INGREDIENTS:
1 BASE DE PA DE PESSIC la recepta la trobareu aqui
Per la crema catalana: (jo en vaig fer la mitad)
1/2 litre de llet
4 rovells d'ou
65 grs. de sucre
25 grs. de maicena
-1 branca de canyella.
-1 pela de llimona.
-5 fulls de gelatina (10 gr) -
1/2 litre de llet
4 rovells d'ou
65 grs. de sucre
25 grs. de maicena
-1 branca de canyella.
-1 pela de llimona.
-5 fulls de gelatina (10 gr) -
En un cassó es bull la llet amb la canyella i la pell de llimona.
-En un altre cassó que pugui anar al foc es barregen els rovells i el
sucre. Un cop mesclat s' hi afegeix la maizena. Mesclem fins que quedin
ben integrat.
-Quan la llet arrenqui el bull la deixeu entebeir a fi que infusioni la canyella i la llimona.
-Un cop tèbia, la coleu, i l´afegiu a de mica en mica, a la mescla dels ous. Remeneu bé i la porteu a foc.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-Amb les varilles remeneu bé la mescla dels ous fins que comenci a espesseir. Retireu del foc la crema. Es remena enèrgicament. Es cola pel colador xinès. i s´afegeixen els fulls de gelatina escorreguts. Remeneu fins que es dissolguin completament.
-S' aboca la crema catalana sobre la base de pa de pessic i es deixa refredar a temperatura ambient i després es reserva en la nevera. Millor fer-lo d´un dia per l´altre a fi que quedi ben quallat.
-Hidrateu els fulls de gelatina amb aigua freda.
-Amb les varilles remeneu bé la mescla dels ous fins que comenci a espesseir. Retireu del foc la crema. Es remena enèrgicament. Es cola pel colador xinès. i s´afegeixen els fulls de gelatina escorreguts. Remeneu fins que es dissolguin completament.
-S' aboca la crema catalana sobre la base de pa de pessic i es deixa refredar a temperatura ambient i després es reserva en la nevera. Millor fer-lo d´un dia per l´altre a fi que quedi ben quallat.
-Just abans de servir, s'hi escampa sucre pel damunt i amb l'ajuda d'una pala roent o bé un cremador es crema.
JO el vaig fer el dia abans i al matí del dia següent els vaig desentmotllar i el vaig cremar amb una pala
OH !!! quin pastís mes maco , penso ferlo el día 19 perque la meva neta Gina fa 8 anyets , Graçies per publicarlo
ResponEliminaUn petò
bonic i bonissim
ResponEliminaT'ha quedat guapíssim! Per molts anys al teu noi! Avui la meva petita en fa 10!
ResponEliminaHola Quima, te ha quedado una tarta super bonita, seguro que a tu hijo le ha encantado.........Besos y feliz Año
ResponEliminahttp://angiazucarycanela.blospot.com
siii jo també l'he fet, és bo oi??? felicita al teu fill, en té un menys que jo!! jeje petons
ResponEliminaFelicitats al teu fill! i a tu perquè has fet un pastís boníssim i maco, maco!! petons
ResponEliminaBuenos días Quima. En primer lugar felicitar a tu hijo por su cumpleaños. El pastel que le has preparado de crema catalana tiene una pinta sensacional, me imagino lo mucho que gusto y seguro que no quedo ni un pedazo para repetir. Sinceramente que me encanta así que con tu permiso me apunto la receta.
ResponEliminaUn beso Paco
quin bon regal Quima! moltíssimes felicitats al teu fill i bon any!!! petonets
ResponEliminaUna elecció molt encertada, és un pastís ideal i molt elegant per celebrar com cal un aniversari!
ResponEliminaQuima, un pastis molt maco i te de ser molt bo.
ResponEliminaFelicitats al teu fill.
Es un pastís que sempre queda bé..a casa ens encanta!!!
ResponEliminaPetonets.
Oe, oe, oeeee, oe, oe!! Boníssim, oi? Són d'aquells que no te´n cansaries mai de menjar-ne Felicitats!.
ResponEliminaT'ha quedat fantástic, Quima!!!
ResponEliminaGràcies per la recepta!
Petons!
Molt bonic i molt bo. Felicitats al teu fill!
ResponEliminaUn clásico renovado, me encantaa la crema catalana y en formato tarta y con esta presentación más. Dejo bien cerca tu receta, un beso muy grande, Teresa
ResponElimina