INGREDIENTS: Han sortit un 70 panellets aprx.
600 grs. de farina d'ametlla
400 grs. de sucre
1 patata cuita petita
ratlladura de llimona
ALTRES INGREDIENTS:
Pinyons
granet d'ametlla
cireres en almibar
cireres en almibar
cafe soluble i cacao pur
Chocolate per fondre i fideus de xocolata
mermelada de fruits de bosc
1 boniato cuit.
- Primer de tot bullim la patata i el boniato i els deixem refredar.
- Pelem la patata i la ratllem o xafem amb una forquilla i la barregem amb la farina d'ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona I ho barregem fins que tinguem una massa homogenia.
- Fem una bola i la posem a dintre un bol tapada amb paper film a la nevera I la deixem reposar tota la nit.
- A l'endemà al matí he començat fen boletes de 15 grs. cada una per fer els de pinyons. Els he passat per clara d'ou i desprès per els pinyons I amb la mà aixafant-los una mica perquè els pinyons quedessin ben enganchats.
- un cop fets els he posat en una bandeja per anar al forn on hi he posat paper per anar al forn , perquè no s'enganxessin.
- Els d'ametlla els farem del mateix pes només que els hi donem forma allargada i també els passem per la clara d'ou i desprès per el granet.
- Un cop fets tots el panellets d'ametlla i pinyons els pintem amb rovell d'ou i els posem al forns que previament haurem escalfat a 180 º uns 8 minuts.
- Passat aquest temps si els veim molt blanquets podem posar el gratinador una mica però amb molt de compte.
- Un cop fets el deixem refredar i si el volem brillants els pintem amb almibar que haurem fet amb el mateix pes de sucre i aigua.
- Agafem uns 150 grs. de massa (aprox. jo he fet uns 12 panellets de cada classe, excepte els de pinyons i ametlla que n'he fet més) hi hi afegim una cullarada de nescafe i una de cacao puro valor i ho barregem bé.
- Fem boletes de uns 15-17 grs. i un cop fetes amb un ganivet i fem un tall al mig, simulant un grà de café.
- Els posem al forn uns 8 minuts a 180º. Millor no deixar-los molta estona o ens quedaran aixafats. Encara que els trobem molt tovets un cop freds ja agafen consistencia.
- Un cop fred desfem una mica de xocolata negra al micro i omplim el tall que hi hem fet.
- Aquets son molt sencill de fer, agafem boletes i amb el dit hi fem una mica de forat al mig.
- Els pintem amb ou batut i els enfornem 8 minuts a 180 º.
- Un cop el traeim del forn hi tirem sucre glas pel damunt I hi posem 1/ cirera a sobre con hi haviem fet el forat.
- Aquets han set un experiment, i tot i no sortir com jo volia , ja que no tenia colorant vermell i a més m'han quedat aixafats l forn i els he hagut de refer amb el mans, han quedat una mica rustics, però de gust bo.
- Agafem uns 150 grs. de massa i hi afegim una mica de mermelada (crec que millor haguessin anat si no li hages posat, ja que m'ha aclarit una mica la pasta) ho barregem bé i fem boletes que amb el dit hi faren un forat al mig (quan dit forat vull dir només enforsar una mica el dit).
- Els posem al forn , igual que els altres i quan estiguim hi posem una cullarada de mermelada de fruites del bosc.
PANELLETS DE BONIATO.
- Amb la resta de massa que ens queda hi barregem el boniato que teniem cuit i ho barrgem bé: Ens quedara una massa de color taronja.
- Fem porcions , i aquets els hi he donat forma de bolet.
- Un cop enfornats ( ja sabeu 8 minuts i 180º) , pintem amb xocolata fosa la punta i la passem per fideus de xocolata per simular la terra dels bolets. (aquets perque no s'abaixes la cama del bolet els he posar amb aire calent i ha anat molt bé)
en la propera entrada us posaré els plats del menu que vaig fer per el dinar; ja que aquesta ja es prou llarga.
Això del "sustu" del preu crec que ho patim tots! Es veuen preciosos...de pastsseria.
ResponElimina¡¡preciosos i bonissims!!
ResponEliminaAi el preu dels pinyons, aquest any gairebé ens agafa un cobriment! T'han quedat preciosos!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Preciosos seria decir muy poco, te han quedado preciosisimos, y seguro que un bocado de Reyes. Mil besicos
ResponEliminañam, ñam,ñam,ñam ,,,me los comeria todos .....
ResponEliminaXulíssims, i tens raó respecte això del preu dels pinyons! L'he trobat exageradíssim!
ResponEliminaEl preu és impossible... :(
ResponEliminaVal lal pena fer-los a casa, oi?
T'han quedat sensacionals!
Em solidaritzo amb tu amb recuperar-nos del ensurt quan sents el preu dels pinyons, he llegit que aquest any ha pujat un 40%, que si sempre han estat cars...imagina! Però els panellets et fan recuperar-te, i més els teus que t'han quedat perfectes. Em quedo amb el de moka, m'encanta el cafè i la xocolata junts! Espero que passessis una bona castanyada! Petons
ResponEliminatremendos y bien buenos que son, los piñones del pais a 55 euros los pille yo
ResponEliminaPeto
Extraordinaris!!! Gracies!!!
ResponElimina