TORTADA D'AMETLLA
la recepta d'avui es la de la TORTADA D'AMETLLA, com molts sabeu tipic d'aqui a Banyoles. Aquesta recepta me la va donar la MARIA una companya amb qui compartia clases de patchwork, i la veritat es que surt molt bona.
INGREDIENTS:
4 ous . clara i rovell
6 cullerades soperas de sucre
150 grs. de farina d'ametlla
2 cullarades de farina de reposteria
la ratlladura d'una llimona
1 cullarada sopera d'oli
1 paquet de royal
Aquesta recepta s'ha de fer per l'ordre que estan els ingredients i barrejar-ho amb la varilles de montar les clares.
Jo no tinc la termomix però tinc aquesta batedora que al portar soport va molt be i aixi va treballant mentr jo hi vaig afegint els ingredients
Quan esta tot ben barrejat, passem mantega i enfarinemt el motllo. Jo encara que sigui de silicona I com que es molt nou , prefereixo fer-ho
I abocament la massa i ja el podem posar al for a 160 º uns 30 minuts. el temps deprendra del forn de cadasqú. Quan punxem la massa amb una brocheta i ens surt neta ja la tenim cuita. La treiem del motllo i la deixem refredar i per sobre i posem sucre glas.
No se si son manies meves o qué, però m'agradaria que les més expertes hem donessiu la vostra opinió. Jo sempre habia fet servir un motllo metàlic per fer la tortada i just es la segona vegada que faig servir aquest de silicona i a mi hem sembla que el gust no es el mateix i hem queda massa cuita. portser serà que no li tinc près el pols encara.
I acompanya de una bona ratafia ja tenim les postres del diumenge .
QUE VAGI DE GUST ¡¡¡¡¡¡¡
Pues esta para darle un bocao y eso que yo ahora esoy llena ,,,me acabo de comer un trozo de pastillo de almendras ...
ResponEliminaTinc un motlle idèntic que el teu i del mateix color, així que provaré aquesta tortada tan bona!
ResponEliminaquina pinta més bona!!!!
ResponEliminajo tinc un motlle de silicona i sempre em passa el mateix, se'm crema pel cul .... encara no li he agafat el truc .... els que més m'agraden són uns que crec que són d'alumini...
que tinguis bona setmana!!!
hola Quima , ummmmm que bo , fa temps que no en faig cap , haure de fer un pensament.
ResponEliminaroser
Quina pinta més bona!!!
ResponEliminaJa el provaré i et diré. Moltes gràcies maca!!
Ptons.
Ostres Quima, no la coneixia la tortada d'ametlla de Banyoles!! :(
ResponEliminaRealment té moooolt bona pinta! I aquests dolços típics de cada indret són taaaaaaan bons!! :)
Petons!
Hola Quima, t'ha quedat perfecte, el truco de la tortada és montar els ous molt bé fins que ens quedin espumosos, i si! no són manies teves els motlles de metall són molt millors perquè la cocció és més lenta i no queda tant ressec de les vores, sino prova-ho de fer amb pa de pèssic i veurà la diferència.
ResponEliminaJudith
No coneixia aquesta tortada, però els`pans de pessic amb fruits secs queden molt bons!Una tortada fantàstica!
ResponEliminaUi, la tortada de Banyoles, em porta molts records. El millor dels diumenges a la tarda de quan era petita era que els meus pares decidissin anar a Banyoles, la tortada queia segur i t'asseguro que no arribava a casa, que total era a Salt! Provaré la teva recepta!
ResponEliminaLa tortà por aquí también se hace mucho mas o menos es la misma receta, ahora el molde de silicona lo utilizo para flanes o pasteles frescos pero para hornear si no es en microondas no lo suelo utilizar, creo que suben mejor los bizcochos en el metálico.
ResponEliminaSaludos
Saps que no coneixia aquesta torta? té molt bona pinta, i tot alló que porta farina d'ametlla és boníssim. De fet hi he arribat anar ben poques vegades a Banyoles, això que està aquí al costat, i el llac és preciós!Jo amb els motlles de silicona no me'n sorto, se'm crema tot, i no vegis quan vaig provar de fer-hi un pa de pessic, horroròs! M'agraden molt aquests moltlles amb aquesta forma, em sembla que serà la meva pròxima adquisició, queden molt bonics.
ResponEliminaUna abraçada!
Gracies a totes per els vostres comentaris i per la vostra informació. Aixií que la proxima ja se amb quin motlle el faré el de sempre , el metàlic.
ResponEliminapetons guapes
hola, quima, vaya pinta que tiene el bizcocho!!!!!!!, en cuanto al molde de silicona, yo también tengo ese molde,y siempre lo he usado para hacer pudín o pasteles salados y solo le poco un poco de aceite para untarlo. Y si lo que se ha quemado a sido la harina que le has puesto al molde?.
ResponEliminaun bst.
Es una pena que teniendo el molde no lo uses...
Gracias Mere, por tu informacion. Lo tendre en cuenta de no ponerle haria la proxima vez que lo use.
ResponEliminaEs mi primera visita a tu blog y me apunto a seguirte ..me encanta ver al cocinero haciendo el menu..delicioso.Tienes un molde como el mio ..que casualidad . Te invito a compartir mis recetas y blog .besos MARIMI
ResponEliminaEl bizcocho precioso¡¡¡¡
ResponEliminaMe encanta el patchwork y la cocina¡¡¡¡¡
Besos
Holita, muchas gracias por seguirme y visitar mi blog. Te devuelvo la visita y me quedo por aquí.
ResponEliminaTremendísimo bizcocho!!
Besitos
No havia sentit mai aixó de la Tortada d'tmetlles...
ResponEliminabon cap de setmana
un petonet
A mi nene le encanta el bizcocho de almendras, pero lo hago diferente..........lo tengo que probar como me lo cuentas, Quima.
ResponEliminaMillones de gracias, cielo.
HOla Quima, ja l'he fet, estava bonísim, ha volat!!
ResponEliminaMoltes gràcies.
Ptons
Avuí he probat la recepte, boníssima!!!!!!
ResponElimina