En aquest blog hi trobareu tots el meus experiments a la cuina. Algunas receptes son meves; altres tretes de llibres i revistas de cuina i també m'inspiro en els vostres blogs.
Si hem desixeu els vostres comentaris o simplement paseu a visitar-me , de totes maneres sigueu Benvingud@s.

-----------------------------------------------------------------------------------
En este blog encontrareis todos mis experimentos en la cocina. Algunas recetas son mias, otras sacadas de libros i revistas de cocina y como no tambien me inspiro vuestros blogs.
Si me dejais vuestros comentarios o simplemente me visitais, de todas formas sed Bienvenid@s

Seguidors

dimecres, 19 de març de 2014

PEIXET DE BOU AL FORN AMB XAMPINYONS I NYOQUIS

Ja feia temps que tenia ganes de provar de fer alguna recepta amb carn de bou . Us ho podeu creure que no n'havia fet cap i això que treballo amb un repartidor de carn, que per trobar peces de carn no tinc cap problema ........ Bé dons l'altre dia li vaig dir que hem guardes una peça que m'anés bé per fer al forn i hem va dir que la part del peixet m'aniria bé.  Hi va ser tot un èxit, encara que la propera vegada la deixaré coure una mica menys. Vaig fer tota la peça entera i la vaig coure al forn a foc baix i així no es va torrar per fora i la vaig anar tallant a mesura que la menjavem .

 INGREDIENTS:
1 peça de bou la meva feia 1,600 kg: 
Per l'adob:
vi blanc
sal i pebre
2 fulles de llaurer
romaní
farigola
el suc de mitja llimona
4 o 5 grans d'alls
Xampinyons i nyoquis per acompanyar (opcional)
  • La nit abans agafarem la peça de carn ,  la salpebrem i la posem en una plata fonda hi afegim un got de vi blanc, el suc de mitja llimona, les herbes i els alls i ho deixem macerar tota la nit  tapat amb paper film.
  • A l'endemà posem una assola al foc amb una mica d'oli i quan esta ben calent hi segellem la carn per tots els costats. 
  • Un cop segellada la posem en una plata del forn hi hi aboquem el suc de la maceració i ho posem al forn a 100 º entre 2 i 2 1/5 hores . Ens costarà més de coure però fent-ho a baixa temperatura No ens quedarà ressec de la part de fora. 
  • Mentre duri la cocció ho anem ruixant amb el suc perquè ens quedi més amorós. 
  • Si us agrada que quedi la carn rosada per dintre deixeu-li menys estona, això al gust de cada un.
  • Netegem els xampinyons i els hi afegim quan falti una mitja hora per la cocció. 
  • Bullim els nyoquis amb abundant aigua uns 3 minuts i quan veiem que pugen a la superfície.Jo simplement els hi vaig tirar una mica de pebre vermell per sobre en el moment de posar-los el plat.
  • Muntem el plat: tallem la carn a lamines ben fines , l'acompanyem dels xampinyons i noquis i ja ho tenim llest. 
Acompanyada d'un bon vi negra, tenim un dinar de luxe, i que al ser al forn ens permet fer altres coses mentre es va couen.
Millor tallar solament la carn que necessitem, ja que si en sobra es millor guardar-la sencera.


9 comentaris:

  1. Que pinta Quima!!! Yo tampoco utilizo la carne de buey, pero está muy buena, te ha quedado espectacular y se ve muy bueno.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  2. aixo del peixet de bou m'ha comfos, em pensava que hi havia un peix que es deia bou! jaj quina pinta te noia,,,, jo no soc massa de carn vermella pero reconec que un bon plat no li diria mai que no! petons

    ResponElimina
  3. Pedazo asado que hiciste Quima ,,,seguro que estaba `` pa ´´chuparse los dedos ....

    ResponElimina
  4. Quima te ha quedado sublime esta receta festiva total¡¡triunfas donde la pongas
    peto

    ResponElimina
  5. Jo tampoc he cuinat mai carn de bou, imagino que ha de ser molt més gustosa.
    A tu t'ha quedat perfecta, amb el punt just de cocció. Un guisat sensacional!

    ResponElimina
  6. Quima a simple vista resulta una receta de fiesta, madre mia que rica se ve y el acompañamiento me parece ideal.
    Saludos

    ResponElimina
  7. Este es un plato para los grandes acontecimientos...qué rico Quima...bstssss

    ResponElimina
  8. Quan he llegit el títol he pensat que tenia de ser molt bo i quan he vist les fotos ho he tingut claríssim!
    Però carn de bou? La veritat es que es difícil de trobar-la jo sempre compro el peixet de vedella i queda molt tendre suposo que el bou es millor!
    Felicitats per aquest plat de 5 estrelles

    ResponElimina
  9. Quin plat...! No he fet mai carn de bou, però veient com t'ha quedat, ha de ser molt bona! Petons!

    ResponElimina