En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

diumenge, 19 de gener del 2014

QUEQUE A LA NARANJA o BESCUIT A LA TARONJA

Ahir a la tarda fullejava un llibre de postres casolans que hem van regalar, ja fa un parell d'anys pel meu aniversari, i vaig veure aquest bescuit .Hem va cridar l'atenció el seu nom QUEQUE. Vaig mirar quins ingredients portava i com que volia  fer  alguna cosa que m'anés bé per esmorzar, i el vaig trobar ideal. 
No hem vaig equivocar, ja que ha quedat molt esponjós , i amb la taronja molt gustós. Tant el meu marit com la meva filla els hi ha encantat. A l'hora d'esmorzar no n'han menjat, però a l'hora de les postres no han deixat passar l'ocassiò de tastar-lo ( això que havia preparat unes postres més adients ) , i si no el trec de la taula, potser no en quedaria per berenar ...............
---------------------------------------------
Ayer por la tarde hojeava un libro de postres caseros que me regalaron por mi aniversari hara un par de años, y vi este bizcocho . Me llamó la atención su nombre QUEQUE. Mire que ingredientes llevaba y como buscava hacer algo para desayunar me venia al pelo.
No me equivoque , pués queda muy esponjoso y la naranja le añade sabor. Tanto a mi marido como a mi hija les ha encantado. A la hora del desayuno no han comido, pero a la hora de los postres no han dejado pasar la oportunidad de catarlo (y eso que ya tenia otros postres), y si no lo quito de la mesa, puede que no quedara para merendar .......  
INGREDIENTS:
200 grs. de farina de rebosteria
100 grs. de farina de blat de moro (maicena)
2 c/p de llevat (royal)
2 ous
2 taronges
100 grs. de mantega
200 grs. de sucre (la recepta original en porta 250)
Taronja confitada o fresca per decorar
  • Primer exprimim les taronges i ratllem la pela d'una. 
  • En un vol hi batem els rovells i el sucre, un cop ho tinguem barrejat hi afegim la mentega fins que ens quedi una pasta cremosa.
  • Hi afegim el suc de les taronges i hi anem afegim la farina que tindrem barrejada amb la maizena i el llevat. Hi afegim també la pela de taronja ratllada. 
  • Montem les clares a punt de neu i les afegim a la barreja, amb compte. Ara si que millor que ho barregem amb una espatula, perquè no s'abaixin les clares. 
  • Preparem un motlle per anar al forn ( el meu de 20 cms i amb aro desmotllable). 
  • Hi aboquem la barreja i ho posem al forn que tindrem preescalfat a 160 º. Necessiterem uns 40-45minuts aprox.  Feu la prova de 'escuradents. Al final com que li faltava coures una mica del centre vaig posar el gratinador uns 4 minuts. 
  • El deixem refredar i el desentmotllem. Hi posem sucre glas per sobre i el podem acompanyar d'unes rodelles de taronja fresca . Jo l'he posada confitada que en tenia de feta. 


11 comentaris:

  1. Te quedó un hermoso queque.
    La palabra queque es muy común en Canarias, es un bizcocho, o el clásico de toda la vida de yogur. Siempre lo llamamos así, queque.
    Un beso.

    ResponElimina
  2. Un super queque! Quina gràcia aquesta denominació! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Un nom ben curiós!! però que super esponjós!!! segur que boníssim!!

    ResponElimina
  4. Sembla molt bo, sí! i és divertit aquest nom de Queque! Petons, Quima.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta Quima jot tampoc sabia per que se li deia queque però la Irmina ja m'ha tret de dubtes, cada s'aprèn alguna cosa nova!

    ResponElimina
  6. Un nom ben curiós!
    T'ha quedat molt esponjós, i amb el gustet de la taronja ha de ser molt bo.

    ResponElimina
  7. Quima te ha quedado muy esponjoso estos bizcochos son de los se beben el vaso de leche ellos y necesitas ponerte mas.
    Saludos

    ResponElimina
  8. M'agrada la teva proposta per esmorzar i/o berenar. Molt millor fet a casa!

    ResponElimina
  9. T'ha quedat molt bé. Segur que és deliciós!

    ResponElimina
  10. T'ha quedat molt bé. Segur que és deliciós!

    ResponElimina