En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 26 de desembre del 2012

CANELONS DE PEIX

 Com va va sent un clàssic, desde fa un quants anys el dia de Nadal faig canelons de peix. Aquest anys he variat una mica la recepta i ha valgut la pena, ja que tothom els ha trobat millors. La veritat es que erem molt més gustosos, així que encara que ja tingui l'altre recepta penjada al blog, us poso aquesta que per mi queden molt millor. 
INGREDIENTS : 
Varen sortir un 30 canelons
1 Bossa de cues de rap de la Sirena
1 bossa de cues de lluç de la Sirena
16 gambes grosses (també de la sirena)
1 ceba grossa
1 porro
2 pastenages
 vi blanc 
crema de llet
all i julibert picat
sal i pebre blanc
salsa bechamel
  • Primer de tot prepararem el peix, el netegem de pell i espines i l'esmicolem ; vigilant sobretot de que no es quedi cap espina. 
  • Pelem la ceba i la piquem o ratllem ben fineta. Fem el mateix amb el porro i les pastenages. 
  • Ho posem en una paella amb una mica d'oli d'oliva i deixem que es vagi couen a foc baix, vigilant de que no es cremi. 
  • Mentrestant podem fer les gambes en una paella a part couent-les una mica I afegint-ti un raig de Wuisky .
  • Les pelem i la polpa tambe la tallem ben petitona. Agafem els caps i els xaifem perque treguin tot el suc, ho colem juntament amb el suc que ens ha quedat de coure les gambes  i ho reservem juntament amb la polpa. 
  • Quan tinguem la ceba,el porro i la pastenague força cuits i afegim el lluç i el rap i hi tirem un got de vi blanc i ho deixem coure a mig foc, vigilant de que no es cremi.
  • Quan ja està cuit i tirem les gambes amb el seu suc. Hi afegim una picada d'all i julivert. 
  • Hi tirem sal i pebre blanc i hi posem una mica de crema de llet perque ens ajudi a lligar i amorosir la pasta ( no ens passem amb la crema de llet).  Deixem que es faci una estoneta. 
  • Quan està cuit ho reservem i ho deixem refredar (jo ho vaig fer el dia avans)
  • Desprès bullim els canelons tal i com ens indica el fabricant i els enrotllem. Jo vaig posar la massa en una mànega pastissera amb una boquilla ampla i omplir-los va ser un moment. 
  • Els enrollem i els posem en una plata per anar al forn. 
  • Hi posem la crema bechamel per sobre una mica de formatge i  gratinem. (jo a sobre la bechamel hi vaig posar unes puntes de mantega i de tomaquet fregit)
  • També hi ha qui els fa amb salsa de tomaquet. 

Nota: Jo vaig fer un dia el relleno , l'endema els vaig enrotllar i el dia de Nadal vaig fer-hi la bechamel.
           També els podem fer amb antelació  i congelar-los.
Espero que hagiu tingut tot@s un BON NADAL, i que el tió o el Pare Noel hagin estat ben generosos.

16 comentaris:

  1. Seguro que están buenísimos. Me apunto la receta y en cuanto la haga te comento.

    Feliz Navidad para ti y los tuyos también.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. Una variant molt bona als típics de carn.
    Bon Nadal i feliç 2013!

    ResponElimina
  3. molt bons de peix a mi m'agraden molt! segur qeu van volar! petons i que acabis de passar unes bones festes!

    ResponElimina
  4. No m'estranya que la família quedés encantada, es veuen fantàstics!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Quima, tenen de ser molt bons aquest canalons de peix.

    ResponElimina
  6. Quima, se ven deliciosos, yo siempre los hago de carne así que tomo nota de tu receta..........Besos y Feliz Año Nuevo

    http://angiazucarycanela.blospot.com

    ResponElimina
  7. Carai, quin luxe de recepta, aquests son els meus preferits... n´hauré de fer.. Molt bones festes i Bon any. Petons,

    ResponElimina
  8. Fan una fila!.Quasi sempre se solen menjar de carn. Jo aquest any els he provat de mar i muntanya.Així tots contents. Bon Any nou.

    ResponElimina
  9. Si en son de bons els canelons de peix...jo en vaig fer 2 anys i molt semblans als teus. Una recepta boníssima, segur que els convidats els va agradar! FELIÇ 2013 PLE D'IL.LUSIONS!!!

    ResponElimina
  10. Nyam, nyam... no m'extranya que a tothom li hagin agradat, tenen una pinta sensacional.
    Quima, et desitjo bones festes i feliç any nou 2013.
    Un petonàs

    ResponElimina
  11. Una versió ben bona!!! Aquests a la propera festa assenyalada cauran, tot i que els de carn són boníssims canviar una mica de tan en tan també agrada.
    Han de ser boníssims! No els he tastat mai!

    ResponElimina
  12. ah! que tingueu un gran 2013, molt millor per tothom que aquest que ja hem superat.

    ResponElimina
  13. Una receta y una presentación de autentico lujo, tus presentaciones y puestas en escena siempre son geniales !!!
    Un abrazo y feliz año Nuevo
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  14. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina