En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dissabte, 10 de gener de 2015

DOLÇ DE CARBASSA

Desprès de totes aquestes festes, plenes d'àpats, ara ens ve de gust menjar lleuger, però un petit caprici si que ens el podem permetre.
Ja fa dies que hem van donar una carbassa d'un pes més que considerable. Amb totes aquestes festes, s'ha quedat a la cuina esperant a veure que faria amb ella , a més de crema de carbassa, que es molt bona però no en menjarem cada dia, vaig trobar aquesta recepta que feia un munt de  temps que no feia.
En quedarà una massa humida i molt suau, que passa sense tenir gana. Es molt millor que la fem un dia per l'altre, ja que si es ben freda ens anirà molt millor per tallar-la i manipular-la.
INGREDIENTS:
300 gr. de carbassa cuita
3 ous
50 grs. de farina
10 grs. de llevat químic
100 grs. de sucre morè
50 grs. de mantega fosa
la pell d'una taronja ratllada
1 baina de vainilla o aroma de vainilla
40 grs. de sèsam (opcional)
taronja o carbassa escarxada(opcional)
  • Primer pelem i tallem la carbassa a daus i la posem a bullir o bé la podem coure al forn. Si la bullim hi podem posar una baina de vainilla per aromatitzar. 
  • Un cop cuita la deixem refredar i la xafem amb una forquilla ( si la bullim la posarem en un colador perquè s'escorri bé i no tingui aigua.)
  • Amb una batedora de varilles batrem els ous juntament amb el sucre fins a obtenir una massa esponjosa . 
  • Hi afegim la farina barrejada amb el llevat i la mantega fosa, i continuem batent. També hi podem posar un raig d'aroma de vainilla. 
  • Afegim al carbassa i la pela de taronja a la barreja anterior. 
  • Muntem les clares a punt de neu i les incorporem a la barreja, ara sense batre, ho fem amb una espàtula amb moviments de baix a dalt, fins que estiguin ben incorporades. 
  • Pre-escalfem el forn dalt i baix 180 º. 
  • Preparem un motlle rectangular , millor si el folrem amb paper del forn, ja que ens quedarà una coca molt prima i alhora de desmotllar anirà molt millor sense perill de trencar-la. 
  • Aboquem la barreja dins el motlle hi ho enfornem uns 35-40 minuts. El temps dependrà una mica del forn de cadascú.
  • Un cop cuita la deixem refredar del tot abans de desmotllar.
  • Un cop freda la tallem a quadrats i per sobre hi podem posar llavors de sèsam, sucre llustre o bé taronja o carbassa escarxada. 
  • Jo ho he decorat simplement amb sucre llustre. 




5 comentaris:

  1. La carbassa del rebost em sembla que ja té destí...! Provarem de fer aquest dolç! Petons!

    ResponElimina
  2. Buenos Tardes Quima. Que buen pastel de calabaza que has preparado, con ese toque de la piel de naranja y la vainilla tiene que estar muy bueno. Además como bien dices porque no darnos un capricho después de estas fiestas que nos hemos hartado de comer.
    Un beso Paco

    ResponElimina
  3. Nyammm quina bona pinta, amb el que m'agrada la carabassa, segur que provo de fer-lo!
    Petons

    ResponElimina
  4. Ummmmm este dolc ha de ser impresionant que booooooo estic pensant quin dia el prepare.
    Un abraç

    ResponElimina