En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 3 de juny del 2012

PASTIS MOUSE DE LLIMONA

Primer de tot demanar disculpas si no us he deicat comentaris en els blogs, he tingut una setmana molt liada i la veritat es que no tenia massa temps ni ganes per passar-me pels blogs a veure les vostres receptes.
Les escoses no han tornat a la normalitat del tot; però al menys tinc unes miques més de ganes de fer coses i així que aprofitant que tenia una base de pastis al congelador , he preparat aquesta mousse.
Ja en tinc una de recepta de mousse de llimona; però aquesta L'he fet una mica diferent i la textura que queda m'agrada més.



El dia abans hem de fer la base del pastis i la mousse, la gelatina de llimona la farem al matí perqueè tingui temps de cuallar i poguem tenir el pastís apunt per l'hora de dinar
INGREDIENTS: 
Per la base del pastis: 
Podem fer servir la que nosaltres ens agradi més, jo de base he fet una sara, ja que en tenia una de congelada I la volia gastar.

3 OUS
90 G. DE SUCRE
90 G. DE FARINA
  • Engeguemt el forn a 180 º. 
  • Untem un mottlle rodò  amb mantega i si ho desitgemt l'empolsinem amb farina. 
  • Es baten els ous i el sucre , amb una batedora electrica o a má. Han de triplicar el seu volum. 
  • Després s'incorpora la farina tamisada i ho remenem amb suavitat de dalt a baix amb una llengua pastissera. 
  • S'aboca la massa al motlle amb una cullera o maniga pastissera,  i es posa al forn 15-20 minuts a 180 º. (el temps deprendrà del forn de cadasqú)
  • Un cop està cuit la deixem refredar en el motllo i la guardem . 
PER FER LA MOUSSE: 
250 ml. de nata per montar 35%MG
  150 ml de suc de llimona
     2 clares d'ou.
   4
fulles de gelatina 
4 cullarades soperes de sucre  
  •  primer posarem la gelatina amb aigua freda uns 5 minuts
  •  Montem les claras a punt de neu i les guardem a la nevera. 
  • Montem la nata i també la guardem a la nevera. 
  • En un cassó escalfem el suc de llimona hi afegim el sucre i ho remenem fins que quedi ben desfet. Hi afegim les fulles de gelatina  ho remenemt perqué ens quedin ben desfetes i deixem que s'atemperi.
  • Quan s'hagi refredat hi afegim la nata montada i amb un espatula i amb molt de cura ho remenem fins que ens hagi quedat ben integrada amb la barrega. 
  • Fem el mateix amb les clares montades. 
  • ho posem a la nevera menstre ens preparem per muntar el pastis 


 ANEM A MUNTAR EL PASTÍS:
Agafarem un aro d'aquests regulables i el posarem ben apretat al voltant del pa de pessic, que tindrem posat sobre una be plana,  si calgués per arrodonir bé el pastis amb el mateix aro el tallariem per donar-li una forma ben rodona. 
Després sense treure l'aro hi aboquem la mouse i mirem de que ens quedi ben anivellada, va bé donar uns copets a sobre el marbre i així es va igualant de tots costats. 
Un cop tingues les dues capes montades la tapem amb paper film i la posem a la nevera millor tota la nit. 
L'endemà al matí primer farem la gelatina de llimona. 
PER LA GELATINA DE LLIMONA: 
1/2 sobre de gelatina de llimona
125 ml. d'aigua
  •  Preparem la gelatina segons les instruccions del fabricant. 
  •  Un cop tinguem la gelatina preparada la posem uns 10 minuts a la nevera perque s'atemperi. Tinguem en compte de que es poca quantitat i desseguida es refreda. 
  • Un cop la gelatina sigui freda la tirem a sobre la mousse i la tornem posar a la nevera perque qualli.
  • Quan ja tinguem la gelatina cuallada hi podem fer la decoració que més ens agradi, jo hi he fet aquesta decoració amb xocolata . 



 PER LA DECORACIÓ DE XOCOLATA: 
Una trosset de xocolata negra ( jo la meva LIND de 70 % de cacao)
  • Posem la xocolata en un bol i la posem un minut al microones, ho remenem bé perqué amb la mateixa escalfor de la xocolata en vagin desfent, si ens cal ho tornem a posar en sesions de 10 segons.

22 comentaris:

  1. Madre mia que rico debe de estar ,,,ainssssy no poder pegarle un bocao....

    ResponElimina
  2. Quima! Quina preciositat i amb una decoració ben artística
    Bona setmana

    ResponElimina
  3. Espero que tot torni a la normalitat ben aviat, com a mínim aquest mousse tan bo t'endolceix una estona!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. Quin mega pastís! T'ha quedat perfecte i delicios! Petons

    ResponElimina
  5. El mousse de llimona ens encanta a casa... aixi que el pastís de mousse de llimona ens tornarà bojos!!!

