Aquesta cua de vadella la vaig fer el dia del meu cumple. La vaig fer com diriem......... per casualitat o a falta de tenir la peça de vadella que volia .......... ja ho diu el refrany que el sabater es el que va més mal calçat... Havia encarregat a principi de setmana, una llata al majorista on treballo, però ja sé que tinc que tornar-li a recordar abans no s'acabi la setmana, i la casualitat va fer que precisament el dijous hem trobes malament I no pogués anar a treballar .............. ni m'hen recordaba de la llata i menys pensava amb el dinar del diumenge ............ bé el divendres ja vaig poder anar a treballar i quan pregunto si m'havia guardat la llata, hem diu ...................ostres NO! , no hi he pensat més i aquesta setmana no n'ha sobrat cap ( normament aquest temps sempre en sobren)........... no passa res demà ja aniré a la carnisseria. LLavors hem comenta ......Has fet mai cua de vadella ? ............. NO , va ser la meva resposta ........... es molt bona, si vols en tinc dues .............i com que m'agrada provar coser noves , li dic .........d'acord ja les pots tallar que les faré.
Hem feia una mica de por, ja que pensava que al jovent no li agradaria massa (per precaució vaig rostir un pollastre) i per sorpresa meva, tothom va voler cua de vadella, la van trobar bonissima .
La vaig fer a olla expres, d'una recepta d'en KARLOS ARGUIÑANO .
INGREDIENTS:
2 cues de vadella
1 ceba
2 porros
2 pastenagues
1 cabeça d'alls
1 l. de vi negre
aigua
oli d'oliva
- Primer salpebrem el trossos de cua.
- posem oli d'oliva en una cassola, enfarinem el trossos de cua , els posem a la cassola i els daurem. Reservem.
- Posem una mica d'oli d'oliva a l'olla express i hi pochem la ceba el porro i les pastanagues. Un cop pochades hi posem la cua, la cabeça d'all i el vi i una mica d'aigua (ens ha de cobrir tota la carn) tapem hi ho deixem uns 40 minuts un cop comenci l'olla a bullir.
- Aquest procés millor fer-lo el dia abans.
- A l'endemà posem la cua en una cassola i passem el suc pel turmix per triturar les verdures, i el posem a la cassola hi li deixem fer la xup xup, una bona estona, fins que veiem que la carn es desenganxa de l'os.
- Per saber quan està cuita , la cua ha de quedar que només de tocar la part de carn amb la forquilla es desenganxa sola.
- La podem servir acompanyada d'uns bolets saltejats o bé d'unes patates.
LLLLLLLLLLLLL
Quima, això és un guisat dels bons, de xup-xup!!! boníssim! petó
ResponEliminaTé una pinta de tendra que no vegis!! Deliciosa, Quima!
ResponEliminaEs fantastico este guiso,queda tan meloso y tan bueno . Esupenda receta.
ResponEliminaAcabo de hacerme tu seguidora y me quedo por aquí. Si te viene de gusto te pasas por mi blog.
Un abrazo fuerte.
ei!!! La única vegada que he fet cua de vedella va ser amb una recepta del Carlos Arguiñano, també a l'olla de pressió. L'hauré de tornar a fer :)
ResponEliminaJo no n'he cuinat mai...però està clar que ha de ser molt bona! Petons!
ResponEliminaSi que le fet queda bonissima una carn melosa y tendra. Un plat inolvidable.
ResponEliminaUn abraç
la pinta es maravillosa, a mi es la parte de la ternera que mas me gusta. Mil besicos cielo
ResponEliminaPer ser un dinar improvisat, té unas pinta espectacular!!!
ResponEliminaUna recepta excel-lent.
ResponEliminaValdria la pena passar el corrector al text. Gràcies.