En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

divendres, 11 de març del 2011

GALTES DE VADELLA A L'OLLA RAPIDA

La carn de la galta es molt gustosa com tota la carn que esta enganxada a l'os. Si us agraden les galtes de porc us recomanu que probeu les de vadella, ja que us agradaran el doble. Jo sempre habia fet les galtes rostides a la cassola i de la forma tradicional; però ahir vaig voler probar de ferles a l'olla rapida i he de dir que no serà l'ultima vegada que les hi faci.
Millor fer-ho d'un dia per l'altre , ja que per tallar-les es millor que la carn estigui freda.
INGREDIENTS:
2 galtes de vadella ue ja les venen deshosades
1 cabeça d'alls
4 cebes mitjanetes
una mica d'oli
sal i pebre
1/2 vas de vi blanc.
Salpebrejar les galtes. Posem l'oli a l'olla i rossejem les galtes a foc viu. Quan estan rosetes hi posem les cebes pelades, la cabeça d'alls entera i amb pela  i ho posem tot a dintre l'olla hi afegim el vi blanc y un vaset d'aigua o si tenim brou en quedara més gustós. Tapem l'olla i quan bulli entre 35 i 45 minuts. he de dir que era la primera vegada i amb el temps anava una mica perduda. Les deixem refredar a dintre l'olla, jo fins l'endemà.


Agafem les galtes i les talem com si tallessim vadella i les posem en una cassola.

en la mateixa olla si ens hi ha quedat molt de suc el fem reduit una mica. Jo com que m'agrada més espes , he fet un rus amb una culleredeta de farina i li he afegit. He colat el suc i l'he tirar a la cassolla pel damunt de les galtes.
Aixi  quan el volem menjar només l'hem de posar al foc a escalfar, o sigui fer-li fer un xup xup i llestos. Tinguem en compte de no remanar-ho amb cap cullera, si ho volem remenar perque no s'enganxi agafarem la cassola per les dues anses i la sacsejarem d'un costat a l'altre . Si ho remement amb una cullera desferiem la carns i no ens quedaria presentable.
Es por congelar i així ens permet tenir un plat fer a punt per si tenim algun imprevist.
Espero que us agradin.
BON PROFI ¡¡¡¡¡

10 comentaris:

  1. Una receta riquísima y encima en la olla rápida me encanta la propuesta. besos y feliz finde...

    ResponElimina
  2. No se que es, quima... porque no me funciona el traductor... pero de seguro estaba buenísimo... porque la pinta es buena!!!

    ;)

    ResponElimina
  3. El traductor hoy va por libre y no veas la chapuza de traducción que hace :D
    Supongo que serán carrilleras. En cualquier caso con la pinta tan melosa que tiene esa carne da igual cómo se llame.
    Besos

    ResponElimina
  4. Os pido disculpas ya he visto que no funciona Y he querido arreglarho y croe que aun ha sido peor. Si son carrilleras de ternera

    ResponElimina
  5. No te preocupes Quima, no es culpa tuya. Además lo que importa es la receta y esa está entendida.
    Besos y buen fin de semana

    ResponElimina
  6. Quima, les galtes de vedella són delicioses i tal com les has fet tu han de quedar taaan meloses!! mmmm!

    ResponElimina
  7. No he fet mai galtes de vedella!, i això que m'han dit que son tan bones!... Gràcies per passar pel bloc, confío hi trobis cosetes interessants com jo al teu: estic amb la meva filla mitjana al costat i li ha agradat molt el pastisset de capes!, i a mi el pastís de tonyina... és que som de dolç contra salat!. A reveure Quima! (per cert,hi tinc familia a Banyoles!) A reveure!

    ResponElimina
  8. Aques plat ha de ser una delícia, vull provar-lo a casa!

    ResponElimina
  9. No he fet mai galtes i em faria il.lusió provar de fer-les per Any Nou, però tinc por de que no em quedin prou tendrs.
    Les faria a l'olla a presió

    ResponElimina