    Em guardo la recepta!

    I de pas et dic que et cito en una espècie de regalet!
    http://lescireresdelamery.blogspot.com.es/2012/06/fresas-con-yogur-y-mis-liebster-blog.html

    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Hola Quima .. ! hay que ver la pinta que tiene ese pastel de limón..!
    bueno... no quiero ni pensar que si tengo una porcion delante no queda ni la servilleta...jejejeje..
    Ademas quería disculparme porque nunca visito el Blog de cocina, como siempre voy un poco a la ligera y ademas ultimamente he estado un poco agobiada con la cocina.. paso de los platos ricos..jejejejej ademas me he puesto un poco a dieta.... no se lo que me durará...jejejejjeje y entrando a tu blog menos jejejejejejje...
    un abrazo... mi querida amiga

    ResponElimina
  7. Quima me encanta como te ha quedado la tarta...........Qué refrescante con sabor a limón....... Besos

    http://angiazucarycanela.blospot.com

    ResponElimina
  8. No te preocupes que vamos todas liadas, a veces no se puede hacer más ejej. Bueno, este pastel se ve delicioso y con el toque del chocolate aún más ejej. besitos y feliz semana

    ResponElimina
  9. Espero que les coses ja estigun millor!
    Aquests pastissos refrescants i àcids són els meus preferits, sobretot amb la calor d'aquests dies.

    ResponElimina
  10. Les mousse de llimona m'encanten, a l'estiu fresqueta ha d'estar boníssima!

    ResponElimina
  11. Quima la tarta es maravillosa, fresca y deliciosa....el corte increible!!!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.blogspot.com

    ResponElimina
  12. Hola Quima t'acabo de conèixer a través del blog de cuina d'una aprenent que segueixo molt i estic encantada mirant el teu blog, és molt bonic i tens receptes molt interessants!! aquí em quedo per no perdrem res! salutacions desde

    http://algomasquecocina.blogspot.com

    Núria

    ResponElimina
  13. Hola Quima!!! espero que et trobis millor, per celebrar-ho ja veig que has preparat una pastís de luxe... quina perfecció!!! m´encanta, copio la recepta que aquestes preparacions son ben fresquetes... Cuidat. Petons, i bona setmana.

    ResponElimina
  14. Hola Quima, encantada de trobar-te!! t'ha quedat impresionantment bo aquest pastís!! m'encanta la mousse de llimona i el teu té una pinta!!! t'has guanyat una nova seguidora! petons

    ResponElimina
  15. Pero que bona que es la mousse de llimona...jo el faig a sovint, i molt semblant al teu...
    Petonets.

    ResponElimina
  16. Si veus com vaig jo!!! porto un retrás que no vegis...però em poso al dia poc a poc.....:)) El pastís és fantàstic i molt refrescant! Petonets

    ResponElimina
  17. Quima, molt be aquest pastis, el mouse de llimona te copio la recepta, la decoració de xocolata t'ha quedat perfecta.
    Felicitats!!!!

    ResponElimina
  18. Primer de tot et volíem donar ànims des d'ESfruita esperant que tot s'arrecli!

    Respecte al pastís, fa una pinta deliciosa! Fa un temps al bloc d'Esfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, també us proposàvem un pastís mousse de llimona, us deixem l'enllaç per si us interessa: www.esfruita.com/assessorem/pastis-mousse-de-llimona

    Avui, us portem unes postres, o un berenar, depèn del gust de cadascú. Un soufflé de poma, us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/souffle-de-poma

    ResponElimina
  19. Molt bo... i fresquet!!!

    PERFECTE!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  20. Moltes gràcies a tot@s pels vostres comentaris i ànims ....la veritat es que aquest any hem dona la sensació d'haver pujat a una montanya rusa i encara no haver-ne baixat ........jejejejejjee...... tots passem temporades on les coses no ens surten com nosaltres voldriem i suposo que el trencar-nos la rutina ens atabala una mica .al menys en el meus cas.
    Però ja ho diu el refrany que ........... no hay mal que cien años dure ni cuerpo que lo aguante .
    Petons I gràcies a tots.

    ResponElimina
  21. Hola Quima !!! acabo de arribar fins aquí i m'agrada tot el que fas...espero ens anem veien, molt bona la dita que poses a dalt !!!
    Petonets.

    ResponElimina