada (mirem de que tinguem l'aro ben apretat i que no s'ens obri . Jo el lligo amb un fil al voltant).
- Hi posem la mousse per sobre, i ho posem a la nevera tota la nit.
- En un cassó hi posem la nata i la posem al foc, fins que veiem que vol arrencar el bull.
- Ho anem tirant sobre la xocolata i ho barregem amb una espàtula.
- Si volem podem acabar-ho de barrejar amb les varilles i hi podem afegir una mica de mantega o licor (això opcional)
- L'escampen per sobre el pastís i ho deixem a la nevera fins al moment de servir.
ResponEliminaQuima; Tots aquets pastisos queden molt millor un dia per l'altre i aquest no és cap accepció. Un molt pastís per celebrar l'aniversari del teu marit. Felicitacions a tots dos¡¡ :O)
Moltes felicitats a tots dos.
ResponEliminaUn pastis, molt i molt bo.
té una pintassa bonissima!! m'agrada aquesta mousse, segur que passa sense gana! petons
ResponEliminaQuina bona pinta!!!!
ResponEliminaUn bon regal d'aniversari.
Felicitats per el teu marit i per tu per aquest pastís.
Petons
Quin pastís mes bo.
ResponEliminaM'ha encantat aquest post. Felicitats pel teu bloc. Els colors de la primavera vesteixen els paisatges i el clima ens incentiva més a sortir i gaudir del cinema, els esports i festivals que fan avantsala al tan esperat estiu. Aqui us deixo unes quantes idees per posar-les en practica, i una aigua detox per llepar-se els dits, desitjo que gaudiu d'aquest post tan colorit i refrescant, t'espero a elracodeldetall.blogspot.com
Caram quin pastís tan lluït!, de color, de gust, de presentació... guapissim!
ResponEliminaQuina combinació més bona les maduixes i xocolata!! ara ja tenim bones maduixes, del país, les hem d'aprofitar per fer aquestes delícies! bon cap de setmana!
ResponEliminaQuina combinació més bona les maduixes i xocolata!! ara ja tenim bones maduixes, del país, les hem d'aprofitar per fer aquestes delícies! bon cap de setmana!
ResponEliminaBuenas días Quima. Una tarta deliciosa esta que has preparado, me parece una Mousse muy rica y con una cobertura de chocolate estupenda, seguro que su sabor es muy bueno y nada empalagosa.
ResponEliminaMuchas gracias por tus visitas y tus comentarios
Un beso Paco