En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 22 de maig del 2016

PIZZA CASOLANA AMB CEBA CARAMELITAZADA , SALMÓ FUMAT I XAMPINYONS

Una bona opció per un sopar de dissabte o  informal es la pizza. Si es casolana molt millor que les que hi ha en el mercat, encara que siguin de bona qualitat. Ens permet posar-hi els ingredients que més ens agradin . Si a més teniu algú que té que fer un règim especial, ens assegurem de que només porti el que realment pot menjar i sabem de segur que la massa no porta ni colorants ni conservants , a més es molt fàcil de fer i en podem fer més quantitat i congelar-la. 
Jo les mesures que tinc de la massa surten dues pizzes grans, i quan la preparo agafo la meitat de la massa i l'altre la guardo al congelador i quan la necessito només l'haig de treure dos o tres hores abans i ja tinc la massa llesta. 

INGREDIENTS :
Per la massa
500 g. de farina
270 ml. d'aigua
10 gr. de sal
10 grs. d'oli
1 pastilla de llevat fresc LEVITAL  ( 25 grs.)
PEL FARCIT:
Tomàquet triturat
pebrot verd
xampinyons
1 ceba grossa
salmó fumat
mozzarel.la


Jo la faig a la panificadora , escullo el programa de "amassar i llevar" , però si no tenim panificadora la podem amassar a ma i la deixem llevar fins que ens hagi doblat el seu volum (aproximadament unes dues hores). També dependrà de la temperatura de la cuina. 
  • Posem els ingredients de la massa a la panificadora i al meva es el programa n. 6, i tarda aproximadament unes 2 hores. 
  • Un cop s'ha parat la panificadora, posem la massa sobre el marbre o silpar que haurem untat amb una mica d'oli i la desgassificarem. 
  • Jo separo la massa en dos , ja que faig una sola pizza. Si volem fer la pizza individual tinguem en compte que necessitem un 160 grs. de massa per persona. 
  • Estirem amb el corró fins que ens quedi una massa ben fina (això dependrà del gust de cada un). La podem fer quadrada o rodona. 
  • Tallem la ceba a juliana i la posem en una paella amb oli d'oliva i la deixem que es vagi enrossint . Hi afegim una mica d'aigua, i evitem de que es cremi. Jo al final de la cocció hi afegeixo salsa de soja . Un cop cuita la reservem. 
  • Tallem el pebrot verd a rodanxes, i el xampinyons a làmines fines
  • Tallem el salmó a trossets. 
  • Un cop estirada la massa , la pintem amb el tomàquet. Per sobre hi repartim la ceba caramelitzada, el pebrot verd i els xampinyons laminats.
  • Hi posem la mozzarel.la i hi tirem un rajolí d'oli per sobre i orenga sec . 
  • La posem al forn a 200 º , jo la poso dalt i baix i aire calent. 
  • Quan veiem que el formatge està gratinat ja la podem treure. 
Només ens falta agafar una cervesa o Coca Cola ben freda i a gaudir del sopar.



3 comentaris:

  1. Que buena pinta ;) en mi casa también hacemos la masa, mucho mejor que comprada y además le puedes variar el tipo de harina, en nuestro caso de Espelta.
    No he probado esa cebolla caramelizada, me la apunto.
    Ptons

    ResponElimina
  2. Divendres torna a ser a casa nit de pizza. I així amb la ceba caramel·litzada no l´he fet mai. Prenc nota i avui mateix sorprendre als nois. Bon cap de setmana Quima. Petons,

    ResponElimina