Com va va sent un clàssic, desde fa un quants anys el dia de Nadal faig canelons de peix. Aquest anys he variat una mica la recepta i ha valgut la pena, ja que tothom els ha trobat millors. La veritat es que erem molt més gustosos, així que encara que ja tingui l'altre recepta penjada al blog, us poso aquesta que per mi queden molt millor.
INGREDIENTS :
Varen sortir un 30 canelons
1 Bossa de cues de rap de la Sirena
1 bossa de cues de lluç de la Sirena
16 gambes grosses (també de la sirena)
1 ceba grossa
1 porro
2 pastenages
vi blanc
crema de llet
all i julibert picat
sal i pebre blanc
sal i pebre blanc
salsa bechamel
- Primer de tot prepararem el peix, el netegem de pell i espines i l'esmicolem ; vigilant sobretot de que no es quedi cap espina.
- Pelem la ceba i la piquem o ratllem ben fineta. Fem el mateix amb el porro i les pastenages.
- Ho posem en una paella amb una mica d'oli d'oliva i deixem que es vagi couen a foc baix, vigilant de que no es cremi.
- Mentrestant podem fer les gambes en una paella a part couent-les una mica I afegint-ti un raig de Wuisky .
- Les pelem i la polpa tambe la tallem ben petitona. Agafem els caps i els xaifem perque treguin tot el suc, ho colem juntament amb el suc que ens ha quedat de coure les gambes i ho reservem juntament amb la polpa.
- Quan tinguem la ceba,el porro i la pastenague força cuits i afegim el lluç i el rap i hi tirem un got de vi blanc i ho deixem coure a mig foc, vigilant de que no es cremi.
- Quan ja està cuit i tirem les gambes amb el seu suc. Hi afegim una picada d'all i julivert.
- Hi tirem sal i pebre blanc i hi posem una mica de crema de llet perque ens ajudi a lligar i amorosir la pasta ( no ens passem amb la crema de llet). Deixem que es faci una estoneta.
- Quan està cuit ho reservem i ho deixem refredar (jo ho vaig fer el dia avans)
- Desprès bullim els canelons tal i com ens indica el fabricant i els enrotllem. Jo vaig posar la massa en una mànega pastissera amb una boquilla ampla i omplir-los va ser un moment.
- Els enrollem i els posem en una plata per anar al forn.
- Hi posem la crema bechamel per sobre una mica de formatge i gratinem. (jo a sobre la bechamel hi vaig posar unes puntes de mantega i de tomaquet fregit)
- També hi ha qui els fa amb salsa de tomaquet.
Nota: Jo vaig fer un dia el relleno , l'endema els vaig enrotllar i el dia de Nadal vaig fer-hi la bechamel.
També els podem fer amb antelació i congelar-los.
Espero que hagiu tingut tot@s un BON NADAL, i que el tió o el Pare Noel hagin estat ben generosos.
Seguro que están buenísimos. Me apunto la receta y en cuanto la haga te comento.
ResponEliminaFeliz Navidad para ti y los tuyos también.
Un beso.
Una variant molt bona als típics de carn.
ResponEliminaBon Nadal i feliç 2013!
molt bons de peix a mi m'agraden molt! segur qeu van volar! petons i que acabis de passar unes bones festes!
ResponEliminadeuen ser molt bons ¡¡¡ Feliç any 2013
ResponEliminaNo m'estranya que la família quedés encantada, es veuen fantàstics!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Quima, tenen de ser molt bons aquest canalons de peix.
ResponEliminaQuima, se ven deliciosos, yo siempre los hago de carne así que tomo nota de tu receta..........Besos y Feliz Año Nuevo
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
Carai, quin luxe de recepta, aquests son els meus preferits... n´hauré de fer.. Molt bones festes i Bon any. Petons,
ResponEliminaFan una fila!.Quasi sempre se solen menjar de carn. Jo aquest any els he provat de mar i muntanya.Així tots contents. Bon Any nou.
ResponEliminaSi en son de bons els canelons de peix...jo en vaig fer 2 anys i molt semblans als teus. Una recepta boníssima, segur que els convidats els va agradar! FELIÇ 2013 PLE D'IL.LUSIONS!!!
ResponEliminaNyam, nyam... no m'extranya que a tothom li hagin agradat, tenen una pinta sensacional.
ResponEliminaQuima, et desitjo bones festes i feliç any nou 2013.
Un petonàs
Una versió ben bona!!! Aquests a la propera festa assenyalada cauran, tot i que els de carn són boníssims canviar una mica de tan en tan també agrada.
ResponEliminaHan de ser boníssims! No els he tastat mai!
ah! que tingueu un gran 2013, molt millor per tothom que aquest que ja hem superat.
ResponEliminaUna receta y una presentación de autentico lujo, tus presentaciones y puestas en escena siempre son geniales !!!
ResponEliminaUn abrazo y feliz año Nuevo
Miguel
lareposteriademiguel.com
Quima, quins canelons!!!!!
ResponEliminaBon any nou
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina